Αποστολέας Θέμα: HMS Victory by Constructo  (Αναγνώστηκε 16992 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dionisis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κοιλάδα
  • modelclub.gr
Απ: HMS Victory by Constructo
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 06, 2014, 08:39:11 μμ »
Παιδιά , να πω και εγώ την γνώμη μου.
        Εγώ θα έκανα το "κόλπο" με την κόλα και πριονίδι.
Να ανακατέψεις άχρωμη κόλα με πριονίδι από το ξύλο και να γεμίσεις τα κενά.
Με ένα καλό τρίψιμο δεν θα φαίνετε τίποτα. :lol:

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 06, 2014, 09:44:45 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι δεν ενθουσιάστηκα με την ιδέα του δεύτερου πετσώματος! :oops:

σαν να μου αρέσει καλύτερα η ιδέα του Διονύση!
Εγώ θα έκανα το "κόλπο" με την κόλα και πριονίδι.
Να ανακατέψεις άχρωμη κόλα με πριονίδι από το ξύλο και να γεμίσεις τα κενά.
ποια εννοείς όμως άχρωμη κόλλα? τύπου κλασική κόλλα UHU? ή κάποια άλλη ξυλόκολλα?

γιατί μάλλον κάτι αντίστοιχο έχω επιχειρήσει να κάνω, με μικρά πηχάκια και ξυλόκολλα στα κενά
αριστερά το πριν, δεξιά το μετά
Click to see the original size.Click to see the original size.

εννοείται το τρίψιμο έπεται...

Αποσυνδεδεμένος dionisis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κοιλάδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 07, 2014, 07:32:34 μμ »
Εγώ χρησιμοποιώ απλή ξυλόκολα άσπρη, όταν στεγνώνει γίνετε διάφανη.
Δεν θυμάμαι την μάρκα, θα την δω και θα σου πω.
Λιμάρισε όμως αρκετό ξύλο για να έχεις αρκετά συμπυκνωμένο μίγμα. Έχει καλύτερο αποτέλεσμα!

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 03, 2014, 11:07:05 μμ »
Καλησπέρα, θα μπορούσε να μου πει κάποιος αν το sealer επηρεάζει το χρόνο και την σταθερότητα των κομματιών που κολλούν μεταξύ τους?

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 11, 2014, 10:13:17 μμ »
Μετά από πολύ τρίψιμο και διάφορα άλλα κολλήματα που προέκυψαν,
έφτασα στο στάδιο της ολοκλήρωσης του βασικού τμήματος του σκάφους
έχει τριφτεί με γυαλόχαρτο και έχει περαστεί με βερνίκι νερού σατινέ
Click to see the original size.
επόμενο βήμα είναι η επεξεργασία των θυρίδων και τα"κουφώματά" τους!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 11, 2014, 11:40:55 μμ »
Καλησπέρα, φαίνεται πολύ όμορφο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 12, 2014, 09:28:27 μμ »
Καλησπέρα, φαίνεται πολύ όμορφο. ::salut::

+1... Δείχνει πολύ καλή δουλειά και προσεγμένη. Περισσότερες φωτογραφίες παρακαλώ.  ::thumbleft:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 12, 2014, 10:16:23 μμ »
  Αργύρη , καλησπέρα , πολύ καλύτερο από πριν ( τελικά  με ποιο τρόπο έλυσες το θέμα που είχες ) , θα συμφωνήσω με το Νίκο πιο πολλές φωτό .
  Καλή συνέχεια και καλή Ανάσταση .
  Αντώνης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 13, 2014, 12:30:12 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. ::thanks_smilie::

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ένα μεγάλο κενό στην μία πλευρά της πλώρης, λόγω της καμπυλότητας
Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο μήνυμά μου, δεν ήθελα να περάσω δεύτερο πέτσωμα στο πλοίο, γιαυτό και δοκίμασα την τεχνική με την κόλλα και το πριονίδι, έναν χειροποίητο στόκο δηλαδή! Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, η τεχνική είχε πολύ καλό αποτέλεσμα (κατά την γνώμη μου!). Tο ίδιο έγινε και σε μικρότερα πταίσματα του πετσώματος (μικρά κενά ανάμεσα στις σανίδες)

Με υπομονή και πολύ τρίψιμο, το σκάφος είχε την παρακάτω κατάσταση:
Click to see the original size.  Click to see the original size.

Στη συνέχεια το πέρασα με βερνίκι νερού
Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

ενώ η παρακάτω εικόνα είναι μετά από τις σημερινές επεμβάσεις, στα παραθυράκια των κανονιών (9 done... 100+ to go!!!) και πηχάκια μεταξύ των επιπέδων

Επίσης εμφανίζεται ένα ακόμα προβληματάκι. Όταν τελείωσα τα τριψίματα, επισκέφτηκα ένα κατάστημα χρωμάτων για να αγοράσω ένα σηλερ να περάσω στο σκάφος για να συνεχίσω την δουλεια. Εκεί μου πρότειναν καλύτερα ένα βερνίκι εμποτισμού, για καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν ήταν καλή επιλογή (είτε λόγω ξύλου, είτε λόγω προεργασίας, είτε κάτι άλλο) το βερνίκι μετά από 2 μέρες δεν στέγνωνε και άφησε στο σκάφος μια υφή βρεγμένου που αν το έτριβες έβγαινε μία άσπρη "κολλώδη" κρούστα (το βερνίκι που δεν είχε απορροφηθεί από το ξύλο). Το αφαίρεσα με χοντρό γυαλόχαρτο (η άλλη λύση ήταν να περιμένω πολλές μέρες για το αν θα στεγνώσει!). Αλλά όταν πέρασα το βερνίκι νερού, προφανώς σε κάποια σημεία είχε μείνει η προηγούμενη κρούστα, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει ελαφρά. Αλλά θα λυθεί και αυτό το πρόβλημα, δεν μπορεί!!!

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 13, 2014, 10:02:37 πμ »
πηγες και ρωτησες εναν μπογιατζη...........
 γιατι να βαλεις σηλερ;;αυτο το υλικο ειναι για να κανει την επιφανεια γυαλι οπως των ξυλινων επιπλων

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 13, 2014, 11:19:52 πμ »
Το είχα χρησιμοποιήσει στην προηγούμενη μου κατασκευή, το Virginia και μου είχε αρέσει το αποτέλεσμα. Επίσης μου το είχε προτείνει άτομο από μαγαζί μοντελισμού και σαν αρχάριος θεώρησα ότι αυτή είναι η διαδικασία όταν προχωράς την κατασκευή. Είχα αγοράσει από μαγαζί χρωμάτων στην Αθηνάς αλλά μου χάλασε ο καταλύτης γιαυτό και έψαχνα νερού (λογω μυρωδιάς). Λόγω ωραρίων δεν μπορούσα να κατέβω ξανά στο κέντρο για να αγοράσω, οπότε έψαξα στα μαγαζιά χρωμάτων κοντά μου και εφόσον στα καταστήματα όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί να βάλω σήλερ, αποφάσισα να δοκιμάσω τα άλλα βερνίκια...

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 13, 2014, 11:27:01 μμ »
Σήμερα ξεβαρέθηκα και έβγαλα καθαρές φωτό, οπότε είπα να τις ανεβάσω για να έχετε μια καλύτερη εικόνα

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 23, 2014, 06:14:28 μμ »
κάποιες φωτογραφίες από την πρόοδο της κατασκευής.
η πλώρη είναι πιο προχωρημένη από άλλα μέρη...
ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα παράθυρα των κανονιών μόνο από την μία πλευρά.

Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αργά αλλά σταθερά...

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 07, 2014, 11:15:11 πμ »
Θα μπορούσε κάποιος να μου διευκρινίσει τι κόλλα χρησιμοποιείται για να κολλήσει σταθερά κάτι μεταλλικό πάνω σε ξύλο?

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 07, 2014, 02:11:04 μμ »
κυανοακριλική ( π.χ. logo) . Χύνεις μια σταγόνα σε μία μεταλλική σπάτουλα και παίρνεις όσο χρειάζεσαι με μία οδοντογλυφίδα.
Καλό είναι να τοποθετήσεις την κόλλα στο σημείο κόλλησης και όχι στο κομμάτι που θα κολλήσεις. Έτσι δεν θα  λερώσεις το μεταλλικό κομμάτι με κόλλα , που ίσως θα φαίνεται μετά . Ότι "τρέξει" γύρω-γύρω , μπορείς να το αφαιρέσεις με μία " μασημένη" οδοντογλυφίδα αμέσως πριν στεγνώσει. Καλή επιτυχία.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 07, 2014, 07:14:51 μμ »
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δυστυχώς αυτό το είχα δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα... η μεταλλική προσθήκη έφευγε εύκολα από τη θέση της.

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 07, 2014, 09:51:45 μμ »
δεν γνωρίζω άλλο τρόπο. Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και τέσσερα χρόνια , μία κόλλα της bison σε gel, και δεν έχω πρόβλημα (σε πληροφορώ ότι τα μοντέλα μου , τα παιδεύω και τα ταλαιπωρώ κατά την κατασκευή...)
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 14, 2014, 01:31:02 μμ »
Μία μικρή ενημέρωση της προόδου των εργασιών...

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 11, 2014, 06:23:20 μμ »
Καλησπέρα, εν μέσω καλοκαιριού θα ήθελα μια βοήθεια για όποιον γνωρίζει.
Είμαι στο στάδιο που ετοιμάζω τα κατάρτια του πλοίου στα οποία κατά το ήμιση έχουν τοποθετηθεί γύρω τους δαχτυλίδια από μπρούτζο/ορείχαλκο (ή καλύτερα από brass, όπως αναφέρεται στο βιβλίο οδηγιών). Είναι σε λωρίδες πάχους 0.5μμ και πλάτους 2μμ, ενώ θα κοπούν ανάλογα με το πάχος του καταρτιού στο σημείο εκείνο. Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποια τεχνική για να λυγίσει εύκολα και να πάρει το σχήμα γύρω από κατάρτι (που δεν είναι πάντα κυκλικό, καθώς σε κάποια σημεία υπάρχουν επιπλέον σανίδες στο κατάρτι...
Για διευκόλυνση και κατανόηση των παραπάνω, παραθέτω την εικόνα από το βιβλίο οδηγιών με το επιθυμητί αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 11, 2014, 06:38:56 μμ »
Επειδή το μήκος της λωρίδας θα διαφέρει κάθε φορά, θα σου πρότεινα να κόβεις λίγο μεγαλύτερο κομμάτι από το μήκος που χρειάζεσαι κάθε φορά, έτσι ώστε να υπερκαλύπτεις και τα άκρα μεταξύ τους για καλύτερη κόλληση.

Για να κουρμπάρεις, αρκεί να τυλίγεις τη λωρίδα γύρω από κάποιο κομμάτι μικρότερης διαμέτρου από αυτό που θες. Έτσι όταν θα πηγαίνεις να το τοποθετήσεις κανονικά, θα προσαρμόζεται πιο εύκολα στη διάσταση που θες. Κολλάς με κυανοακρυλική ή ξυλόκολλα, αν μπορείς να το κρατήσεις στη θέση του όση ώρα χρειάζεται μέχρι να «πιάσει» η κόλλα.

Περίμενε να δεις τι θα σου πει και κάποιος πιο έμπειρος, εγώ δεν ασχολούμαι με ξύλινα πλοία, απλά από τις δουλειές που έχω κάνει με φωτοχαραγμένα, έτσι κάνω.

Καλή συνέχεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 11, 2014, 06:41:51 μμ »
Καλώς, σε ευχαριστώ για την απάντηση :)

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2014, 10:57:44 μμ »
Καλησπέρα,
θα ήθελα κάποιος να μου πει αν γνωρίζει μια λεπτομέρεια σχετικά με τα blocks που είναι στα κατάρτια για να περάσουν τα σχοινιά.
ξεκίνησα να τα τοποθετώ, αφήνοντας ως μόνο πέρασμα την τρύπα στο block (ή τις τρύπες, όταν είναι διπλό).
Αλλά παρατήρησα στο σχέδιο ότι σε κάποια blocks προτείνει να δημιουργείται ένα έξτρα πέρασμα πριν το block. Για καλύτερη κατανόηση ανέβασα τις παρακάτω φωτό:
Click to see the original size. Click to see the original size.
Αριστερά είναι η πρώτη προσπάθεια χωρίς το έξτρα πέρασμα
ενώ δεξιά είναι η δεύτερη προσπάθεια με το έξτρα πέρασμα, που φαίνεται και στα σχέδια

Το ερώτημα είναι: ποιο λόγο εξυπηρετεί αυτό το έξτρα πέρασμα? θα περνάει και από εκεί σχοινί? γιατί από ότι έχω καταλάβει, το σχοινί θα περάσει μέσα από το block

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 04:54:52 μμ »
Σε αυτό το δακτυλίδι μπορεί να πιάνει κάποιο σχοινί και στην συνέχεια να καταλήγει κάπου. Μπορεί ακόμη και να δένεται πάνω σε αυτό και άλλο block. Ίσως να χρησιμοποιείται για κάποιο δέσιμο σε πανί εάν το πλοίο σου έχει πανιά.
Καλό είναι να κοιτάξεις αναλυτικά τα σχέδια τα οποία δείχνουν την ιστιοφορία του πλοίου  και να δεις σε εκείνα τα σημεία που υπάρχει αυτό το δακτυλίδι το τι ακριβώς γίνεται.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 04:59:30 μμ »
Δυστυχώς, αν και στην αρχή τα σχέδια μου φάνηκαν αρκετά αναλυτικά, τώρα που άρχισαν τα δυσκολα εντοπίζω τέτοιες "ελλείψεις" λεπτομεριών... ψάχνω να βγάλω άκρη και με κάποια βιβλία ιστιοφορίας που βρήκα διαθέσιμα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2014, 05:21:25 μμ »
Σε έρευνα που έκανα στα σχέδια του δικού μου κιτ δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, παρά μόνο συστοιχίες από block (μονά, διπλά και τριπλά) σε Yard και σε κατάρτια.
Κοίταξε όμως εξονυχιστικά  τα σχέδια μήπως σου έχει ξεφύγει κάτι.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Tags: