Αποστολέας Θέμα: Hobby Boss 1/72 Macchi C.200 Saetta  (Αναγνώστηκε 5020 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Hobby Boss 1/72 Macchi C.200 Saetta
« στις: Σεπτεμβρίου 07, 2013, 06:10:36 μμ »
Οταν λοιπόν πάνε όλα στραβά μοντελιστικά, πιάσε ένα Hobby Boss να χαλαρώσεις. Χρυσός κανόνας. Οπότε για να ξεχαστώ από τις πρόσφατες ατυχίες, είπα να τελειώσω ένα MC.200 που παιδεύω κανένα μήνα.

Απλά πράγματα, cockpit με τα απολύτως βασικά, μη νομίζετε πως και το πραγματικό είχε πολλά πραγματα μέσα. Η Hobby Boss δε δίνει πίνακα οργάνων οπότε πρόσθεσα ένα από τη γνωστότατη εταιρεία βελτιωτικών Απάτη ΕΠΕ.

Click to see the original size.

Μία ώρα μετά η συναρμολόγηση είχε πρακτικά τελειώσει. Ελάχιστος στόκος και ελάχιστο τρίψιμο και έτοιμο!

Μασκάρισμα η καλύπτρα η οποία λόγω μικρού μεγέθοθς (και ΟΧΙ δικής μου ηλικίας, εντάξει; ) με ζόρισε λίγο, βάψιμο και ο exhaust collector με Humbrol 171.

Βάψιμο τα κίτρινα (Gunze H413), βάψιμο και τα άσπρα (Gunze H11), μασκάρισμα και άντε μα βρούμε τα υπόλοιπα χρώματα.

Οσοι νομίζουν πως τα γερμανικά αεροσκάφη του ΒΠΠ έχουν δύσκολα χρώματα, τότε δεν έχουν φιάξει ιταλικά. Ο χαμός ο άσχημος, συν 4 βασικοί προμηθευτές, ο καθένας με τις αποχρώσεις του, συν οι μετατροπές σε επίπεδο υπομονάδας, τελικά ακόμα και ροζ να το βάψεις μάλλον σωστός θα είσαι. Βρήκα πως την εποχή που παρήγαγε τα MC.200 η Aermacchi προμηθευόταν χρώματα από την εταιρεία Max-Mayer οπότε τα αεροσκάφη της ήταν Giallo Mimetico 4 και Verde Mimetico 2 τα οποία μεταφράζονται σε Humbrol 94 και Humbrol 149. Το κάτω χρώμα είναι χειρότερος μπελάς, λέγεται Grigio Mimetico με επίσημο το FS36231 αλλά έπαιζε από Humbrol 64 μέχρι και Humbrol 140 (που είναι το FS36231). Επέλεξα το Humbrol 64 γιατί για την κλίμακα μάλλον το 140 θα μου σκούραινε πολύ.

Ιδού λοιπόν, ευτυχώς χωρίς τραγωφδίες να έχουν περάσει κάτω από το μασκάρισμα.

Και τώρα η διασκέδαση. Humbrol 149, διαλυμένο με διαλυτικό της Humbrol σε κυπελάκι, ψιλό πινελάκι και όλες οι απρεπείς εκφράσεις του κόσμου. Αν δεν πάθω εγκεφαλικό, κάποια στιγμή θα τελειώσει...

Θυμάμαι πριν από 10 χρόνια με ανάλογο τρόπο είχα φιάξει ένα Ki-61. Ε λοιπόν, αυτά τα 10 χρόνια το άφησαν το σημάδι τους πάνω μου ::sofos11:: :(

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Hobby Boss 1/72 Macchi C.200 Saetta
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2013, 06:15:53 μμ »
Σα να μην πέρασε μια μέρα...
Μιλάμε για πολύ βούλα...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2013, 06:19:20 μμ »
ΑΥΤΟ πάει πει Weekend edition...
Μια χαρούλα το βρίσκω και ομορφούλη... Από Ιταλικά αεροπλάνα δεν σκαμπάζω μία (σάμπως σκαμπάζω από τα υπόλοιπα, αλλά λέμε τώρα...) και αυτό φαίνεται όμορφο.

Με στρογγυλό πινέλο υποθέτω κάνεις τις βούλες... Νο 3; 4;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2013, 06:44:20 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου, αλλά θα αξίζει στο τέλος! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 12:49:39 μμ »
Ευτυχώς που χαλαρώνεις με αυτό!!! ::glossa::
Μήπως μετά απ τις βούλες,στο γυαλιστερό βερνίκι για σήματα,να προσθέσεις λίγο 94 και να ψεκάσεις ώστε να σβήσει λίγο τα σκληρά όρια του πινέλου?
Και μετά τα σήματα,στο ματ,κάνεις το ίδιο με λιγότερο sand για σκόνισμα...
Θα συνιστούσα λίγο ξάνοιγμα γενικά στο 94.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 01:50:11 μμ »
Με στρογγυλό πινέλο υποθέτω κάνεις τις βούλες... Νο 3; 4;
Τι να σου πω, το πινέλο πάνω γράφει 10/0...

Ευτυχώς που χαλαρώνεις με αυτό!!! ::glossa:
Μήπως μετά απ τις βούλες,στο γυαλιστερό βερνίκι για σήματα,να προσθέσεις λίγο 94 και να ψεκάσεις ώστε να σβήσει λίγο τα σκληρά όρια του πινέλου?
Και μετά τα σήματα,στο ματ,κάνεις το ίδιο με λιγότερο sand για σκόνισμα...
Θα συνιστούσα λίγο ξάνοιγμα γενικά στο 94.
Ναι, η συνέχεια έχει φίλτρα, να σκοτώσω λίγο και τα άσπρα και τα κίτρινα και να δέσουν όλα. Πάντως με βάση όσα έχω βρει, το 94 είναι σωστό για την απόχρωση της Aermacchi, όντως άλλα κίτρινα (επίσημα υπήρχαν άλλα 3 ::eusa_wall::) ήταν αρκετά πιο ανοικτά. Θα παλέψω και λίγο post shading με λίγο smoke (όπου και εκεί μάλλον θα το χαλάσω...)

Τέλος λοιπόν, 3 ώρες και 8 εγκεφαλικά μετά, οι βούλες συμπληρώθηκαν. Εντάξει, δεν είναι παντού οι ίδιες, αλλά δε νομίζω και αυτοί που τα έβαφαν στις υπομονάδες να πρόσεχαν και ΤΟΣΟ πολύ μεγέθη και συμμετρίες.

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 02:00:41 μμ »
Τελικά, πολλές φορές κάποια βαψίματα που τα θεωρούμε πολύπλοκα, τελειώνουν ευκολότερα από άλλα που μοιάζουν απλά.

Τα σήματα είναι τα γνωστά Ιταλικά ή αρκούν τα λευκά τρίγωνα ?

Ενημερωτικά, η απάτη επε, έχει πλέον αρκετά κεφάλαια, ώστε να μετατραπεί σε ΑΕ.
Την χρησιμοποιούμε όλο και περισσότεροι, απλώς δεν το παραδέχονται όλοι. :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 02:05:33 μμ »
Γιωργο εγιναν πολυ ωραιες οι βουλες!
Η γνωμη μου ειναι οτι δε χρειαζεται να κανεις ποστ shading ειναι 72αρι. Αλλα αμα επιμενεις προσπαθησε το με ταινια μασκαρισματος  ::salut::

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 02:06:45 μμ »
Μούρλια Γιώργο!!!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 02:42:14 μμ »
Γιώργο, η σαΐτα σου έγινε σούπερ, οπότε η κουλαμάρα σου που λές ότι έχεις είναι στα χαρτιά και μας κοροϊδευεις ψιλό γαζί  :mrgreen: :mrgreen:

Αναμένω με ενδιαφέρον το τελείωμά της.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 07:59:32 μμ »
χαρας το κουραγιο σου φιλτατε Γιωργο !!!!   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 08:34:18 μμ »
Αν ξαναπεις οτι εισαι κουλος θα εχουμε ...... ::sterb121::

Καλα τελειωματα Γιωργη 

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 10:11:29 πμ »
Εχεις κάνει υπέροχη δουλειά σε ένα πολύ όμορφο αεροσκάφος, περιμένω εναγωνίως την συνέχεια!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 10:28:33 πμ »
Όλα αυτά είναι με συνταγή γιατρού ή τα παίρνεις από μόνος σου;

Βρε κάτι κουράγια...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 10:07:33 μμ »
Ωραία λοιπόν, δεν είμαι κουλός. Για πείτε μου εσείς σε πόση ώρα θα μασκάρατε τους δύο λευκούς ρόμβους στις πτέρυγες; Εμένα μου πήρε 2+ ώρες και ΔΕΝ είναι ίσοι ::eusa_wall:: Αυτό εγώ το λέω κουλαμάρα...

Όλα αυτά είναι με συνταγή γιατρού ή τα παίρνεις από μόνος σου;
Μπα, τα παράγει ο οργανισμός μου ::glossa::

Λοιπόν τέλος και αυτό. Κλασσικό ιταλικό αεροπλάνο, γεννήθηκε από τις εμπειρίες των ιταλών στους πολέμους της Ανατολικής Αφρικής. Ζήτησε λοιπόν το 1936 η Regia Aeronautica ένα νέο καταδιωκτικό, με αστεροειδή κινητήρα, 500Km/h ταχύτητα, αναρρίχιση στα 6000m σε 5 λεπτά, διάρκεια πτήσης 2 ώρες και οπλισμό 1 (ναι, καλά διαβάσατε, ένα) πολυβόλο των 12.7mm.

Το πρωτότυπο ήταν αρκετά προηγμένο για την εποχή του με ανασυρόμενο σύστημα προσγείωσης, υδραυλικά flaps, κλειστό cockpit και 2 πολυβόλα Breda-SAFAT των 12.7mm. Το πρωτότυπο θε πετάξει στις 24/12/1937 και σύντομα στις δοκιμές θα φτάσει τα 800Km/h σε βύθιση και τα 500Km/h σε ευθεία πτήση, επιδόσεις καλύτερες του ανταγωνισμού που αποτελούσαν τα  Fiat G.50, Reggiane Re.2000, A.U.T. 18, IMAM Ro.51 και Caproni-Vizzola F.5. Δεν ήταν όμως όλα ιδανικά, στις δοκιμές της Regia Aeronautica ο Maggiore Ugo Borgogno θα προειδοποιήσει πως το αεροσκάφος στις κλειστές στροφές αποκτούσε θανάσιμη συμπεριφορά η οποία εύκολα κατέληγε σε flat spin και συντριβή. Παρά τα προβλήματα θα παραγγελθούν 99 και η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 1939.

Τα προβλήματα όμως επέμεναν και έγινε προφανές πως το αεροσκάφος στα όρια του stall παρουσίαζε το φαινόμενο του autorotation όπου εκτελούσε συνεχώς ανεξέλεγκτα rolls μη επιτρέποντας την επαναφορά του ελέγχου από τον πιλότο. Αρχικά έγιναν σκέψεις εγκατάλειψης του τύπου αλλά στη Macchi επανασχεδίασαν την πτέρυγα και το πρόβλημα επιλύθηκε. Από τότε το αεροσκάφος συγκέντρωνε τα κολακευτικά σχόλια των πιλότων και ήταν το καλύτερο καταδιωκτικό των ιταλών στις αρχές του πολέμου. Πάντως δεν είχε θωράκιση, η ισχύς του κινητήρα ήταν κάπως αναιμική και σίγουρα ήθελε καλύτερο οπλισμό.

Στη μάχη το μικρό του μέγεθος και η ευελιξία του θα το κάνουν δύσκολο αντίπαλο. Στο Ανατολικό Μέτωπο τα MC.200 θα πετύχουν λόγο καταρρίψεων/απωλειών 88/15. Αν και ο οπλισμός του ήταν αδύναμος, στα σωστά χέρια ήταν θανάσιμο όπως και το ιαπωνικό Ki-43, με τον ίδιο οπλισμό, κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου. Η έλευση της νέας γενιάς των συμμαχικών καταδιωκτικών θα βάλει ένα τέλος στη χρησιμότητα του MC.200 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί μέχρι το τέλος του πολέμου σαν καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό. Παρά το ότι ήταν παρωχημένο ήδη από το 1943, θα πετάξει τις περισσότερες αποστολές από οποιονδήπορε άλλο ιταλικό τύπο. Ενδεικτικό της αδυναμίας της ιταλικής βιομηχανίας ήταν πως η παραγωγή του θα είναι λίγα παραπάνω από 1000 αεροσκάφη.

Τέλος λοιπόν. Hobby Boss, η επιτομή της απλότητας αλλά μια χαρά μοντέλο για να ξεδώσει κανείς και να έχει και ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Να πω πως τα σήματα ήταν εξαιρετικής ποιότητας, όπως είναι όλα τα σήματα της Hobby Boss που έχω δουλέψει μέχρι τώρα.

Αντε, πυροβολάτε!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 11:57:05 μμ »
Α.. καλά... Έχεις πάρει φόρα εσύ... Έτσι!!!... Δε σε σταματάει τίποτα! :mrgreen:
Πανέμορφη και σέξι και η Ιταλίδα!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 07:12:28 μμ »
Επειδή σκέφτομαι να πάρω ακόμα ένα MC.200 και να κάνω την αντίστροφη παραλλαγή (κίτρινες βούλες πάνω σε πράσινο) χρησιμοποιώντας τη δεύτερη επιλογή σημάτων που δίνει η Hobby Boss, εχω μερικές ερωτήσεις. Από όσα διάβασα στο forum, τα καλύτερα χρώματα για πινέλο είναι τα Vallejo, υποθέτω οι σειρές Model color και Panzer aces μιας και τα Model air είναι για αερογράφο. Στην παραλλαγή που σκέφτομαι όμως πρέπει να βάψω ένα ανοικτό χρώμα (sand) πάνω από ένα αρκετά σκούρο υπόβαθρο (πράσινο). Πως συμπεριφέρονται τα Vallejo σε τέτοιες περιπτώσεις; Τα Humbrol αν αραιωθούν όσο πρέπει για πινέλο, δεν τα πάνε καθόλου καλά πάνω από σκουρότερα χρώματα.

Φυσικά με χαρά θα ακούσω οποιαδήποε άλλη πρόταση!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 08:17:08 μμ »
Επειδή σκέφτομαι να πάρω ακόμα ένα MC.200 και να κάνω την αντίστροφη παραλλαγή (κίτρινες βούλες πάνω σε πράσινο) χρησιμοποιώντας τη δεύτερη επιλογή σημάτων που δίνει η Hobby Boss, εχω μερικές ερωτήσεις. Από όσα διάβασα στο forum, τα καλύτερα χρώματα για πινέλο είναι τα Vallejo, υποθέτω οι σειρές Model color και Panzer aces μιας και τα Model air είναι για αερογράφο. Στην παραλλαγή που σκέφτομαι όμως πρέπει να βάψω ένα ανοικτό χρώμα (sand) πάνω από ένα αρκετά σκούρο υπόβαθρο (πράσινο). Πως συμπεριφέρονται τα Vallejo σε τέτοιες περιπτώσεις; Τα Humbrol αν αραιωθούν όσο πρέπει για πινέλο, δεν τα πάνε καθόλου καλά πάνω από σκουρότερα χρώματα.

Φυσικά με χαρά θα ακούσω οποιαδήποε άλλη πρόταση!
Γιώργο δε θα έχεις κανένα πρόβλημα....στη σκούρα επιφάνεια απλα θα ακουμπάς το πινέλο με αρκετή ποσότητα ανοιχτού χρώματος .Οι κινήσεις του πινέλου θα είναι οσο το δυνατόν μικρότερες ωστε να σχηματίσεις το σχήμα από τις βούλες ....και εννοείτε οτι θα γίνουν μία και έξω!!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 08:38:58 μμ »
Γιώργο μου αρέσει πάρα πολύ..μπορεί να βλαστίμησες αρκετές φορές αλλά το αποτέλεσμα βγήκε πολύ ωραίο..πάντως κ το πινέλο ρε παιδί μου έχει άλλη χάρη όταν το δουλεύεις σωστά! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 08:40:22 μμ »
  Γιώργο καλησπέρα,συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα.Απέδωσες πάρα πολύ όμορφα την παραλλαγή.Όσον αφορά την ερώτηση σου από προσωπική πείρα θα σου πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι τα vallejo είναι ότι καλύτερο για να βάψεις με πινέλο.Για τη δουλειά που τα θες θα σου δώσουν τ'αποτέλεσμα που θέλεις απλά θα πρέπει να επιμείνεις περισσότερο,(να περάσεις περισσότερα στρώματα χρώματος),μιάς και πας για το αντίστροφο (ανοιχτότερες βούλες σε σκουρότερο υπόστρωμα). ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2013, 02:49:20 μμ »
Ωραία λοιπόν, δεν είμαι κουλός. Για πείτε μου εσείς σε πόση ώρα θα μασκάρατε τους δύο λευκούς ρόμβους στις πτέρυγες; Εμένα μου πήρε 2+ ώρες και ΔΕΝ είναι ίσοι ::eusa_wall:: Αυτό εγώ το λέω κουλαμάρα...

Έλα τώρα... άκου εκεί κουλαμάρα! Και ποιος σου είπε ότι στο πραγματικό ήταν ίσα!  :mrgreen: Εδώ πριν κάποια χρόνια ένας Ιταλός κρατώντας έναν χάρακα πήγε να βγάλει τρελούς όλη τη Formula 1 λέγοντας ότι δεν το μετράτε σωστά έτσι, αλλά έτσι (επεισόδιο με τα barge boards της Ferrari που ήταν παράνομα με βάση τους κανονισμούς, αλλά όχι με βάση τον σούπερ χάρακα του τύπου!!!!).

Αντε, πυροβολάτε!

ʼσε πρέπει να σε στήσουμε στο εκτελεστικό μετά τη ζημιά που μας έκανες με τις 765 βούλες σου (αλήθεια... τις μέτρησες;)  :roll:

Φανταστικό αποτέλεσμα σε μία σταλιά αεροπλανάκι. Πάντα τέτοια! Προσκυνώ την υπομονή σου, τα χοντροδάχτυλά σου και τη μαεστρία σου.

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 02, 2013, 03:14:13 μμ »
Το μοντέλο σου βγήκε υπέροχο, μου κάνει εντύπωση που δεν φένεται καμία πινελιά!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 02, 2013, 03:33:48 μμ »
Επειδή σκέφτομαι να πάρω ακόμα ένα MC.200 και να κάνω την αντίστροφη παραλλαγή (κίτρινες βούλες πάνω σε πράσινο)...

Στο δικό μου μάτι  :roll: το α/φος είναι βαμμένο κίτρινο και μετά κάνεις μπορντούρες πράσινες πινελάτες,  αφού πρώτα ιδανικά με πράσινο μολυβάκι έχεις ζωγραφίσει αχνά αχνά το επιθυμητό pattern. Στο τέλος δένεις την εικόνα με κίτρινο dry-brushing στα όρια των δύο χρωμάτων (προσοχή, με το κίτρινο πάνω στο πράσινο, όχι το ανάποδο γιατί θα σου μουτζουρώσει...)
Ακούγεται δύσκολο αλλά γλιτώνεις το βασικό πρόβλημα της κάλυψης του πράσινου από το κίτρινο που μοιραία θα σε οδηγήσει σε yogurt spots (όχι, δεν υπάρχει ως ορολογία αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ...)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 02, 2013, 04:05:19 μμ »
Ψυχοθεραπευτικό!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 02, 2013, 04:16:30 μμ »
Χαβαλέ είχαν οι βούλες ε? ::glossa::
Κάπου το έχει πάρει το μάτι μου και σε 1/144 :mrgreen:
Μιας και στις φωτό δεν διακρίνεται καλά,οι καπνιές απ τις εξατμίσεις,υπάρχουν και στα καλύματα?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Tags: MC.200 Saetta macchi