Αποστολέας Θέμα: Iwata HP-CH  (Αναγνώστηκε 7109 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Iwata HP-CH
« στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 10:27:15 πμ »
Καλημέρα σας.
Προγραμματίζω αγορά ενός νέου αερογράφου για αντικατάσταση του Badger 200 μου, σε απαιτητικές εργασίες. Βέβαια τον Badger θα τον κρατήσω για μονόχρωμα βαψίματα και μεγάλες επιφάνειες.

Αποφάσισα λοιπόν να κοιτάξω σε κάτι καλό.

Φίλος μου και μοντελιστής, μου πρότεινε τον Iwata HP-CH. Στην Ελλάδα απ' ότι έψαξα λίγο (http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_71&products_id=1472) κοστίζει 265 EUR ενώ από ebay τον βρίσκω με 100 λίρες Αγγλίας και χωρίς μεταφορικά. Τέλος πάντων, το θέμα είναι άλλο... Η Iwata στο site της, αναφέρει τον HP-CH όχι κατάλληλο για τις δικές μας δουλειές. Έχει έναν πίνακα και λέει την καταλληλότητα κάθε εργαλείου ανάλογα με τη δουλειά για την οποία προορίζεται.

Μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει το συγκεκριμένο εργαλείο και έχει άποψη;

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Iwata HP-CH
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 02:22:23 μμ »
22 προβολές και κανείς δεν έχει μία άποψη;  :(

Please guys, I need help!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 02:27:27 μμ »
Προσωπικά πιστεύω ότι όλα είναι σχετικά.
Κοίτα πρώτα εσένα τί σε βολεύει και μετά εσύ αποφασίζεις.
 :wink:
Μοντέλα αερογράφων διαφορετικών εταιριών υπάρχουν πάρα πολλά.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 03:45:36 μμ »
Ευχαριστώ πολύ, αλλά...  :oops: άλλο ρώτησα εγώ...

Η εταιρία λέει ότι ο συγκεκριμένος αερογράφος ΔΕΝ είναι κατάλληλος για μοντελισμό.
Αντίθετα, ο πωλητής στο listing του, τον αναφέρει κατάλληλο και το ελληνικό site που τον πουλάει στην τιμή που ανέφερα, ασχολείται γενικά με μοντελισμό.

Επίσης, η τιμή από ebay είναι εκπληκτική, για εργαλείο αυτής της κατηγορίας.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν με βολεύει ή όχι, δεν έχω πρόβλημα με το αν με βολεύουν τα διάφορα εργαλεία καθότι γενικά είναι βολικός σ' αυτά τα θέματα.
Το ερώτημα είναι αν είναι κατάλληλος για το σκοπό που τον θέλω, δηλαδή για μοντελισμό.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 03:59:53 μμ »
Χωρίς να έχω δει καν τον συγκεκριμένο αερογράφο θα σου έλεγα το εξής. Όλες οι εταιρίες προσπαθούν να διαφημίσουν τα προϊόντα ότι κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.
Δεν θα μπορούσε κι αυτή η εταιρεία να το αφήσει φλου, και να μην λέει τίποτα; Ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος.

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:10:40 μμ »
Φιλτατε νασο εξαρταται πως το βλεπει κανεις το "καταλληλος" αερογραφος για μοντελισμο ποσο μαλλον η εταιρια που σωστα αναφερει ο getsa οτι προσπαθουν να πουλησουν ....... εγω πχ για κυριο αερογραφο εχω αυτον που εσυ πας για "αποσυρση" και προφανος δεν τον αλλαζω  ::icon_thumright::
Θα ελεγα να μην περνεις και τις μετρητης οτι διαβαζεις αλλα αν ειναι εφικτο δανεισου απο κανα φιλο καποιον iwata η καποια αλλη μαρκα οποιαδηποτε βαψε με το χερι σου να δεις τι γινεται ....... απο την αλλη αμα δεν εχεις γνωστους που να εχουν αερογραφους θα καταληξεις σαν εμενα με 5 αερογραφους μεχρι να καταληξεις.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:14:18 μμ »
Αγαπητέ , θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω αν και δεν είμαι εξοικιωμένος με τον εν λόγω αερογράφο .

Ο αερογράφος που αναφέρεις είναι όντως πολύ καλός όπως άλλωστε ολοι οι IWATA. Υποθέτω οτι η εταιρεία δεν τον προτείνει για μοντελιστική χρήση λόγω του μικρού μπέκ θεωρώντας οτι τα μοντελιστικά χρώματα είναι αρκετά πυκνόρευστα. Ωστόσο υπάρχουν μεταξύ υμών αρκετοί μοντελιστές που χρησιμοποιούν ακόμα και μικρότερα μπέκ χωρίς πρόβλήμα.

Σε ότι αφορά την δική μου εμπειρία, χρησιμοποιώ έναν Iwata Eclipse BCS  με 0,5 μπέκ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν χρειάστηκε ποτέ μέχρι τώρα να αλλάξω μπέκ ούτε να είμαι απόλυτα ακριβής με την αραίωση του χρώματος καθώς το 0,5 μπέκ "συγχωρεί".

Θεωρώ το 0,5 μπέκ ένα πιο "all around" και για πολύ απαιτητικά καμουφλάζ χρησιμοποιώ blue tac , δεν ρισκάρω ελεύθερο χέρι.

Μια βόλτα από την Ιπποκράτους θα σου λύσει πολλές απορίες και θα μπορέσεις να κάνεις απαυθείας σύγκριση.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:18:04 μμ »
Μπαρδόν, μόλις είδα οτι είσαι από Κρήτη, οπότε βόλτα από Ιπποκράτους δεν νομίζω να παίζει........
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:48:05 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά για τις απαντήσεις σας.

Με τον Badger, έχω σοβαρό πρόβλημα overspray σε όλα σχεδόν τα χρώματα. Θεωρητικά έχει δυνατότητα λεπτής δέσμης, όμως εγώ δεν την έχω δει πρακτικά ποτέ, διότι το overspray μου χαλάει τα πάντα γύρω της. Γι' αυτό το λόγο σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού.

Ο Getsa (btw, οικείο nickname, μήπως σπουδάζεις Βόλο;), έχει ένα δίκιο, αλλά θεωρώ ότι μία εταιρία σαν την Iwata δεν έχει λόγο να κοροϊδέψει το κοινό της. Είναι σαν να λέμε ότι η Ferrari θα προσπαθήσει να κοροϊδέψει τους πελάτες της ότι τα αμάξια της κάνουν και για Camel Trophy... Αυτές είναι ελληνικές νοοτροπίες, θεωρώ ότι δεν τις μοιράζονται οι σοβαρές εταιρίες.

Εν πάση περιπτώσει... Θα κρατήσω ακόμα λίγο τον Badger λοιπόν, και βλέπουμε...

Επίσης... Κατά καιρούς, παίζουν επισκέψεις στην Ιπποκράτους, διότι εδώ, ούτε καν χρώματα καλά-καλά δεν βρίσκουμε... :(

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 05:29:45 μμ »
Παράθεση
Με τον Badger, έχω σοβαρό πρόβλημα overspray σε όλα σχεδόν τα χρώματα.

Φιλε μου το φωναζω κατα καιρους με την καλη ενοια παντα  :D οτι το overspray και η λεπτη δεσμη ειναι καθαρα θεμα αραιωσης και δυαλιτικου ....... δοκιμασε δυαλιτικο πολυουρεθανης για τα σμαλτα και το X20 της Tamiya για τα ακρυλικα .....εγω με αυτα βαφω και εχω βρει την υγεια μου.
Αν δεις οτι κανει οβερ ακομα ριξε περισσοτερο δυαλιτικο μεχρι να βγει ομαλη γραμμη.
Προσφατα ο φιλος CROW με παρετρεψε στο Lacquer thinner της Tamiya παλι το οποιο ομως δεν το εχω δοκιμασει ακομα για να σε πω τα αλλα 2 εγγυημενα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 06:29:21 μμ »
Μόλις πρόσφατα απέκτησα τον  IWATA  HIGH PERFORMANCE B 0.2mm
http://www.hobbygallery.gr/product_info.php?cPath=9_71&products_id=1469

και ομολογώ ότι το μπεκ των 0.2μμ είναι ένα θέμα αλλά από την στιγμή που θα εξοικειωθείς με την χρήση του και την κατασκευή του χρώματος τότε σίγουρα θα μπορείς να βάφεις ότι θες. Η προετοιμασία του χρώματος είναι το Α και το Ω,  βέβαια το μπούκωμα δεν θα το γλυτώσεις με κανένα χρώμα είτε ακρυλικό είτε έναμελ αλλά από την στιγμή που θα βρεις την χρυσή τομή θα είσαι κατενθουσιασμένος  με την χρήση του.  Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη από την χρήση του συγκεκριμένου αερογράφου σε 2 μοντέλα   εδώ και  1 1/2 μήνα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 07:15:09 μμ »
Παράθεση

Φιλε μου το φωναζω κατα καιρους με την καλη ενοια παντα  :D οτι το overspray και η λεπτη δεσμη ειναι καθαρα θεμα αραιωσης και δυαλιτικου ....... δοκιμασε δυαλιτικο πολυουρεθανης για τα σμαλτα και το X20 της Tamiya για τα ακρυλικα .....εγω με αυτα βαφω και εχω βρει την υγεια μου.
Αν δεις οτι κανει οβερ ακομα ριξε περισσοτερο δυαλιτικο μεχρι να βγει ομαλη γραμμη.
Προσφατα ο φιλος CROW με παρετρεψε στο Lacquer thinner της Tamiya παλι το οποιο ομως δεν το εχω δοκιμασει ακομα για να σε πω τα αλλα 2 εγγυημενα  ::icon_thumright::

Αχ ρε παιδιά... Σας ευχαριστώ πραγματικά πολύ, αλλά εδώ ανοίγει ένα μεγάλο θέμα...

ΠΟΥ τα βρίσκω όλα αυτά τα εξεζητημένα διαλυτικά;;;
Εσείς εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, βρίσκετε τα πάντα. Εδώ... Δεν παίζουν αυτά που συζητάμε... Διαλυτικό για ακρυλικά δεν νομίζω ότι έχω δει πουθενά. Μάλιστα, διαλυτικό για ακρυλικά ΔΕΝ υπάρχει στο Ηράκλειο, στο κατάστημα απ' το οποίο ψωνίζω.

Οπότε......... αντιλαμβάνεστε ότι έχω πρόβλημα.

Πραγματικά ευχαριστώ πάντως. Θα δοκιμάσω να ψεκάσω με άζαξ... Ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά απ' το οινόπνευμα... :(

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 07:21:57 μμ »
[Θα δοκιμάσω να ψεκάσω με άζαξ... Ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά απ' το οινόπνευμα... :(

Να σαι σίγουρος μιας και το οινόπνευμα είναι πολύ πιο πτητικό από το άξαξ με αποτέλεσμα να εξατμίζεται γρηγορότερα όταν ψεκάζεται.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 07:31:51 μμ »
Αν ανεβεις ποτε στην Αθηνα περνα απο τον Λαροζα (plastimodellismo) ενα σαββατο μιας και αυτος φερνει απ οτι ξερω τους IWATA.Εκει θα σου λυθουν ολες οι αποριες για αυτους τους αερογραφους ::salut::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 08:20:12 μμ »
Το Χ-20 πάντως το έχει και το moduni. Μηπως στην επόμενη ομαδική κάνεις καμμιά αγορά.
Στην ιστοσελίδα του πλαισίου βλέπω παντως και διαλυτικό ακρυλικού και τουρπεντίνη αλλά της εταιρίας talens. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ μου και δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν με ακρυλικά χρώματα της tamiya.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 08:42:30 μμ »
Να σαι σίγουρος μιας και το οινόπνευμα είναι πολύ πιο πτητικό από το άξαξ με αποτέλεσμα να εξατμίζεται γρηγορότερα όταν ψεκάζεται.

Δοκίμασα με άζαξ. Κάτι ψιλοέγινε, όχι πολλά πράγματα όμως. Έβαψα το κοστούμι (γιατί είχα πετύχει και το χρώμα που μου άρεσε, αν και δεν είναι 100% ακριβές, αλλά μου άρεσε πολύ, θα το δείτε μόλις στεγνώσει), όχι όμως με άψογο αποτέλεσμα. Διατηρώ ελπίδες ότι με τα βερνίκια θα στρώσει κάπως η εμφάνισή του.

Πρέπει να βρω αυτά τα διαλυτικά που μου λέτε... Μόνο αν ανέβω Αθήνα παίζει κάτι; Γνωρίζετε αν κάποιο κατάστημα στέλνει τέτοια προϊόντα; Γνωρίζω ότι τα ταχυδρομεία μας δεν δέχονται υγρά.

Επί τη ευκαιρία...
Πόσο κοστίζουν στην Αθήνα τα ακρυλικά της Tamiya ρε παιδιά;
Προχτές πλήρωσα 2 μπουκαλάκια 7,60 EUR... Παραλίγο να μου πέσουν απ' τα χέρια όταν άκουσα την τιμή...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 09:00:51 μμ »
Επί τη ευκαιρία...
Πόσο κοστίζουν στην Αθήνα τα ακρυλικά της Tamiya ρε παιδιά;
Προχτές πλήρωσα 2 μπουκαλάκια 7,60 EUR... Παραλίγο να μου πέσουν απ' τα χέρια όταν άκουσα την τιμή...

νομιζω 3 ευρώ.
σημερα αγόρασα ένα Tamiya και ένα Gunze και πλήρωσα 4.70 ευρώ και για τα δυο μαζί.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 09:23:29 μμ »
Φτου, ξέχασα...
Σταύρο, ευχαριστώ για την πληφοροφία... Οι υποψίες μου ότι μας τον πιάνουν κανονικότατα, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά! :(

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 12:05:02 πμ »
Nάσο δεν πρόσεξες κάτι που έγραψα. Που το είδες το μαύρο ακρυλικό για το alclad  :?: :?:
Ριξε μία ματιά εδώ:
 http://www.alclad2.com/lacquer_colors.html
Για το χρώμιο και μόνο θέλει μαύρο enamel

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 06:56:46 πμ »
Nάσο δεν πρόσεξες κάτι που έγραψα. Που το είδες το μαύρο ακρυλικό για το alclad  :?: :?:
Ριξε μία ματιά εδώ:
 http://www.alclad2.com/lacquer_colors.html
Για το χρώμιο και μόνο θέλει μαύρο enamel

Με συγχωρείς, και πάλι λάθος μου. enamel είχες γράψει...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 05:16:11 μμ »
Αποστόλη ότι ετοιμαζόμουν να postάρω κανά δυο φωτό για τον  Nasos79 απο παλιά δουλειά (προ 10 ετών) με τον badger.Όντως εχει ικανότητες ο 150 F.
Ακόμα μια παλιά ambush...
(Image removed from quote.)

Λοιπόοοοον...
Κατ' αρχήν abozinis, πολύ ωραίο το ambush!!!
Δεύτερον, απ' ότι είδα τώρα, εγώ έχω τον 200ΝΗ και όχι τον 150... Είναι μονής λειτουργίας, άρα δεν έχω πρόβλημα με τον σταθεροποιητή δέσμης.
Τον καθαρίζω πολύ καλά, βάζω βαζελινούλα στα πάσα του για να βιδώνουν καλά και γενικά τον έχω σε πολύ καλή κατάσταση. Ένα πρόβλημα που ίσως έχει είναι ότι μερικές φορές έχει κάνει μπάνιο σε διαλυτικό νίτρου για αρκετές μέρες...

Αν τώρα θεωρήσουμε ότι αυτό ΔΕΝ τον έχει καταστρέψει, άρα ότι δεν οφείλεται σ' αυτό το overspray, τότε ο αερογράφος έχει πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει με οποιαδήποτε πίεση. Με οποιαδήποτε αναλογία διαλύτη-χρώματος. Με οποιοδήποτε διαλυτικό (πλην εκείνου της Tamiya, καθότι..... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο Ηράκλειο... Έχω ψεκάσει διαλύοντας ακρυλικά tamiya με οινόπνευμα, με άζαξ, με διαλυτικό πολυουρεθάνης, τα πάντα! Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.
Για τα enamel, χρησιμοποιώ ένα διαλυτικό του plastimodelismo, την ποιότητα του οποίου δεν τη γνωρίζω. Δουλειά κάνει πάντως. Όπως έκανε και το white spirit που χρησιμοποιούσα πριν απ' αυτό. Το overspray είναι πάλι εκεί, φάνηκε και στο preshading του King Tiger

[imgt]http://i96.photobucket.com/albums/l188/nasos79/Modelling/KingTiger/DSC07888.jpg[/imgt]

Αντιλαμβάνεστε πως η κατάσταση είναι απελπιστική!
Κατά τα άλλα πάντως, γενικά (εκτός ορισμένων περιπτώσεων δηλαδή), το χρώμα στρώνει πολύ καλά.
Το κακό είναι πως δεν έχω σταθερότητα. Προσπαθώ να διαλύω το χρώμα σε πυκνότητα γάλακτος. Ψεκάζω με σταθερή πίεση, κοντά στα 2 bar. Με κάποια χρώματα έχω καλό αποτέλεσμα, με κάποια άλλα άθλιο. Ας πούμε, ένα μεταλλικό μπλε της tamiya, δεν ψεκάζεται με τίποτα. Το primer της Humbrol, το πρώτο βαζάκι ήταν άψογο, το 2ο που πήρα δεν ψεκάζεται με τίποτα.

Παλιότερα είχα και εγώ έναν grapho-tech, τον GH-135A, εξαιρετικό εργαλείο. Δεν είχα τέτοια προβλήματα. Δεν θυμάμαι πώς και τι, πάντως χάλασε και ο Badger που τον αντικατέστησε, μου δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

Δεν φιλοδοξώ να κάνω τα απίστευτα καμουφλάζ ούτε τις δέσμες του χιλιοστού. Αλλά τουλάχιστον για 1/35 ή 1/48, να μπορώ να δουλέψω. Εγώ αυτή τη στιγμή, εκτός από μονόχρωμα, δεν μπορώ να ψεκάσω τίποτα άλλο!!!

:( :( :(

Και δεν ξέρω τι κάνω λάθος!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 05:21:06 μμ »
Παράθεση

Αχ ρε παιδιά... Σας ευχαριστώ πραγματικά πολύ, αλλά εδώ ανοίγει ένα μεγάλο θέμα...

ΠΟΥ τα βρίσκω όλα αυτά τα εξεζητημένα διαλυτικά;;;
Εσείς εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, βρίσκετε τα πάντα. Εδώ... Δεν παίζουν αυτά που συζητάμε... Διαλυτικό για ακρυλικά δεν νομίζω ότι έχω δει πουθενά. Μάλιστα, διαλυτικό για ακρυλικά ΔΕΝ υπάρχει στο Ηράκλειο, στο κατάστημα απ' το οποίο ψωνίζω.

Οπότε......... αντιλαμβάνεστε ότι έχω πρόβλημα.

Πραγματικά ευχαριστώ πάντως. Θα δοκιμάσω να ψεκάσω με άζαξ... Ίσως να κάνει καλύτερη δουλειά απ' το οινόπνευμα... :(

Τώρα τελευταία πήρα τρια μπουκάλια Tamiya (αυτό με το κίτρηνο καπάκι) απο missionmodels.com και εντός 5 ημερών ήταν στην κατοχή μου!Τα χρησιμοποιώ μόνο για το βάψιμο για το δε καθάρισμα με white spirit....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 07:10:38 μμ »
Πολύ ευχάριστες εξελίξεις...

Πήρα τον GH-135A μου και τον έλυσα... Του άλλαξα τη βαλβίδα αέρα (ευτυχώς είχα έναν 2ο 135 φίλου, για ανταλλακτικά), περιποιήθηκα λίγο το σώμα και... τον δοκίμασα με το απείθαρχο εκείνο metallic blue της Tamiya. Και....... ΘΑΥΜΑ!!! Ψέκασε κανονικότατα, χωρίς προβλήματα, αρκετά λεπτή δέσμη και χωρίς ιδιαίτερο overspray, χωρίς μάλιστα να προσέξω πολύ το αραίωμα του χρώματος!!!  :D :D :D

Θα τον καθαρίσω, θα τον περιποιηθώ λίγο ακόμα και ευελπιστώ πως θα αποφύγω την αγορά άλλου...

Οπότε εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Badger μου έχει κάποιο πρόβλημα... :(

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 07:34:52 μμ »
2 bar???φιλε μου χαμηλωσε λιγο την πιεση κ δοκιμασε ξανα στο 1 bar.ειναι υπερβολη νομιζω.
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 08:03:08 μμ »
2 bar???φιλε μου χαμηλωσε λιγο την πιεση κ δοκιμασε ξανα στο 1 bar.ειναι υπερβολη νομιζω.

Σωστά! Τα 2 bar είναι πάρα πολλά !! Σε αναγκάζει να κρατας τον αερογράφο σου πάρα πολύ μακριά απο την επιφάνεια του μοντέλου. Μην περιμένεις με τέτοια πίεση να ψεκάσεις λεπτομέρειες!..

Tags: Iwata