Αποστολέας Θέμα: King Tiger Henschel turret με zimmerit Dragon 1/35  (Αναγνώστηκε 6731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: King Tiger Henschel turret με zimmerit Dragon 1/35
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 31, 2014, 06:20:54 μμ »
Κάτι μου λέει πως πάμε και εδώ για υπερπαραγωγή... τα σήματα έκατσαν απλά άψογα!

Μη βαράτε, άσχετος είμαι και έχω ερώτηση: οι λαβές στο εργαλείο πίσω (συρματοκόφτης ήταν; ) δεν ήταν κόκκινες; Από βακελίτη; Δώσε μας και το χρώμα που πέρασες το ξύλινο μάκτρο γιατί πολύ μου αρέσει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 31, 2014, 06:24:58 μμ »
Γιώργο ευχαριστώ...  :oops: :oops:

Όντως οι λαβές ήταν από βακελίτη, γι΄αυτό θα περαστεί ένα κοκκινωπό ζουμί που έχω φτιάξει, όπως έκανα και στο Jagdtiger. Απλά επειδή δεν αντέχει την κακοποίηση το συγκεκριμένο, το περνάω προς τα τελειώματα.

Τα ξύλα είναι vallejo new wood, old wood και wash με καφέ λάδι.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 31, 2014, 06:38:42 μμ »
Τα ξύλα είναι vallejo new wood, old wood και wash με καφέ λάδι.
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 31, 2014, 06:54:06 μμ »
   Νίκο με βάση τις φωτό που έχεις ανεβάσει (και ανάλογα και με τις συνθήκες φωτισμού που τις έχεις τραβήξει) υποθέτω πως θέλεις να πετύχεις την όψη των faded μοντέλων που δημοσιεύουν ξένοι κυρίως μοντελιστές (Mig κλπ).
   Αν αυτό είναι όντως ο στόχος θα σου πρότεινα να ξεκινάς το βάψιμο της παραλλαγής με ποιο ανοικτούς τόνους χρωμάτων από αυτούς που "πρέπει" να είχε η παραλλαγή, πχ. εδώ θα μπορούσες να ψεκάσεις ποιο ανοικτό το red brown και ποιο ανοικτόχρωμο το dark yellow. Έτσι αφενός δεν θα σκουρήνουν πολύ τα χρώματα με τα wash, αφετέρου θα χρειαστεί λιγότερο "fading" των χρωμάτων στη συνέχεια. Το μυστικό στην εφαρμογή των τεχνικών παλαίωσης είναι να πετύχουμε αφενός την όψη του ταλαιπωρημένου μάχιμου οχήματος αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσουμε διακριτά ορατές τις διάφορες λεπτομέρειες, χρώματα κλπ. Γιατί ο κίνδυνος του "fading" είναι να καταλήξεις με ένα "flat" απότέλεσμα που καλύπτει-ισοπεδώνει ομοιόμορφα τα  χρώματα.  Από την τελευταία σειρά φωτό που ανέβασες έχω την εντύπωση ότι έχεις ψεκάσει το μοντέλο με κάποιο ανοικτόχρωμο χρώμα το οποίο δείχνει (τουλάχιστον με βάση τις φωτό) σαν μια ενιαία στρώση σκόνης και όχι διακριτά φθαρμένα χρώματα.
  Με κάθε επιφύλαξη και αν σου ταιριάζει βέβαια, θα σου  πρότεινα να κάνεις ελαφρύ pin wash με κάποιο σκουρο καφέ λάδι της αρεσκείας σου στις γραμμώσεις του μοντέλου (όχι στο ζίμμεριτ) ώστε να αναδειχθούν οι διάφορες λεπτομέρειες και να γίνουν διακριτές οι επιφάνειες του άρματος. Αν θες να ρισκάρεις (μη πεις ότι σε πήρα στο λαιμό μου ) μπορείς πριν από το pin wash να ψεκάσεις σε κάθε βασικό χρώμα εκ νέου αραιωμένο και ξανοιγμένο περίπου 20-30% για να σπάσεις την ομοιομορφία του ενιαίου fading.

Γενικά νομίζω πως είναι προτιμότερο να ξεθωριάζουμε κάθε χρώμα χωριστά με το αντίστοιχό του πιο ξανοιγμένο αν και αυτή η διαδικασία είναι πιο χρονοβόρα, από το απλό ψέκασμα ενός dust χρώματος σε όλο το μοντέλο.

καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2014, 09:23:35 μμ »
Βασίλη και ναι και όχι στο θέμα του faded.Περισσότερο θέλω να πετύχω ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα παρά ένα καλλιτεχνικό βάψιμο.

Σωστά βλέπεις ότι έχω περάσει όλο το όχημα με λίγο buff αραιωμένο αρκετά σε βερνίκι. Το pinwash θα το κάνω.

Θα ακολουθήσω την πρότασή σου για ξεχωριστό ξεθώριασμα σε κάθε χρώμα, όχι όμως σε αυτή την κατασκευή, αλλά στο Ferdinand, το οποίο έχει παρόμοιο βάψιμο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 10:09:52 μμ »
Μερικές αρπαχτές φωτογραφίες, πριν τις τελικές πινελιές και την φωτογράφιση με ήλιο αύριο...

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 10:12:24 μμ »
Σούπερ! Και το λέρωμα/λάσπωμα φανταστικό, απαιτούμε ένα sbs!  :mrgreen: ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 10:43:42 μμ »
Πολυ ωραιο φιλε.Μην ξεχασεις νωπη λασπη να βαλεις και στην ερπυστρια :wink: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 10:48:09 μμ »
Σούπερ! Και το λέρωμα/λάσπωμα φανταστικό, απαιτούμε ένα sbs!  :mrgreen: ::salut::
Τα παραλές Χρήστο. Θα γράψω αύριο πώς λασπώθηκε-λερώθηκε το άρμα.  ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Πολυ ωραιο φιλε.Μην ξεχασεις νωπη λασπη να βαλεις και στην ερπυστρια :wink: ::salut::
Υποθέτω ότι εννοείς να λασπώσω ανάμεσα στα πέδηλα, εκεί που δεν πατάει η ερπύστρια στο έδαφος;  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2014, 11:04:20 μμ »
Ναι κατι τετοιο.Ακομη και να εχει βγει σε στεγνο εδαφος το αρμα,καπου θα υπαρχει λιγη νωπη λασπη στην ερπυστρια.Θα δεσει και χρωματικα με τα υπολοιπα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 08:18:30 πμ »
Πω πω βρώμα! Αψογο! Το είχα πει εγώ οτι πάει για υπερπαραγωγή... άντε να το δούμε στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 08:35:58 πμ »
Ασχέτως του "εικαστικού" αποτελέσματος που ο καθένας επιθυμεί να πετύχει στην κατασκευή του, εγώ βλέπω κάτι που μου αρέσει πολύ.
Δεν ασχολούμε με τα γερμανικά, οπότε δεν μπορώ να έχω και παραπάνω γνώμη...αλλά μπορώ να πω μπράβο, ωραιότατο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 09:22:51 πμ »
ʼψογο! Κουκλί!
Λοιπόν θα το βάλουμε δίπλα στο δικό μου, το ένα θα λέει "όπως ήθελε να το φτιάξει" και στο άλλο "όπως κατέληξε"... Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω ποιο ταμπελάκι θα πάει σε ποιο...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #63 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 11:58:19 πμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Μπράβο !
Αν θέλεις περιποιήσου λίγο τον τάκο του γρύλλου. Πιανόταν συνήθως με δερμάτινο ιμάντα και σπάνια με μεταλλικό έλασμα. Ο πυροσβεστήρας θέλει έναν τονισμό στο χρώμα. Οι περισσότεροι ήταν σε dunkelgelb. Στις ερπύστριες λίγο μεταλλικό χρώμα στα άκρα του πέδιλου, αλλά ακόμη και ανάμεσα στις προεξοχές δεν θα ήταν λάθος. Υπάρχουν κράσπεδα και μικρές πέτρες.
Σαν σύνολο πάντως είναι θαυμάσιο.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #64 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 01:06:23 μμ »
Μια ερώτηση: Την «φρέσκια» λάσπη, να την αφήσω γκλος όπως είναι τώρα ή να σατινίζει;

Πω πω βρώμα! Αψογο! Το είχα πει εγώ οτι πάει για υπερπαραγωγή... άντε να το δούμε στην έκθεση.
Ευχαριστώ Γιώργο. Έχει θεματάκια, αλλά νομίζω ότι πάω καλύτερα.  ::salut::

Ασχέτως του "εικαστικού" αποτελέσματος που ο καθένας επιθυμεί να πετύχει στην κατασκευή του, εγώ βλέπω κάτι που μου αρέσει πολύ.
Δεν ασχολούμε με τα γερμανικά, οπότε δεν μπορώ να έχω και παραπάνω γνώμη...αλλά μπορώ να πω μπράβο, ωραιότατο.  ::salut::
Ευχαριστώ μεσιέ Φιλίπ  ::salut::

ʼψογο! Κουκλί!
Λοιπόν θα το βάλουμε δίπλα στο δικό μου, το ένα θα λέει "όπως ήθελε να το φτιάξει" και στο άλλο "όπως κατέληξε"... Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω ποιο ταμπελάκι θα πάει σε ποιο...
Απλά δεν το παίδεψες το δικό σου όσο έπρεπε. Γενικώς απογοητεύεσαι από τις κατασκευές σου πολύ εύκολα και δεν επιμένεις όσο πρέπει.  :wink: ::glossa:: ::glossa:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #65 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 01:11:43 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Μπράβο !
Αν θέλεις περιποιήσου λίγο τον τάκο του γρύλλου. Πιανόταν συνήθως με δερμάτινο ιμάντα και σπάνια με μεταλλικό έλασμα. Ο πυροσβεστήρας θέλει έναν τονισμό στο χρώμα. Οι περισσότεροι ήταν σε dunkelgelb. Στις ερπύστριες λίγο μεταλλικό χρώμα στα άκρα του πέδιλου, αλλά ακόμη και ανάμεσα στις προεξοχές δεν θα ήταν λάθος. Υπάρχουν κράσπεδα και μικρές πέτρες.
Σαν σύνολο πάντως είναι θαυμάσιο.

Ευχαριστώ.  ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Σχετικά με τις παρατηρήσεις:

:arrow: Ο πυροσβεστήρας είναι η δεύτερη φορά που το συζητάμε, την ίδια «πατάτα» είχα κάνει και στο jagdtiger. Αλλά και τις δυο φορές μου πέφτει άλλο χρώμα καμουφλάζ εκεί και το ξεχνάω μετά.  :oops: Θα τον βάψω προσεκτικά με κίτρινο, αλλά θα αφήσω τους ιμάντες καφεκόκκινους.

:arrow: Για τον τάκο, το κομμάτι που δίνει δεν έχει ιμάντα με αγκράφα, αλλά το κομμάτι που τον συγκρατεί έχει δυο κεφαλές από βίδα εκεί που πατάει στο πήγμα. Οπότε νόμισα ότι είναι μεταλλικό τσέρκι. Χρωματικά θα του βάλω κάνα λαδάκι να «δείξει» λίγο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #66 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 01:29:14 μμ »
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 01:35:48 μμ »
Θα στο πω ξανα...το καλυτερο σου αρματικο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 02:04:01 μμ »
Πολυ ωραιο συγχαρητηρια.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #69 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 02:06:03 μμ »
πυρωμενη καρφιτσα ,0,3 τρυπανακι και ανοιγουμε τρυπα στην καννη του  MG του πηγματος ,τρεχουμε λεεεεμε ::mastigio:: ωρε Ναυαρχε ,αυτο το καμο ειναι για να το χαλβαδιαζουμε ,δεν ειναι για να το λασπουριαζουμε :mrgreen: .. αλλα χαλαλι γιατι το λασπωμα το εκανες πολυ πετυχημενο  ::thumbleft:: ::good_job_smilie:: οπως και ολο το αρμα

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #70 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 02:08:25 μμ »
Πολυ ωραιο συγχαρητηρια.
  ::thanx:: ::thanx::

πυρωμενη καρφιτσα ,0,3 τρυπανακι και ανοιγουμε τρυπα στην καννη του  MG του πηγματος ,τρεχουμε λεεεεμε ::mastigio::
Για κοίτα καλύτερα...  :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa::

ωρε Ναυαρχε ,αυτο το καμο ειναι για να το χαλβαδιαζουμε ,δεν ειναι για να το λασπουριαζουμε :mrgreen: .. αλλα χαλαλι γιατι το λασπωμα το εκανες πολυ πετυχημενο  ::thumbleft:: ::good_job_smilie:: οπως και ολο το αρμα
Θα κάνω το Porsche με πιο άσχημη, παρόμοια καμούφλα και θα το αφήσω άσπιλο κι αμόλυντο...  :mrgreen: :mrgreen: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #71 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 04:30:41 μμ »
Τελικές φωτογραφίες, κεραία να βάλω ή να σφυρίξω αδιάφορα;

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #72 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 05:13:23 μμ »
Εγώ θα σφύριζα αδιάφορα, αλλά μιάς και είναι υπερπαραγωγή το μοντέλο είναι κρίμα να μην έχει μια τόση δα κεραιούλα  :D

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #73 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 08:16:29 μμ »
Τελικές φωτογραφίες, κεραία να βάλω ή να σφυρίξω αδιάφορα;
::director:: ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΒΑΣΗ!!!!!!
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2014, 08:37:01 μμ »
Παπάτζα Αγαπούλα, βάλε την κεραία (άντε μη σου πούμε να βάλεις επιτελική ::glossa::), σατίναρε κατά τόπους τη φρέσκια λάσπη (στα ψηλά της) και φτιάχτου μια απλή βάση, ίσα να πατήσει (για να μην κλέβει τη ματιά από το άρμα). Κατά τ' άλλα... πολύ με αρέσει λέμε :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: