Πολύ καλά κάνεις και με ρωτάς.Θα σου πω την δικιά μου εμπειρία χωρίς να είναι για σένα δεσμευτική.Μετά απο αρκετά χρόνια που τον αγόρασα (αν θυμάμαι καλά 17) και αρκετό καιρό σε αχρισία λόγω απουσίας απο τον μοντελισμό αλλά και λόγω ελιπούς και μη επιμελούς καθαρισμού, η συμπεριφορά του με τα ακρυλικά έγινε πλέον ενεξέλεγκτη.Είμαι σύγουρος ότι το διάφραγμα (μιλάω για εκεί που πατάει η σκανδάλη και ανοίγει την βαλβίδα του αέρα) εχει φθαρεί με τον καιρό και απο δικιά μου υπαιτιότητα αφού αρκετές φορές στο παρελθόν έρειχνα στο διαλυτικό πρίν καθαρήσω ολόκληρο το σώμα του αερογράφου. Πολλά μπουκόματα , φτυσίματα ανεξάρτητα με το πόσο διαλυμένο ήταν το χρώμα ή με ποιά πίεση δούλευα στο κομπρεσέρ.Η διαφορά που βρήκα με τον eclipse είναι οτι ο τελευταίος είναι ποιό απλός σε δομή , ειδικά στο μέρος της κεφαλής.Δεν τον δούλεψα αρκετά ώστε να βγάλω περισσότερα συμπεράσματα αλλά υποψιάζομαι ότι παίζει ρόλο και το ότι είναι gravity feed σε αντίθεση με τον badger. Επιπλέον το μπέκ του eclipse είναι 0,35 mm σε αντίθεση με το (αν θυμάμαι καλά γιατον 150 F) 0,15 ή 0,18 mm και αυτό πιστεύω ότι παίζει ρόλο στο θέμα απαίτησης ενός αερογράφου σχετικά με πόσο καλά είναι αρεομένο το χρώμα σου πρίν ψεκάσεις.Δικιά μου γνώμη (χωρίς να ξέρω πόσο καιρό εχεις τον badger και εαν τον καθαρίζεις επιμελώς και έτσι όπως πρέπει) να πειραματιστεις όσο γίνεται περισσότερο σε δοκιμές έτσι ώστε να αποκλείσεις την περίπτωση να φταίει κάτι άλλο (αρέωμα χρωμάτων, λάθος πίεση στο κομπρεσέρ κλπ) και απο την στιγμή που ο αερογράφος σου είναι άρτιος (δεν έχεις στραβώσει καμία βελόνα ή έχει μαζέψει παλιό χρώμα σε καμία οπή) , τότε σκέψου το θέμα αντικατάστασης. Το dark brown στον πάνθηρα τον ψέκασα αρχικά με τον badger ο οποίος συνέχισε να μου προκαλεί προβλήματα.Αφου πήρα τον eclipse διόρθωσα (όσο μπορούσα) με αυτόν τα καμώματα του badger (στην φωτό που εμφανίζεται το άρμα με το dark brown είναι ήδη διορθωμένο) ενώ το dark green ψεκάστηκε εξ'ολοκλήρου με τον eclipse, χωρίς να με προβληματήσει. Ειδικά τα χρώματα Tamiya με το διαλυτικό της ίδιας εταιρείας σε αναλογία 1:1 σου δείνουν δέσμη εκνευρηστικά

λεπτή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τον badger 150. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα τον eclipse τον αγόρασα ως αερογράφο back up μιας που περιμένω κάποια στιγμή να παραλάβω τον infinity. Πάντως έχει προταιρήματα ο eclipse έναντι του badger και φαίνονται και κατά την χρήση. Τώρα αν επιλέξεις την αγορά ενός καινούριου, όλα θα εξαρτηθούν και απο το ποσό που θα θες να διαθέσεις....