Αποστόλη ότι ετοιμαζόμουν να postάρω κανά δυο φωτό για τον Nasos79 απο παλιά δουλειά (προ 10 ετών) με τον badger.Όντως εχει ικανότητες ο 150 F.
Ακόμα μια παλιά ambush...
(Image removed from quote.)
Λοιπόοοοον...
Κατ' αρχήν abozinis, πολύ ωραίο το ambush!!!
Δεύτερον, απ' ότι είδα τώρα, εγώ έχω τον 200ΝΗ και όχι τον 150... Είναι μονής λειτουργίας, άρα δεν έχω πρόβλημα με τον σταθεροποιητή δέσμης.
Τον καθαρίζω πολύ καλά, βάζω βαζελινούλα στα πάσα του για να βιδώνουν καλά και γενικά τον έχω σε πολύ καλή κατάσταση. Ένα πρόβλημα που ίσως έχει είναι ότι μερικές φορές έχει κάνει μπάνιο σε διαλυτικό νίτρου για αρκετές μέρες...
Αν τώρα θεωρήσουμε ότι αυτό ΔΕΝ τον έχει καταστρέψει, άρα ότι δεν οφείλεται σ' αυτό το overspray, τότε ο αερογράφος έχει πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει με οποιαδήποτε πίεση. Με οποιαδήποτε αναλογία διαλύτη-χρώματος. Με οποιοδήποτε διαλυτικό (πλην εκείνου της Tamiya, καθότι..... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο Ηράκλειο... Έχω ψεκάσει διαλύοντας ακρυλικά tamiya με οινόπνευμα, με άζαξ, με διαλυτικό πολυουρεθάνης, τα πάντα! Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.
Για τα enamel, χρησιμοποιώ ένα διαλυτικό του plastimodelismo, την ποιότητα του οποίου δεν τη γνωρίζω. Δουλειά κάνει πάντως. Όπως έκανε και το white spirit που χρησιμοποιούσα πριν απ' αυτό. Το overspray είναι πάλι εκεί, φάνηκε και στο preshading του King Tiger
[imgt]http://i96.photobucket.com/albums/l188/nasos79/Modelling/KingTiger/DSC07888.jpg[/imgt]
Αντιλαμβάνεστε πως η κατάσταση είναι απελπιστική!
Κατά τα άλλα πάντως, γενικά (εκτός ορισμένων περιπτώσεων δηλαδή), το χρώμα στρώνει πολύ καλά.
Το κακό είναι πως δεν έχω σταθερότητα. Προσπαθώ να διαλύω το χρώμα σε πυκνότητα γάλακτος. Ψεκάζω με σταθερή πίεση, κοντά στα 2 bar. Με κάποια χρώματα έχω καλό αποτέλεσμα, με κάποια άλλα άθλιο. Ας πούμε, ένα μεταλλικό μπλε της tamiya, δεν ψεκάζεται με τίποτα. Το primer της Humbrol, το πρώτο βαζάκι ήταν άψογο, το 2ο που πήρα δεν ψεκάζεται με τίποτα.
Παλιότερα είχα και εγώ έναν grapho-tech, τον GH-135A, εξαιρετικό εργαλείο. Δεν είχα τέτοια προβλήματα. Δεν θυμάμαι πώς και τι, πάντως χάλασε και ο Badger που τον αντικατέστησε, μου δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.
Δεν φιλοδοξώ να κάνω τα απίστευτα καμουφλάζ ούτε τις δέσμες του χιλιοστού. Αλλά τουλάχιστον για 1/35 ή 1/48, να μπορώ να δουλέψω. Εγώ αυτή τη στιγμή, εκτός από μονόχρωμα, δεν μπορώ να ψεκάσω τίποτα άλλο!!!

Και δεν ξέρω τι κάνω λάθος!!!