Αποστολέας Θέμα: PzKpfw I Ausf B - Dragon 1/35  (Αναγνώστηκε 12099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
PzKpfw I Ausf B - Dragon 1/35
« στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:36:17 πμ »
Καλημέρα σε όλη την εκλεκτή παρέα.  ::salut::
Θα ξεκινήσω όπως πάντα κάνοντας πρώτα μια ιστορική αναφορά.

Το 1931 ο στρατηγός Oswald Lutz διορίστηκε γενικός επιθεωρητής μεταφορών του Γερμανικού στρατού (Reichswehr). Επικεφαλής του επιτελείου του ήταν ο Heinz Guderian. Και οι δυο είχαν συνειδητοποιήσει ότι επιτακτική ανάγκη ήταν η δημιουργία ισχυρών μηχανοκίνητων Γερμανικών μονάδων και ότι για το λόγο αυτό απαιτείτο η ύπαρξη ενός ελαφρού (5τονου) εκπαιδευτικού οχήματος για την εκπαίδευση του προσωπικού των υπό δημιουργία τεθωρακισμένων μεραρχιών.
Το 1932 δόθηκαν τεχνικές προδιαγραφές στις εταιρείες Rheinmetall, Krupp, Henschel, MAN & Daimler Benz. Το 1933 δόθηκε επίσημα η εντολή ανάπτυξης ενός μικρού τράκτορα (Kleintraktor), ενός θωρακισμένου οχήματος βάρους μεταξύ 4 και 7 τόνων. Έφερε την παραπλανητική επίσημη ονομασία La.S (Landwirtschaftlicher Schlepper) αγροτικός ανελκυστήρας, λόγω της απαγόρευσης από τη συνθήκη των Βερσαλλιών στην Γερμανία για ανάπτυξη θωρακισμένων δυνάμεων. Όλες οι παραπάνω εταιρείες υπέβαλλαν προτάσεις και επιλέχθηκε αυτή της Krupp.

Το PzKpfw I παρήχθη σε 2 εκδόσεις. Το Ausf A το το οποίο παρήχθη από τον Ιούλιο του 1934 μέχρι τον Ιούνιο του 1936 ενώ τον Αύγουστο του 1935 ακολούθησε ο τύπος Ausf B με διαφορές στην ανάρτηση και τον κινητήρα, που έμεινε σε παραγωγή μέχρι και τον Ιούνιο του 1937. Και τα δυο είχαν πλήρωμα δύο ανδρών (οδηγός και διοικητής-πυροβολητής). Ο οπλισμός αποτελείτο από δύο μέσα πολυβόλα 7.92mm MG13 με ρυθμό βολής 650 βλημάτων το λεπτό.
Έκανε το ντεμπούτο του στον Ισπανικό εμφύλιο ενώ είδε δράση στα μέτωπα των Σκανδιναβικών χωρών, της Πολωνίας και της Γαλλίας, αλλά και στα Βαλκάνια και την Ρωσία.
Σύντομα όπως αποδείχθηκε η αδυναμία τους ν'ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες μάχης και από το 1942 έως και το 1943 αποσύρθηκαν από την πρώτη γραμμή και χρησιμοποιήθηκαν σε δευτερεύοντες ρόλους (πχ νοσοκομειακά, μεταφοράς πυρομαχικών κλπ).

Click to see the original size.

Το κιτ της Dragon (6186) που θα κατασκευαστεί αφορά στην έκδοση Β. Αποτελείται από 421 κομμάτια σε γκρι πλαστικό συμπεριλαμβανομένων 3 σε διαφανές για τους προβολείς και 222 για τα πέδιλα της ερπύστριας που είναι κομμάτι κομμάτι. Επίσης περιλαμβάνεται και μια μικρή καρτελίτσα με p/e με την σίτα της σχάρας του κινητήρα, για τα πίσω φώτα και κάποιες αλυσίδες για τα καπνογόνα.

Σκέψη αρχικά ήταν ν'αναπαρασταθεί ένα άρμα που έδρασε στην Γαλλία, μάλλον όμως τελικά κλίνω σε κάποιο που έδρασε στην Πολωνία. Το όλο θέμα το έχω "πλακώσει ορθοπεταλιά" την τελευταία εβδομάδα, μήπως και προλάβω να το έχω έτοιμο για την έκθεση.  :roll:

Ξεκινώντας, μια επέμβαση που έγινε αφορά στο μόνο και σημαντικότερο λάθος που έχει κάνει η Dragon. Ο πίσω εντατήριος τροχός των ερπυστριών δίνεται από την εταιρεία σαν μεταλλικός με ελαστική επίστρωση όμως στο περιφερειακό του "στεφάνι". Στην πραγματικότητα ήταν όλος χυτός μεταλλικός με κενό περιφερειακά διάτρητο στεφάνι. Γι'αυτό αντικαταστάθηκε από τα ρητινένια αντίγραφα που παράγει η εταιρεία Lion Marc τα οποία όμως χρήζουν αρκετού καθαρίσματος και ... δυστυχώς όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια είναι και ελαφρά κάποια δέκατα του χιλιοστού πιο παχιά ώστε να "κουμπώσουν" άνετα επάνω τους τα πέδιλα της ερπύστριας της Dragon.

Στις παρακάτω φωτό φαίνεται ο λανθασμένος τροχός της Dragon και ο σωστός από την Lion Marc.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: PzKpfw I Ausf B - Dragon 1/35
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:58:12 πμ »
Κανόνισε να μας αγχώσεις τώρα...μένουν περί τις 15-17 άγριες νύχτες μοντελισμού...καφέ έχεις μπόλικο σπίτι η να στείλω;  ::glossa::
Φαντάζομαι θα έχει και μία όμορφη βασούλα εεε;;;;
Μπράβο Νικόλα προχώρα να χαζεύουμε  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:07:52 πμ »
Στη συνέχεια η κατασκευή προχώρησε με το πήγμα του οχήματος

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

εδώ ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά και αρκετά γρήγορα με καλή εφαρμογή (σχεδόν παντού) με πολύ ωραία ανάγλυφη αναπαράσταση των "γαζιών"-κολλήσεων στις ακμές. ʼρχισαν να τοποθετούνται επίσης και κάποια ψιλολοϊδια-παρελκόμενα. ...

Ακολούθησε το σύστημα αναρτήσεων-τροχών και ψεκάστηκε ένα πρώτο χέρι από Panzer grey. 

Click to see the original size. Click to see the original size.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Κανόνισε να μας αγχώσεις τώρα...μένουν περί τις 15-17 άγριες νύχτες μοντελισμού...καφέ έχεις μπόλικο σπίτι η να στείλω;  ::glossa::
Φαντάζομαι θα έχει και μία όμορφη βασούλα εεε;;;;
Μπράβο Νικόλα προχώρα να χαζεύουμε  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::
Εγώ να δεις πόσο έχω αγχωθεί Φίλιππε. Να μη στείλεις καφέ, baby-sitter στείλε  :lol:
Το αν θα το προλάβω θα δείξει, είμαι ήδη κανα-δυο μέρες πίσω από το χρονοδιάγραμμα. Ελπίζω να τελειώσει και αν έχω χρόνο φυσικά θα μπει σε βάση παρέα με 2 μαχόμενες φιγούρες  :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:12:09 πμ »
Δε σας προλαβαίνω εδώ μέσα :!:
Πολύ καλή δουλειά :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:22:55 πμ »
Σ΄ευχαριστώ Φάνη. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ με προλαβαίνω. :lol: Είναι γεγονός ότι δεν έχω ξαναφτιάξει μοντέλο με τόσο εντατικούς ρυθμούς και τόσο γρήγορα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:46:56 πμ »
Παράλληλα άρχισα να παλέυω (κυριολεκτικά όμως και θα δούμε γιατί στη συνέχεια) με τις κομμάτι κομμάτι ερπύστριες. Εδώ να σημειώσω ότι δεν δίνονται όπως τώρα σε σακουλάκι χύμα αλλά σε παλαιότερα μοντέλα όπως αυτό, δίνονταν επάνω σε πλαίσιο. Με 5 σημεία σύνδεσης του κάθε μικροσκοπικού πέδιλου (περίπου 6 επί 4 χιλιοστά) καταλαβαίνετε ...  :x

Στα ωραία τώρα  :mrgreen:
Στο πίσω μέρος φτιάχτηκαν από λεπτό σύρμα και προστέθηκαν κάποιες αλυσίδες που συγκρατούν κάποια καπάκια πάνω στη μετάδοση, προστέθηκε μια αλυσίδα στον "γάντζο" έλξης και τοποθετήθηκε και το p/e προστατευτικό διάτρητο κάλυμα πάνω από το καζανάκι της εξάτμισης. Τέλος προστέθηκε και το σύνολο των καπνογόνων με τις λεπτές p/e αλυσιδίτσες των καπακιών τους.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Συνεχίζοντας (λαχανιασμένος) τοποθετήθηκαν διάφορες λεπτομέρειες, όπως τα μπροστινά φώτα, το σνόρκελ, βελτιώθηκε ο ξύλινος τάκος αφού χαράχτηκε με καρφίτσα για την αναπαράσταση του ξύλου και γιατί δινόταν ανάγλυφη μόνο η πάνω επιφάνειά του!!! προστεθήκαν από ταινάι 2 ιμάντες και "ξεπετάχτηκε" και ο πύργος.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:51:24 πμ »
Απο τον ελεφαντα- 4,7lt (μεγαλου κυβισμου) ,επεσες στα μικρομεσσαια(chi-ha)και κατεληξες στα 600ρακια(κατηγορια super-mini)..φανταζομαι λογω τεκμηριου.. ::glossa:: :lol: :lol:
Και το πας και σφεντονα!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ερπυστρια.... :shock: :shock: :shock: :shock:
Χαρας στο κουραγιο σου!!!!! ::proskino:: ::proskino::
Το εχεις τελειωσει και μας το σερβιρεις λιγο λιγο ρε σαδιστη??? 8) :mrgreen: :mrgreen:
Spoiler (hover to show)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:53:01 πμ »
Μάλλον του έρχονται σε πακέτα οι φωτογραφίες από την ʼπω Ανατολή και μας τις σερβίρει με αυτόν τον τρόπο.....
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:58:21 πμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μας έπιασε η λιτότης, άσε Τάσο γιατί τελευταία έχω "φάει γερό κόλλημα" με τα "μπιμπελό"  :lol:
Όχι, δεν το έχω τελειώσει ακόμα, έχει πολύ δρόμο. Λίγα έχω ακόμα να σερβίρω έτοιμα και μετά σιγά-σιγά.
Ναι ο πάγκος φαίνεται καθαρός ένεκα καινούργιου cutting pad  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:02:44 μμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)

Ωραίο θέμα διάλεξες Νίκο.. (φαντάζομαι θα σκέφτηκες τι είναι από το στοκ πιο εύκολο και γρήγορο??? Αλλά τελικά με της ερπύστριες αποδείχτηκε κούνια που σε κούναγε εεεε???) Καλή συνέχεια και μακάρι να το προλάβεις.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:10:47 μμ »
Ωραίο θέμα διάλεξες Νίκο.. (φαντάζομαι θα σκέφτηκες τι είναι από το στοκ πιο εύκολο και γρήγορο??? Αλλά τελικά με της ερπύστριες αποδείχτηκε κούνια που σε κούναγε εεεε???) Καλή συνέχεια και μακάρι να το προλάβεις.

Σ'ευχαριστώ Νικόλα  :D Επίσης μέσα είσαι  :wink: διαλέχτηκε ως το πιο γρήγορο για να ξεπεταχτεί. Ευτυχώς τις ερπύστριες τις είχα κομμένες από το sprue από το περσινό καλοκαίρι  :mrgreen: (δεν λες πάλι καλά) με τσάκισαν όμως και πάλι για να τρίψω-καθαρίσω ένα ένα πέδιλο.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:33:43 μμ »
Και φτάνουμε αισίως στην χθεσινή πονεμένη βραδιά.  :evil:
Να πω λίγα λόγια πρώτα για την κυρία Dragon και τις ερπύστριές της. Πέραν του ότι όπως είπα τα πέδιλα είναι φοβερά μικρά, λεπτεπίλεπτα και άρα φοβερά ευαίσθητα, ήταν και πιασμένα από 5 σημεία (γαϊδουρινά χοντρά) πάνω στα πλαίσια. Ως εκ τούτου και για το κόψιμο αλλά και για τον καθαρισμό τους ήθελαν φοβερά ευαίσθητες κινήσεις και χειρισμό. 2-3 μου έμειναν στα χέρια, εντάξει λέω δεν τρέχει και τίποτα, τα έβαλα στην άκρη και συνέχισα ακάθεκτος. Δυστυχώς όμως όπως κατάλαβα στο τέλος με το πέρας της συναρμολόγησης ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ  :evil: ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΙΣΑ-ΙΣΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!  :evil: :evil: :evil: :evil:  :x Έτσι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε ήμουν αναγκασμένος να προβώ σε "επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς" για να σώσω την κατάσταση.

Εν μέσω λοιπόν καντηλιών, λιβανιών και άλλων συναφών ιδού ...

Και φυσικά όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτό, για να κάτσουν καλά και να "κρεμάσουν" κιόλας λίγο, έπρεπε να δίνονται και 2 τουλάχιστον παραπάνω πέδιλα  :evil: :evil:

Τέλος πάντων το πάλεψα και πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό.

Αυτά μέχρι τώρα, ευελπιστώ σήμερα να πέσουν ασταρώματα και να πάμε για το βαφείο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο και την συμπαράστασή σας, πιστεύω να μην σας κούρασα με την "μονοκοπανιά" παρουσίαση.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:38:36 μμ »
Δε μας κούρασες καθόλου.
Ίσα ίσα που είναι πολύ ωραία κατασκευή.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:48:53 μμ »
Ωχ...προβλέπω άγρια ξενύχτια...
Θυμάμαι και γω που έφτασα να ανεβάσω δέκατα απ το πολύ ξενύχτι...
Με τις ερπύστριες πάντως,ένα ωραίο κόλπο είναι να αφήσεις κενό ένα δυο πέδιλα και να βάλεις ένα πανί να κρέμεται απ το φτερό...
Επίσης ένα γρήγορο καλούπωμα με πλαστελίνη,μόνο το εξωτερικό μέρος και μετά τα βάζεις στον κινητήριο ώστε να μην φαίνονται δόντια...

Πάμε γερά,το προλαβαίνεις λέμε!!!!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:07:33 μμ »
Ωχ...προβλέπω άγρια ξενύχτια...
Θυμάμαι και γω που έφτασα να ανεβάσω δέκατα απ το πολύ ξενύχτι...
Με τις ερπύστριες πάντως,ένα ωραίο κόλπο είναι να αφήσεις κενό ένα δυο πέδιλα και να βάλεις ένα πανί να κρέμεται απ το φτερό...
Επίσης ένα γρήγορο καλούπωμα με πλαστελίνη,μόνο το εξωτερικό μέρος και μετά τα βάζεις στον κινητήριο ώστε να μην φαίνονται δόντια...

Πάμε γερά,το προλαβαίνεις λέμε!!!!

Σ'ευχαριστώ Γιώργο όπως κι εσένα Φάνη αλλά και όλους για την "ψυχολογική" ντόπα.
Πάντως με τα δέκατα στα όρια είμαι.  :?
Όσο για τα πέδιλα το σκέφτηκα Γιώργο, αλλά δεν παίζει γιατί ο οδοντωτός κινητήριος όπως φαίνεται δεν είναι διπλός όπως σε άλλα άρματα, αλλά μονός και φαίνονται ΟΛΑ όπως και τα δόντια, άνετα.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:09:45 μμ »
Νino το πας καλα το θεμα.Για βιασου να δουμε και λιγο βαψιμο.Σκεψου υπαρχουν και ωραιες τριχρωμες προπολεμικες παραλλαγες για αυτα.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:09:55 μμ »
...Έφερε την παραπλανητική επίσημη ονομασία La.S (Landwirtschaftlicher Schlepper) αγροτικός ανελκυστήρας...
Και ποιόν θα κοροίδεύανε... μοιάζει καθόλου αυτό το πράγμα με... ασανσέρ? :twisted: ::glossa::

Σκεψου υπαρχουν και ωραιες τριχρωμες προπολεμικες παραλλαγες για αυτα.
Πραγματικά θα είναι πολύ ενδιαφέρον με κάποιο τρίχρωμο βάψιμο αλλά πολύ φοβάμαι πώς θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της κατασκευής...
Όπως και να'χει, καλή συνέχεια Νικόλα! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:49:55 μμ »
καλή συνέχεια και γρήγορα τελειώματα εύχομαι
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
πολύ ωραία επιλογή.
και πολύ συμπαθητική λόγω...μεγέθους
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
αφού μπήκαν και οι ερπύστριες, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην προλάβεις την έκθεση
 :wink:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 05:59:35 μμ »
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Κι εγώ το σκέφτηκα για τρίχρωμη ή έστω μια δίχρωμη γκρι-καφέ αλλά δυστυχώς θα καθυστερήσει την κατασκευή οπότε πάω για μονόχρωμη. Υπόσχομαι όμως να επιστρέψω σύντομα με προπολεμική παραλλαγή σε ένα Ausf A.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:17:25 μμ »
Πωωω πω τι μου θύμισες τώρα............ :cry:...............ήταν το πρώτο άρμα που έφτιαξα (τρόπος του λέγειν...)
σε πολύ μικρή ηλικία.

Πρέπει να ήταν Italeri... :?: :roll: :?΄.............και μου είχε χαρίσει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού
παρέα με τα πολυαγαπημένα στρατιωτάκια  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια με την ωραιότατη κατασκευή σου, πιστεύω θα προλάβεις άνετα την έκθεση  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:53:06 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Ευγένιε.
Κι εμένα αυτό της Italeri παρέα και με το άλλο της το PzIV ήταν από τα πρώτα μου, και στήνονταν τα πρώτα αυτοσχέδια διοράματα στο χώμα με φυσική βλάστηση κλπ. Ωραία χρόνια ....  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 01:18:42 πμ »
Ωωωωωω  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: το αγαπημένο μου "μικρό" και σε μια super κατασκευή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Συγχαρητήρια φίλε Νίκο  ::icon_thumright:: καταπληκτικό μέχρι τώρα και με πολύ λεπτοδουλειά (p.e. + ερπύστριες)  ::icon_thumright::
 Χμμμμ σχετικά με την παραλλαγή......πρόσεξε  :wink:  τα "1Β" ήταν κατά 99% panzer grey πλήν όσων ήταν Αφρική  :!: :!:  Μόνο μερικά "1Α" στην Ισπανία ήταν τρίχρωμμα  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 09:03:30 πμ »
Πολύ ωραίο το μπιζουδάκι σου Νίκο  :!: :!: :!: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 συνέχισε να το δούμε και στην έκθεση ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 10:14:02 πμ »
Κουρκουμπίνια κι ʼγιος ο Θεός... (Που έχω βάλει εκείνο το Vickers? ) .. Ελπίζω να το προλάβεις...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 02:57:35 μμ »
Απο τωρα το κανω πολυ ορεξη να το δω τελειωμενο.Παντως μεχρι εδω...::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Μια χαρη μονο Νικο.Πολλες πολλες φωτο να γουσταρουμε

Tags: