Αποστολέας Θέμα: Group Build Airfix - η νέα εποχή  (Αναγνώστηκε 57442 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Group Build Airfix - η νέα εποχή
« Απάντηση #225 στις: Δεκεμβρίου 24, 2015, 08:10:21 πμ »
Ευχαριστώ παίδες!!! Πάντως οφείλω να ομολογήσω, ότι για πρώτη φορά, οι φωτογραφίες το κολακεύουν (πράγμα εξαιρετικά περίεργο για δικό μου μοντέλο), αφού κρύβουν πολλές από τις ατέλειες που έχει. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι αρκετά ευχαριστημένος!!!!

Ψωμί για τρεις μέρες σήμερα!!!! :mrgreen:  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #226 στις: Δεκεμβρίου 24, 2015, 10:21:06 πμ »
Σκαλίζοντας της φωτογραφίες έπεσα πάνω σε αυτήν......

Click to see the original size.

Την φωτογραφία εννοώ!!!
Έτσι το μυαλό δούλεψε και ξεκίνησα την προσπάθεια για να συνοδέψει το τζιπ! Δεύτερη προσπάθεια μετά το πιν απ που πήγε άπατο και νομίζω ότι είμαι σε κάλο δρόμο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Δουλειά χρειάζεται φυσικά ακόμα, αν πετύχει έστω και λίγο το τζιπ θα βαφτεί ροζ!! Μάλλον το τζιπ θα βαφτεί ροζ έτσι και αλλιώς εδώ που φτάσαμε και θα ψάξω να βρω φιγούρα να ταιριαξω οπωσδήποτε!!!
Επειδή το γκρουπ αναφέρετε στην ερφιξ αν είναι άκυρο το ποστ, παρακαλώ ας το διαγράφει!!

Σχόλια, προτάσεις, κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση
Θα επανέλθω Δημήτριος!!  :wink: ::salut::

Ελπίζω να το καταφέρεις. Τι πηλό χρησιμοποιείς?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #227 στις: Δεκεμβρίου 24, 2015, 08:05:14 μμ »
Μετά από ένα ελαφρύ ματ βερνίκι της Italeri το θεωρώ τελειωμένο. Εχει ΠΟΛΛΑ θέματα, τα σήματα είναι για πέταμα αλλά είναι κάτι διαφορετικό στη συλλογή και το διασκέδασα όταν το έφιαχνα. Πιθανότατα θα φιάξω και ένα PR IG με παραλλαγή PRU Pink να του κάνει παρέα. Καλύτερες φωτογραφίες και λίγα λόγια για το θέμα από αύριο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #228 στις: Δεκεμβρίου 24, 2015, 08:42:45 μμ »
Λατρεύω τις γραμμώσεις της Airfix!!! Γιώργο πολύ πολύ ωραίο. Δημήτρη δεν λέω τίποτα, ακόμα ψάχνω φούρνο!!!

Ξεκινάω κι εγώ, φωτογραφίες του πραγματικού και σε λίγες ώρες πρόοδος:

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους, να είστε όλοι σας γεροί, όπως και οι οικογένειές σας.  ::keep_mod:: ::lovemodel::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #229 στις: Δεκεμβρίου 25, 2015, 03:52:40 πμ »
Λοιπόν, το κιτ είναι η χαρά του μπετατζή, εμένα δηλαδή. Ωραίο πλαστικό, αντιδρά καλά με την κόλλα και τρίβεται εύκολα. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, μιας και η σχεδίαση και μηχανική του κιτ δεν είχαν γνώμονα το μοντελιστή αλλά αποτελούν άλλο ένα απαύγασμα Βρετανικής μηχανικής (engineering στο χωριό μου), σαν τις μπουρούχες που μας σερβίρει ο πιπερολάγνος ψηλέας.  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Θα πέσουν πολλά μπετά, δηλαδή στόκοι, αλλά το υλικό είναι σύμμαχός μας. Η λεπτομέρεια πολύ καλή και σωστή, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε ακρίβεια. Αν κάποιος θέλει να φτιάξει το συγκεκριμένο τύπο πάντως, θα του έλεγα να πάει προς Trumpeter μεριά, τόσο λόγω κόστους όσο και σχεδίασης του κιτ. Να προσθέσω εδώ ότι θα μπουν και φωτοχαραγμένα, White Ensign, κειμήλιο.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #230 στις: Δεκεμβρίου 25, 2015, 10:46:18 πμ »
Το δικό μου κιτ fiesta rs wrc 1/32 μάλλον θα βγει από τον διαγωνισμό...ενω βάφτηκε πολυ ωραία, οι χαλκομανίες μου βγαλανε την πίστη, φυσικά το αποτέλεσμα μέτριο . Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στο κλείσιμο του πάνω κομματιού με το κάτω να μην κλείνει καλά ίσως λόγω roll bar....απογοήτευση γιατί φαινόταν εύκολο κιτ ..... :oops:

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #231 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 09:05:37 μμ »
Ελπίζω να το καταφέρεις. Τι πηλό χρησιμοποιείς?
Και εγώ Κώστα, το ελπίζω! Οι διαστάσεις φαίνονται σωστές, θα δείξει ο χρόνος!! Ξεκίνησα με μιλιπουτ, πάνω στο σύρμα, άλλα συνεχίζω με φιμο επειδή μπορώ να το δουλέψω χωρίς να στεγνώνει. Τώρα βέβαια μετά από τόσες μέρες που είναι στον πάγκο ελπίζω να μην σκλήρυνε και το φιμο! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #232 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 09:17:45 μμ »
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω νομίζω ο FIMO είναι πηλός που σκληραίνει με τον αέρα οπότε μετά από τόσες μέρες παίζει να έχει γίνει πέτρα!!! :( :?

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #233 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 09:33:01 μμ »
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω νομίζω ο FIMO είναι πηλός που σκληραίνει με τον αέρα οπότε μετά από τόσες μέρες παίζει να έχει γίνει πέτρα!!! :( :?
Και εγώ το φοβάμαι αυτό, για να είμαι ειλικρινής, άλλα τι να κάνουμε, αν είναι έτσι ξανά από την αρχή!! :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #234 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 10:08:03 μμ »
Καρντάση έχω την εντύπωση πως μιας και άρχισες να ασχολείσαι σοβαρά με το σκάλισμα πρέπει να πάρεις και τα ανάλογα υλικά,Green Stuff http://kneadatite.com/ και Magic Sculp http://www.magicsculp.com/

Αυτά για αρχή  :wink: συνέχισε το ψάξιμο και την Καλή δουλειά!!! 

8)

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #235 στις: Δεκεμβρίου 27, 2015, 11:19:55 μμ »
Κώστα, το ασχολείσαι σοβαρά ακούγεται ...... λίγο σοβαρό νομίζω!!!! :lol:
Σε ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση και τα λινκ, και ο τύπος που παρακολουθώ στο γιου τιουμπ, δουλεύει με green stuff, όποτε μάλλον θα πρέπει να αναβαθμίσω τα υλικά μου. Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο!! :roll: :roll:  Τώρα αν όλα πάνε καλά, αύριο θα ρίξω λίγο ροζακί, έτσι και αλλιώς η μικρή μου ξετρελάθηκε στην ιδέα!! :mrgreen: :mrgreen: Να δω αν του πάει κιόλας!!!! :mrgreen: :mrgreen:
 :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #236 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 12:03:15 πμ »
Έτοιμος και γω!!!! Δεν θα διεκδικήσει βραβεία βέβαια :roll:, αλλά καθώς έκανα αεροπλάνο μετά από αρκετά χρόνια, το ευχαριστήθηκα δεόντως. Το κιτ είναι καταπληκτικό, αλλά θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο να γίνει η συναρμολόγηση με τη σειρά που λένε οι οδηγίες της Airfix, αλλιώς, δεν..... Πέρα από την δεδομένη ασχετοσύνη μου, έβαψα τα invasion stripes και τα κίτρινα χείλη προσβολής, ενώ η εταιρία τα δίνει σε (εξαιρετικής ποιότητας) χαλκομανίες  ::eusa_wall::. Τέλος πάντων, μικρός είμαι ακόμα  :mrgreen:....σιγά σιγά, θα μάθω!!!!!

Και τώρα Βαγγέλη, τρολάρισε όσο θες!!!!!!!  ::salut::

ΔΚ

Όχι ρε φίλε τι παίχτηκε εδώ και δεν το πήρα χαμπάρι. Τώρα θα δεις πόσο κρύο είναι το πιάτο της εκδίκησης:
Ναι, ναι το κιτ της Airfix είναι "καταπληκτικό" μόνο μην σου τύχει κανένας μοντελιστής της κακιάς ερπύστριας και του αφαιρέσει το "κατα" ή κανένας άλλος που βάφει με δύο αριστερά πινέλα και του βάλει ένα "σ" μπροστά... αλλά μην ανησυχείς ΔΚ μου εσύ τους ξεπερνάς και τους δύο.

...και ερχόμαστε στις φωτογραφίες: τι μπάφος βάφος βάθος πεδίου, τι φλούσια πλούσια χρωματική απόδοση, τι καθαρότητα... όπως ακριβώς του αξίζει.

Πολύ ωραίο το παραπληγικό καταπληκτικό Typhoon σου, πάντα τέτοια άρματα να φτιάχνεις ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #237 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 12:40:52 πμ »

Xα!!!!........ Που είσαι φίλε μου Waldorf, να διαβάσεις και να σκάσεις στα γέλια: Ο γιαλαντζί μοντελιστής, ξύπνησε επιτέλους!!!! Μετά από μόλις 5 ημέρες (βαθύς ο ύπνος - άλλωστε φαίνεται από το αποτέλεσμα, ότι μοντελάρει κοιμισμένος)!!!!

Καιρός ήταν λοιπόν να ξυπνήσεις!!!! Και αφού σε μόλις δύο φράσεις έκανες (σχεδόν) περισσότερα λάθη από όσα κάνεις στα μοντέλα σου (προσέξτε μόνο πόσες λέξεις έχει σβήσει), προσπαθείς να μας την πεις.....(ακούγεται καγχασμός)

Ρε, αντε τέντωσε καμμιά ωτογλυφίδα, ή έστω στρίψε κανένα γυγγλισμό να στρώσεις!!!!!!!

Ο(Υ)ΟΟΟΟΟΟΟΞΩ!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #238 στις: Δεκεμβρίου 29, 2015, 04:30:57 μμ »
Λάθος... επανέρχομαι σε λίγο... :oops:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #239 στις: Δεκεμβρίου 29, 2015, 05:56:01 μμ »
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #240 στις: Δεκεμβρίου 30, 2015, 08:19:31 μμ »
Έχω την εντύπωση ότι και το δικό μου κιτ έχει από εκείνες τις δύστροπες χαλκομανίες που παίδεψαν και τον gkontog.
Ειδικά τα εθνόσημα είναι τόσο άκαμπτα που ακόμα και μετά από 3 ενυδατώσεις με Micro Sol, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν λένε να ακολουθήσουν τη γράμμωση με τίποτα.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Ε, ρε και έχει και μερικές δεκάδες stencil...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #241 στις: Δεκεμβρίου 31, 2015, 02:01:34 πμ »
Στη Βιλαρίμπα και στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν, στην Μποαβίστα όχι. Συμμαζεύτηκε αρκετά και άρχισαν να μπαίνουν πράγματα. Θέλει μερικά μερεμέτια ακόμα σε κάποια σημεία αλλά όχι πολλά ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #242 στις: Δεκεμβρίου 31, 2015, 12:46:01 μμ »
Για πολυυυυυ ματσακονι λεμεεεεεε!!!!!
Πολυ δουλειά και θα δείξει πολυ στο τέλος !!!
Ααααα και να μην ξεχάσω ωραία πόμολα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:!!!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #243 στις: Ιανουαρίου 01, 2016, 10:45:14 πμ »
Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία, αγάπη, τύχη και πολλά μοντέλα (πλαστικά ή με, δική σας επιλογή ;) )

Τι πιο ωραίο να ξεκινάς τον καινούργιο χρόνο με λίγο μοντελάρισμα.
Έτσι, αφού τις τελευταίες 2 μέρες περνούσα χαλκομανίες σήμερα πέρασα το Harrier ένα φιλτράκι με γκρι για να έρθει στα ίσα του.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αφού στεγνώσει καλά θα κάνω και λίγο wash με Florry για να τονίσω την όμορφη (αν και κάπως υπερβολική για την κλίμακα) γράμμωση.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #244 στις: Ιανουαρίου 01, 2016, 11:29:27 πμ »
Καλή χρονιά Γιώργο! :D
Το χάρριερ προχωράει πολύ όμορφα!

::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #245 στις: Ιανουαρίου 01, 2016, 07:49:14 μμ »
Καλή χρονιά σε όλους! Υγεία πάνω από όλα!  ::salut::

Εδώ πάντως πολύ καλά κρατά το πανηγύρι! Έχετε ξεφύγει ορισμένοι! Εδώ μέχρι και ο Κοντός τελείωσε πετούμενο..! :mrgreen:

Ξεκίνησα και εγώ το beaufighter. Αποφάσισα για πρώτη φορά να πριτσινώσω..  Οπότε καταλαβαίνετε έχει να πέσει γέλιο!

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #246 στις: Ιανουαρίου 02, 2016, 12:36:49 μμ »
(Σχεδόν) Τέλος το Harrier.
Δεν το πειράζω άλλο.  Οι δεξαμενές θέλουν μόνο χαλκομανίες ενώ τα ρουκετοβόλα και βάψιμο, αφήστε που μπορεί να μην τα βάλω καν παρά μόνο τις δεξαμενές...  Αυτά όμως σε μελλοντικό χρόνο.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #247 στις: Ιανουαρίου 03, 2016, 06:58:02 μμ »
Χρόνια Πολλά σε όλους με Υγεία!

Το F-86 της 341 Μοίρας (αρχική εμφάνιση ακροβατικού σμήνους) έλαβε τέλος:

To κιτ ήταν εύκολο και ευχάριστο στην κατασκευή, σωστό σε σχήμα, αλλά υστερεί στην ακρίβεια απόδοσης των λεπτομερειών.
Τροχοί, αερόφρενα και πιλοτήριο είναι από το F-86 της Hobbycraft. Ορισμένα πάνελ λείπουν, έχουν λάθος σχήμα ή βρίσκονται σε λάθος θέση, κάτι που δυστυχώς αντιλήφθηκα όταν έβαζα τα decals και ήταν αργά για να διορθωθούν.

Βάφτηκε με humbrol enamel, metalcote και βερνίκια δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου. Decals της icarus το σετ της οποίας έχει τα καταπληκτικά στένσιλ που διαβάζονται με μικροσκόπιο, οι αναλογίες των κύκλων των εθνοσήμων όμως δεν μου φάνηκαν σωστές και χρησιμοποίησα τα εθνόσημα απο το F-86D της ίδιας.

::keep_mod::

και επειδή το F-86 τέλειωσε γρήγορα, σκέφτομαι να συνεχίσω... ::laia::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #248 στις: Ιανουαρίου 03, 2016, 09:45:56 μμ »
ʼψογο το αποτέλεσμα θείε    ::salut:: Να ρωτήσω ποιο κόκκινο χρησιμοποίησες??

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #249 στις: Ιανουαρίου 03, 2016, 10:00:43 μμ »
Ο Γουίλης προχώρησε και έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος.........

Θέλω να φτιάξω δυο ντικαλ με συχρονα νούμερα της Καλιφόρνια, και ένα λόγκο για τον μουσαμά στον πίσω τροχό. Και φυσικά το κορίτσι το οποίο θα ξεκινήσει από την αρχή μιας και είχα ατύχημα με το φιμο!! Έσπασε, έτσι παρήγγειλα ματζικ σκαλπ. Στην αναμονή προς το παρον!!
Σχόλια, προτάσεις, κρίσεις και επικρίσεις όλα δεκτά προς συζήτηση
Θα επανέλθω Δημήτριος!!  :wink: ::salut::

Tags: