Αποστολέας Θέμα: Iwata HP-CH  (Αναγνώστηκε 7099 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Iwata HP-CH
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 08:04:32 μμ »
2 bar???φιλε μου χαμηλωσε λιγο την πιεση κ δοκιμασε ξανα στο 1 bar.ειναι υπερβολη νομιζω.

Σωστά! Τα 2 bar είναι πάρα πολλά !! Σε αναγκάζει να κρατας τον αερογράφο σου πάρα πολύ μακριά απο την επιφάνεια του μοντέλου. Μην περιμένεις με τέτοια πίεση να ψεκάσεις λεπτομέρειες!..

Όχι, όχι... Λάθος έκανα παιδιά!!! Περίπου μισό bar ήταν η πίεση που ψεκάζω συνήθως. Λίγο πάνω από μισό bar.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 26, 2008, 03:34:30 πμ »
Νάσο,
θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ για αρχή:http://www.youtube.com/watch?v=h8zcHjfPpHI
και να σε ενημερώσω ότι μόλις τον απέκτησα μετά από πολύ σκέψη και μου ήρθε από Hong-Kong(για λόγους κόστους προφανώς)μαζί με τα 3 εξαρτήματά του δώρο με δωρεάν μεταφορικά στη τιμή των EUR153.
Προσωπικά δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη γιατί βρίσκομαι για εορτές εκτός βάσης,αλλά φίλος που τον έχει και τον είχαμε δοκιμάσει μαζί σε ένα Α-7Ε μου,σου αναφέρω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο κάνει...παπάδες!Σου τον συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε 20 μέρες θα τον έχεις σπίτι σου.(για αγορά μέσω ebay) αν έχεις άλλη απορροία στείλε μου pm

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 16, 2011, 10:28:34 πμ »
Τελικά με 2 χρόνια καθυστέρηση, τον απέκτησα κι εγώ. Το ίδιο πακέτο με του Ζήση προφανώς, με δώρο τα 3 εξαρτήματα.
Προς το παρόν τον έχω δοκιμάσει μόνο με μαύρο Gunze σε ένα παμπάλαιο μοντέλο, αλλά δείχνει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και την ευκολία στη χρήση. Ενώ βέβαια, πιο εντυπωσιακή ακόμα είναι η ευκολία στο καθάρισμα. Ανυπομονώ να βάψω ολόκληρο μοντέλο για να δω τα αποτελέσματα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:19:34 μμ »
Καλορίζικος Νάσο,καλοφόρετος και καλοτάξιδος.
Σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τις επιδόσεις του  :wink:
Απλά στην αρχή θα πρέπει να εξοικιωθείς λίγο μαζί του....Και πάρε ένα σωληνάριο με το λιπαντικό του,για την σκανδάλη.
Και πρός Θεού όχι μπάνια με νίτρο σε αυτόν,έτσι;
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:31:08 μμ »
Καλορίζικος Νάσο,καλοφόρετος και καλοτάξιδος.
Σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από τις επιδόσεις του  :wink:
Απλά στην αρχή θα πρέπει να εξοικιωθείς λίγο μαζί του....Και πάρε ένα σωληνάριο με το λιπαντικό του,για την σκανδάλη.
Και πρός Θεού όχι μπάνια με νίτρο σε αυτόν,έτσι;
 ::salut::

Πού το βρίσκω το λιπαντικό του Ζήση;
Καλά, τα μπάνια με το νίτρο τα έκοψα ακόμα και στον άλλο, τον παλιό μου. :P Βρήκα άλλο τρόπο να τον καθαρίζω. Μένει να του αλλάξω το φλαντζάκι της βελόνας (παρήγγειλα 2 με 2 λίρες καθώς και 2 μπεκ με 2 λίρες έκαστο - αυτές είναι τιμές ανταλλακτικών, χαχα).

Με τον iwata σκέφτομαι να ψεκάζω μόνο ακρυλικά gunze, ούτε καν tamiya. Που να τα καθαρίζω με σκέτο οινόπνευμα, να μην έχω θέματα. ʼσε που λυπάμαι να τον δουλέψω, φαντάσου! :P

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου στην επιλογή πάντως! Όπως και τον Γιάννη!  :wink: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 20, 2011, 11:19:02 μμ »
Υπάρχει και από εκεί που τον αγόρασες,αλλά και στη Θεσνίκη στον αντιπρόσωπο της Iwata.
Για μόνωση στο σωλήνα παροχής-ή όποια άλλη ένωση- αν απαιτηθεί (αν και δε το νομίζω) βάλε λίγο τεφλόν-λίγο όμως μη χαλάσεις τα πάσα.
Ένα καλό υλικό υλικό που τινάζει τα πέταλα στα ακρυλικά και δε κάνει ζημιά στο μπιζουδάκι μας,είναι το cleaner της lifecolor.
Αν χρειαστείς οτιδήποτε στείλε μην.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 24, 2011, 07:50:51 μμ »
Να κάνω μια ερώτηση προς τους ευτυχείς κατόχους του συγκεκριμένου αερογράφου ή άλλων παρόμοιων;

Πώς τον καθαρίζετε;

Εγώ όταν τελειώσει το βάψιμο, με enamels έστω, ψεκάζω ικανή ποσότητα διαλυτικού πολυουρεθάνης, μετά σκουπίζω με χαρτί υγείας το δοχείο εσωτερικά, όταν πλέον βγαίνει καθαρό διαλυτικό, ξαναψεκάζω φράζοντας το μπεκ ώστε να γυρίζει προς τα πίσω, ξανασκουπίζω κτλ. Στο τέλος με ένα πινελάκι και λίγο διαλυτικό καθαρίζω και τον πάτο του δοχείου και την κεφαλή του αερογράφου.
Όταν καθαρίζω καλά-καλά, έχω και αυτό:
που το χρησιμοποιώ αντί για το παραδοσιακό χαρτί κουζίνας/υγείας/χαρτοπετσέτα, για να αποφεύγω ατυχήματα (π.χ. να κοπεί το χαρτί και να μείνει το μισό μέσα) και τα χνουδάκια.

Θεωρείτε ότι αυτή η μέθοδος είναι επαρκής ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ (πάνω απ' όλα);

Στο δοχείο του χρώματος, βλέπω μικρά χνουδάκια, απ' το χαρτί υγείας που χρησιμοποιώ. Υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα; Προσπαθώ να μην αφήνω, αλλά αναπόφευκτα.......

Και τέλος: Το να ΨΕΚΑΖΩ διαλυτικό πολυουρεθάνης, είναι ασφαλές; Δεν λέω να τον κάνω μπάνιο σε διαλυτικό, να ψεκάζω μόνο, ακόμα και μεγάλη ποσότητα, θα τον πειράξει;

Ευχαριστώ και sorry για το πρήξιμο!

Χρόνια πολλά επί τη ευκαιρία! :)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 02, 2011, 01:13:07 μμ »
Up. Κάποια άποψη εδώ; Ευχαριστώ πολύ και sorry αν πρήζω!  :oops:

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 02, 2011, 02:07:04 μμ »
Νάσο καλησπέρα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΌ ΜΗΝΑ. Και εγώ την ίδια μέθοδο ακολουθώ για καθαρισμό και τα ίδια έργαλεία. Αν και στο τέλος, μετά από την καθαριότητα ψεκάζω white spirit αντί για κάτι πιο βαρύ. Όταν με ακρυλικά, εδώ είναι πιο ανώδυνα τα πράγματα, αζαξ και οινόπνευμα. Γνώμη μου είναι αφού τον καθαρίζεις εξονυχιστικά δεν χρειάζεται στο τέλος το πολυουρεθάνης, λίγο white spirit είναι αρκετό. Βέβαια δεν είμαι ειδήμονας, κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να έχει διαφορετική άποψη.

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 02, 2011, 02:40:46 μμ »
Ωραία!!! Τέλεια, με κάλυψες απόλυτα!!!

Στο τέλος θα ψεκάζω λίγο white spirit για να μένει μόνο υπολείμματα από ήπιο διαλυτικό στις επιφάνειες, μέχρι να εξατμιστούν και αυτά.

Και δεν μου λέτε, για το καθημερινό, μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων καθάρισμα, αρκεί αυτό με το αντίστροφο ψέκασμα;

Sorry για το πρήξιμο ρε παιδιά, αλλά μου φαίνεται πολύ πολύτιμο αυτό το εργαλειάκι!!!

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 02, 2011, 03:00:45 μμ »
Συγνώμη για το off topic αλλά που τα βρήκατε τα βουρτσάκια. :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 06, 2011, 01:44:32 πμ »
Ωπ, ωπ, ωπ... Τι παίζει εδώ;;; Και πολύ οικονομικότερο απ' αυτό που πήρα εγώ!!! Πώς και έτσι; Ευχαριστούμε φίλε!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 16, 2011, 11:31:23 μμ »
Μπορώ να ζητήσω για άλλη μία φορά τη βοήθεια όσων έχουν τον συγκεκριμένο ή κάποιο παρεμφερή αερογράφο;

Προσπάθησα να κάνω preshading σε ένα phantom και σε ένα stuka. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για το phantom, κάπως καλύτερα για το stuka. Θα σας εξηγήσω.

Στο phantom δοκίμασα με αρκετά αραιωμένο χρώμα (ως πολύ), χαμηλές πιέσεις και μικρή απόσταση ψεκασμού.
Αποτέλεσμα:
overspray παντού, σε πολλά σημεία το χρώμα είναι σαν να έσκασε χρωματοσφαιρίδιο paintball πάνω του, γιατί όσο ψέκαζα, μπούκωνε, αναγκαζόμουν να τραβάω όλο και πιο πίσω τη βελόνα για να βγάζει χρώμα, ώσπου ξαφνικά ξεμπούκωνε απ' το ικανό πλέον άνοιγμα και μου πέταγε μισό κουβά χρώματος πάνω στο μοντέλο. ʼθλιο.

Στο stuka αραίωσα λιγότερο το χρώμα, ψέκασα με τη mac σχεδόν ανοιχτή και από μεγαλύτερη απόσταση. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, γιατί δεν είχα overspray, όμως αναγκαζόμουν να περνάω με πολύ γρήγορες κινήσεις πάνω απ' τις γραμμώσεις. Αυτό κατέστη δυνατό γιατί το stuka έχει ελάχιστα panels σε σχέση με το F-4 και ελάχιστα απ' αυτά διασταυρώνονται, οπότε ξεκινούσα και ψέκαζα μια ευθεία και τέλος.

Υποθέτω ότι όταν έρθει η ώρα να ψεκάσω κανονικό χρώμα, δεν θα έχω πρόβλημα, όμως δεν είναι δυνατόν με ΑΥΤΟΝ τον αερογράφο να μην μπορώ να ψεκάσω λεπτή δέσμη...
Θα γίνω κουραστικός, αλλά θα το πω πάλι, με τον no-name μου, το preshading ήταν ρουτίνα.

Α, ψέκασα με humbrol enamel 33.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 16, 2011, 11:34:12 μμ »
Ετσι όπως το περιγράφεις, ή το ρώμα δεν ήταν αραιωμένο αρκετά, ή ο αερογράφος σου θέλει καθάρισμα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 16, 2011, 11:37:31 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον ALEX. Έχω τον HP-CP και κάνω μια χαρά pre-shade χωρίς πρόβλημα (βέβαια κάνω με GUNZE ακρυλικά και δεν ξέρω να σου απντήσω για τα enamel)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 16, 2011, 11:40:49 μμ »
Μπορεί να έχει στεγνώσει χρώμα και να χαλάει την ροή στο ψέκασμα,ή ακόμη και στραβή βελόνα ή ψιλοσκισμένο μπεκ.
Ρίξε ένα πολύ καλό καθάρισμα,και δοκίμασε με πολύ αραιωμένο χρώμα και χαμηλή πίεση.
Επίσης πριν ρίξεις το χρώμα,βάλε ένα κομμάτι ύφασμα ή καλσόν πάνω στο κυπελάκι και ρίξε εκεί το χρώμα ώστε να σουρώσει και να κρατήσει τυχόν σκουπιδάκια...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 17, 2011, 08:10:11 πμ »
Σκισμένο μπεκ ή στραβή βελόνα ή ακάθαρτος αερογράφος δεν παίζουν, μιας και ο αερογράφος είναι του κουτιού.
Το χρώμα πόσο να το αραιώσω; Στην πρώτη μου προσπάθεια (phantom) ήταν πάρα πολύ αραιωμένο. Λίγο ακόμα και θα έκανε για wash. :P
Θα δοκιμάσω το καλσόν που λέτε. Αλλά πείτε μου όμως, το να αφαιρέσω μέρος της χρωστικής ουσίας του χρώματος, δεν θα επηρεάσει τη σύστασή του;
Πάντως είναι γεγονός, ότι μετά που άδειασα το δοχειάκι, στον πάτο του βρήκα κάτι σαν κατακάθι χρώματος.

Σας ευχαριστώ, θα δοκιμάσω και θα σας πω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 17, 2011, 08:16:20 πμ »
Νάσο καλημέρα. Δοκίμασε να ζεστάνεις λίγο το χρώμα,ι να το ανακατέψεις και μετά να το αραιώσεις. Θα σε διευκολύνει πολύ στο ανακάτεμα μέσα στο δοχείο όταν είναι ζεστό και θα σου βγει ομοιόμορφο το χρώμα. Πάντως από ότι καταλαβαίνω το χρώμα ήταν πολύ αραιό. Πόσυ πίεση είχες :?:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 17, 2011, 08:30:26 πμ »
Νίκο, κι αυτό το έκανα, που λες. :) Πάντα πριν βάψω, ζεσταίνω με πιστολάκι μαλλιών το χρώμα.
Πίεση στο κομπρεσέρ γύρω στο 1bar, αλλά από εκεί και μετά ρύθμιζα και τη mac του αερογράφου, οπότε δεν μπορώ να σου πω πόση ακριβώς πίεση έφτανε στο μοντέλο. Πάντως πίστεψέ με, δοκίμασα σχεδόν με κάθε δυνατή πίεση, αφού φαντάσου ότι ψέκαζα σε κατακόρυφη (δοκιμαστική) επιφάνεια σταθερά και ρύθμιζα ταυτόχρονα τη βαλβίδα του αερογράφου (πολύ βολικό μπιχλιμπίδι btw αυτό). ʼκρη δεν έβγαλα πάντως. Χεχε! Νομίζω ότι μόνο το "σούρωμα" του χρώματος μπορεί να με σώσει.

Πάντως, να αναφέρω ότι σε πιο φαρδιά δέσμη, ο αερογράφος ψεκάζει απίστευτα!!! Ακόμα και με το ίδιο χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 17, 2011, 06:43:03 μμ »
Καλύτερα να ψεκάζεις απλό διαλυτικό μετά το βάψιμο!
Tips:
Καθάρισμα αυστηρά με χαρτί κουζίνας,κομμένο σε λουρίδες και τυλιγμένο με το χέρι.
Πριν βάλεις χρώμα στον αερογράφο,ρίχνες πρώτα λίγο διαλυτικό,ώστε στο πρώτο ψέκασμα να βγει διαλυτικό και όχι να κάτσει τυχόν αδιάλυτο χρώμα!
Για ψιλή δέσμη,εκτός απ το αραίωμα,σημαντικό είναι να έχεις σωστό αέρα,διαφορετικό για κάθε αερογράφο μάλιστα...
Μείωσε στο μηδέν τον αέρα,και σιγά σιγά δυνάμωνε,ψεκάζοντας με ψιλή δέσμη και πολύ κοντά εκεί που κάνεις δοκιμή.
Όταν δεις να βγαίνει χρώμα,δυνάμωσε ακόμη λίγο,και δοκίμασε!
Σε κάθε πρόχειρο καθάρισμα που θα ψεκάζεις διαλυτικό,ξέσφιγγε την βελόνα και στην διάρκεια που ψεκάζεις διαλυτικό,τράβα την πίσω αρκετά! Ετσι ψεκάζει στο μάξιμουμ και τυχόν σκουπιδάκια,ξεραμμένα χρώματα,κλπ, φεύγουν(αρκεί να περνάνε απ το μπεκ..!)
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 17, 2011, 08:02:01 μμ »
Καλύτερα να ψεκάζεις απλό διαλυτικό μετά το βάψιμο!
Tips:
Καθάρισμα αυστηρά με χαρτί κουζίνας,κομμένο σε λουρίδες και τυλιγμένο με το χέρι.
Πριν βάλεις χρώμα στον αερογράφο,ρίχνες πρώτα λίγο διαλυτικό,ώστε στο πρώτο ψέκασμα να βγει διαλυτικό και όχι να κάτσει τυχόν αδιάλυτο χρώμα!
Για ψιλή δέσμη,εκτός απ το αραίωμα,σημαντικό είναι να έχεις σωστό αέρα,διαφορετικό για κάθε αερογράφο μάλιστα...
Μείωσε στο μηδέν τον αέρα,και σιγά σιγά δυνάμωνε,ψεκάζοντας με ψιλή δέσμη και πολύ κοντά εκεί που κάνεις δοκιμή.
Όταν δεις να βγαίνει χρώμα,δυνάμωσε ακόμη λίγο,και δοκίμασε!
Σε κάθε πρόχειρο καθάρισμα που θα ψεκάζεις διαλυτικό,ξέσφιγγε την βελόνα και στην διάρκεια που ψεκάζεις διαλυτικό,τράβα την πίσω αρκετά! Ετσι ψεκάζει στο μάξιμουμ και τυχόν σκουπιδάκια,ξεραμμένα χρώματα,κλπ, φεύγουν(αρκεί να περνάνε απ το μπεκ..!)

Καλησπέρα Γιώργο.
Θα τηρήσω ευλαβικά αυτά που λες, την επόμενη φορά που θα βάψω. Να διευκρινίσω μόνο:
α) μετά το καθάρισμα των σμάλτων με διαλυτικό πολυουρεθάνης, ψεκάζω τουλάχιστον ένα δοχείο με σκέτο white spirit, που είναι πιο ήπιο, για να μη μείνει το πολυουρεθάνης στις εσωτερικές επιφάνειες. Ψεκάζω και κανονικά και φράζοντας την κεφαλή, για να κάνει τις μπουρμπουλήθρες στο δοχείο.
β) Οκ, κομμένο το χαρτί υγείας. Παρατήρησα κι εγώ ότι αφήνει χνουδάκια. Βλακεία μου. Τα βουρτσάκια που έχω δείξει παραπάνω να μην τα χρησιμοποιώ λες; Υπάρχει περίπτωση να τον φθείρουν;
γ) Όταν λες να ξεσφίγγω τη βελόνα, εννοείς να πηγαίνει ακόμα πιο πίσω απ' όσο το τέρμα της διαδρομής της όταν είναι σφιγμένη στο μηχανισμό της σκανδάλης; Done, θα το κάνω κι αυτό.
δ) Πάντα πριν βάλω το χρώμα ψεκάζω λίγο διαλυτικό. Εγώ όμως το έκανα γιατί ως τώρα δεν ήμουν ποτέ σίγουρος ότι είχα αφήσει καθαρό τον αερογράφο απ' την προηγούμενη φορά.  :mrgreen: Τώρα με τον iwata προσέχω.
ε) Ο αέρας πάντως, μπορεί να μην έχει σωστή πίεση, αλλά στεγνός και καθαρός είναι, 2 υδατοπαγίδες έχω.
στ) Θα ακολουθήσω ένα-ένα τα βήματα που μου είπες και θα επανέλθω.
Ευχαριστώ πολύ!!!

Τελικά, τα μεταξωτά βρακιά......  :roll: :oops:

Tags: Iwata