Αποστολέας Θέμα: PzKpfw I Ausf B - Dragon 1/35  (Αναγνώστηκε 12121 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: PzKpfw I Ausf B - Dragon 1/35
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 03:46:46 μμ »
... Πολλες πολλες φωτο να γουσταρουμε

Σ'ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Έγινε!!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:26:50 πμ »
Μικρό update από το βάψιμο του βασικού που έγινε χθες.

Πρώτα όμως θα μου επιτρέψετε να φλυαρήσω λίγο επί του θεωρητικού - ιστορικού.
Ξέρω ότι ανοίγω μεγάλο θέμα τώρα, αλλά πρέπει να πω ότι με προβλημάτισε πολύ το χρώμα και ο τόνος που έπρεπε να έχει το Panzer grey. Και αυτό γιατί το pz grey των γερμανικών αρμάτων στα πρώτα στάδια του πολέμου ήταν σκουρότερο από το ανοικτότερο τονικά που έφεραν αργότερα.

Βασικό χρώμα των γερμανικών αρμάτων από το 1935 έως και το 1939 ήταν το "Anthrazitgrau" RAL7016. Ήταν χρώμα το οποίο χρησιμοποιούσε αρχικά η Luftwaffe για τα οχήματα εδάφους και τα κράνη του προσωπικού της, γνωστότερο και με την ονομασία "Fliegerblaugrau". Χρησιμοποιείτο δε στα θωρακισμένα οχήματα και σε συνδυασμό με το "Signalbraun" RAL 8002 για τη δημιουργία δίχρωμου καμουφλάζ, σε αναλογία 2 προς 1.

Ορίστε κι ένα λινκ για τα RAL.
www.indfinspec.demon.co.uk/ral_colour_chart.htm

Οπότε χρειαζόταν κάτι τονικά πιο σκούρο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συνήθως, αφού το άρμα που θα αναπαρασταθεί, θα δρα όπως είπα στην Πολωνία το 1939.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα μοντελιστικά χρώματα που προσφέρουν οι διάφορες εταιρείες για το pz grey, δεν είναι απόλυτα σωστά (τουλάχιστον για την πρώιμη φάση του πολέμου) με αποτέλεσμα να χρειάζονται αναμίξεις κατά περίπτωση. Τα μόνα σχετικά σωστά που έχω ανακαλύψει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δυστυχώς πλέον δεν μπορώ να τα βρω. ήταν κάποιο παλιό χρώμα  της Molak με κωδικό LU? (κάτι δεν θυμάμαι τώρα) νομίζω ότι λεγόταν Seablue? όπως και κάποιο χρώμα της Schreiber ακόμα σωστότερο, δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου κωδικό (το έβρισκα πριν πολλά πολλά χρόνια στον Καλφάκη). Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, δοκίμασα τα χρώματα που δίνουν για Pz grey η ΤΑΜΙΥΑ, το Air Vallejo και της Agama. Και πάλι κανένα δεν με ικανοποίησε ατόφιο, καθώς άλλα ήταν πιο σκούρα και άλλα πιο ανοιχτά απ'ότι ήθελα. Έτσι επέλεξα μια μέση λύση για την συγκεκριμένη περίοδο, ούτε πολύ σκούρο, ούτε πολύ ανοιχτό και για βασικό κατέφυγα στην ανάμιξη ΤΑΜΙΥΑ XF-63 german grey, XF-2 flat white & X-4 Blue σε αναλογία 5:1:1.

Ξέρω είμαι άρρωστος ... οπότε ζητώ την κατανόησή σας.  :mrgreen:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πάντως πιστεύω κάτι να έκανα ... 

Στη συνέχεια και μετά ένα εύλογο χρονικό διάστημα στεγνώματος ακολούθησε το "φώτισμα" των πάνελ μόνο των οριζοντίων επιφανειών του σκάφους με το προηγούμενο βασικό ξανοιγμένο σταδιακά όχι με άσπρο που κάνει το χρώμα πιο "παγωμένο" και αφύσικο, αλλά με Flesh. (tip από ξένο μοντελιστικό περιοδικό  :wink: ).

Σημείωση: Πιστεύω να φαίνεται το ξάνοιγμα στις φωτογραφίες γιατί δεν ξέρω τι φταίει (η μηχανή μου και οι ρυθμίσεις της; οι φτωχές φωτογραφικές μου ικανότητες; το συγκεκριμένο χρώμα το οποίο είναι δύσκολο στη φωτογράφηση; ) αλλά ταλαιπωρήθηκα γενικότερα. :?

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τέλος για σήμερα, τελείωσε και το βάψιμο του βασικού των ερπυστριών για ν'ακολουθήσουν διάφορα wash με λαδάκια και τα σκονίσματά τους με pigments.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ για την προσοχή σας και .... βοήθειά μας  :mrgreen:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:05:49 πμ »
περαστικά σου άρρωστε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:13:42 πμ »
ΕΥ-ΧΑΡΙΣΤΩ ... και στα δικά σας ...   :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:16:54 πμ »
Υπερωρίες χτυπάς για να προλάβεις την έκθεση :!:
 :mrgreen:
Προσοχή στην υπερκόπωση......
Πάρε καμία βιταμίνη.
Πέρα από την πλάκα, το αποτέλεσμα πάντως είναι πολύ ωραίο :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:16:54 πμ »
Φταίω εγώ τώρα να σε αποκαλέσω "master nino1969"  :?: ::glossa::

Δεν μπορώ να κριτικάρω την απόχρωση γιατί μάλλον είμαι "grand phelos" σε αυτά  :roll: , αλλά βλέπω ότι έχεις κάνει ένα φανταστικό βάψιμο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Προχώρα ακάθεκτος...τίποτα δεν σε χωρίζει από την έκθεση πιά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:30:15 πμ »
Υπερωρίες χτυπάς για να προλάβεις την έκθεση :!:
Προσοχή στην υπερκόπωση......
Πάρε καμία βιταμίνη.
Πέρα από την πλάκα, το αποτέλεσμα πάντως είναι πολύ ωραίο :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΤΡΙΔΙΠΛΕΣ !!!  :lol: :lol: έχω φύγει με τη μία για ΤΟΝΟΤΙΛ  ::sprint::  :mrgreen:
Σ' ευχαριστώ Φάνη.

Φταίω εγώ τώρα να σε αποκαλέσω "master nino1969"  :?: ::glossa::

Δεν μπορώ να κριτικάρω την απόχρωση γιατί μάλλον είμαι "grand phelos" σε αυτά  :roll: , αλλά βλέπω ότι έχεις κάνει ένα φανταστικό βάψιμο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Προχώρα ακάθεκτος...τίποτα δεν σε χωρίζει από την έκθεση πιά  ::salut::
master-nino ΠΟΤΕ  ::eusa_naughty:: mister-nino ίσως ... άντε μπράβο. Κι εγώ grand phelos είμαι μπρεεεε, απλά δεν με έχεις πάρει χαμπάρι ... ακόμα  :mrgreen:
και δυστυχώς από την έκθεση φίλε μου με χωρίζουν πολλές ώρες ακόμα, που δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τις "βάλω".  :(

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:33:27 πμ »
Τα κέντρα των πάνελς στις οριζόντιες επιφάνειες τα έχεις ξανοίξει η τα έχεις σκουίνει?
Γιατί στις φωτό με τις βαμένες ερπύστριες φαίνονται οτι είναι πιό σκούρα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:46:37 πμ »
Φίλε Γιώργο έχεις δίκιο, στις τελευταίες 3 φωτό φαίνεται το αντίθετο από αυτό που λέω ότι έκανα.  :mrgreen: Μάλλον όμως φταίει το ότι το χρώμα με το οποίο ξάνοιξα είναι ελαφρά σατινέ σε σχέση με το προηγούμενο, οπότε όπως πέφτει το φως υπό γωνία γυαλίζει και φαίνεται πιο σκούρο (τουλάχιστον σε αυτές τις φωτό) αντί για ανοικτότερο. Γι'αυτό κιόλας είπα ότι με ταλαιπώρησε πολύ η φωτογράφηση.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:10:57 πμ »
Πάντως το ξάνοιγμα με flesh είναι πολύ καλή ιδέα  ::icon_thumright::
Πιστέυω οτι θα γίνει εξαιρετικό τελικά.
Μπράβο φίλε nino  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

KELESIDIS

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:17:32 μμ »
  Καλό τελείωμα και απο εμένα φίλε Νινο, το πας καλά και σίγουρα θα βγεί πολύ ωραίο το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα , για την φωτογράφιση , παρατήρησα ότι  χρησιμοποιείς   υπόβαθρο με την ίδια περίπου τονικότητα και ίσως γι'αυτό δυσκολεύεσαι γιατί  δεν μπορεί η μηχανή σου να φωτομετρήσει  σωστά.  Κατά πάσα πιθανότητα  χρειάζεσαι πιο σκούρο μπάκγκράουντ. Απο τα λίγα που ξέρω ασχολούμενος ερασιτεχνικά με την ψηφιακή  φωτογραφία   εδώ και έξη μήνες,  κατάλαβα ότι οι  ψηφιακοί αυτοματισμοί πολλές φορές μπερδεύονται και τραβάνε αλλαντάλλων. Καλή συνέχεια,  ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:20:21 μμ »
Ωραιος Νικολη!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Ορθοπεταλια!! :mrgreen: :mrgreen:
Οσο για το χρωμα,σε καταλαβαινω απολυτα......... :? :? :?
Ρε συ,δεν εχεις το φιλτρο του mig για panzer grey?(P240 Blue for panzer grey)
Δινει μια πιο βαθεια τονικοτητα στο γκρι κανοντας το μπλε/γκρι που ειναι μου φαινεται αυτο ακριβως που ζητας. ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:34:25 μμ »
@ giorgos800 : Σ'ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Η ιδέα είπαμε κι αυτή κλεψιμέικη είναι  :mrgreen:
@ KELESIDIS : Θόδωρε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές όπως και για τις συμβουλές. Οι φωτογραφικές μου γνώσεις είναι όντως πολύ φτωχές αλλά μάλλον έχεις δίκιο για το υπόβαθρο. Απλώς αυτή τη στιγμή και με την τρεχάλα που ρίχνω, είναι πολυτέλεια και το ότι τραβάω φωτογραφίες. Ας τελειώσω έγκαιρα και θα το παλέψω στο τέλος να βγάλω καλές φωτό.
@ dedalos : thanks Τάσε για τα φίλτρα, απλά δεν μπαίνω στο παιχνίδι ν'αγοράσω και έτοιμα του Mig (αρκεί που έχουμε μπλέξει με ένα σωρό από όλα αυτά τα ζουμιά, τα λάδια, ξύδια κλπ) Τα φτιάχνω μόνος μου με σμάλτα και είναι και ... καλύτερα  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:43:54 μμ »
Kι εμενα αυτος ηταν ο τροπος σκεψης μου Νικολα( λεφτα για το τιποτα στον μεσιε για ανθρωπους που βαριουνται η δεν ξερουν να το κανουν μονοι τους!!! ) μεχρι που τα δοκιμασα.. :roll:
Δεν κανουν και θαυματα απλα σε βγαζουν απο την δυσκολη θεση του..."τωρα,σωστο ειναι αυτο η λαθος :roll:??" και σου δινουν ακριβως τον τονο που θελεις αναλογως τα περασματα που θα κανεις :wink:
Αμα σε ενδιαφερει παντως, περνα μια βολτα να στο δωσω να το δοκιμασεις στον μικρο! ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:49:38 μμ »
Ευχαριστώ πολύ πολύ βρε φίλε, απλά στη φάση που είμαι τώρα δεν προκάμω ούτε να περάσω να το πάρω.  :( Εξάλλου χθες βράδυ πέρασα ήδη το πρώτο χέρι κι ευελπιστώ το μεσημεράκι που θα γυρίσω σπίτι να ξεμπερδεύω και με τα φίλτρα (κανα-δυο χέρια ακόμα) για να προχωρήσω γιατί έχω μείνει πίσω.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 02:36:47 μμ »
Μιster Nino,

Πιστεύω ότι οι φώτο οντος το αδικουν το μικρό.. Παρόλα αυτά νομίζω οτι πάς για διαμαντάκι.. Καλή συνέχεια αδελφάκο.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 05:43:09 μμ »
Φίλε Νίκο καταπληκτικός ο "ʼσσος"  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Πολύ καλή ιδέα το 'ξάνοιγμα" με flesh  :wink: :wink: :wink:
 ::keep_mod:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 06:01:00 μμ »
Mistrer, master ή ότι άλλο θες τελωσπάντων ::glossa:: , κύριε Νίκο μας προβλέπω άλλη μια καταπληκτική δουλειά από τα χεράκια σου!  ::eusa_clap::

Καλή συνέχεια φιλαράκι!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:10:20 πμ »
Καλοί μου φίλοι Θεσσαλονικείς Γρηγόρη, Παναγιώτη και Γιάννη σας ευχαριστώ πολύ.
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να ετοιμάσω τις φωτογραφίες από την διαδικασία των φίλτρων, οπότε σε αναμονή για την επόμενη ενημέρωση, πιστεύω το απογευματάκι.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:12:34 πμ »
Δεν πρόλαβες ή δε σου τις έστειλαν ακόμη :?:

Αναμένουμε λοιπόν....
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:14:46 πμ »

Κάτι τρέχει με το e-mail μου κι έχω πρόβλημα  :( ... οπότε τις αναμένω...    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:23:24 πμ »

Κάτι τρέχει με το e-mail μου κι έχω πρόβλημα  :( ... οπότε τις αναμένω...    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Κοίτα να το φτιάξεις! Αντε, είσαι και του χώρου και μένεις χωρίς email, από τα βασικότερα εργαλεία του παπατζή μοντελιστή ::glossa::
Για το άρμα δεν έχω να προσθέσω κάτι, απλά οτι according to the tradition η ποιότητα είναι δυσθεώρητα ψηλά.

Αλήθεια, κάτι φήμες για ιαπωνικό άρμα στη συνέχεια έχουν υπόσταση;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:40:07 πμ »
Σ'ευχαριστώ Γιώργο, τώρα για το υψηλόν της ποιότητος δεν ξέρω, γιατί λόγω της καταστάσεως δεν το πάω με τους δικούς μου ρυθμούς, θα δείξει, ελπίζω να βγει καλό.

Αλήθεια, κάτι φήμες για ιαπωνικό άρμα στη συνέχεια έχουν υπόσταση;

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΝ,  ::eusa_naughty:: ποιοί "κιτρινιστές" διαδίδουν τέτοιες φήμες;  :?::glossa::
 :roll: :roll: :roll:  :mrgreen: εεεεεε... ναι ..... ίσως, .... σε δυό-τρία χρόνια .... μπορεί  :?
Όπως σου'χω πει με το τέλος αυτού εδώ, "πακετάρονται" όλα  :cry: και ένας θεός ξέρει πότε θα ξαναστηθεί μοντελιστικό εργαστήρι   :( ... απλά ελπίζω σύντομα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:02:47 μμ »
   φίλε Νίκο ωραία δουλειά. Είπες Molak και μου θύμησες τη στιγμή που πήγα στον Καλφάκη πριν 3 χρονάκια και πήρα τα τελευταία Panger Grey τενεκεδάκια. Εκπληκτικό χρώμα ( και γενικά όλα της Molak ). Δυστηχώς όμως λόγω της πολυκαιρίας μόλις ανοίξεις το κουτάκι και βάψεις μια φορά, την επόμενη το χρώμα κοκκίζει και ... τέλος. Στην έκθεση θα έχω ένα πανζεράκι με Molak, ελπίζω να έρθεις να τα πούμε από κοντά.

και μια αργοπορημένη ερώτηση : σε όσα κιτ της Dragon έχω φτιάξει περισσεύουν μπόλικα track links. Μήπως στο δικό σου κιτ έλειπε κανένα πλαίσιο;

καλή συνέχεια στην κατασκευή σου.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:12:14 μμ »
Βασίλη έχεις δίκιο για τα ΜΟΛΑΚ. Τόσο για την πολύ σωστή απόχρωση του Pz grey όσο και την χάλια ποιότητα τους και το να "κόβουν-πετρώνουν" αμέσως
Για την ερπύστρια δεν έλειπε πλαίσιο σίγουρα γιατί ήταν όλη σε ένα ή δύο αν θυμάμαι καλά. Τελικά μου περίσεψαν 3-4 links που μου είχαν "παραπέσει" και τα βρήκα χθες  :oops: :oops: αλλά και πάλι λίγα είναι.
Σ'ευχαριστώ θα τα πούμε από κοντά στην έκθεση να θαυμάσω και το δικό σου panzeraki  ::icon_thumright::

Tags: