Αποστολέας Θέμα: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда  (Αναγνώστηκε 23576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Kре́йсер «Варя́г» 1/350 Звезда
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:15:23 μμ »
Για Humbrol σμάλτα (enamel) μπορείς να χρησιμοποιείς και white spirit που είναι πολύ φθηνότερο από το διαλυτικό της εταιρείας. Αρκεί να κάνεις την αραίωση κάπου ξέχωρα πάνω σε μιά πρόχειρη παλέττα, και όχι μέσα στο κουτάκι, διότι θα σου "κόψει" όλο το χρώμα.
Εαν βρείς Humbrol ακρυλικά, το πιο οικονομικό διαλυτικο είναι το απλό κλασσικό Αζαξ για τζαμια.
Καλή αρχή και καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:20:58 μμ »
Απο οσα εχω διαβασει για πινελο ειναι καλυτερα τα σμαλτα παρα τα ακρυλικα.σ ευχαριστω πολυ!ανυπομονω!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:31:30 μμ »
Το white spirit ειναι το αοσμο νεφτι που χρησιμοποιω στη ζωγραφικη με λαδι,σωστα;

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:43:55 μμ »
Καλησπέρα...
Νομίζω οτι είναι εντάξει τα χρώματα που σου προτείνει ο Γιώργος... με μόνη επιφύλαξη το No 12 coper της Humbrol μεταλικό... εγώ θα προτιμούσα το Νο 54 brass... και βέβαια δεν ξέρω τι απόδοση μπορεί να έχει με το πινέλο σαν μεταλικό χρώμα που είναι...
Βάφω με ακρυλικά... τα σμάλτα κυρίως μεταλικά και βερνίκια τα έχω για ειδικές χρήσεις και χρησιμοποιώ πάντα το διαλυτικό τους...
Για αστάρι μπορείς να διαβάσεις εδώ στο φόρουμ πολλές συζητήσεις... εγώ χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα σε πλαστικές επιφάνειες το plastic primer της Motip είναι διάφανο, στρώνει εξαιρετικά, αλλά σαν διάφανο που είναι, αν θες να βάψεις ανοιχτά χρώματα θέλει και μιά σκούρα βάση πριν το κυρίως χρώμα...
Για πινέλα δεν έχω ιδέα να σου πω... αυτά που έχω, τελείως βοηθητικά, είναι σετάκια αγορασμένα από μοντελομάγαζα...
Ωστόσο για να μην μπερδεύεσαι όταν θα ξεκινήσεις την κατασκευή... θα ανεβάζεις φωτό και θα προχωράς ένα ένα στα επόμενα στάδια... δεν έχει πιστεύω αξία να τα πούμε όλα από τώρα...
Μιλάς μόνο για ρέλια ή για πλήρες σετ φωτοχαραγμένων; υπάρχουν και από τα δύο στο εμπόριο...
Για φιγούρες ίσως κάποιος άλλος να ξέρει περισσότερα από εμένα...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:46:49 μμ »
Κατ' αρχάς welcome @board...  ::welcome_model::

Βλέπω ότι βουτάς κατευθείαν στα βαθιά, άρα μπράβο για την αυτοπεποίθηση.... Οπλίσου και με επιμονή κι επιμονή...

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

::arrowred:: Εργαλεία
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7876.0.html
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,13100.0.html
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,563.0.html

::arrowred:: Χρώματα
Για το ξεκίνημα αγοράζεις Humbrol enamel (σμάλτου) κι αραιώνεις με white spirit. Καθαρίζεις τα πινέλα σου με το ίδιο. Δεν ρίχνεις διαλυτικό στο κουβαδάκι, κόβει.
Πριν ξεκινήσεις να βάφεις ανακατεύεις μέχρι αηδίας το χρώμα, να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και να μην έχει ίζημα στον πάτο. Δεν προσπαθείς να καλύψεις την επιφάνεια με την μία, θα γίνει χειρότερα. Τα χρώματα σμάλτου έχουν την τάση να απλώνονται και να εξομαλύνονται στην επιφάνεια όσο στεγνώνουν. Practice makes perfect.
Για το συγκεκριμμένο πλοίο θα χρειαστείς τα χρώματα που σου είπαν, με μόνες προτάσεις-διαφορές να είναι το 16 (πάντα σε κωδικό Humbrol) για τις προπέλες και τα μεταλλικά, το 73 για το κόκκινο. Αστάρι πάρε της Humbrol σε σπρέι.... Επίσης για το κατάστρωμα-ξύλα πρέπει να έχεις κατά νου ότι δεν θα πετύχεις το εφέ του ξύλου μόνο με ένα χέρι βάψιμο. ψάξε στο φόρουμ και θα δεις τεχνικές.

