Αποστολέας Θέμα: Back in business μετά από 15 χρόνια - Επιλογή μοντέλου  (Αναγνώστηκε 11773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Back in business μετά από 15 χρόνια - Επιλογή μοντέλου
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 01:54:07 πμ »
Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από περίπου 15 χρόνια, γι αφού ξύπνησε το παιδί μέσα μου (μέρες που είναι) θυμήθηκα τα προηγούμενα χρόνια και με έχει πιάσει μια επιθυμία να ξαναξεκινήσω αυτό που παράτησα στη μέση πριν χρόνια για διάφορους λόγους.

Για να μην λέμε πολλά, σκοπός μου είναι να φτιάξω ένα μοντέλο του Β.Π.Π, έχοντας μάλλον καταλήξει στο  Messerschmitt ΜE 262 (σε οποιαδήποτε έκδοσή του)

Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο έπεσε το μάτι μου στην εταιρία Trumpeter (αλήθεια αυτή υπήρχε τα χρόνια που ασχολούμουν?) η οποία μου έκανε θετικότατη εντύπωση για τη λεπτομέρειά της.

Photo-etched, μεταλλικά κομμάτια για το σύστημα προσγείωσης κτλ με εντυπωσίασαν πραγματικά καθώς αυτά παλαιότερα δεν θυμάμαι να υπήρχαν σε out of the box λύσεις.

Ξέχασα να αναφέρω ότι η κλίμακα στην οποία κλίνω είναι η 1/32

Τα ερωτήματά μου είναι ως παρακάτω:

• Να πάω στην Trumpeter ή υπάρχει κάτι καλύτερο?
  • Αν πάω στην Trumpeter, ποια από όλες τις εκδόσεις της θα μου προτείνατε να αγοράσω?
  • Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε κάπου εύκολα ή να παραγγείλω απευθείας από έξω?
  • Μαζί με το kit, μπορείτε να προτείνετε και κάτι συγκεκριμένο από πλευράς βελτίωσης (έτοιμα βελτιωτικά κιτ) της ήδη πολύ καλής υπάρχουσας λεπτομέρειας της Trumpeter?
.
.
.

Αυτά μου έρχονται προς το παρόν στο μυαλό, αν στην πορεία προκύψει κάτι άλλο, εύχομαι να βρούμε τη διάθεση να τα κουβεντιάσουμε :)

υ.γ. ελπίζω να το άνοιξα στη σωστή κατηγορία, αν όχι παρακαλώ συγχωρέστε με και μεταφέρετέ το στην σωστή.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
Απ: Back in business μετά από 15 χρόνια - Επιλογή μοντέλου
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 09:33:02 πμ »
Φίλε clubber καταρχάς καλώς ήρθες!

Η Trumpeter δεν υπήρχε σίγουρα όταν ασχολιόσουν, γιατί είναι (σχετικά) νέα εταιρία.
Πράγματι χαρακτηρίζεται από εξαιρετική λεπτομέρεια, αλλά συχνά και από λάθη. Κάποια από αυτά διορθώνονται με σετ βελτίωσης άλλων εταιριών, κάποια δεν είναι και τόσο εύκολο να τα διορθώσεις :-(     Δύο σε ένα: οι καλύτεροι και οι χειρότεροι μαζί :D

Βελτιωτικά μπορείς να αναζητήσεις και μόνος σε κάποιο από τα ακόλουθα site:
http://www.aviationmegastore.com/
http://www.hannants.co.uk/
http://www.greatmodels.com/
http://www.hlj.com/
http://www.modelimex.com/
http://www.misterkit.com
http://www.modelsforsale.com/

Σε ότι αφορά την 1/32 βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα. Σκέψου όμως το θέμα χώρος, γιατί όταν ξεκινήσεις, δύσκολα θα σταματήσεις πάλι...

Τέλος εγώ προσωπικά ψωνίζω μόνο απ΄έξω, ειδικά τώρα που συμφέρει η ισοτιμία του ευρώ απέναντι στο δολάριο και την λίρα Αγγλίας (συγκρίνοντας με το πρόσφατο παρελθόν φυσικά)

Και πάλι καλώς ήρθες,
Θα τα λέμε...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:07:36 πμ »
Φίλε μου, καλωσόρισες ξανά στο μαγικό μας κόσμο. Μία πρόταση από εμένα, για πρώτο μοντέλο, μην πάρεις κάτι τόσο πολύπλοκο, για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι θα σε παιδέψει πολύ και ο άλλος είναι ότι ίσως αν δεν το βγάλεις καλό, να απογοητευτείς.
Η πρότασή μου είναι να πάρεις κάποιο tamiya, που έχουν γενικά άριστη εφαρμογή, έστω και αν σε σχέση με την τρομπέτα στερούνται λεπτομέρειας. Θα φτιάξεις όμως ένα όμορφο μοντελάκι, ευχάριστα και χωρίς ταλαιπωρία. Όταν ξαναβρεις το "χέρι" σου, προχωράς και στα πιο βαθιά νερά.

Το θέμα της κλίμακας θα το ανέφερα κι εγώ, αλλά με κάλυψε ήδη ο Διονύσης... Δυστυχώς στο χόμπι μας το θέμα του χώρου είναι κρίσιμο και θα είναι κρίμα να αρχίσεις να στοκάρεις μοντέλα έτοιμα σε κούτες ή να τα χαρίζεις δεξιά-αριστερά επειδή δεν έχεις πού να τα βάλεις.....

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:22:20 πμ »
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ και τους 2 για το καλωσόρισμα και τους 2.

Πάμε στο ζουμί:

nasos79 δεν θέλω να πάω σε κάτι απλό. Να σου πω γενικά ότι δεν το φοβάμαι, θα το βγάλω πέρα και μάλιστα καλά. Σίγουρα δεν πλησιάζω τα τέρατα που βλέπω από μερικούς εδώ (έχω αφιερώσει αρκετ'ες ώρες διαβάζοντας το forum πριν γραφτώ) αλλά ο χρόνος που πέρασε είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι πρόβλημα, άλλωστε θεωρώ το Hobby μας σαν το ποδήλατο, αν το μάθεις δεν το ξεχνάς. Εκτός αυτού, πάντα ήμουν λάτρης της λεπτομέρειας οπότε λέω να πάω στο Trumpeter και συγκεκριμένα σε ένα εξ'  αυτών:

.
.

Ποιο από τα 2 θα πρότεινες - προτείνατε? DIO υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα εφαρμογής που θα πρέπει να γνωρίζω? Κάποιο βελτιωτικό set, γνωστό και καλό για το εν λόγω μοντέλο?

Όσο για την κλίμακα, γνωρίζω τα προβλήματά της και τα έχω λάβει υπόψιν μου. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα χώρος στη βιτρίνα στο πατρικό μου οπότε θα είμαι οκ.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:03:12 μμ »
Επίσης, κάτι που ήθελα να αναφέρω και το ξέχασα, ασχολούμαι με τη φωτογραφία και έχω όλο τον επαγγελματικό εξοπλισμό (σώματα, φακούς, φώτα, ομπρέλες κτλ) για να φωτογραφίσω ό,τι χρειαστείτε στο μέλλον, αρκεί να μου ζητηθεί (φυσικά χωρίς χρήματα)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:06:37 μμ »
Ε κοίτα, έτσι όπως το θέτεις και αφού φαίνεται ότι έχεις τα κότσια (προσωπικά δεν θα τολμούσα κάτι τέτοιο ακόμα και τώρα), πήγαινε για το clear. Απ' ότι είδα περιλαμβάνει ΟΛΟ το εσωτερικό της ατράκτου, το οποίο μπορείς να αφήσεις να φαίνεται μέσα από τα διαφανή κομμάτια. Πρέπει να είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κομμάτι, φτιαγμένο στη βιτρίνα σου!
Και αν μετά που θα το τελειώσεις δεις ότι τα υπολόγισες λάθος και δεν χωράει στη βιτρίνα του πατρικού σου, μου το στέλνεις με μια courier, έξοδα αποστολής δικά μου, μην ανησυχείς!  :mrgreen:

Go for it λοιπόν και εμείς εδώ είμαστε (οι πιο έμπειροι φίλοι κυρίως) για ό,τι χρειαστείς!!!  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:07:18 μμ »
Καλημέρα, καλωσήρθες στο φόρουμ και καλή επάνοδο στο hobby ::salut::
Έχω φτιάξει το Messerschmitt Me-262 A1-a 1 στην 1/32 από την Trumpeter και χρησημοποίησα το βελτιωτικό σετ της Eduard από την σειρά Big Ed, το οποίο περιλαμβάνει ένα σετ με 2 πλαίσια φωτοχαραγμένων και ένα σε διαφανές για το σκοπευτικό για τα εσωτερικά (interior set), ένα σετ πάλι με 2 πλαίσια φωτοχαραγμένων για τα εξωτερικά (exterior set) και τέλος ένα σετ με μάσκες για το μασκάρισμα των διαφανών κομματιών της καλύπτρας.
Το μοντέλο από Ελλάδα και το βελτιωτικό από την ίδια την Eduard  ::arrowred:: http://www.eduard.cz/
Γενικά χορτασικό θέμα μα καλή εφαρμογή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Το θέμα έχει ανέβει εδώ  ::arrowred:: http://www.emioannina.gr/index.php?showtopic=20 και μόλις το φωτογραφίσω καλύτερα θα το ανεβάσω και στο παρόν φόρουμ  ::salut::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:25:54 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τη συμβολή.

George R το κιτάκι που λες πρέπει να είναι αυτό. Ακριβούτσικο μεν, δείχνει Super από την άλλη οπότε μάλλον θα προχωρήσω σε παραγγελία. Το κακό είναι ότι πρέπει να ξαναγοράσω πολλά πράγματα και θα μου ανεβάσει το Budget αρκετά αλλά όπως και να το κάνεις, είναι γνωστό ότι το Hobby μας δεν είναι φτηνό.

Από Ελλάδα πόσο είχες πάρει το μοντέλο και από που? Για να συγκρίνω τιμές.

nasos79 κάνε όνειρα :p Και να μην χωράει θα το βάλω κάπου στο δικό μου σπίτι, αν γίνει καλό, δεν το αποχωρίζομαι!!!

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:29:11 μμ »
Φίλε μου για τιμή θα σε γελάσω, μου το κάνανε δώρο το μοντέλο...
Αγοράστικε στα Γιάννενα από το κατάστημα "Μοντελισμός" του Κύρου Ζιάγκα  ::salut::

btw το link που ανέβασες με το σετάκι δεν ανοίγει...
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:32:51 μμ »
Κάτι παίζει, εμένα μου ανοίγει κανονικά. Anyway...

Στο modelsforasale πάντως που έλεγα να κάνω τη μαζική αγορά μου, το μοντέλο είναι Out Of Stock οπότε καλό ψάξιμο...

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:34:56 μμ »
Κάτι παίζει, εμένα μου ανοίγει κανονικά. Anyway...

Στο modelsforasale πάντως που έλεγα να κάνω τη μαζική αγορά μου, το μοντέλο είναι Out Of Stock οπότε καλό ψάξιμο...

Τώρα είναι ΟΚ, αυτό είναι το σέτ  ::icon_thumright::

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:39:43 μμ »
Καλως ηλθες κατ'αρχην και χρονια πολλα σου ευχομαι :wink:

Αν κανεις μια αναζητηση για το αεροπλανο που θες,θα βρεις αρκετα topic στο forum ::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?action=search

Δυο κατασκευες που βρηκα στα γρηγορα
 :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,6116.0.html
 :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7615.0.html

Κατι αλλο,γιατι θες να εμπλακεις απο τωρα με βελτιωτικα σετ,photo-eched κ.λ.π ? προτεινω να το φτιαξεις οπως ειναι απο το κιτ ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο ευκολη κι ευχαριστη η επανοδος στο χομπυ μετα απο τοσο καιρο.... ::salut::

και παλι... ::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:51:45 μμ »
Ευχαριστώ Viper για το καλωσόρισμα.

Όπως είπα και πιο πάνω, νιώθω "δυνατός" για να μπω κατευθείαν στα βαθιά. Όταν σταμάτησα την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο, είχαν πρωτοξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους κιτ ρητίνης και P.E. και για όσο πρόλαβα, είχα χρησιμοποιήσει και τέτοια. Όπως καταλαβαίνεις έχω μια πρώτη γνώση για το τι με περιμένει και είμαι έτοιμος. Να προσθέσω ότι γνωρίζω καλά πως τα παραπάνω είναι πολύ δύσκολα στη χρήση τους αλλά και στην υλοποίησή τους και ξέρω από τώρα πως κάποιες στιγμές τα νεύρα μου θα γίνουν κρόσσια, έχω όμως υπομονή (ευτυχώς τα 15 αυτά χρόνια που πέρασαν έφεραν και κάτι καλό εκτός του υπέροχου 6 μηνών γιου μου) και πιστεύω πως αξίζει να ζοριστώ.

Να προσθέσω επίσης ότι το time plan αυτού του project δεν είναι κάτι το βιαστικό, δεν βιάζομαι, σκοπός μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό οπότε μάλλον σε αυτό το θέμα θα τα λέμε για καιρό :)

Ευχαριστώ για την παράθεση των θεμάτων, τα έχω δει και να είσαι σίγουρος ότι θα είναι και αυτά βοηθός στο δύσκολο έργο που έχω μπροστά.

Καλημέρα.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 03:44:14 μμ »
Πρώτα απ'όλα Χρόνια Πολλά και καλή επάνοδο στο χόμπυ...Αφού νιώθεις δυνατός και είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με κάτι δύσκολο θα πρότεινα το clear (προσωπικα μ'αρέσουν να τα βλέπω φτιαγμένα παρά να τα φτιάχνω).Τώρα για βελτιωτικά σετάκια θα έλεγα να μην ασχοληθείς ακόμα μιας και πρέπει όπως είπες να εφοδιαστείς με καινούργια εργαλεία και το μπάτζετ θα εκτοξευτεί και είναι δύσκολες εποχές αλλά απο την άλλη αξίζουν πολύ και το χρήμα και την ενασχόληση μαζί τους τα άτιμα...
Όπως και να'χει ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 04:58:12 μμ »
Φιλε dubber χρονια πολλα και καλη επανοδο στο χομπυ.
Η επιλογη της κλιμακας εφοσον εχεις χωρο δεν μπορουσε ναταν καλυτερη οπως επισης και τα κιτ.
Εγω εχω το B και ακομα το χαζευω.Απο τα πρωτα του 2010 που θα ξεκινησουν θα'ναι(επιτελους) κι αυτο λογω χωρου.
Τωρα για τα βελτιωτικα...καλα ειναι αλλα προσωπικα πιστευω οτι ειναι περιττα ειδικα για ΤΕΤΟΙΑ κιτ σαν το Me-262 της καραμουζας.
Δινει τοσα πραγματα που με ελαχιστη εως και καθολου προσθηκες βγαινει φανταστικο.Πεταμενα λεφτα.
Αυτο που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ομως θα χρειαστεις αν δεν εχεις ειναι ενας καλος αερογραφος 2πλης λειτουργιας γιατι οι γερμανικες παραλλαγες απλα
ΔΕΝ γινονται χωρις
Τα περι διαφανειας του κιτ δεν νομιζω οτι πρεπει να μας ενδιαφερουν γιατι ΕΙΔΙΚΑ σε αυτα τα κιτ το ζουμι ειναι οι κινητηρες (στους οποιους αφηνεις καλυματα ανοιχτα) κοκπιτ,που ετσι κι αλλιως φαινεται και πυροβολα που η καραμουζα σου δινει τα καλλυματα ανοιχτα.
Α και ασυρματος με θυριδα επισης ανοιχτη,οποτε τι να την κανουμε τη διαφανεια;
Οποιο απο τα 2 κι αν παρεις τελικα θα το φχαριστηθεις (και θα παθεις και την πλακα σου με την λεπτομερεια που παλια ουτε στα πιο προστυχα ονειρα μας δεν τολμουσαμε να φανταστουμε).
Οσο για την εφαρμογη...το τι ειχα ακουσει για το Bf-109G 1/24 της ιδιας δεν περιγραφεται και τελικα ηταν το μονο κιτ που δεν μου χρειαστηκε στοκος που θε να.
Το συγκεκριμενο (Me-262 B) το δοκιμαζα πριν 2 βδομαδες τις ατρακτους και...no problem.
Απανω τους λοιπον και σιγουρα θα βγει μαματο.
Αερογραφο μονο να φροντισεις (και κομπρεσερ)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 06:24:55 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 06:25:36 μμ »
Καλώς όρισες  και καλή αρχή με τον...πατέρα των τζετ. θα συμφωνήσω κι εγώ με τους παραπάνω συναδέλφους. Κάντο ΟΒΒ (Out Of the Box) γιατί με p.e. και άλλα θα ανακαλύψεις ότι όλο και κάτι σου λείπει. Ετσι και η δουλειά θα καθυστερησει και δεν αποκλείεται να εχει αρνητικό αποτέλεσμα στην όλη εικόνα της δουλειάς σου.

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 06:27:01 μμ »
s-mat, phantomakias, πιαδιά ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Χρόνια πολλά σε όλους, σε σας και τις οικογένειές σας.

Στο ψητό:

s-mat σκέφτομαι το Clear αλλά να μη το αφήσω όλο άβαφο. Για το budget τώρα, θα δω, καλώς ή κακώς, σε 15 μέρες περίπου παραλαμβάνω καινούριο αυτοκίνητο και θα φύγουν κάποια χρήματα (αρκετά) εκεί οπότε είμαι κάπως σφιγμένος, διφορετικά δεν υπολόγιζα τίποτα.

phantomakias  αερογράφο έχω, έναν παππού, Grapho-Tech GP-130. Δεν είναι ο ακριβότερος-καλύτερος αερογράφος που κυκλοφόρησε ποτέ, τη δουλειά όμως, από ό,τι θυμάμαι την κάνει υπέρ του δεοντος καλά. Έχω κι ένα θορυβώδες κομπρεσέρ συνεχούς ροής με ελατήριο/μπίλια (αυτά τα έχω χάσει αλλά κάτι θα κάνω) που επίσης θα χρησιμοποιηθούν φυσικά στην κατασκευή.

Είδωμεν, πριν από λίγο μάλιστα μου είπε η γυναίκα ότι θα μου κάνει εκείνη δώρο το αεροπλάνο οπότε είματε και καλύτερα από θέμα budget !!!!  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 07:02:51 μμ »
Για πες μας λοιπόν, πως και σταμάτησες το μοντελάρισμα τόσο καιρό, και πως αποφάσισες να ξεκινήσεις πάλι στην συνέχεια???
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 09:10:15 μμ »
Aκουω οτι η γυναικα θα σου κανει δωρο το αεροπλανο; :shock:
Πες μου οτι εισαι κι εσυ απο τους λιγους ευλογημενους που εχουν γυναικα με κατανοηση και αντοχες.
Να την βαλουμε παρεα με τη δικια μου ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:14:37 μμ »
Κάντο ΟΒΒ (Out Of the Box) γιατί με p.e. και άλλα θα ανακαλύψεις ότι όλο και κάτι σου λείπει. Ετσι και η δουλειά θα καθυστερησει και δεν αποκλείεται να εχει αρνητικό αποτέλεσμα στην όλη εικόνα της δουλειάς σου.
 ::salut::
Φίλε Guderian, ο χρόνος ολοκλήρωσης του μοντέλου πραγματικά δεν με απασχολεί. Το υπολογίζω κοντά στους 2 μήνες αλλά και παραπάνω να πάει, δεν με βιάζει τίποτα.

Aκουω οτι η γυναικα θα σου κανει δωρο το αεροπλανο; :shock:
Πες μου οτι εισαι κι εσυ απο τους λιγους ευλογημενους που εχουν γυναικα με κατανοηση και αντοχες.
Να την βαλουμε παρεα με τη δικια μου ::icon_thumright::
Εϊναι ναι, γι αυτό την παντρεύτηκα. Με πήρε με τα χούγια μου και με ανέχεται με αυτά. Βέβαια δεν με έχει δει ως μανιώδη μοντελιστή αλλά θα γίνει και αυτό  :evil:

Για πες μας λοιπόν, πως και σταμάτησες το μοντελάρισμα τόσο καιρό, και πως αποφάσισες να ξεκινήσεις πάλι στην συνέχεια???
Φροντιστήρια και πανελήνιες, μετά σχολή, στρατός, κυνήγι για τη γυναίκα που καψουρεύτηκα και όλο αυτό πήγε μπάλα. Τώρα χαίρομαι μια υπέροχη οικογένεια και πιστεύω ότι μπορώ να ασχοληθώ με το αγαπημένο μου Hobby (μαζί με τη φωτογραφία)

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:23:10 μμ »
btw, έχετε υπόψιν σας κάποιο κατάστημα, Online ή μη με stock στο συγκεκριμένο μοντέλο?

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 11:57:32 μμ »
btw, έχετε υπόψιν σας κάποιο κατάστημα, Online ή μη με stock στο συγκεκριμένο μοντέλο?
καλως ορισες κ παλι στις επαλξεις φιλε!!!

και οπως λενε ειναι σαν το ποδηλατο,μια φορα εκανες ποτε δεν ξεχνας!!! ::salut:: ::salut::

δες μερικα Review στο Large scale planes και στο Hyper scale,για το συγκεκριμενο κιτ που ψαχνεις!! ::icon_thumright::

on line καταστηματα (Sprue brothers,hobbylink,hobbyeasy,lucky model)ψαξτα λιγο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 12:32:51 πμ »
Στα έχω στείλει. Γιατί δεν ψάχνεις λίγο σε αυτά? Πιθανότατα θα βρείς ότι θέλεις...

Φίλε clubber καταρχάς καλώς ήρθες!

Η Trumpeter δεν υπήρχε σίγουρα όταν ασχολιόσουν, γιατί είναι (σχετικά) νέα εταιρία.
Πράγματι χαρακτηρίζεται από εξαιρετική λεπτομέρεια, αλλά συχνά και από λάθη. Κάποια από αυτά διορθώνονται με σετ βελτίωσης άλλων εταιριών, κάποια δεν είναι και τόσο εύκολο να τα διορθώσεις :-(     Δύο σε ένα: οι καλύτεροι και οι χειρότεροι μαζί :D

Βελτιωτικά μπορείς να αναζητήσεις και μόνος σε κάποιο από τα ακόλουθα site:
http://www.aviationmegastore.com/
http://www.hannants.co.uk/
http://www.greatmodels.com/
http://www.hlj.com/
http://www.modelimex.com/
http://www.misterkit.com
http://www.modelsforsale.com/

Σε ότι αφορά την 1/32 βγαίνουν συνεχώς νέα μοντέλα. Σκέψου όμως το θέμα χώρος, γιατί όταν ξεκινήσεις, δύσκολα θα σταματήσεις πάλι...

Τέλος εγώ προσωπικά ψωνίζω μόνο απ΄έξω, ειδικά τώρα που συμφέρει η ισοτιμία του ευρώ απέναντι στο δολάριο και την λίρα Αγγλίας (συγκρίνοντας με το πρόσφατο παρελθόν φυσικά)

Και πάλι καλώς ήρθες,
Θα τα λέμε...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος dubber

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 28, 2009, 01:04:51 μμ »
Επειδή με ανέφερες ως clubber και όχι ως dubber   ::glossa::

Πλάκα φυσικά. Τα είδα τα links, από την πρώτη φορά μάλιστα. Το ερώτημα ήταν περισσότερο για το μήπως παίζουν πουθενά εδώ σε φυσικό κατάστημα. Τελικά όμως μάλλον δεν το γλιτώνω και θα παίξω αγορά από http://www.hannants.co.uk/

Αυτά που έχω στη λίστα μου είναι τα παρακάτω:

- Το μοντέλο της Trumpeter στην A-1a version στην έκδοση με την επιλογή κάποιων κομματιών για Clear (θα δω αν θα τα χρησιμοποιήσω)
Messerchmitt Me 262 A-1a clear edition

- To Big-Ed κιτ που δίνει λεπτομέρειες για τα πολυβόλα, τις φωλιές των τροχών, το κοκπιτ κτλ.
Me 262A-1 SCHWALBE 1/32

- Το replacement των τροχών από την Master Casters καθώς αυτά του κιτ είναι λαστιχένια και δεν με ενθουσίασαν (και από ό,τι φαίνεται ούτε αυτούς που έκαναν review το kit)
Me-262 Weighted Resin Wheels set A

Νομίζω με τα παραπάνω θα είμαι παραπάνω από καλυμμένος. Τι λέτε, κάποια παρατήρηση?

Μετά από την επιλογή του μοντέλου, ένα πράγμα που με απασχολεί είναι και η παραλλαγή που θα επιλέξω και νομίζω μάλλον είναι και το πιο σημαντικό από τις επιλογές που θα πρέπει να κάνω.

Οι πιο έμπειροι, έχετε να προτείνετε κάτι συγκεριμένο?

Tags: