Αποστολέας Θέμα: Honda CBR 1100XX, Tamiya 1/12  (Αναγνώστηκε 4820 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Honda CBR 1100XX, Tamiya 1/12
« στις: Αυγούστου 21, 2008, 08:48:12 μμ »
Μετά την (μερικώς ανεπιτυχή ολοκλήρωση της Desmosedici, σειρά παίρνει η Super Blackbird, της ίδιας εταιρίας.

Τα προβλήματα (για εμένα, το κιτ μια χαρά είναι) ξεκινούν νωρίς-νωρίς...

Χρωμιωμένο πλαστικό στις εξατμίσεις και τα τελικά σε 2 κομμάτια.

Υπάρχει τρόπος να κολλήσω τα τελικά, να στοκάρω, να τρίψω και μαγικά να επαναφέρω την εμφάνιση του γυμνού γυαλιστερού μετάλλου;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Honda CBR 1100XX, Tamiya 1/12
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 23, 2008, 09:27:58 πμ »
Ένα ακόμα θέμα, πέρα απ' αυτό του χρωμιωμένου πλαστικού...

Πήγα στο μοναδικό μοντελιστικό κατάστημα στο Ηράκλειο (που ξέρω τέλος πάντων) να πάρω αστάρι και έχει μόνο ένα Humbrol, το οποίο είναι σαν χρώμα, σε μεταλλικό κουτάκι που το ψεκάζω με αερογράφο. Θα κάνει αυτό δουλειά ή να μην το δοκιμάσω καθόλου;

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 23, 2008, 10:01:38 πμ »
Μετά την (μερικώς ανεπιτυχή ολοκλήρωση της Desmosedici, σειρά παίρνει η Super Blackbird, της ίδιας εταιρίας.

Τα προβλήματα (για εμένα, το κιτ μια χαρά είναι) ξεκινούν νωρίς-νωρίς...

Χρωμιωμένο πλαστικό στις εξατμίσεις και τα τελικά σε 2 κομμάτια. (Image removed from quote.)

Υπάρχει τρόπος να κολλήσω τα τελικά, να στοκάρω, να τρίψω και μαγικά να επαναφέρω την εμφάνιση του γυμνού γυαλιστερού μετάλλου;
Alclad...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 23, 2008, 10:54:29 πμ »
Και το βρίσκουμε αυτό αδερφέ στην Πατρίδα;

Αν ναι, πού;

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 23, 2008, 11:10:18 πμ »
Και το βρίσκουμε αυτό αδερφέ στην Πατρίδα;

Αν ναι, πού;

http://www.gehobbies.gr/main.htm

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 30, 2008, 05:14:28 μμ »
http://www.gehobbies.gr/main.htm

Δεν μπορώ να βρω κάτι σ' αυτή τη σελίδα... Δεν ξέρω αν έχει κάποια κατηγορία για χρώματα κτλ, εγώ δεν τη βλέπω πάντως.

Θα πάρω τηλ τη Δευτέρα.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 30, 2008, 09:48:08 μμ »
Λοιπόν, νέο πρόβλημα...

Αφού αστάρωσα με το Νο 1 της Humbrol το κοστούμι της Blackbird, αποφάσισα να το βάψω.

Ανάμιξη 10-1 των gun metal και gold leaf της Tamiya (βασικά, 10-3 περίπου το έβγαλα, γιατί το 10-1 δεν με ικανοποιούσε ως απόδοση του κανονικού χρώματος), ξεκίνησα να ψεκάζω... Απ' την αρχή είδα πως τα πράγματα ΔΕΝ πήγαιναν καλά, διότι ο αερογράφος κάθε άλλο παρά πρόθυμος ήταν.
Κατ' αρχήν να πω:
α) Το χρώμα ήταν αρκετά καλά αραιωμένο. Με οινόπνευμα βέβαια, δεν ξέρω αν φταίει αυτό.
β) Ο αερογράφος ήταν καθαρός.
γ) Η πίεση στα 18psi περίπου.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα άθλιο βάψιμο, με "φτυσίματα", εικόνες του οποίου βάζω παρακάτω.

Θα μου πείτε, γιατί έβαψα όλα τα κομμάτια;

Γιατί σκέφτηκα ότι ίσως με τρίψιμο με κάποιο σκληρό ύφασμα (τζιν ή κάτι άλλο, καραβόπανο ίσως) να βελτιωθεί η κατάσταση. Διαφορετικά, θα τα βουτήξω σε μια λεκάνη με άζαξ για να ξεβάψει και πάμε απ' την αρχή.

Οι ερωτήσεις μου είναι λοιπόν (εάν μπορείτε να βοηθήσετε, με σώζετε!!!)

α) Γιατί αυτό το χάλι; Τα σμάλτα ψεκάζονται κανονικότατα και με πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Τι παίζει με τα ακρυλικά; Υπάρχει περίπτωση να φταίει το οινόπνευμα που χρησιμοποιώ για την αραίωση;
β) Αν ξεβάψω τα κομμάτια σε λεκάνη με άζαξ, το αστάρωμα με σμάλτο θα επηρεαστεί;
γ) Το τρίψιμο με το πανί θα κάνει κάτι, ή να το ξεγράψω;
δ) Το φαινόμενο με αυτή την άθλια απόδοση των ακρυλικών, το έχω παρατηρήσει και σε άλλα, μη μεταλλικά χρώματα. Αν δεν φταίει το οινόπνευμα, τότε τι φταίει; Και αν είναι το οινόπνευμα το πρόβλημα, με τι αραιώνουμε ακρυλικά;

Ευχαριστώ πάρα πολύ, όλους σας...

Δείτε και τις φωτό:

(είναι λίγο μεγαλούτσικες...)

edit:

Τα κομμάτια ξεβάφτηκαν. Αφού δοκίμασα να εξομαλύνω λίγο την κατάσταση με τρίψιμο με ύφασμα και δεν είδα αποτέλεσμα, αποφάσισα να προβώ σε δραστικές λύσεις.

ʼζαξ και όλα πάλι γκρι, όπως το αστάρι.

Ευτυχώς το αστάρι δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Οπότε, παραμένουν μόνο οι ερωτήσεις μου περί χρώματος... Γιατί ψεκάζεται έτσι; Και τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 31, 2008, 10:04:47 πμ »
Καλημέρα Νάσο.
1. Το gehobbies εχει σίγουρα το χρώμα που θές, καθώς το είδα τις προάλλες. Ζήτα και το lacquer της ιδιας εταιρίας. υπόψη το χρώμιο θέλει απο κάτω ένα στρώμα απο μαύρο γυαλιστερό enamel χρώμα. Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ στην Izetta.
2. Μιλώντας για λάκες , δοκίμασε και το tamiya lacquer thinner. Συμφωνα δε με κλινικές δοκιμές γνωστού παπατζή, αυτό το διαλυτικό συνεργάζεται με τα παρακάτω:
Tamiya Acrylic  - XF-57 Buff ----------- Διαλυση ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ  ::icon_thumright::
Gunze Acrylic -  H12 Flat Black ------------Διαλυση Καλη ..... το χρώμα έτεινε να φευγει στα τοιχωματα λες και σκαρφαλωναν οι κοκοι λιγο περιεργο
Testors Enamel - 2110 Italian Sand --------Διαλυση Παρα πολυ καλη !!
Humbrol Enamel - 71 Satin Oak ------------ Διαλυση Περιεργη (κακη) το χρωμα εκανε σαν "νερα" και ηταν σαν κλωστες χοντρες.  :evil:
White Ensign - Gunship Gray ---------------Διαλυση Καλη ιδια συμπεριφορα με το Gunze H12
Gunze Mr.Surfacer 500  -------------------- Διαλυση  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ::icon_thumright::

3. Εαν υπάρχει κατάστημα της αλυσίδας "Πλαίσιο" στην πόλη σου δοκίμασε και το παρακάτω:
Winsor & newton distilled turpentine.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 31, 2008, 10:21:27 πμ »
Καλημέρα Νάσο.
1. Το gehobbies εχει σίγουρα το χρώμα που θές, καθώς το είδα τις προάλλες. Ζήτα και το lacquer της ιδιας εταιρίας. υπόψη το χρώμιο θέλει απο κάτω ένα στρώμα απο μαύρο γυαλιστερό enamel χρώμα. Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ στην Izetta.
2. Μιλώντας για λάκες , δοκίμασε και το tamiya lacquer thinner. Συμφωνα δε με κλινικές δοκιμές γνωστού παπατζή, αυτό το διαλυτικό συνεργάζεται με τα παρακάτω:
Tamiya Acrylic  - XF-57 Buff ----------- Διαλυση ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ  ::icon_thumright::
Gunze Acrylic -  H12 Flat Black ------------Διαλυση Καλη ..... το χρώμα έτεινε να φευγει στα τοιχωματα λες και σκαρφαλωναν οι κοκοι λιγο περιεργο
Testors Enamel - 2110 Italian Sand --------Διαλυση Παρα πολυ καλη !!
Humbrol Enamel - 71 Satin Oak ------------ Διαλυση Περιεργη (κακη) το χρωμα εκανε σαν "νερα" και ηταν σαν κλωστες χοντρες.  :evil:
White Ensign - Gunship Gray ---------------Διαλυση Καλη ιδια συμπεριφορα με το Gunze H12
Gunze Mr.Surfacer 500  -------------------- Διαλυση  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ::icon_thumright::

3. Εαν υπάρχει κατάστημα της αλυσίδας "Πλαίσιο" στην πόλη σου δοκίμασε και το παρακάτω:
Winsor & newton distilled turpentine.

Ωραία, έχουμε πλαίσιο, θα το δοκιμάσω κι αυτό.
ʼλλη ερώτηση: Το lacquer thinner της Tamiya, αφού διαλύει τα παραπάνω χρώματα, υποθέτω ότι θα δουλεύει με ολόκληρη την αντίστοιχη σειρά κάθε εταιρίας, έτσι; Ή μόνο για το κάθε χρώμα;  :oops: Χαζή ερώτηση, ξέρω, αλλά........

Όσο για το gehobbies, σαφώς το έχει, αφού το έγραψε και ο Double Ugly, απλά εγώ δεν μπόρεσα να το βρω στο site τους.  :lol: Θα πάρω τηλ αύριο.

Αυτό με το μαύρο γυαλιστερό enamel, έκανες πολύ καλά που μου το είπες, γιατί εγώ θα το ψέκαζα κατ' ευθείαν πάνω στο primer.  :oops:

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

(Υ.Γ. Πάντως, μου κάνει εντύπωση... Καιρό τώρα ψεκάζω ακρυλικά της tamiya διαλύοντάς τα με οινόπνευμα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα... Μόνο με ένα μεταλλικό μπλε και τώρα με αυτή την ανάμιξη, με ταλαιπωρούν... Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 02:13:06 μμ »
Ε, αφού ξεβάφτηκε που ξεβάφτηκε... είπα να εξαφανίσω και αυτή την απαράδεκτη γραμμή στο μούτρο (ελπίζω να είναι απ' το καλούπι και να μην υπάρχει και στην πραγματική, χαχα)...

Ντουκόχαρτα λοιπόν και... ΑΕΡΑΑΑΑ!!!

(η φωτό είναι απ' τη φάση του τριψίματος, τελικώς εξαφανίστηκε εντελώς...)

btw... Το Πλαίσιο δεν έχει αυτό το διαλυτικό της W&N, τουλάχιστον όχι στο site του. Πρέπει να το αναζητήσω αλλού...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 09:26:53 μμ »
Ερωτήσεις επί ερωτήσεων και αποτέλεσμα ουδέν, εν τέλει... Εν πάση περιπτώσει...

Τα χρωμιωμένα κομμάτια της εξάτμισης, που το σενάριο λέει ότι θα βαφτούν μ' αυτό το alclad που ούτε καν έχω δει ποτέ μου από κοντά... Τέλος πάντων...

Θέλουν τρίψιμο πρώτα για να φύγει η επίστρωση; Ή υπάρχει κάποιο υλικό που ψεκάζεται πάνω στο plating; Στα καλάμια που ήταν επίσης ίδια, ψέκασα το αστάρι και μετά χρώμα κανονικό και έκατσε. Με το alclad κάνω το ίδιο, απλά μετά το αστάρι ρίχνω μαύρο γυαλιστερό ακρυλικό και είμαι εντάξει;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 09:46:11 μμ »
Λοιπόν, βάψαμε το κοστούμι...

Το χρώμα που προσπαθούμε να αποδώσουμε είναι αυτό:

Η Tamiya δίνει στις οδηγίες 10:1 Gun metal:Gold leaf, το οποίο δίνει ένα αποτέλεσμα σαν τις πρώτες φωτογραφίες που βλέπετε παραπάνω, δηλαδή σαν αυτό:

Μετά από δοκιμές και μελέτη των φωτογραφιών, κατέληξα ότι η μαμά Tamiya λέει ό,τι της καπνίσει. Έτσι, χρησιμοποίησα αναλογία περίπου 1:1 (με κάπως λιγότερο το Gold leaf) και το αποτέλεσμα που πήρα ήταν αυτό:

Νομίζω ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Όπως και να έχει, εμένα μου αρέσει περισσότερο.
Να πω βέβαια ότι ΜΟΝΟ από φωτογραφίες έχω δει το πραγματικό χρώμα, δεν το έχω δει live. Ίσως τελικά, η Tamiya να έχει δίκιο, απ' την άλλη όμως, το μοντέλο δεν πρόκειται ποτέ να βγει να φωτογραφηθεί στον ήλιο, ώστε να αλλάξει το χρώμα του ίσως προς το πιο... χρυσαφί. Οπότε, μ' αυτό το σκεπτικό, πιστεύω ότι έχω κάνει σωστή επιλογή. ʼλλωστε η ανάμιξη της Tamiya πραγματικά έδινε ένα χρώμα που ελάχιστα επείχε απ' το κανονικό Gun metal.

ʼντε, στις επόμενες ημέρες θα πάμε στα βερνίκια, στα σήματα κτλ... Η ώρα η καλή.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 01:05:08 μμ »
Για να βγαλεις το χρωμιο απο τα κοματια ψεκασετα με καθαριστικο φουρνου (fornet,oki κλπ) και βαλτα για μια μερα μεσα σε μια πλαστικη σακουλα.Την επομενη βαλτα κατω απο την βρυση και τριψτα με μια παλια οδοντοβουρτσα.Αν δεν καθαρισει εντελως επανελαβε την διαδικασια.Τα ακρυλικα χρωματα οταν τα διαλυσεις με οινοπνευμα χανουν ενα μερος απο την γιαλαδα τους.Δοκιμασε με αζαχ και βαλε μεσα στο χρωμα και λιγο gloss βερνικι της ιδιας μαρκας.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 07:59:22 μμ »
Φίλε CROW, ευχαριστώ.

Λοιπόν, νέα από το μέτωπο...  :mrgreen:
Η κατάσταση δεν παλεύεται.

Διαλυτικό της Tamiya ή της W&N δεν υπάρχει στο Ηράκλειο. Διαλυτικό πολυουρεθάνης... Τι είναι αυτό; Σαν το νίτρου; (ούτε εγώ ήξερα να απαντήσω).

Πρόταση για τη διάλυση ακρυλικών, ΝΕΡΟ. Τρομάζω ακόμα και στη σκέψη του πώς θα γίνει το μεταλλικό της Tamiya αν του ρίξω νερό.

Τι να πω... Θα δοκιμάσω μια μαζική παραγγελία από G.E. Hobbies... Ή θα οργανώσω μια εκδρομή στην Αθήνα για εφοδιασμό...

Διάολε, 135.000 κόσμο έχει αυτή η πόλη... Έλεος πια!!! Στην Καλαμάτα θα έβρισκα σίγουρα (ελέω κυρίου Αθανασούλια)... Τέλος πάντων... Υπομονή!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 12:16:48 πμ »
Φίλε CROW, ευχαριστώ.

Λοιπόν, νέα από το μέτωπο...  :mrgreen:
Η κατάσταση δεν παλεύεται.

Διαλυτικό της Tamiya ή της W&N δεν υπάρχει στο Ηράκλειο. Διαλυτικό πολυουρεθάνης... Τι είναι αυτό; Σαν το νίτρου; (ούτε εγώ ήξερα να απαντήσω).

Πρόταση για τη διάλυση ακρυλικών, ΝΕΡΟ. Τρομάζω ακόμα και στη σκέψη του πώς θα γίνει το μεταλλικό της Tamiya αν του ρίξω νερό.

Τι να πω... Θα δοκιμάσω μια μαζική παραγγελία από G.E. Hobbies... Ή θα οργανώσω μια εκδρομή στην Αθήνα για εφοδιασμό...

Διάολε, 135.000 κόσμο έχει αυτή η πόλη... Έλεος πια!!! Στην Καλαμάτα θα έβρισκα σίγουρα (ελέω κυρίου Αθανασούλια)... Τέλος πάντων... Υπομονή!
Αζαχ!Αραιωσετα με αζαξ!Δεν μπορει,απο αυτο θα βρεις!Ξεχνα το νερο στα Tamiya γιατι θα κλαψεις.Διαλυτικο πολυουρεθανης θα βρεις στα μαγαζια που πουλανε χρωματα για αυτοκινητα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 12:39:37 πμ »
Το άζαξ έδωσε το αποτέλεσμα που βλέπεις στις παραπάνω φωτογραφίες. Χοντρός κόκκος. Αύριο θα πάω για διαλυτικό πολυουρεθάνης. Δεν ήξερα ότι το πουλάνε σε χρωματοπωλεία.

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:26:10 μμ »
Ψέκασα ένα χέρι βερνίκι, έβαλα χαλκομανίες, ψέκασα 2 χέρια βερνίκι και το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω.

ΔΕΝ με ικανοποιεί... Υπάρχει κάποιος τρόπος για να "δείξει" πιο λαμπερό;;; :cry:

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:41:23 μμ »
Πολύ όμορφη η δουλειά σου φίλε μου!

Δοκίμασε Tamiya Polishing Compound! είναι κάτι σαν κέρωμα και δίνει αρκετή γυαλάδα :wink:

http://www.modelsforsale.com/catalog/product_info.php?products_id=131061
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 01:05:29 μμ »
Α, ωραίο!!! :)

ʼλλο ένα προϊόν που δεν θα μπορώ να βρω στο Ηράκλειο όμως... Χαχαχα...

Θα το ψάξω πάντως φίλε μου.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν και... μέτρια είναι η δουλειά που έχω κάνει. :)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 09:42:49 πμ »
Καλημέρα.

Η ΧΧ προχωράει και έχω παραγγείλει μία σειρά alclad για την εξάτμιση. Έχω κάποιες ερωτήσεις να σας κάνω.

Πρώτον, είναι ανάγκη να φύγει το χρώμιο απ' την εξάτμιση πρώτα ή μπορώ απλά να ψεκάσω ένα αστάρι της Humbrol (1) και να προχωρήσω; Αν είναι ανάγκη να φύγει, πώς το διώχνω; Fornet;
Δεύτερον, το Chrome θα χρησιμοποιηθεί για την εξάτμιση. Ποιο είναι εκείνο που θέλει ένα χέρι μαύρο enamel από κάτω; Ή ακρυλικό ήταν;
Τρίτον... Πήρα κάτι μασκάκια μίας χρήσης απ' το φαρμακείο, αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ σόι. Εσείς τι φοράτε όταν ψεκάζετε τα alclad; Αυτή η ερώτηση είναι και η σημαντικότερη, διότι η υγεία μας είναι πάνω απ' όλα. Να πάω να πάρω μία σοβαρή μάσκα προσώπου με φίλτρα; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 03:30:28 μμ »
η μάσκα είναι αυτή εδώ την οποία βρίσκεις στα χρωματοπωλεία!!!στερεών σωματιδίων και αερίων την ζητάς!!!!οι άλλες είναι μόνο για την γρίπη :mrgreen: :mrgreen

να μην βγάλεις το χρώμιο,ρίξε μαύρο αστάρι ακρυλικό γυλιστερό διαλυμένο με διαλυτικό πολυουρεθάνης!!!!!

την εξάτμιση θες να την κάνεις χρώμιο η καμμένο inox??γιατί αλλο το ενα και αλλο το αλλο!!!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 04:23:09 μμ »
ʼψογος ο Λευτέρης!!!

Τέτοια θα πάρω λοιπόν. Γιατί οι άλλες μου φάνηκαν αστείες. :)

Η εξάτμιση θα γίνει χρώμιο. Είναι τέτοια η εξάτμιση της XX, ειδικά το τελικό της, που δεν αλλάζει χρώμα.

Όταν πάω στις αγωνιστικές, θα ξαναμιλήσουμε εμείς οι 2...  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 04:50:54 μμ »
οκ!!αφου θες χρωμιο,της alclad ειναι απαιχτο!!!προσοχη να ψεκασεις πολυ λεπτα στρωματα,και οπωσδηποτε μαυρο υποστρωμα!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 05:10:25 μμ »
Θα διαφωνήσω με τον Λευτέρη!
Η γνώμη μου είναι να βγάλεις το χρώμιο με καθαριστικό φούρνου,να ασταρώσεις με γυαλιστερό,να γυαλίσεις το χρώμα με κάποια αλοιφή γυαλίσματος,και αφού το πλύνεις με σαπουνόνερο,να ψεκάσεις το χρώμιο!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 26, 2009, 09:31:09 μμ »
αν ασταρωσεις σωστα δεν χρειαζεται να το βγαλεις !!!!!αν παλι θελεις δικο σου θεμα  ::salut::

Tags: