Αποστολέας Θέμα: Πωληση μοντελων στο Modelclub marketplace  (Αναγνώστηκε 2779 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
Πωληση μοντελων στο Modelclub marketplace
« στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 08:02:25 μμ »
 ::salut:: Δεν ξερω αν η διαπιστωση που εχω κανει την οποια καλως ή κακως θα σας την παραθεσω στον χωρο του φορουμ, ενδιαφερει τα μελη. Παρατηρω απο καιρο τις αναρτησεις μοντελων στο Modelclub aftermarket  προς πωληση απο τους ενδιαφερομενους (απ ' οπου αγορασα αρκετα). Αρκετα απο αυτα ειναι οντως σπανια και κατα τη διεθνη πρακτικη οι τιμες τους ειναι ανεβασμενες. Υπαρχουν και σπανια μοντελα ομως που οι τιμες τους κυμαινονται σε λογικα πλαισια. Υπαρχουν ομως και προσφατα μοντελα που τα βρισκεις  στην ιδια τιμη με τα ομοια τους  που πωλουνται απο τα μοντελιστικα καταστηματα πανελλαδικα. Αυτα τα μοντελα σημειωτεον ειναι απο δευτερο χερι. Δεν δικαιολογειται η τιμη τους να ειναι στα ιδια με τα καινουργια και μαλιστα στην τιμη περικλειεται και 24% ο ΦΠΑ. Θετω λοιπον το ερωτημα γιατι οι πωλουντες δεν αφαιρουν τουλαχιστο στην τιμη το ποσο του ΦΠΑ; Θα ηταν πιο εντιμο μιας και θεωρητικα τα μοντελα ειναι μεταχειρισμενα ασχετα αν ειναι κλεισμενα στα σακκουλακια τους. Ευχαριστω. ::salut::

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Πωληση μοντελων στο Modelclub aftermarket
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 09:35:05 μμ »
πω,πω,στο μυαλο μου εισαι,ποσες φορες ηθελα να το ανοιξω κι εγω αυτο το θεμα αλλα τελευταια στιγμη το μετανιωνα....
οντως αυτην την ερωτηση-απορια την εχω κι εγω,τα περισσοτερα μοντελα(για καποιο λογο) εχουν ανεβασμενη τιμη σχεδον ομοια με μαγαζια του εξωτερικου.
Κι εγω εχω πουλησει αρκετα μοντελα αλλα φυσικα σε τιμη αρκετα πιο χαμηλη απ οτι το βρισκει κανεις στην αγορα..
Δεν ξερω γιατι γινεται αυτο..
Απο την αλλη καποιος θα πει αμα θες το περνεις,αμα δεν θες οχι... :?

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 09:35:54 μμ »
Eιναι ΑΠΛΟ , αστους να τα εχουν στο ραφι , οπου τα ειχαν και πριν γεννηθει το ιντερνετ-αγγελιες!
Και εγω το ειχω δει παρα πολυ καιρο και ειναι το λιγοτερο αστειο.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 09:59:18 μμ »
   Νίκο αυτά που γράφεις  τα έχω συζητήσει κατά καιρούς και με φίλους εκτός φόρουμ. Θα έλεγα ότι αφού δεν υπάρχουν περιορισμοί καθένας είναι ελεύθερος να πουλήσει στην τιμή που θέλει. Μπορεί πχ. να θεωρούν ότι ένα μοντέλο έστω και από δεύτερο χέρι θεωρείται καινούργιο οπότε "γιατί να ρίξω την τιμή". Αυτό που εμένα με "ενοχλεί" είναι περιπτώσεις (λίγες αλλά υπάρχουν) όπου μοντέλο πωλείται σε τιμή μεγαλύτερη από την τρέχουσα της αγοράς. Πάντως αν δεις και στο Ebay πχ. σε κιτ "buy it now" το ίδο συμβαίνει, δεν είναι κάτι αποκλειστικό του Marketplace.

Επίσης κάτι που προσωπικά με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι τα παζάρια/εκπτώσεις που ζητάνε κατά καιρούς οι αγοραστές, μάλλον αποτελεί προσωπικό μου ελάττωμα αφού η νοοτροπία μου δεν ταιριάζει και πολύ στην υποτιθέμενη "ανατολίτικη" ιδιοσυγκρασία του λαού μας που περιλαμβάνει και το κάθε είδους παζάρι

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος Κουζινης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 18, 2018, 10:19:36 μμ »
 ::salut:: Συμφωνω με ολους σας παιδια. Επιπλεον οτι αφορα τη διεθνη αγορα πρεπει να δουμε το κοστος ζωης-μισθων και αντιστοιχα να καταλαβουμε αν ειναι πιο ακριβο η οχι. Στην αμερικανικη αγορα οπως βλεπω οι τιμες σε αρκετα ειναι πιο χαμηλες ανεβαινουν καπως οπως κι εσεις διαπιστωνετε με τα εξοδα αποστολης το οποιο ειναι θεμιτο λογω αποστασης.Εδω συγκρινουμε σε τιμες Ελλαδας και βεβαια για τους πωλητες ειναι μια ειδικη αγορα οπου δεν χρειαζεται διαφημιση ,δεν χρειαζεται στησιμο εταιρειας, στην ουσια δεν εχουν χασιμο και να διακινδυνευσουν κατι σε επιπεδο επιχειρησης. Οποτε "μην κλεβουμε εκκλησιες" και με δεδομενη την οικονομικη κατασταση  Αλλα και η φιλοσοφια του αμα θελεις το παιρνεις θα μπορουσε να σταθει σε ασχετους με το θεμα που δεν εχουν μετρο συγκρισης. Εδω ειναι αγορα τυφλοσουρτης οποτε οι πωλητες θα πρεπει να εκτιμησουν την αγορα και αναλογως να διαμορφωνουν λογικες τιμες.  ::salut::

Love everybody, but never sell your sword. Paulo Coelho

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: Πωληση μοντελων στο Modelclub marketplace
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 19, 2018, 12:00:59 μμ »
Σωστός ο προβληματισμός, το θέμα με τις τιμές στις αγγελίες και γενικά το ολο θέμα αγγελίες και συναλλαγές είναι παλιό όσο και το φόρουμ (13 χρόνια τώρα ) και ήταν και ένας απο τους λόγους που επιλέχτηκε η λύση να διαχωριστεί απο το φόρουμ παρ'ολο που αυτό επηρέασε αρνητικά την κίνηση του φόρουμ.

Δυστυχώς ειναι μια ελεύθερη αγορά που ο καθένας ορίζει ο ίδιος, ανάλογα και με τις ανάγκες του, πόσο και πότε θα πουλήσει. Ο καθε αγοραστής, για να προστατεύσει τα συμφέροντα του, θα πρέπει να κάνει σωστά την ερευνα του και να μην παρασύρεται (δύσκολο αυτο οταν θέλουμε ενα συγκεκριμένο μοντέλο) και σαν αποτέλεσμα ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης λογικά θα λειτουργήσει .

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 19, 2018, 01:54:31 μμ »
Καλα πολλα θα μπορουσα να πω... ειναι ο ορισμος της αισχροκερδειας ! Για να κλεισω τον ορο ελευθερη αγορα εκει τη πατανε και οι <<εξυπνοι>> πωλητες.Η ελευθερη αγορα στηριζεται απο τη προσφορα και τη ζητηση , αυτα ειναι αλληλενδετα.Οποτε οπως και προειπα αφηστε τους να τα εχουν στο ραφι..0 προσφορα/τιμη 0 και η ζητηση , και η αντιληψη ελευθερη αγορα οσο θελουν πουλαν για εμενα ειναι και λαθος και εκτειθονται αφου τα ονοματα τους ειναι αναρτημενα!
Προσωπικα θα ντρεπομουν , εχω πουλησει κιτ στη μιση τιμη και τα μεταφορικα δικα μου . Και δεν ειναι για εμενα ολα θεμα χρηματων (εντονα το βλεπεις απο την Αθηνα , στην επαρχια λιγοτερο) , πουλαω ενα μοντελο σε φιλο-συνχομπιστα οπου τα συναισθηματα του αποκτησης και εν τελει κατασκευης ενος κιτ τα εχω αισθανθει και εγω , οποτε θελω να του φερθω αναλογα.Η οπτικη γωνια και η δικη μου αισθητικη ειναι διαφορετικη προφανως και ο καθενας εχει τη δικη του.

Υ.Γ.εννοειται οτι θα στηριξω τον εμπορο σε σχεση με τον ιδιωτη που την εχει δει καπως , μαγαζι που εχει  υπαλληλους και εξοδα..+φορους και οτι αλλο!

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 19, 2018, 03:24:50 μμ »
και εκτειθονται αφου τα ονοματα τους ειναι αναρτημενα!
Προσωπικα θα ντρεπομουν , εχω πουλησει κιτ στη μιση τιμη και τα μεταφορικα δικα μου . Και δεν ειναι για εμενα ολα θεμα χρηματων (εντονα το βλεπεις απο την Αθηνα , στην επαρχια λιγοτερο) , πουλαω ενα μοντελο σε φιλο-συνχομπιστα οπου τα συναισθηματα του αποκτησης και εν τελει κατασκευης ενος κιτ τα εχω αισθανθει και εγω , οποτε θελω να του φερθω αναλογα.Η οπτικη γωνια και η δικη μου αισθητικη ειναι διαφορετικη προφανως και ο καθενας εχει τη δικη του.

συμφωνω1000%,αυτα ακριβως τα λογια τα σκεφτομουν καθε φορα που εβλεπα τετοιες κουφες αγγελιες(με τιμη ανωτερη και απο τιμη αγορας καινουργιου!!)

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 19, 2018, 09:28:15 μμ »
Δηλαδή όταν καταλάβετε ότι υπάρχουν τυπάκια που αγοράζουν τα κιτ φτηνά στις αγγελίες και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα μεταπουλάνε ακριβότερα τι θα λέγατε;  :mrgreen: :mrgreen:

'Η ότι υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν κάνει δεύτερο επάγγελμα...

Δυστυχώς το χειρότερο είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 19, 2018, 09:50:00 μμ »
Η ξεφτιλα ειναι ολοκληρη δικη τους! Τι να πεις...

Παλιοτερα , δε ξερω τωρα , την εστειναν μερικοι εξω απο τις εκθεσεις , ανοιγαν τα μπορτ μπαγαζ των αυτοκινητων , τα οποια ειχαν κιτ μεσα.Οπου τα πουλουσαν βεβαια σε πιτσιρικαδες ανιδεους περι τιμων-μοντελων , οι εμπειροι μοντελιστες δε πλησιαζαν καν βεβαια.Μεχρι που ενημερωσα τοτε τα νεα παιδια μακρια απο αυτους , φανταστειτε τοτε πριν πολλα πολλα χρονια .Και τους <<μαγγες>> πωλητες που μεσα απο την σοβαροφανεια τους και το ηλικιακο τους καθωςπρεπισμο εκριβαν οοοολοι τους την ξεφτιλα και βρωμια , οποτε τους ειχα πει (1-2 ηταν) τοτε ..να μαζεψουν τα κουβαδακια τους και σε αλλη παραλια. :evil: οχι εξω απο την εκθεση , ουτε στα 100 μετρα , τοτε δεν υπηρχε και ιντερνετ.Μη σας φανει περιεργο το οτι τα μαζεψαν ,γιατι αν δεν το εκαναν ηταν τετοιο το κραξιμο δημοσια που θα γινοταν και θα ειχε τετοιο αντικτυπο στην εργασια τους που θα ειχαν χοντρο θεμα .

gtdeath13 , βρισκουν και τα κανουν συμφωνω ...αλλα θα παρουν το.. :mrgreen: για αυτο ειμαστε εδω οχι για εμας που ξερουμε ας πουμε , αλλα για τα νεα παιδια που βλεπουν το νημα αυτο και τις εκει αγγελιες , να ειναι ενημερωμενοι και μετα η επιλογη δικη τους!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 19, 2018, 11:17:06 μμ »
Το ΦΠΑ τον έχει πληρώσει και ο πωλητής όταν αγόραζε το εκάστοτε μοντέλο.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα του καθενός πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί
να δώσει κάτι. Πολύ φθηνό = φεύγει αμέσως = πολλή χασούρα. Από την άλλη
και να έχεις στοιβαγμένα μοντέλα σε μια ντουλάπα χωρίς προοπτική κατασκευής
είναι 100% χασούρα. Προσωπικά έχω πάρει μοντέλα από άλλους και τα έδωσα
όσο τ' αγόρασα για να φύγουν. Δεν βλέπω τις αγγελίες σαν μέσο κέρδους αλλά
αντίθετα σαν τρόπο ρευστοποίησης ενός στοκ που δεν πρόκειται ποτέ να φτιαχτεί.

Tags: