Αποστολέας Θέμα: 3 ερωτησεις για F-5A  (Αναγνώστηκε 3240 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
3 ερωτησεις για F-5A
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 11:06:18 πμ »
3 ερωτησουλες εχω...

- To F-5 σε καθε πτερυγιο εχει 2 μερη που αποτελουν τα φλαπς, ενα που ειναι εσωτερικα και ''γλυφει'' την ατρακτο και ενα ακομη μερος που ειναι διπλα (εξωτερικα).
Η ερωτηση μου ειναι η εξης, στην απογειωση-προσγειωση κατεβαινουν και τα δυο μερη των φλαπς σε καθε πτερυγιο ή μονο τα εξωτερικα μερη? (ελπιζω να ειμαι κατανοητος ετσι που το εγραψα)

- Σιγουρα δεν ειναι συνηθισμενο να πετανε τα F-5 με τις δυο δεξαμενες κατω απο τα πτερυγια και να ειναι οπλισμενα και σε επιφυλακη. Ειναι ομως δυνατον να εχει γινει ετσι ποτε? Δηλαδη με 2 δεξαμενες και 2 ΑΙΜ-9Β

- Επισης σε βιετναμ παραλλαγη οι φορεις που ειναι κατω απο τις πτερυγες και μπορουν να φερουν τις 2 δεξαμενες τι χρωμα βαφονται? Ανοιχτο γκρι ή μεταλλικοι? (εννοω σε μια κανονικη βιετναμ οταν πρωτοβαφτηκαν ετσι αρχες δεκαετιας 70) Το λογικο ειναι ανοιχτο γκρι, αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις στην Ελλαδα, μπορει και να βαρεθηκαν να τους βαψουν...

Ευχαριστω για τον χρονο σας  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: 3 ερωτησεις για F-5A
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 11:16:09 πμ »
- To F-5 σε καθε πτερυγιο εχει 2 μερη που αποτελουν τα φλαπς, ενα που ειναι εσωτερικα και ''γλυφει'' την ατρακτο και ενα ακομη μερος που ειναι διπλα (εξωτερικα).
Η ερωτηση μου ειναι η εξης, στην απογειωση-προσγειωση κατεβαινουν και τα δυο μερη των φλαπς σε καθε πτερυγιο ή μονο τα εξωτερικα μερη? (ελπιζω να ειμαι κατανοητος ετσι που το εγραψα)
Σίγουρα κατεβαίνουν τα μέσα (τα μεγάλα). Τα εξωτερικά είναι επιφάνειες ελέγχου που κινούνται όταν στρέφεις το στικ αριστερά ή δεξιά...

- Σιγουρα δεν ειναι συνηθισμενο να πετανε τα F-5 με τις δυο δεξαμενες κατω απο τα πτερυγια και να ειναι οπλισμενα και σε επιφυλακη. Ειναι ομως δυνατον να εχει γινει ετσι ποτε? Δηλαδη με 2 δεξαμενες και 2 ΑΙΜ-9Β
Πολυυυυυυύ χλωμό. Μόνο σε αεροφωτογραφία επίδειξης (θυμίσου το αλουμινί που φτιάχνω στο τόπικ με τον Πάνο...)
Αυτό που παίζει είναι δεξαμενές στα ακροπτέρυγα και δύο κάτω από τις πτέρυγες και κανένα φορέα για εκπαιδευτικές βολές στην κοιλιά... ή μπορείς να βάλεις και βόμβες κάτω από τα φτερά και να το κάνεις και-καλά έτοιμο για αποστολή κρούσης.

- Επισης σε βιετναμ παραλλαγη οι φορεις που ειναι κατω απο τις πτερυγες και μπορουν να φερουν τις 2 δεξαμενες τι χρωμα βαφονται? Ανοιχτο γκρι ή μεταλλικοι? (εννοω σε μια κανονικη βιετναμ οταν πρωτοβαφτηκαν ετσι αρχες δεκαετιας 70) Το λογικο ειναι ανοιχτο γκρι, αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις στην Ελλαδα, μπορει και να βαρεθηκαν να τους βαψουν...
Και γω ανοικτό γκρι θα τους έβαζα... Αλλά σίγουρα και μεταλλικό δεν είναι λάθος με τίποτα. Αν βάλεις τους φορείς για να έχουν δεξαμανές τότε προτείνω μεταλλικό χρώμα.

Αλλά ούτως ή άλλως το 5άρι σου θα σου το κατασχέσω με την βία...   :twisted:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 11:35:02 πμ »
Προς το παρον τα εχω κατεβασει ολα τα φλαπς αλλα δεν τα εχω αφαιρεσει απο τα πτερυγια. (ειναι κινουμενα δηλαδη  :mrgreen:)

Σκεφτομουν βιετναμ, 2 δεξαμενες μεταλλικες, 2 ΑΙΜ-9Β και ο κεντρικος φορεας κενος, αλλα να ειναι εγκατεστημενος στο αεροσκαφος. Να ειναι κατι διαφορετικο δηλαδη...

Ειδωμεν, μεχρι να φτασει εκει...ακομα στα στοκαρισματα ειμαι και ειναι και πολλα με το μοντελο που εμπλεξα  :twisted:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 11:42:42 πμ »
Προς το παρον τα εχω κατεβασει ολα τα φλαπς αλλα δεν τα εχω αφαιρεσει απο τα πτερυγια. (ειναι κινουμενα δηλαδη  :mrgreen:)

Σκεφτομουν βιετναμ, 2 δεξαμενες μεταλλικες, 2 ΑΙΜ-9Β και ο κεντρικος φορεας κενος, αλλα να ειναι εγκατεστημενος στο αεροσκαφος. Να ειναι κατι διαφορετικο δηλαδη...

Ειδωμεν, μεχρι να φτασει εκει...ακομα στα στοκαρισματα ειμαι και ειναι και πολλα με το μοντελο που εμπλεξα  :twisted:

Αν θες να βάλεις sidewinder τότε νομίζω η centerline είναι η μόνη σωστή επιλογή... Έχει και ιστορική αξία  :wink:

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 11:55:40 πμ »
3 ερωτησουλες εχω...

Λοιπον αυτες οι "εσωτερικές" επιφάνειες ελέγχου που λες χαρακτηρίζονται ώς βοηθητικές και ακόμη πιό γνωστά ώς "φλάπς" (Χείλους εκφυγής)
Αυτά έχουν ώς σκοπό να αυξάνουν την καμπυλότητα της πτέρυγας σε χαμηλές ταχύτητες άρα και την άντωση σε αυτες ωστε να μήν υπάρξει πρόβλημα stall ή ακόμα και αποκόλληση του οριακού στρώματος απο την πτέρυγα (ου σημαίνει πως το αεροπλάνο πέφτει σάν βάρος πλέον και δεν μπορει να στηριχτεί στις πτέρυγές του).ʼρα για να απαντήσω στο ερώτημα σου αυτά κατεβαίνουν στην προσγείωση,απογείωση και σε ελιγμούς με μεγάλη ΑοΑ και μικρές ταχύτητες... (Κάτω των 200Kts)

Οι "Εξωτερικές" επιφάνειες ελέγχου τωρα χαρακτηρίζονται ώς κύριες και σκοπό έχουν την αντίθετη φορά κίνησής τους ωστε να κινηθεί το αεροσκάφος γύρω απο τον διαμήκη άξονά του (Roll).Χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτείται κάποια στροφή ή κλίση του αεροσκάφους...(Συνέχεια σχεδόν)

Όχι γιατί και μόνο θα είχε υποστεί τόσο μεγάλες δομικές φορτίσεις με αυτές τις δεξαμενες σε εμπλοκή που δέ θα ήταν τοσο ευχαριστο για την δομη του αεροσκαφους...Θα ήταν ευχαριστο για μας ομως γιατι είναι πολυ ωραιο θεαμα...!
ʼλλωστε η τότε πρακτική αναχαιτισης ήταν "Μια δεξαμενη Centerline και 2 βλήματα" (Βλ.F-16C Block 30)

Συνήθως ήταν ασημί...στο άβαφτο χρώμα τους δλδ...
Σχεδόν πάντα ασημί απο όσο θυμάμαι...

;-)

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 03:06:02 μμ »
Αρα εχουμε και λεμε, οι εσωτερικες επιφανειες χρησιμοποιουνταν στην απογειωση/προσγειωση ενω οι εξωτερικες οχι.

Για την δευτερη ερωτηση, ενταξει αεροσκαφος σε επιφυλακη δεν πεταγε με 2 δεξαμενες και 2 ΑΙΜ-9. Ειναι ομως δυνατον να πεταγε και με αυτο το συνδιασμο? Σε ασκησεις?

Για την τριτη ερωτηση ειμαι λιγο μπερδεμενος μπορω να πω αλλα τεινω προς το μεταλλικο χρωμα.

::arrowred:: Επισης κατι που μου ηρθε τωρα, οι αεραγωγοι του κινητηρα τι χρωμα ηταν βαμμενοι? Σιγουρα λευκοι με κοκκινο περιγραμμα ηταν τα τελευταια χρονια της βιετναμ και κυριως στα RF απ'οτι εχω διαπιστωσει, ηταν απο την αρχη ετσι μηπως? Σε αλλα εχω δει στο χρωμα της παραλλαγης, αλλα σε μαυρο (?) Ή κυριαρχει κι εδω η λογικη ''οτι του καπνισει?''  :mrgreen:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:02:53 μμ »
οι αεραγωγοι του κινητηρα τι χρωμα ηταν βαμμενοι? Σιγουρα λευκοι με κοκκινο περιγραμμα ηταν τα τελευταια χρονια της βιετναμ και κυριως στα RF απ'οτι εχω διαπιστωσει...

Ακόμη και άσπρο να έχεις δει μην το βάψεις έτσι γιατί θα είναι πολυ έντονο...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:13:15 μμ »
ʼσχετο ( ή σχετικό; )... Με το RF τί θα κάνεις;

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:46:02 μμ »
Αρα εχουμε και λεμε, οι εσωτερικες επιφανειες χρησιμοποιουνταν στην απογειωση/προσγειωση ενω οι εξωτερικες οχι.

Για την δευτερη ερωτηση, ενταξει αεροσκαφος σε επιφυλακη δεν πεταγε με 2 δεξαμενες και 2 ΑΙΜ-9. Ειναι ομως δυνατον να πεταγε και με αυτο το συνδιασμο? Σε ασκησεις?

Για την τριτη ερωτηση ειμαι λιγο μπερδεμενος μπορω να πω αλλα τεινω προς το μεταλλικο χρωμα.

::arrowred:: Επισης κατι που μου ηρθε τωρα, οι αεραγωγοι του κινητηρα τι χρωμα ηταν βαμμενοι? Σιγουρα λευκοι με κοκκινο περιγραμμα ηταν τα τελευταια χρονια της βιετναμ και κυριως στα RF απ'οτι εχω διαπιστωσει, ηταν απο την αρχη ετσι μηπως? Σε αλλα εχω δει στο χρωμα της παραλλαγης, αλλα σε μαυρο (?) Ή κυριαρχει κι εδω η λογικη ''οτι του καπνισει?''  :mrgreen:
Ακριβώς...!Οτι καπνισει και ειδικα με τα F-5

Κοιτα οταν ειπα πως τα φλαπς χρησιμοποιουνται στην προσγειωση απογειωστη κτλ δεν  εννοουσα πως τα κλισεως δεν χρησιμοποιουνται...
Χρησιμοποιεις και αυτα για να διορθωσεις τυχον παρεκτροπες απο τον ανεμο κτλ...Χρησιμοποεις τα παντα..μεχρι και ποδι...(Καθετο σταθερο,Rudder)
Π.χ. στην προσγειωση με ανεμο βαζεις φτερο (κλιση) προς την αντιθετη κατευθυνση του ανεμου...ʼρα εμμεσως χρησιμοποιεις και αυτα για να ελεγξεις το αεροσκαφος...Γι αυτο μιλησα για Κυριες και Βοηθητικες επιφανειες ελεγχου...

Η πτηση ειναι κατι ρευστο...Δεν ξες πως θα εξελιχτει λογω ανεμων ρευματων καιρου κτλ...Αρα ολα τα χρησιμοποιεις... ;-)
Απλα κρατα τις εξηγησεις μου ως εγκυκλοπαιδικες κυριως...Μη μπουμε σε λεπτομερειες γιατι θα μπερδευτεις περισσοτερο...

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:50:31 μμ »
Πάντως αν θέλεις να ρίξεις τις επιφάνειες ελέγχου
ή θα ρίξεις τις μέσα πολύ και τις έξω λίγο
ή μόνο τις έξω αλλά πολύ λίγο (πτώση λόγω υδραυλικών κλπ).
Τα slats στανταράκι κάτω στο F-5, μέχρι και το κιτ στα δίνει ξεχωριστά...

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 05:10:40 μμ »
Οκ, θα ριξω πολυ τις μεσα πολυ και τις εξω λιγο, αφου και ο Πανος λεει οτι χρησιμοποιουνται παντα.
Σας ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις σας.

Το RF ακομα κοιμαται ετσι στο ντουλαπι μου...Οταν ξυπνησει ομως... :twisted: θα γινει κι αυτο Βιετναμ αλλα απο τα τελευταια :mrgreen:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 05:14:48 μμ »
Στην τελευταία σου ερώτηση,εννοείς τι χρώμα έχουν οι φορείς και όχι οι δεξαμενές,σωστά?
Οι φορείς λογικά θα είχαν βαφτεί με το γκρι της Βιετνάμ,αν όμως ήταν πάντα βαλμένοι!
Σίγουρα θα παίζει και dopped Aluminium μιας και είναι γνωστή αυτή η τακτική και από άλλα αεροσκάφη,αλλά και το ίδιο το F-5!
Αν εγώ το έκανα,θα το έβαφα γκρι με αλουμινένιες τις δεξαμενές!
αν έβαζα κάτι άλλο,θα τους έκανα αλουμινί!
Οι δεξαμενές,το πιθανότερο είναι να έμειναν άβαφτες...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 07:29:15 μμ »
Σωστα Γιωργο, τους φορεις εννοω. Κι εμενα η αρχικη μου προθεση ηταν για γκρι φορεις και αλουμινι δεξαμενες. Βεβαια οι αποψεις διαφερουν αλλα και πως να μη διαφερουν οσον αφορα το F-5 στην Ελληνικη υπηρεσια.
Εψαξα απο πανω ως κατω το τοπικ με τις παραλλαγες του και δεν εβγαλα ακρη γιατι ολο και καποια αεροσκαφη θα ειχαν κατι το διαφορετικο.
Ειδωμεν...
Παντως θα την κρατησω την ιδεα για τις 2 δεξαμενες για το RF που ειναι στα μισα. Σε αυτο θα βαλω τελικα την κεντρικη δεξαμενη.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 02:46:46 μμ »
Κοιτα οταν ειπα πως τα φλαπς χρησιμοποιουνται στην προσγειωση απογειωστη κτλ δεν  εννοουσα πως τα κλισεως δεν χρησιμοποιουνται...
Χρησιμοποιεις και αυτα για να διορθωσεις τυχον παρεκτροπες απο τον ανεμο κτλ...Χρησιμοποεις τα παντα..μεχρι και ποδι...(Καθετο σταθερο,Rudder)
Π.χ. στην προσγειωση με ανεμο βαζεις φτερο (κλιση) προς την αντιθετη κατευθυνση του ανεμου...ʼρα εμμεσως χρησιμοποιεις και αυτα για να ελεγξεις το αεροσκαφος...Γι αυτο μιλησα για Κυριες και Βοηθητικες επιφανειες ελεγχου...

Η πτηση ειναι κατι ρευστο...Δεν ξες πως θα εξελιχτει λογω ανεμων ρευματων καιρου κτλ...Αρα ολα τα χρησιμοποιεις... ;-)
Απλα κρατα τις εξηγησεις μου ως εγκυκλοπαιδικες κυριως...Μη μπουμε σε λεπτομερειες γιατι θα μπερδευτεις περισσοτερο...
Φτερό προς τον άνεμο και αντίθετο ποδωστήριο ::sprechende_015::  ::glossa:: Αν μπορέσεις αρχηγέ με ένα πριονάκι κόψε και ξεχώρισε τα φλαπς από τα πηδάλια κλίσης και κατέβασε τα αλλιώς άστο ως έχει ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 03:47:06 μμ »
Εχουν ηδη κοπει ξεχωριστα και εχουν κατεβει με διαφορετικη γωνια κλισης τα φλαπς με τα πηδαλια και κολληθηκαν με κυανοακριλικη.
Φωτο δεν υποσχομαι πριν το τελος του μοντελου γιατι θα εχει και κατι επιπλεον  :wink:

Επισης εκανα reset σε ενα ακομα F-5 που ειχα φτιαξει και παρουσιασει καποτε στο φορουμ και θα ξαναβαφτει Aigean Blue με αλλο serial και πολλες φθορες και ξεβαμματα με τον αερογραφο (ελπιζω δηλαδη...)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 10:52:53 μμ »
Επισης κατι που μου ηρθε τωρα, οι αεραγωγοι του κινητηρα τι χρωμα ηταν βαμμενοι? Σιγουρα λευκοι με κοκκινο περιγραμμα ηταν τα τελευταια χρονια της βιετναμ και κυριως στα RF απ'οτι εχω διαπιστωσει, ηταν απο την αρχη ετσι μηπως? Σε αλλα εχω δει στο χρωμα της παραλλαγης, αλλα σε μαυρο (?) Ή κυριαρχει κι εδω η λογικη ''οτι του καπνισει?''  :mrgreen:

Τα F-5A της 337 από τις αρχές της δεκαετίας του 70 που βάφτηκαν Vietnam μέχρι το 78 που ήρθαν τα Phantom, είχαν την κόκκινη λωρίδα στην εισαγωγή του αεραγωγού ώς ιδιότυπο ανεπίσημο Squadron marking... Μετά βέβαια τα α/φη ξαναμοιράστηκαν στις Μοίρες...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος nickthequick

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: whitetower
  • OVER 100 POSTS ANNIVERSARY
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 11:03:15 μμ »
φιλε μην τους αφήνεις να σε μπερδεύουν με τις ορολογιες τους...
οι σωστες κα σιγουρες απαντήσεις στα ερωτήματα σου είναι αυτές :

1 δεν ξερω

2 δεν ειμαι σιγουρος , καντο οπως σου αρεσει

3 μπορει , ποτε δεν ξέρεις...στην αναγκη το αλλαζεις το τοπικ σε what if !!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 
Πέρα απο την πλάκα τώρα , με τρελλαίνετε οταν την ψάχνετε τοσο πολυ...!
είμαστε αυτό που κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό που είμαστε...

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 01:35:47 πμ »
Επισης κατι που μου ηρθε τωρα, οι αεραγωγοι του κινητηρα τι χρωμα ηταν βαμμενοι? Σιγουρα λευκοι με κοκκινο περιγραμμα ηταν τα τελευταια χρονια της βιετναμ και κυριως στα RF απ'οτι εχω διαπιστωσει, ηταν απο την αρχη ετσι μηπως? Σε αλλα εχω δει στο χρωμα της παραλλαγης, αλλα σε μαυρο (?) Ή κυριαρχει κι εδω η λογικη ''οτι του καπνισει?''  :mrgreen:

Τα F-5A της 337 από τις αρχές της δεκαετίας του 70 που βάφτηκαν Vietnam μέχρι το 78 που ήρθαν τα Phantom, είχαν την κόκκινη λωρίδα στην εισαγωγή του αεραγωγού ώς ιδιότυπο ανεπίσημο Squadron marking... Μετά βέβαια τα α/φη ξαναμοιράστηκαν στις Μοίρες...

Δεν το ηξερα οτι αυτος ηταν ο λογος που βαφονταν με κοκκινη λωριδα. Ακρως ενδιαφερον. Ευχαριστω για την πληροφορια  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Και να φανταστεις οτι εχω αρκετες τετοιες αποριες για διαφορα αεροπλανα της ΠΑ οσον αφορα τα spuadron markings. Μηπως να ανοιξουμε ενα σχετικο τοπικ με ολα τα spuadron markings της ΕΒΑ/ΠΑ???  :roll:

φιλε μην τους αφήνεις να σε μπερδεύουν με τις ορολογιες τους...
οι σωστες κα σιγουρες απαντήσεις στα ερωτήματα σου είναι αυτές :

1 δεν ξερω

2 δεν ειμαι σιγουρος , καντο οπως σου αρεσει

3 μπορει , ποτε δεν ξέρεις...στην αναγκη το αλλαζεις το τοπικ σε what if !!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 
Πέρα απο την πλάκα τώρα , με τρελλαίνετε οταν την ψάχνετε τοσο πολυ...!

Εχεις δικιο. Στην αρχη δεν το πολυεψαχνα το θεμα με την πιστοτητα του θεματος που φτιαχνω. Ψαχνοντας ομως και ανακαλυπτοντας ολο και περισσοτερες πληροφοριες για ενα θεμα, ειτε αεροπλανικο, ειτε αρματικο κτλ μπαινεις στο τρυπακι να προσθεσεις το κατι παραπανω που να κανει το μοντελο να φτανει περισσοτερο στην πραγματικοτητα.
Παντως δεν σκαω κιολας, ασχολουμαι μεχρι οπου μπορω και δεν αρχιζω να το βαριεμαι. :wink:
Νώντας

Tags: f-5