::arrowred:: Ρέλια
Κυκλοφορούν συγκεκριμένα σετ για το κάθε πλοίο, που συνήθως έχουν κι άλλες λεπτομέρειες όπως κλίμακες. Αν δεν θες να κάνεις αγορά από το εξωτερικό θα σου πρότεινα τον Γρηγόρη στην Αργυρούπολη για να του πεις να σου φέρει ό,τι θες. Αν σκοπεύεις να πάρεις από το εξωτερικό το συζητάμε περαιτέρω.

::arrowred:: Πλήρωμα
Για την 1/350 που θες να δουλέψεις έχεις δύο επιλογές. Κυκλοφορούν έτοιμα φωτοεκτυπωμένα μεταλλικά φιγουράκια αλλά είναι κάπως επίπεδα για την κλίμακα, αλλά με λίγη προσοχή θα κάνεις δουλειά. Για την τιμή που θα πληρώσεις παίρνεις αρκετά να καλύψεις τις απαιτήσεις σου. Οι πιο καλές φιγούρες κοστίζουν αρκετά και θέλουν βάψιμο. Δεν θα σου πρότεινα να ασχοληθείς ακόμα με το σπορ αυτό.

::arrowred:: Rigging-εξαρτισμός.
Θα σου πρότεινα λεπτή συνθετική κλωστή. Αν πας σε ένα κατάστημα με είδη ραπτικής ζήτα ακρυλική κλωστή που ράβουν τις ετικέτες στα μπλουζάκια, είναι πολλή λεπτή και ανθεκτική.

Το κιτ που επέλεξες είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην 1/350. Θα σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει κι εσύ να μην βιαστείς... Καλή αρχή...

Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:52:04 μμ »
To κοινό White Spirit του εμπορίου έχει δριμεία οσμή. Αυτό χρησιμοποιώ εγώ, το βρίσκω στο σουπερμάρκετ, και είναι αρκετά οικονομικό.
Πιθανώς και το άοσμο διαλυτικο που χρησιμοποιείς εσύ να κάνει, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω.
Πράγματι, τα σμάλτα δουλεύονται καλά με το πινέλο!
Όσο για εργαλεία, το πλέον χρήσιμο είναι ο κόφτης ή νυστεράκι, μιά-δυο λίμες ωρολογοποιίας, μιά λίμα νυχιών, και μια μικρή σπατουλίτσα για τα στοκαρίσματα. Καλό θα ήταν να πάρεις και μιά σειρά από ψιλά τρυπανάκια, τα οποία για αρχή θα προσαρμόζεις στο στέλεχος του κόφτη σου, αντί για την λεπίδα, και θα δουλεύεις μιά χαρά. Αργότερα, μπορεί να το σκεφτείς και για έναν μικρό ταχυτροχό. Δεν είναι καιρός ακόμη...Πιό ειδικά θα σε κατευθύνουν και οι καραβοκυραίοι του φόρου... Εγώ είμαι του...αέρος ::laia::
Υ.Γ.Για τις έλικες των πλοίων εγώ θεωρώ καταλληλότερο το gold της Χαμπρολ. Το brass μου χρυσαφίζει πολύ και φαίνεται ψεύτικο.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:53:18 μμ »
Παράθεση
Για το συγκεκριμμένο πλοίο θα χρειαστείς τα χρώματα που σου είπαν, με μόνες προτάσεις-διαφορές να είναι το 16 (πάντα σε κωδικό Humbrol) για τις προπέλες και τα μεταλλικά

Καλά πάμε... μέχρι στιγμής για τις προπέλες έχουμε προτείνει τρεις, τρία διαφορετικά χρώματα  :lol:
Coper ο Γιώργος, brass εγώ και  gold εσύ :mrgreen:
Ααα!!!! να κι ο Ελιξ-ιριος... ψηφίζει gold... κερδίζετε  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 27, 2012, 07:56:44 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!ειμαι ενθουσιασμενη αλλα ξερω καλα πως χρειαζεται επιμονη κ υπομονη.τα διαθετω νομιζω.το καλο πραγμα αργει να γινει!!απλως μαζευω πληροφοριες κ θελω να δοκιμασω τεχνικες κ υλικά.δεν θα βιαστω καθολου κ εννοειται πως σε καθε βημα θα ζητησω την πολυτιμη γνωμη σας!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 27, 2012, 08:07:01 μμ »
Θα προτιμουσα οχι απο εξωτερικο.γρηγορης;ειναι καταστημα μοντελισμου;οσο για τις φιγουρες ενδιαφερομαι για τις μικρες μεταλλικες.τις βρισκω σε οποιοδηποτε μοντελομαγαζο;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 27, 2012, 08:20:06 μμ »
Θα προτιμουσα οχι απο εξωτερικο.γρηγορης;ειναι καταστημα μοντελισμου;οσο για τις φιγουρες ενδιαφερομαι για τις μικρες μεταλλικες.τις βρισκω σε οποιοδηποτε μοντελομαγαζο;
http://www.gehobbies.gr/ Είναι και από τους συνεργάτες του σάιτ...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 27, 2012, 08:26:25 μμ »
Καλησπέρα και καλώς ήρθες και από μένα.
Αν και καιρό μοντελιστής τώρα κάνω σιγά σιγά τα βήματα προς τα καράβια και εγώ οπότε διαβάζω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις.
Επειδή δεν βλέπω να απάντησε κανένας... Ναι, το άοσμο διαλυτικό για λάδια ζωγραφικής κάνει μια χαρά, εγώ χρησιμοποιώ το διαφανές με την κόκκινη ετικέτα που έχει στα Max.  Είναι ότι πρέπει για καθάρισμα.  Για αραίωμα όμως, για τα σμάλτα, προτείνω το διαλυτικό της ίδιας εταιρείας που θα επιλέξεις.  Είτε είναι Humbrol είτε οποιαδήποτε.  Κάνουν καλύτερη διάλυση.  Για τα ακρυλικά, είτε το κοινό κλασικό Αζαξ στο στρογγυλό μπουκάλι με την μπλε ετικέτα (αυτό που βρωμάει αμμωνία είναι), είτε μείγμα ισοπροπυλικής αλκοόλης (40% με 60% νερό) την οποία προμηθεύεσαι από το φαρμακείο αλλά είναι ακριβότερη.
Προσοχή στα white spirit γιατί μερικά είναι επιθετικά προς το πλαστικό... Χάλασα ολόκληρο Airbus Α300 με ένα τέτοιο.

Γρηγόρης = www.gehobbies.gr = Κατάστημα μοντελισμού στην Αργυρούπολη πίσω από το δημαρχείο.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 27, 2012, 08:35:20 μμ »
Εγω για τα λαδια παιρνω το αοσμο νεφτι. Που βγαζει ο κατσαχνιας(ειδη ζωγραφικης).ας μην το διακινδυνευσω!θα παρω της ιδια εταιριας!σας ευχαριστω ολους

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 27, 2012, 08:57:17 μμ »
Εγω για τα λαδια παιρνω το αοσμο νεφτι. Που βγαζει ο κατσαχνιας(ειδη ζωγραφικης).ας μην το διακινδυνευσω!θα παρω της ιδια εταιριας!σας ευχαριστω ολους
Ναι, αυτό ακριβώς. Κάνει και για αραίωση και για καθάρισμα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 27, 2012, 09:02:24 μμ »
Τις φιγουρες απο αυτο που μου ειπατε η τις βρισκω κ αλλου.κ τελος ποιο βερνικι να παρω;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 27, 2012, 10:36:41 μμ »
Πάρε της ίδιας εταιρείας, αλλά κάνε μιά δοκιμή και με το άλλο, πάνω σε κάποιο κομμάτι από τα πλάισια του κίτ, ή σε ένα κομμάτι φύλλου πλαστικού. Αν το αποτέλεσμα βγεί εξίσου ικανοποιητικό, διάλεξε εκείνο που συμφέρει περισσότερο :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 27, 2012, 10:38:48 μμ »
Σωστος!μηπως ξερεις κ για τη τελευται ερωτηση που εκανα;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 27, 2012, 11:00:04 μμ »
Επειδή θα περνάς το βερνίκι με πινέλο, δεν ξέρω τί να προτείνω...Οι γνώσεις μου στα βερνίκια είναι περιορισμένες, και ψάχνομαι κι εγώ ακόμη...Μία καλή λύση, που έχει προταθεί πολλές φορές, είναι η παρκετίνη Long Shine με το μπλέ κούπωμα, που απλώνεται όντως πολύ καλά και με πινέλο, δεν επηρρεάζει τα υποκείμενα χρώματα (σμάλτα), αλλά έχει μιά ανεπαίσθητη κίτρινη χροιά. Θα την χρησιμοποιούσα άφοβα πάνω από γκρίζα, καφέ, και πράσινα χρώματα, αλλά ποτέ πάνω από λευκό, γαλανό ή ρόζ χρώμα. Όσο πιό πολλά χέρια, τόσο πιό γκλός αποτέλεσμα δίνει, ξεκινώντας από σατινέ.
Ίσως φαίνονται παράξενα όλα αυτά, αλλά καμμιά φορά ένα οικονομικό καθημερινό υλικό, δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, εξίσου καλά με εκείνα που δίνουν τα ακριβά "επαγγελματικά" υλικά.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 27, 2012, 11:04:45 μμ »
Ωραια!ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 27, 2012, 11:38:15 μμ »
Γεια σου Κυριακι και απο εμενα.
Απλα να σου δωσω την γνωμη μου οσο αφορα το βαψιμο γενικα.Καλο θα ειναι να αρχισεις με αερογραφο και  αφησε το πινελο για μικροδιορθωσεις η weathering στο τελος.Επισης θα σου προτεινα ακρυλικα μιας και εχουν ποιο λεπτο κοκο , ειναι ποιο υγειηνα αφου δεν χρησιμοποιεις  νεφτι αλλα νερο βασικα  και δεν υπαρχουν οσμες κτλπ , στεγνωνουν ποιο ευκολα και γρηγορα  , και δεν 'χτιζουν' τοσο ευκολα ακομα και εαν βαφεις με πινελο. Επισης δεχονται απο επανω περασματα με αραιωμενα λαδια εαν θελεις και weathering ειτε με νεφτι ειτε ακρυλικα λαδια.Εγω  χρησιμοποιω  στο τελος περασματα απο αραιωμενα λαδια με νεφτι.

Για να βαψεις τοσο μεγαλες επειφανεις οπως ενα μοντελο σε 1/350  με πινελο ικανοποιητικα και μαλιστα με σμαλτου ,  πρεπει να εισαι πολυ μαστορας που λενε .Εγω δεν εχω δει ακομα παντως ακομα και απο εμενα  εννοειται , ικανοποιητικο βαψιμο με πινελο σε αυτες τις κλιμακες για να ειμαι ειλικρινης.Να μην πω οτι χρωματα οπως το ασπρο η το κιτρινο κτλπ (σμαλτου και ακρυλικα )  ειναι σχεδον αδυνατο να τα βαψεις με πινελο με ομοιογενη κατανομη.Και το κιτ που διαλεξες εχει πολλα μερη με τετοια χρωματα.

Εγω εχω ενα φτηνο αερογραφο (25 ευρω) μιας και τα πλοια γενικως δεν χρειαζονται λεπτες δεσμες , απλα ενα καλο ψεκασμα που δεν αφηνει σημαδια οπως το πινελο.
Ελπιζω να μην σε αποπηρα  και να θυμασε οτι εαν δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 27, 2012, 11:43:07 μμ »
Οσο αναφορα τα χρωματα θα κανω τη σκουρα εκδοχη του varyag οπτε δν εχει ουτε λευκο ουτε κιτρινο.η αληθεια ειναι πως ολοι μου λενε το αντιθετο!στην αρχη ειχα σκεφτει για αερογραφο κ εγω.με τα πινελα το ρχω γενικως γιατι ζωγραφιζω με λαδια.βεβαι δν ξερω πως φερονται τα σμαλτα κ τα ακρυλικα. Λεφτα για κομπρεσερ δεν εχω τωρα.με μπουκαλες θα εκανα δουλεια;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 27, 2012, 11:51:57 μμ »
Ξεχνα τις μπουκαλες.
Ενας αερογραφος σαν τον δικο μου ειναι γυρω στα 60-80 ευρω και μαλιστα ερχεται και με ενα η δυο αερογραφους .Ριξε μια ματια στο Ebay εαν δεν μπορεις να βρεις κατι παρομοιο στα μαγαζια εδω.

http://www.ebay.com/itm/AMA-18-Air-Compressor-AMA-280K-w-two-2-Airbrush-Kits-Hose-extra-Hose-/360406176060?pt=UK_Crafts_DrawingSupplies_EH&hash=item53e9e1d13c

ενα παραδειγμα .

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 27, 2012, 11:58:35 μμ »
Ενδιαφερον μπορω να πω...εδω σιγουρα οι τιμες ειναι ακριβοτερες!θα μπορουσα να παρω τωρα το κιτ κ τα εργαλεια κ να ξεκινησω τη συναρμολογηση κ να παρω κατι αναλογο σ ενα δυο μηνες.γιατι ολα μαζι δν μπορω.μ εβαλες σε σκεψεις τωρα..να ρωτησω κατι;με αερογραφο κανεις και τα συναρμολογουμενα κομματια εκτος απο το κυριως μερος;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 28, 2012, 12:15:34 πμ »
Η συναρμολογηση σε πλοια ειναι λιγο διαφορετικη απο οτι στα αεροπλανα η στα οχηματα.Πχ μπορεις να ξεκινησεις με τα μικροτερα κομματια οπως ολα τα αντιαεροπορικα , τους προβολεις , τα ρανταρ , τους γερανους  κλτπ και αφου τα συναρμολογησεις , τα βαφεις ξεχωριστα και τα τοποθετεις στο τελος.Ειδικα οταν το πλοιο εχει περιεργα camo scheme που απαιτει πολυπλοκα μασκαρισματα σε πολλες επειφανεις τοτε ειναι μονοδρομος αυτη η μεθοδος.

αυτα ειναι πχ ολα τα μικροτερα κομματια ενος Scharnhorst 1/350 που εβαψα ξεχωριστα και ομαδοποιημενα.
Click to see the original size.

και το τελειωμενο μοντελο για να καταλαβεις τι ενοοω με πολυπλοκα σχεδια στο βαψιμο, αλλα ειναι και θεμα προσβασης κτλπ.
http://www.finewaterline.com/pages/gallery/battleships/kkscharnhorst350/kkscharnhorst350.htm
σε μερικα σημεια εδω χρειαστηκα και πινελο , απλα οι επειφανεις ηταν παρα πολυ μεγαλες για να βαφτουν μονο με πινελο.

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 28, 2012, 12:35:04 πμ »
Δηλ εκτος απο τς μεγαλες επιφανειες μπορεις να περασεις κ το βασικο χρωμα των μικρων κομματιων κ μετα ν κανεις τις λεπτομερ με πινελι πχ μεταλ σημεια.καταπληκτικο το συγκεκριμενο!κ το weathering απιστευτο!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 28, 2012, 12:50:07 πμ »
Φυσικα.
Το HMS Kent πχ ενω το εβαψα ολο με αερογραφο στην αρχη (καταστρωμα με ενα πινελο) για να κανω το παλαιωμα επρεπε να χρησιμοποιησω το πινελο.Δεν σου λεω οτι πρεπει να αποκλεισεις το πινελο.Απλα ο αερογραφος θα σου κανει την ζωη ποιο ευκολη εκτος και εαν ειναι ηδη πολυ ευκολη και θελεις να την δυσκολεψεις λιγακι.Θα τελειωνεις ποιο γρηγορα , και θα εχεις ποιο ωραιο αποτελεσμα.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21284.0.html

Ξεχασα να σου πω επισης οτι εαν αρχισεις να χρησιμοποιεις και photo etch τοτε ο αερογραφος ειναι must.Απλα δεν κολλαει η μπογια επανω τους ειδεικα στα μικρα και λεπτα κομματια.

Ενω το Tirpitz 1/700 απλα το συναρμολογησα (παλι τα αντιαεροπορικα κτλπ ξεχωρα για ευκολια ) , και το εριξα ενα ψεκασμα στο τελος  (μονοχρωμη παραλλαγη) και λιγο παλαιωμα με πινελακι και αυτο ηταν.Το καταστρωμα στο τελος χρειαζεται πινελακι για να διορθωσεις τις ατελεις οπου υπαρχουν .Εγω δεν το μασκαρω , απλα ειμαι το κατα δυναμειν προσεκτικος οταν ψεκαζω την υπερκατασκευη , και απλα με ενα πινελο περναω παλι το χρωμα του καταστρωματος στα σημεια οπου ειχα overspray .

http://www.finewaterline.com/pages/gallery/battleships/kktirpitz/kktirpitz.htm

Tags: