Ξεκίνησα κι εγώ να ψεκάζω με αερογράφο.
Από όσα διάβασα στο forum, σε συζητήσεις που είχα με τα παιδιά και από...προσωπική πείρα (πλέον) προτείνω το ψέκασμα με ακρυλικά χρώματα. Χρησιμοποιήσα Tamiya και το αραίωσα με άζαξ. Μπορώ να πω ότι είχα καλά αποτελέσματα.

Να τονίσω ότι μετά την ολοκλήρωση της εργασίας ο καθαρισμός του αερογράφου και των μπουκαλιών που χρησιμοποίησα δεν μου πήρε πάνω από δέκα λεπτά.

Καλό είναι με το που τελειώσεις να βάλεις άζαξ για το καθάρισμα και το δάκτυλο σου μπροστά στον αερογράφο. Ετσι πιέζεις ελαφρά το άζαξ να επιστρέψει και πίσω και να καθαρίσει περισσότερο τα εσωτερικά σημεία του αερογράφου.
Το μπεκ το καθάρισα (αφού το ξεβίδωσα από το σώμα) στρίβωντας όσο το δυνατόν πιο ψιλό χαρτί (κουζίνας ή τουαλέτας). Να σου πω μου θύμισε τα χρόνια μου στο...στρατό με τον καθαρισμό κάνης(!) ενώ στο τέλος έκανα και το κλασικό να ελέξγω (με την βοήθεια μικροσκόπιου) και στο φως του λαμπτήρα αν υπάρχουν κατάλοιπα εσωτερικά του μπεκ.
Συμφωνω κι εγώ ότι χρειάζεται μάσκα και ανοικτό παράθυρο όταν βάφεις. Τα ακρυλικά δεν έχουν την έντονη μυρωδιά των σμάλτων και καλό θα είναι τα τελευταία να τα περιορίσεις σε περάσματα με πινέλο μόνο. Μην ταλαιπωρείς άδικα τον αερογράφο σου