Αποστολέας Θέμα: Εκπληκτικά διοράματα + μοντέλα - Part.1  (Αναγνώστηκε 194814 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: Εκπληκτικά διοράματα
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 11:20:28 πμ »
Αν και οπαδός της Βελγικής σχολής (ΚΜΚ) οφείλω να ομολογήσω ότι και οι Σκανδιναβοί με μπροστάρη τον Per Olav έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

...ποιοι Mig & Wilder και λοιποί;

Ιερόσυλε!!!!!! Η Ισπανική σχολή (Mig - Gonzalez - Gázquez - Tello κλπ) πήγε το μοντελισμό 30 χρόνια μπροστά ... Όσο για την Αμερικάνικη (Wilder - Rinaldi - Mrosco κλπ) ήταν ήδη εκεί ακόμα νωρίτερα!!!!

Όπως και να έχει μιλάμε για τα ιερά τέρατα του χώρου στα διοράματα...

Εμένα πάντως συνεχίζουν να με εντυπωσιάζουν κάποιοι Γάλλοι με το απίστευτο επίπεδο τους στης scratchιές.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 11:47:22 πμ »
Νικόλα δεν διαφωνώ μαζί σου, μπορεί ν'ακούγομαι ιερόσυλος αλλά ...
Κανείς δεν παραβλέπει την Ισπανική (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ) σχολή. Και ο Per Olav Lund "μαθητής" του Mig είναι. Απλά και αυτός αλλά και όλοι οι Σκανδιναυοί έχουν προχωρήσει τελευταία λίγο πιο μακριά. Ή τουλάχιστον σε εμένα αρέσει πολύ αυτό το ιδιαίτερο στυλ τους που κάνει ΜΠΑΜ από μακρυά και διαφέρει από των υπολοίπων. Για να μην σου πω και τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό Mirko Bayerl που όποιος έβλεπε δουλειές του (και πριν αρκετό μάλιστα καιρό) έμενε απλά "ξερός". Οι Αμερικάνοι είχαν κι αυτοί ξεχωρίσει νωρίτερα αλλά έχουν μείνει ψιλοστάσιμοι.

Όσο, για να κάνω και λίγο ακόμα τον συνήγορο του διαβόλου  :twisted: όλα αυτά που πλασάρουν τώρα και ο Mig αλλά και ο Wilder (με τα modulation etc) είναι παραφρασμένες-αναμασημένες και λίγο πιο βελτιωμένες εκδοχές  αυτών που έκανε πριν 20 χρόνια ο μεγάλος μαιτρ μπαρμπα-Βερλίντεν  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 11:55:14 πμ »
Και όλα αυτά γιατί δεν έχετε δει ακόμα εμένα, μιλάμε για χοντρό μοντελισμό, νέα σχολή ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ
Ας το σβήσει μετά από λίγο η διαχείριση γιατί τούτοι εδώ θα με σφάξουν...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 12:04:59 μμ »
Και όλα αυτά γιατί δεν έχετε ακόμα εμένα, μιλάμε για χοντρό μοντελισμό, νέα σχολή ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ

Εσύ αρχοντά μου είσαι εκτός συναγωνισμού...δεν παίζεσαι...  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 01:31:01 μμ »
Νικόλα δεν διαφωνώ μαζί σου, μπορεί ν'ακούγομαι ιερόσυλος αλλά ...
Κανείς δεν παραβλέπει την Ισπανική (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ) σχολή. Και ο Per Olav Lund "μαθητής" του Mig είναι. Απλά και αυτός αλλά και όλοι οι Σκανδιναυοί έχουν προχωρήσει τελευταία λίγο πιο μακριά. Ή τουλάχιστον σε εμένα αρέσει πολύ αυτό το ιδιαίτερο στυλ τους που κάνει ΜΠΑΜ από μακρυά και διαφέρει από των υπολοίπων. Για να μην σου πω και τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό Mirko Bayerl που όποιος έβλεπε δουλειές του (και πριν αρκετό μάλιστα καιρό) έμενε απλά "ξερός".

Συμφωνώ και επαυξάνω ::icon_thumright::

Οι Αμερικάνοι είχαν κι αυτοί ξεχωρίσει νωρίτερα αλλά έχουν μείνει ψιλοστάσιμοι.

Λογικό.. αν ποτέ δει κανείς έστω και ένα διόραμα του Dan Capuano θα καταλάβει ακριβός τον λόγο που έμειναν στάσιμοι... μιλάμε για 4-5 χρόνια δουλείας το κάθε ένα και ίσως να λέω και λίγα! :shock:

Όσο, για να κάνω και λίγο ακόμα τον συνήγορο του διαβόλου  :twisted: όλα αυτά που πλασάρουν τώρα και ο Mig αλλά και ο Wilder (με τα modulation etc) είναι παραφρασμένες-αναμασημένες και λίγο πιο βελτιωμένες εκδοχές  αυτών που έκανε πριν 20 χρόνια ο μεγάλος μαιτρ μπαρμπα-Βερλίντεν  :wink:

Εδώ διαφωνώ.. το απίστευτο για την εποχή στυλ του Verlinden (με τα έντονα dry brush και σωστές και περιορισμένες φθορές αλλά και με της ελάχιστες αντιθέσεις στο βασικό χρώμα) εκανε μεν σχολή αλλά αν το πάρεις οπτικά ενώ βοήθησε τους μεταγενέστερους κάποια στιγμή εγκαταλείφθηκε (ευτυχώς) ως αληθοφανής προσέγγιση. Δεν βρίσκω καμία σχέση του modulation πχ με κάποια από της τεχνικές του Verlinden... Όπως θα είδες και στο DVD οι ευχαριστίες πάνε στον Van Gils (φιγουράς) για την σύλληψη της τεχνικής πρώτα στης φιγούρες του!

Και όλα αυτά γιατί δεν έχετε δει ακόμα εμένα, μιλάμε για χοντρό μοντελισμό, νέα σχολή ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Εσύ αγόρι μου δεν έχεις κάνει μόνο σχολή.. αλλά και πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά, Bachelor, PHD κλπ κλπ...

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 02:31:49 μμ »
Συγνώμη λίγο να ρωτήσω κάτι άσχετο.
Από ποιό site είναι οι φωτό του καμένου Abraams;Στo model time αυτού του μήνα είδα ένα φανταστικό διόραμα-κατά τη δική μου γνώμη πάντα- από expo της Girona (για αυτή τη φωτό αγόρασα μόνο και μόνο το τεύχος)-ενός scratch κατεστραμμένου 2όροφου bus AEC μπροστά από ένα κτίριο-μαγαζί με παιχνίδια στη Βρετανία που το πλαισιώνουν 2 παιδικές φιγούρες και μια ενός αστυνομικού της Jakrei.Αρκετό καιρό στο ml είχα πετύχει την κατασκευή του bus-όχι πολλά πράγματα,3 φωτό μόνο χαμηλής ανάλυσης.Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για κατασκευαστή και αν το φιλοξενεί κάποιο site;

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 03:16:35 μμ »
Εκπληκτικό - Απίστευτο -  :shock:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 06:54:41 μμ »
more...

Per Olav

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 11:39:05 μμ »
Και σε σχέση με την ιστορική αναδρομή....

Ο Βερλίντεν ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την ιδέα της καλλιτεχνικής προσέγγισης στο μοντελισμό, με τις τεχνικές για έντονο κόντραστ, για να απεικονίζονται η σιλουέτα και οι λεπτομέρειες του μοντέλου.

Πέρα από το wash - dry brush όμως, έβαφε τα μοντέλα  του με τον αερογράφο με έντονες αντιθέσεις - τεχνική που έκρυβε για τους δικούς του λόγους,  μιλόντας για cloud pattern και ...άλλα πράσινα άλογα  :mrgreen:

Η εποχή Βερλίντεν τελείωσε με την εμφάνιση του Mig - απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών -  που όπως ο ίδιος έχει γράψει, υιοθέτησε τεχνικές (chipping etc.)  Ιαπώνων μοντελιστών

Ο Wilder, ήδη επαγγελματικός  συνεργάτης του Mig,  και  οι λοιποί master - Ισπανοί, Βέλγοι και Σκανδιναβοί - είναι μαθητές του

Πολλοί βέβαια από αυτούς ξεπέρασαν το δάσκαλο τους, που όντως επαγγελματίας πια δεν έχει κανένα λόγο να ανταγωνίζεται οποιονδήποτε - κάνει κακό στη δουλειά - οπότε δεν είμαστε και σε θέση να τον κρίνουμε σε σχέση με τους ...μαθητές του

Το modulation του  Wilder είναι όντως παραφρασμένη-αναμασημένη και λίγο πιο βελτιωμένη  εκδοχή  αυτού που έκανε - χωρίς να το λέει , αντίθετα το έκρυβε πεισματικά-  πριν 20 χρόνια ο  ...μπαρμπα-Βερλίντεν  :mrgreen:

Πράγματι οι Ισπανοί figure painters υιοθέτησαν το overhead lighting( ?)
«αντιγράφοντας» τους πίνακες του El Greco, που είχε γκρεμίσει ένα κομμάτι από το ταβάνι του σπιτιού του και έβαφε μόνο όταν ο ήλιος ήταν σχεδόν κατακόρυφος

η τεχνική με τα έντονα φωτίσματα και σκιάσεις  ήταν ήδη γνωστή ακόμα και πριν από την εποχή του Βερλίντεν  - την εφήρμοζαν οι γραφίστες ελλείψει Photoshop και ο Βερλίντεν τους αντέγραψε

Ακόμα και το dry brush ήταν η γνωστή πατίνα των επιπλοποιών  :mrgreen:

Υ.Γ. Ο Dan Capuano - της σχολής BIG is BEAUTIFULL - δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα της δουλειάς των ευρωπαίων μοντελιστών

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:02:12 πμ »
Είπα να μπω κι εγώ λίγο στο forum  και χάζεψα με αυτά που μας δείχνει ο Κολοσός. θα συμφωνήσω με τον Melpa. Ετσι που τα κοιταω  και  χαζεύω, δεν βλέπω προκοπή. Που πάω ο...Καραμήτρος να φτιάξω διόραμα?

Ευγε πάντως για τις φωτό γιατί όλο και κάτι θα ...κλέψουμε κι εμείς οι φτωχοί για να το χρησιμοποιήσουμε. Τί θα βγει δεν ξέρουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε.

type less model more

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:24:45 πμ »
Υ.Γ. Ο Dan Capuano - της σχολής BIG is BEAUTIFULL - δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα της δουλειάς των ευρωπαίων μοντελιστών

Πλάκα κάνεις?

Εντάξει διαφωνώ στα περισσότερα περί Verlinden αν και για την εποχή το ξαναείπα ήταν θεός και δάσκαλος για πολλούς.(modulation o Verlinden??? Που σκότωνε τα πάντα με το υπερβολικό drybrush)

Αλλά στον Capuano sorry φίλε αλλά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.... Ο τύπος δεν μετασκευάζει φιγούρες (όπως οι περισσότεροι ευρωπαίοι) αλλά της σκαλίζει από το μηδέν... και συνήθως σκαλίζει αρκετές για κάθε διόραμα. Τα οχήματα του, το ίδιο και τα κτίρια του, μπορούν να χαρακτηριστούν από heavy conversions μέχρι complete scratchbuild σε αντίθεση με του περισσότερους ευρωπαίους που καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις στα κτίρια και σε μικρές μετατροπές στα οχήματα. Η ποιότητα του δε στο βάψιμο....!!!!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 08:44:37 πμ »
Πλάκα κάνεις?
Εντάξει διαφωνώ στα περισσότερα περί Verlinden αν και για την εποχή το ξαναείπα ήταν θεός και δάσκαλος για πολλούς.(modulation o Verlinden??? Που σκότωνε τα πάντα με το υπερβολικό drybrush)
Αλλά στον Capuano sorry φίλε αλλά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.... Ο τύπος δεν μετασκευάζει φιγούρες (όπως οι περισσότεροι ευρωπαίοι) αλλά της σκαλίζει από το μηδέν... και συνήθως σκαλίζει αρκετές για κάθε διόραμα. Τα οχήματα του, το ίδιο και τα κτίρια του, μπορούν να χαρακτηριστούν από heavy conversions μέχρι complete scratchbuild σε αντίθεση με του περισσότερους ευρωπαίους που καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις στα κτίρια και σε μικρές μετατροπές στα οχήματα. Η ποιότητα του δε στο βάψιμο....!!!!

εντάξει, μη ...βαράς  :lol: :lol: :lol:
γούστα είναι
παρόλο που είμαι υπέρ του υψηλού κόντραστ, νομίζω ότι στο βάψιμο του το ...παραξηλώνει
βέβαια μη ξεχνάμε ότι όλοι για όσους μιλάμε είναι δεδομένο ότι είναι master

Υ.Γ. μάλλον οι μαθητές του Βερλίντεν τα πλακώνανε στο dry brush
το modulation τι είναι ; υπερβολικό φώτισμα των εξοχών κατά βάση

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 09:37:43 πμ »
και για να μην αδικήσουμε και τον Capuano

ένα από τα τελευταία του διοράματα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 10:07:14 πμ »
Δεν ξέρω τι λέτε για τον κο Capuano, αλλά από αυτό που βλέπω κάτι κατάφερνε το παλληκάρι... Μου αρέσει πάρα πολύ το βάψιμο του βαγονιου.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 10:20:52 πμ »
....κάτι κατάφερνε το παλληκάρι...
:lol: :lol: :lol: Ναι κάπως έτσι.  :lol: :lol:
Πάντως εγώ - μιλώ για τα δικά μου γούστα πάντα - βρίσκω λίγο too much και δραματικές τις αντιθέσεις του, αλλά για τον όγκο και μόνο της δουλειάς του σε κάθε διόραμα (που εμένα δεν θα μου έφτανε ούτε μια δεκαετία για το καθένα  :mrgreen:) του βγάζω το καπέλο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:09:06 μμ »
....κάτι κατάφερνε το παλληκάρι...
:lol: :lol: :lol: Ναι κάπως έτσι.  :lol: :lol:
Πάντως εγώ - μιλώ για τα δικά μου γούστα πάντα - βρίσκω λίγο too much και δραματικές τις αντιθέσεις του, αλλά για τον όγκο και μόνο της δουλειάς του σε κάθε διόραμα (που εμένα δεν θα μου έφτανε ούτε μια δεκαετία για το καθένα  :mrgreen:) του βγάζω το καπέλο  ::icon_thumright::

επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι τους είναι masters και ο Capuano φυσικά - βέβαια κάτι καινούργιο δεν συνεισέφερε
και εκφράζουμε την άποψη μας για το ποιού master η δουλειά, μας αρέσει - υποκειμενικά - περισσότερο

και γω θεωρώ υπερβολικές τις αντιθέσεις σε ένα τόσο μεγάλο διόραμα
για το βαγόνι, κάποιος άλλος θα φρόντιζε να έχει πολλά περισσότερα μικρά chips και διαβαθμίσεις χρώματος
βέβαια αν η δουλειά είναι τέτοιας έκτασης  - μετρήστε τις  φιγούρες  :shock: :shock:  -  δεν πρέπει να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις σε σχέση με έναν άλλο που κάνει διόραμα με ένα άρμα και κανα δυό φιγούρες

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:23:48 μμ »
...δεν πρέπει να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις σε σχέση με έναν άλλο που κάνει διόραμα με ένα άρμα και κανα δυό φιγούρες
Ειδικά όταν κάποιοι όπως εγώ ακόμα και για αυτό το ανθυποδιοραματίδιο απαιτούν ευθυγράμμηση των πλανητών και 15 χρόνια προσπάθειας...

Αλήθεια σε τι κλίμακα είναι το διόραμα; Φιγούρες μόνο μέτρησα 40 :shock: Πόσο καιρό το έφτιαχνε;

...βρίσκω λίγο too much και δραματικές τις αντιθέσεις του
Θα συμφωνήσω μαζύ σου οσον αφορά τα κτίρια.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:28:30 μμ »
Αλήθεια σε τι κλίμακα είναι το διόραμα; Φιγούρες μόνο μέτρησα 40 :shock: Πόσο καιρό το έφτιαχνε;

το διόραμα είναι 1/35
για μέτρα καλύτερα τις φιγούρες  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:34:26 μμ »

Είναι 1/35 George και συνήθως του παίρνει από 1-4 χρόνια!!! Το συγκεκριμένο αν θυμάμαι καλά κάπου συζητιόταν ότι του πήρε 4 χρόνια..
Το 90% των φιγούρων είναι σκαλισμένες από το μηδέν.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 12:55:32 μμ »
Τι πράμα;

Τι εργασία ασκούσε ο εν λόγω κύριος; Γιατί προγραμματιστής ΔΕΝ ήταν, σίγουρα πράγματα!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 01:12:05 μμ »
Τι πράμα; Τι εργασία ασκούσε ο εν λόγω κύριος; Γιατί προγραμματιστής ΔΕΝ ήταν, σίγουρα πράγματα!

χαζεύοντας το διόραμα βλέπει κανείς πολλές φιγούρες stock
άρα το  90% είναι μάλλον υπερβολή

αυτό φυσικά δεν υποβαθμίζει την έκταση τής δουλειάς του

Υ.Γ. αν δεν κάνω λάθος   :oops: :oops: :oops:  είναι επαγγελματίας μοντελιστής και πουλάει τα διοράματα ή τα κάνει κατά παραγγελία
πάντως όχι προγραμματιστής  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 02:08:22 μμ »
Παρόλη την εξαιρετική δουλειά στο βάψιμο και το σκάλισμα των διαφόρων στοιχείων εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο διόραμα μου φαίνεται λίγο ¨ξερό¨.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 02:32:02 μμ »
Η λεπτομέρεια που υπάρχει στο διόραμα αυτό, αλλά και γενικά στις δουλειές του συγκεκριμένου μοντελιστή είναι απίστευτη.
Αλλά επειδή στο βάψιμο ειδικά, τα πράγματα είναι υποκειμενικά, εμένα το βάψιμό του δεν με ικανοποιεί απόλυτα.
Νομίζω οτι οι διαφορές τονικότητας στα κτίρια κυρίως, είναι πολύ έντονες και λίγο "προβλέψιμες".
Θα προτιμούσα να είναι περισσότερο "τυχαιες".

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 02:40:11 μμ »
εντάξει, μη ...βαράς  :lol: :lol: :lol:
γούστα είναι

Εννοείτε πως ούτε βαράω ούτε πάω να το παίξω ξύπνιος.. απλά κουβέντα κάνουμε και λέμε τι βλέπουμε και πως ο κάθε ένας. :wink:

...νομίζω ότι στο βάψιμο του το ...παραξηλώνει

Με την ίδια λογική και ο Bill Horan το παραξήλωνε με το "πάστωμα" λαδιών στης δημιουργίες του... Η φιγούρες όμως του Horan (και είχα την τύχη να δω από κοντά μια) είχαν αυτή τη μαγεία που έχουν και οι πίνακες ζωγραφικής.. στην παρακολούθηση από 10 - 15 cm έβλεπες πράγματα που έλεγες..."καλά αυτός είναι Master???" στα 30+cm όμως το όλο σύνολο με της πινελιές στης σκιές και τα φωτίσματα να είναι δυσδιάκριτες το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό! Είναι λοιπόν και θέμα απόστασης, κλίμακας, σύνθεσης κλπ κλπ

βέβαια μη ξεχνάμε ότι όλοι για όσους μιλάμε είναι δεδομένο ότι είναι master

Συμφωνώ ότι όσα ονόματα γράφτηκαν πιο πάνω είναι Masters και από εκεί ξεκινάμε την παραπέρα κουβέντα.

...το modulation τι είναι ; υπερβολικό φώτισμα των εξοχών κατά βάση

Όχι... αυτό που λες είναι το drybrush που σε συνδυασμό με το wash τονίζουν και πετάνε προς τα έξω όλες της υπερυψωμένες λεπτομέρειες

Στο modulation όμως μιλάμε όχι μόνο για της λεπτομέρειες αλλά και για την επιφάνεια.. εκεί είναι η διαφορά

Η τεχνική (όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ) βασίζετε στην "τεχνική" των ανάποδων ντεγκραντέ ( πρώτο μάθημα στης σχολές γραφιστικής και ένα από τα βασικά μαθήματα στην οπτική επικοινωνία).

Βασικό σχήμα με τα στοιχεία της επιφάνειας

Εφαρμογή κοινού ντεγκραντέ σε όλα τα στοιχεία.. (από άσπρο σε μαύρο κατακόρυφα).
Το αντικείμενο αποκτά μια βασική 3D όψη αρκετά όμως αδιάφορη.

Εφαρμογή ντεγκραντέ εναλλάξ (ανάποδο ντεγκραντέ)... και στης δυο περιπτώσεις  η επιφάνεια αποκτάει όγκο
και δίνει ένα εντελώς διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα...

...και στης δυο περιπτώσεις το ντεγκραντέ είναι ανάποδο όμως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό αυτό σημαίνει
ότι στην εφαρμογή στο μοντέλο θα πρέπει να λαμβάνονται και άλλες παράμετροι υπ όψη για τον καθορισμό
του σωστού ντεγκραντέ ανά επιφάνεια!!!!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 04:24:07 μμ »
...το modulation τι είναι ; υπερβολικό φώτισμα των εξοχών κατά βάση
Όχι... αυτό που λες είναι το drybrush που σε συνδυασμό με το wash τονίζουν και πετάνε προς τα έξω όλες της υπερυψωμένες λεπτομέρειες
Στο modulation όμως μιλάμε όχι μόνο για της λεπτομέρειες αλλά και για την επιφάνεια.. εκεί είναι η διαφορά

έχω την αίσθηση ότι έχουμε καταντήσει κουραστικοί για τους τρίτους...

καλή η θεωρία, το θέμα είναι το πως εφαρμόζεται στη πράξη στα μοντέλα
και δεν έχουν σημασία τόσο οι τεχνικές, όσο το τελικό αποτέλεσμα

εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω ότι κάποια από τα διοράματα στο παρόν τόπικ δεν είναι παραδείγματα για μίμηση

Υ.Γ. όταν μίλησα για υπερβολικό φώτισμα των εξοχών, δεν αναφερόμουν στις ακμές = drybrush, αλλά στο φώτισμα των  "πάνελ" που εξέχουν, όπως στο Panther που έδειξες

Υ.Γ. 1 Nikos Tsitsos : δεν ξέρω αν παρακολούθησες μια συζήτηση στο ΑΡΜΟΡΑΜΑ, που κάποιος τόλμησε να υπαινιχθεί ότι το modulation δεν είναι και η ...ανακάλυψη της Αμερικής και βγήκε ο ίδιος ο Χιμένεθ και τον έβρισε στην κυριολεξία - πως θα πουλάνε DVD?
αν ήταν κάτι παντελώς καινοτομικό δεν θα χρειαζόταν να πείσουν υβρίζοντας, ότι είναι

θα μιλούσε από μόνο του, όπως παλιά η τεχνική Βερλίντεν και στην συνέχεια η τεχνική Χιμένεθ

Tags: