0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
έχω την αίσθηση ότι έχουμε καταντήσει κουραστικοί για τους τρίτους...
θα ήταν ίσως μια καλή ιδέα να ανοίξουμε ένα νέο τόπικ για τεχνικές οι κατόψεις των Panther του Νίκου και οι ειδικές γνώσεις του βοηθάνε παρά πολύ αν υπάρχει κι άλλο τέλειο υλικό θα ήταν φοβερά χρήσιμο .........
Φίλοι μου καλησπέρα παρ' όλο "νέος" ακόμα στο θέμα των τεχνικών του μοντελισμού θα τολμήσω να καταθέσω και 'γώ την άποψη μου περι του θέματος....Δεν υπάρχει κύριοι "παρθενογέννηση" στο θέμα των τεχνικών "πάνω" στο βάψιμο γενικά, απλά βελτίωση στις τεχνικές και χρήση νέων υλικών....Η μόνη "παρθενογέννηση" που υπήρξε ήταν η έννοια του "βάθους" με την προοπτική....Μετά το πτυχίο της αρχιτεκτονικής τελείωσα και την σχολή των Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και είχα την μεγάλη τύχη να δώ τους διασημότερους πίνακες....λοιπόν το πρώτο που μάθαιναμε ήταν τα λόγια ενος μεγάλου ζωγράφου "Ποτε μην κοιτάτε ενα πίνακα απο κοντά...χάνει τελείως την μαγεία του" Έχω δεί πίνακες τεράστιας αξίας και φήμης απο πρπ 10cm μακρυά....μιλάμε για αστείες έως γελοίες πινελιές με τρελά λάθη (σύμφωνα πάντα με τα εγχειρίδια ζωγραφικής) αλλά μόλις πήγαινα στα 2m ο πίνακας μεταμορφωνόταν σε αριστούργημα Τ' ολο σύνολο, σκιές - φώτα - διαβάθμιση χρωματισμών - το πώς "σβήνει" ή "φωτίζει" ενα αντικείμενο ωστε να δώσει την αίσθηση του 3D επάνω σ' ενα flat καμβά Αν παρατηρήσει κανείς την Παναγία των Βράχων του Ντα Βίντσι απο απόσταση 10cm θα αναφωνήσει....."Μα απο κάτω φεγγίζουν άλλα ντ' άλλων σκιές" και όμως άμα απομακρυνθείς πάνω απο μέτρο θα πείς "Παναγία μου, τί σκιές υπάρχουν στους χιτώνες Θαρρείς και θα ανεμίσουν απο το αεράκι" τα ίδια στο Κοπέλες που μαζεύουν κογχύλια που ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήθελε να το σκίσει γιατί οι πινελιές του είναι σαν να πιτσίλισε μπογιές με μπατανόβουρτσα άμα το δείς απο κοντά..... Προσωπικά μετά απο μεγάλες "γκάφες" που "έφαγα" κοιτώντας έτσι "κοντά - μακρυά" πίνακες, πλέον απομακρύνομαι απο το "έκθεμα" και το κρίνω σαν σύνολο, αν και είμαι κατά των έντονων κόντραστ πλέον των 2 χρωμματικών "τόνων"......Μην ξεχνάμε οτι σε μικρές κλίμακες οι διαβάθμιση πρέπει να είναι κατα πολύ μικρότερη απ' οτι στην φύση λόγω μικρότερης επιφάνειας και κλίμακας γιαυτό και οι φιγούρες άμα δεν έχουν blending μοιάζουν καρα-γραμμωμένες ή ακόμα και καμμένες.....Η απόσταση εξομαλύνει την διαβάθμιση επειδή το μάτι δεν την αντιλαμβάνεται....
Στo model time αυτού του μήνα είδα ένα φανταστικό διόραμα-κατά τη δική μου γνώμη πάντα- από expo της Girona (για αυτή τη φωτό αγόρασα μόνο και μόνο το τεύχος)-ενός scratch κατεστραμμένου 2όροφου bus AEC μπροστά από ένα κτίριο-μαγαζί με παιχνίδια στη Βρετανία που το πλαισιώνουν 2 παιδικές φιγούρες και μια ενός αστυνομικού της Jakrei.Αρκετό καιρό στο ml είχα πετύχει την κατασκευή του bus-όχι πολλά πράγματα,3 φωτό μόνο χαμηλής ανάλυσης.Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για κατασκευαστή και αν το φιλοξενεί κάποιο site;
Δεν έχω σκοπό να γίνω "βλάσθημος" ή/και "αιρετικός" αλλά προσωπικά το Sherman μου δείχνει ψεύτικο. Μπορεί να τραβάει το μάτι με τις πολλές τονικότητες αλλά πιστεύω πως απέχει από την πραγματικότητα.
εάν το εν λόγω Sherman, θεωρείται ολοκληρωμένο (που δεν είναι ) τότε έχει δικιο ο gkontog - δείχνει εντελώς ψέυτικο.πιστεύω όμως ότι βρίσκεται στο ενδιάμεσον στάδιο του "modulation" - έχουν βαφτεί αερογραφατα οι διάφοροι τόνοι και απομένει το "δέσιμο" τους και το ενιαίο weathering για να δείξει σωστά στο τέλος.εαν ο kolosoς ψάξει την πηγή του (την προέλευση της φωτό) θα δεί ότι μάλλον έχω δίκιο, αλλίως το εν λόγω Sherman είναι .... όχι και τόσο καλό.Σ.Σ
φυσικά και δεν είναι ολοκληρωμένο το βάψιμο του μοντέλουαλλά το modulation έχει να κάνει με το στάδιο βάψιματος του οχήματος με τον αερογράφο - μερικοί το κάνουν και με πινέλο με διαλυμένα ακρυλικάοι υπόλοιπες εργασίες, είναι κοινές όπως και στις άλλες τεχνικές