Μπορώ να ζητήσω για άλλη μία φορά τη βοήθεια όσων έχουν τον συγκεκριμένο ή κάποιο παρεμφερή αερογράφο;
Προσπάθησα να κάνω preshading σε ένα phantom και σε ένα stuka. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για το phantom, κάπως καλύτερα για το stuka. Θα σας εξηγήσω.
Στο phantom δοκίμασα με αρκετά αραιωμένο χρώμα (ως πολύ), χαμηλές πιέσεις και μικρή απόσταση ψεκασμού.
Αποτέλεσμα:
overspray παντού, σε πολλά σημεία το χρώμα είναι σαν να έσκασε χρωματοσφαιρίδιο paintball πάνω του, γιατί όσο ψέκαζα, μπούκωνε, αναγκαζόμουν να τραβάω όλο και πιο πίσω τη βελόνα για να βγάζει χρώμα, ώσπου ξαφνικά ξεμπούκωνε απ' το ικανό πλέον άνοιγμα και μου πέταγε μισό κουβά χρώματος πάνω στο μοντέλο. ʼθλιο.
Στο stuka αραίωσα λιγότερο το χρώμα, ψέκασα με τη mac σχεδόν ανοιχτή και από μεγαλύτερη απόσταση. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο, γιατί δεν είχα overspray, όμως αναγκαζόμουν να περνάω με πολύ γρήγορες κινήσεις πάνω απ' τις γραμμώσεις. Αυτό κατέστη δυνατό γιατί το stuka έχει ελάχιστα panels σε σχέση με το F-4 και ελάχιστα απ' αυτά διασταυρώνονται, οπότε ξεκινούσα και ψέκαζα μια ευθεία και τέλος.
Υποθέτω ότι όταν έρθει η ώρα να ψεκάσω κανονικό χρώμα, δεν θα έχω πρόβλημα, όμως δεν είναι δυνατόν με ΑΥΤΟΝ τον αερογράφο να μην μπορώ να ψεκάσω λεπτή δέσμη...
Θα γίνω κουραστικός, αλλά θα το πω πάλι, με τον no-name μου, το preshading ήταν ρουτίνα.
Α, ψέκασα με humbrol enamel 33.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.