Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Panther G της Cyber-Hobby στην 1/35  (Αναγνώστηκε 17185 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Κατασκευή Panther G early version της Cyber-Hobby στην 1/35
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 06:19:17 πμ »
Ο Χανς ανχωμενος εβαφε οπως οπως οπως τον πανθηρα, ενω οι αλλοι επισκευαζαν την μηχανη, με τον λοχια να βριζει για να κανουν γρηγορα. Ο αχος απο τα κανονια ηδη ακουγοταν... Αραγε ο φουκαρας ο Χανς ειχε τον χρονο και το στοκ να κανει μιγματα, η ειχε αν ειχε ενα  κουτι μπογια και λιγη πολυτιμη βενζινη να το αραιωσει? Οπως ειπε και ο φιλος Kolosos σε μια παρομοια συζητηση, κανεις απο τους συμμετεχωντες δεν ηταν εκει να δει. Ορθων!! οπως και ολα οσα γραφτηκαν πιο πανω ::eusa_clap:: Με δεδομενα την χαωδη κατασταση απο αποψεως ανεφοδιασμου και την διαρκη υποχωρηση σε ολα τα μετωπα στα τελη του 44 [ μιας και μιλαμε για G late ] λογικα θα χρεισιμοποιουσαν οτι στοκ ειχαν.  [ Πραγμα που μας δινει περιθωριο να εχουμε διαφορετικες αποχρωσεις  ] Αλλα το τελευταιο πραγμα που θα ηθελαν ειναι ανοιχτα χρωματα να κανουν μπαμ απο μακρια. αυτη ειναι η σκεψη μου και γιαυτο προτεινα πρασινο με πρασινο. Το κακο ειναι για οποιον εχει πολλα αρματα δεν θελει να ειναι ολα ιδια οπως ειπα.[ και αν πουμε για ρωσσικα και αμερικανικα και αγγλικα που ειναι κατα βαση πρασινα....]  ::pop:: Ωραια τα βιβλια με τις ωραιες φωτο για να μας διεγειρουν  την φαντασια, και τελικα εκει παιζεται το παιχνιδι και ας λεμε οτι θελουμε περι ρεαλισμου ::kerasma::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 05:18:56 μμ »
Σωστή η  σκέψη σου!  ʼλλωστε υπάρχουν δυο γενικές σχολές στον μοντελισμό. Αυτοί που παίρνουν την ασπρόμαυρη φωτό και τσακίζονται για την αποτύπωση του θέματος που έχουν σε αυτήν (τη φωτό)στο μοντέλο τους και αυτοί που παρακάμπτουν το θέμα ρεαλισμός (οχι εξ ολοκλήρου) με σκοπό το τέρειασμα των χρωμάτων σαν ενας ζωγραφικός πίνακας. Οι δικαιολογίες και για τους μεν και για τους δε, όχι πάντα αβάσημες! Δυστυχώς ποτέ δεν ήμασταν μπροστά στον Χανς (όπως ήμουνα εγώ στο παρελθόν έξω και μέσα σε ένα Μ48  Α3,Α5 ή Μ60) για να ξέρουμε και τις χρωματικές αποδώσεις - ακόμη και απο λάθος μύξη ή ψεκασμό του Χανς - και το ύφος αλλά και το είδος της παραλλαγής.Μπορεί να ήταν πάντα μεθοδικοί σαν λαός οι Γερμανοί αλλά μέσα στο χάος του πολέμου, πολλοί κανονισμοί πήγαν περίπατο (π.χ. οι στολές που φορούσαν) . Χθές σκεφτώμουν ακριβώς αυτό το θέμα και η απλή λογική με οδήγησε στην σκέψη "πόσες χιλιάδες οχήματα όλων των ειδών κατασκευάστηκαν απο το 1939 έως το 1945 απο τους Γερμανούς και πόσα (μόνο εκατοντάδες) αποθανατήστηκαν στις φωτό και αυτές όχι πάντα καλής ποιότητας"....Και κάτι ακόμη.Λόγω του οτι δουλεύουμε υπο κλίμακα , τα χρώματα μας πρέπει να είναι πιο ανοικτά απο τα κανονικά.Και σαφώς σε κάθε φωτό αυτοί οι χρωματισμοί αλλιώνονται ανάλογα με το ποσο ισχυρός είναι ο φωτισμός.Παραδειγμα με το 251 του dedalos. Η τέχνη της φωτογραφίας είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο που παίζει το ρόλο του στο δικό μας hobby. Πρός θεού μην παρεξηγηθώ! Τις σκέψεις μου γράφω και δεν κατακρήνω κανέναν!!.... :D

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 08:47:12 μμ »
Περιμένοντας τον infinity απο το group buy του modelclub, πήρα κι εναν επιπλεόν για τα βασικά βαψήματα , σχετικά φτηνό , ο οποίος να μπορεί να καθαρίζετε εύκολα και να δουλεύει απρόσκοπτα με τα εκαστοτε ακριληκά.Κατέλειξα στον Iwata Eclipse και είπα να το δοκιμάσω στον πάνθηρα.Διόρθωσα με την αρχική μύξη του dark brown, τα καμώματα badger 150 που πέταξα μετα απο 17 έτη...

και κατόπιν αφού το έψαξα με το θέμα του πράσινου χρώματος (κατάφερα να "βγάλω" το ανοικτό πράσινο της παραπάνω μικρής φωτό που είχα ως δείγμα αλλά επειδή ήταν εξοπραγματικά "ψέφτικο" το χρώμα, γύρισα σε ενα πιο σκούρο και πιο κοντά στα νορμάλ δεδομένα) έβαψα τις αντίστοιχες λωρίδες με αυτό το χρώμα...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 08:52:13 μμ »
Ερώτηση:
Τον Iwata Eclipse πόσο τον αγόρασες και τον θεωρείς σχετικά φθηνό :?:
Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει.
 :wink:
Το άρμα πάντως γίνεται πολύ ωραίο.
 ::icon_thumright::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 09:07:09 μμ »
Ο Iwata Eclipse με τομπέκ των 0,35 mm απ'οτι βλέπω στο internet ειναι κατα EUR 45 περίπου μέσω όρο φθηνότερος απο τον infinity. Εγώ τον αγόρασα απο εδώ αν θυμάμαι καλά (γιατι πήρα και άλλα πράγματα μαζί) EUR 165  με κάρτα και 3.128 μηνιαίες δόσεις!!  :mrgreen: γιαυτό και η διαφορά δεν με προβλημάτησε , αφου ο badger 150 κατέληξε στα σκουπίδια και δεν το μετάνιωσα!!....

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 10:30:27 μμ »
ωραια προχωραει το βαψιμο.

οσον αφορα την κουβεντα για τον αερογραφο.
Σημερα εμενα την ωρα που ελυνα τον αερογραφο για καθαρισμο μου κοπηκε το πασο απο το μπεκ μεσα.Δεν ηταν και κανα σοι αερογραφος(graphotech).
Αυριο το πρωι πηγαινω Παπαδημητριου για τον Iwata Eclipse,τον πηρα τηλ 150 τον εχει.

αυτα και σορυ για την συνεχεια του off topic
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 10:38:14 μμ »
αντε και μια πανοραμική!... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 10:58:05 μμ »
θαναση ο Πανθηρας γινετε φανταστικος,  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
μπραβο παληκαρι μου. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Ελπιζω να μην σοβαρολογεις οτι τον πεταξες στα σκουπιδια τον 150αρη, αν δεν τον θελεις μπορω να σε απαλαξω εγω απο την παρουσια του, μιας και μου λειπει ο 150 απο την συλογη μου με τους Badger. :wink: :wink:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 09:06:23 πμ »
Ευχαριστώ Δημήτρη...όσο για τον Badger σε pm :mrgreen:...

Αποσυνδεδεμένος babhs65

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 09:20:54 πμ »
Φιλε εισαι αψογος.Θα με κανεις να πεταξω τα δικα μου μοντελα.Συγχαρητηρια κι απο μενα.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 04:06:33 μμ »
Φιλε εισαι αψογος.Θα με κανεις να πεταξω τα δικα μου μοντελα.Συγχαρητηρια κι απο μενα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Επέτρεψε μου να αμφιβάλω για τον εαυτό μου :mrgreen: :wink:. Απλά προσπάθω να εφαρμώσω τα πράγματα που θυμάμαι απο παλιά (είναι το πρώτο μοντέλο μετά απο μια δεκαετία απραγίας οσο αφορά τον μοντελισμό) και να βάλω σε τάξη και εφαρμογή τις καινούριες τεχνοτροπίες με βάρκα την ελπίδα!!! :(
Συνέχεια στο βάψιμο της παραλλαγής όπου εφαρμόστηκε η τεχνική του ambush...

Κατα την διάρκεια του βαψίματος με τις γνωστές βούλες...

και τελειωμένο...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 04:32:07 μμ »
Σειρά έχουν το βάψιμο των εθνόσημων (δεν θα περαστούν οι χαλκομανίες) και αρχίζουν τα γούστα...ε! τα λάδια ήθελα να πώ!!... :mrgreen:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 05:06:46 μμ »
..sorry που σας κουράζω με φωτό αλλά επειδή οι προηγούμενες ήταν απο το κινητό, postάρω κανά δυο καλήτερης ποιότητας...

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 05:31:47 μμ »
Εκπληκτικό!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 08:34:01 μμ »
Μπράβο φίλε πολυ καλή η δουλειά σου.
Καλή συναίχεια

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 09:00:18 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Μπράβο!!!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 10:52:47 μμ »
Ωραιότατος μέχρι στιγμής  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Τώρα είναι τα "γούστα"  ::icon_thumright:: Δώστου chipping και βούρ για φιλτράκι και λάδια  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 06:26:59 μμ »
Φίλε abozinis, το καμουφλάζ είναι καταπληκτικό!!! Το ίδιο ήθελα (θα ήθελα μάλλον) να κάνω στον Τιγρούλη μου, αλλά δεν το τολμάω γιατί ο badger 150 μου δεν θα κάνει ποτέ τέτοια δουλειά. Τον είχες και άρα ξέρεις το τρομερό σπρέι που βγάζει...
Μήπως λοιπόν θα μου πρότεινες να τον αντικαταστήσω κι εγώ με έναν eclipse να τελειώνει το θέμα;
Sorry που πρήζω, αλλά................ εσύ με καταλαβαίνεις ελπίζω... :)

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 08:07:39 μμ »
Πολύ καλά κάνεις και με ρωτάς.Θα σου πω την δικιά μου εμπειρία χωρίς να είναι για σένα δεσμευτική.Μετά απο αρκετά χρόνια που τον αγόρασα (αν θυμάμαι καλά 17) και αρκετό καιρό σε αχρισία λόγω απουσίας απο τον μοντελισμό αλλά και λόγω ελιπούς και μη επιμελούς καθαρισμού, η συμπεριφορά του με τα ακρυλικά έγινε πλέον ενεξέλεγκτη.Είμαι σύγουρος ότι το διάφραγμα (μιλάω για εκεί που πατάει η σκανδάλη και ανοίγει την βαλβίδα του αέρα) εχει φθαρεί με τον καιρό και απο δικιά μου υπαιτιότητα αφού αρκετές φορές στο παρελθόν έρειχνα στο διαλυτικό πρίν καθαρήσω ολόκληρο το σώμα του αερογράφου. Πολλά μπουκόματα , φτυσίματα ανεξάρτητα με το πόσο διαλυμένο ήταν το χρώμα ή με ποιά πίεση δούλευα στο κομπρεσέρ.Η διαφορά που βρήκα με τον eclipse είναι οτι ο τελευταίος είναι ποιό απλός σε δομή , ειδικά στο μέρος της κεφαλής.Δεν τον δούλεψα αρκετά ώστε να βγάλω περισσότερα συμπεράσματα αλλά υποψιάζομαι ότι παίζει ρόλο και το ότι είναι gravity feed σε αντίθεση με τον badger. Επιπλέον το μπέκ του eclipse είναι 0,35 mm σε αντίθεση με το (αν θυμάμαι καλά γιατον 150 F) 0,15 ή 0,18 mm και αυτό πιστεύω ότι παίζει ρόλο στο θέμα απαίτησης ενός αερογράφου σχετικά με πόσο καλά είναι αρεομένο το χρώμα σου πρίν ψεκάσεις.Δικιά μου γνώμη (χωρίς να ξέρω πόσο καιρό εχεις τον badger και εαν τον καθαρίζεις επιμελώς και έτσι όπως πρέπει)  να πειραματιστεις όσο γίνεται περισσότερο σε δοκιμές έτσι ώστε να αποκλείσεις την περίπτωση να φταίει κάτι άλλο (αρέωμα χρωμάτων, λάθος πίεση στο κομπρεσέρ κλπ) και απο την στιγμή που ο αερογράφος σου είναι άρτιος (δεν έχεις στραβώσει καμία βελόνα ή έχει μαζέψει παλιό χρώμα σε καμία οπή) , τότε σκέψου το θέμα αντικατάστασης. Το dark brown στον πάνθηρα τον ψέκασα αρχικά με τον badger ο οποίος συνέχισε να μου προκαλεί προβλήματα.Αφου πήρα τον eclipse διόρθωσα (όσο μπορούσα) με αυτόν τα καμώματα του badger (στην φωτό που εμφανίζεται το άρμα με το dark brown είναι ήδη διορθωμένο) ενώ το dark green ψεκάστηκε εξ'ολοκλήρου με τον eclipse, χωρίς να με προβληματήσει. Ειδικά τα χρώματα Tamiya με το διαλυτικό της ίδιας εταιρείας σε αναλογία 1:1 σου δείνουν δέσμη εκνευρηστικά :mrgreen:  λεπτή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τον badger 150. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα τον eclipse τον αγόρασα ως αερογράφο back up μιας που περιμένω κάποια στιγμή να παραλάβω τον infinity. Πάντως έχει προταιρήματα ο eclipse έναντι του badger και φαίνονται και κατά την χρήση. Τώρα αν επιλέξεις την αγορά ενός καινούριου, όλα θα εξαρτηθούν και απο το ποσό που θα θες να διαθέσεις....

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:31:47 μμ »
Φίλε abozinis, το καμουφλάζ είναι καταπληκτικό!!! Το ίδιο ήθελα (θα ήθελα μάλλον) να κάνω στον Τιγρούλη μου, αλλά δεν το τολμάω γιατί ο badger 150 μου δεν θα κάνει ποτέ τέτοια δουλειά. Τον είχες και άρα ξέρεις το τρομερό σπρέι που βγάζει...
Μήπως λοιπόν θα μου πρότεινες να τον αντικαταστήσω κι εγώ με έναν eclipse να τελειώνει το θέμα;
Sorry που πρήζω, αλλά................ εσύ με καταλαβαίνεις ελπίζω... :)

sorry που επεμβαινω αλλα πιστεψε με δεν φταιει ο αεργραφος....βαφω 7 χρονια εντατικα με ενα grafo tech και μαλιστα freehand αεροσκαφη και αρματα σε 1/48 μαζι με σκιες, postshade, τρεξιματα κλπ....το ξερεις οτι οι γραφιστες διδασκονται περιπου ενα χρονο εντατικα τη χρηση του αερογραφου ενω εμεις οι μοντελιστες περιμενουμε με 5-10 βαψιματα να μαθουμε και μαλιστα σχετικα δυσκολα σχηματα  ???...το overspray που λες   μπορει να βελτιωθει μικραινοντας την αποσταση η το ποσο καθετα τον κρατας....μου πηρε 5 χρονια να καταλαβω οτι τα χρωματα πρεπει να ειναι εκνευριστικσ αραιωμενα για να βαψω σωστα...η οτι με ενα ρυθμιστη δεσμης των 10ε εκανα φιδακια σε γερμανικο καμουφλαζ ευκολα και απλα ενω με ελευθερο χερι δεν γινεται τελειο ουτε με ροβοτ....και αλλα πολλα κολπα που δυστυχως εμεις στο hobby μας δεν εχουμε σχολη αρα μαθαινουμε αργα και με κοστος σε χρονο και μοντελα.... :( :( :( :(

Αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι πρωτα μαθε τον αερογραφο σου τελεια (λιωστον να σου γινει δευτερη φυση) και μετα σκεψου για ενα IWATA...αλλιως κριμα τα λεφτα....ο badger που εχεις ειναι μεσαιος αλλα αρκετα καλος για το επιπεδος μας....οταν θα ξεπερασεις εσυ τον αερογραφο τοτε θα μπορεσεις να εκμεταλευτεις την ποιοτητα του  IWATA ....

ενα παραδειγμα που μου ειχε πει ο Χ. Αποστολοπουλος.....τι τον θες ρε ακομα τον αερογραφο των 400ε....ειναι σαν να εχεις παπι να παρεις 600αρα και πριν μαθεις ακομα να το οδηγεις να θες χιλιαρα γιατι το αλλο δε παει γρηγορα !!!!

Με συναδελφικους χεραιτισμους.... ::salut:: ::salut:: ::salut::

[img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:43:36 μμ »
Παράθεση
η οτι με ενα ρυθμιστη δεσμης των 10ε
Αποστολη δωσε μας καμμια λεπτομερεια αν μπορεις

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:51:21 μμ »
Αποστόλη ότι ετοιμαζόμουν να postάρω κανά δυο φωτό για τον  Nasos79 απο παλιά δουλειά (προ 10 ετών) με τον badger.Όντως εχει ικανότητες ο 150 F.

Ακόμα μια παλιά ambush...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #122 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:55:26 μμ »
Αποστόλη τα φώτα σου!Απο τα διοράματα σου εχω καταλάβει οτι τα καταφέρνεις μια χαρά! Γιαυτό η γγνώμη σου και γνώση σου μετράει....

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #123 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 10:53:57 μμ »
 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:...............

βεβαιως

... αν ενοεις για το ρυθμιστη δεσμης ειναι το πραγμματακι που εχουν μερικοι αερογραφοι στι πισω μερος και στην ουσια κλειδωνεις το τερμα της βελονας....ενα εξαρτημα ζωτικο για μενα ...τραβας πισω τη βελονα μεχρι εκει που ειναι το παχυτερο της δεσμης και ορίστε...αφιερωνεσε στο βαψιμο και ουτε σταθερα χερια ουτε βλακειες...(μερικοι grafo το παιρνουν και after market με 10ε περιπου)...ΑΡΑ αμα παρεις αερογραφο κοιτας να εχει και αυτο και οχι μονο τα μπεκ.....τι αλλο θα μπορουσα να βοηθησω ???? ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #124 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 11:00:35 μμ »
Οχι ενταξει το εχει ηδη(κι εγω grapho tech).απλα ελεγα μην ηταν τιποτα αλλο και ειπα να ρωτησω.Ντροπη δεν ειναι να ρωτας,ντροπη ειναι να μην ξερεις και να μην ρωτας ::salut:: ::salut::

Tags: