Αποστολέας Θέμα: ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ ?  (Αναγνώστηκε 2940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ανάγνος

• Scale 1/144
  • *
ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ ?
« στις: Αυγούστου 07, 2008, 01:27:38 μμ »
Αγαπητοί φίλοι γεια σας,
      εδώ και καιρό παρακολουθώ το site καθημερινά , μοντελάρω αργά και εχω ποστάρει ελάχιστα.
Φτιάχνω το 1/24 mustang shelby gt 350Η (REVELL) έχω κάνει αρκετά εκτεταμένη έρευνα για φωτογραφίες στο δίκτυο ( φωτό από μέσα έξω πάνω,κάτω,ρόδες μηχανή κ.τ.λ. )   και θέλω να του βάλω μπουζοκαλώδια και ότι άλλα καλωδιάκια μπορεί να χωρέσω στη μηχανή . Αρχικά δοκίμασα καλωδιάκια από εσωτερικό η/υ αλλά μου φαίνονται χοντρά και εκτός κλίμακας.
Ύστερα δοκίμασα από καλώδιο παλαιού mouse και αυτά νομίζω είναι οκ για 1/24 μπουζοκαλώδια.
Αλλά από ότι έχω δεί στα διάφορα posts η πλειοψηφεία χρησημοποιεί χάλκινο σύρμα ή αλλα σύρματα διαφόρων διατομών. Αυτά ρε παιδιά που τα βρίσκετε? Σε χρωματοπωλεία-σιδηρικά-πρακτικερ και τα λοιπά δεν έχει.
Είμαι στην Ακράτα (Αχαΐα-Πελλοπόνησος)  και δεν έχω κοιτάξει ακόμα στην Ιπποκράτους ή στο Πλαίσιο.
Εκεί θα βρώ?

Θα ήθελα να είναι εύκαμπτα, να βάφοντε  και σε διάφορες διαμέτρους ώστε να μπορώ να αναπαραστήσω μπουζοκαλώδια καλώδια φρένων κολάρα κτλ.

Είδη βγάζω αρκετές φωτογραφείες από όλη την κατασκευή έτσι ώστε όταν τελειώσει να ποστάρω το όλο εγχείρημα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ ?
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 07, 2008, 01:32:36 μμ »
Ψάξε ότι παλιό καλώδιο βρείς στο σπίτι. Από τις καταλληλότερες διατομές έχουν τα καλώδια από κεραίες(ενώ την ενίσχυση που έχουν και όχι το καθεαυτό καλώδιο) και τα τηλεφωνικά. Όλα είναι εύκαμπτα. Επίσης και τα καλώδια(πολύκλωνα) από ηχεία...

Αποσυνδεδεμένος Ανάγνος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 07, 2008, 01:38:29 μμ »
Της κεραίας είναι πολύ καλή ιδέα και δεν το είχα σκεφτεί.

Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.

Για κολάρο τι θα μπορούσα να βάλω ?

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 07, 2008, 01:38:46 μμ »
Μιας και κάνεις-θα κάνεις τόσο εκτεταμένη δουλειά σε ένα τόσο ωραίο αυτοκίνητο, θα σου πρότεινα να πας σε μια δοκιμασμένη λύση και να πάρεις έτοιμη καλωδίωση για 1/24! Θα ταιριάζει και απόλυτα στην κλίμακα και θα βρεις ακόμα και τα λεγόμενα Braided Lines (που ειναι σαν τα σωληνάκια υψηλής) και ρακόρ..τα πάντα :wink:

Τα παρακάτω 2 e-shops έχουν και πολύ μεγάλη ποικιλία και είναι και δοκιμασμένα και γρήγορα στην αποστολή ::icon_thumright::

http://www.hiroboy.com/catalog/index.php?cPath=47
http://www.mediamixhobby.com.sg/catalog/index.php?cPath=115_116

Καλή συνέχεια και βάλε και καμιά φωτό να χαζέψουμε ::glossa:: :twisted:
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 07, 2008, 01:50:44 μμ »
Ανάγνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά και διάφορα υλικά. Φαντασία θέλει για να τ'ανακαλύψεις  :wink:
Πχ, από καταστήματα με ηλεκτρονικά μπορείς να βρεις μπρούτζινο καλώδιο σε διάφορες διατομές (που είναι και πολύ εύκαμπτο), όπως επίσης και καλάι, ακόμα μπορείς από διάφορα άχρηστα μοτεράκια να ξηλώσεις και να πάρεις το καλώδιο της περιέλιξης. Από είδη ανθοκομίας πάλι μπορείς να βρεις και να πάρεις διάφορα συρματάκια που υπάρχουν για δέσιμο των φυτών. Ακόμα, καλώδια ρεύματος ή δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι από τις καλύτερες λύσεις. Ψάξε και όλο και θα βρεις κάτι.

Αποσυνδεδεμένος Ανάγνος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 07, 2008, 02:17:04 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας,
το καλάι κάνει καλη δουλειά γιατί είναι εύκαμπτο και διατηρεί και τη μορφή του. Δεν ξέρω όμως με το βάψιμο πως πάει.
Σαν ιδέα μου αρέσει να χρησιμοποιήσω "καθημερινά" υλικά (καλώδια σύρματα κα τέτοια υλικά)
αλλά θα κάνω και μία παραγγελία από e-shop εφ'ολης της ύλης έτσι για να υπάρχει stock ( ζώνες-ακράφες μοκέτες ηλεκτρικά )
(για να δώ και πως γίνεται το on-line shopping γιατι δεν έχει τύχει να κάνω ποτέ)

είναι το δεύτερο μοντελάκι που φτιάχνω ( το πρώτο στο οποίο θα δουλέψω κομπρεσέρ-αερογράφο) και έχω σκοπό να δοκιμάσω απάνω του διάφορα κόλπα και τεχνικές που έχω δεί εδώ μεσα και γενικότερα στο internet.

το κακό είναι ότι λόγο περιορισμένου χρόνου δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ αναπόσπαστα.Πάντα όταν πάω να ξεκινήσω το μοντελάρισμα πάντα κάτι θα συμβεί και θα με διακόψει.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 07, 2008, 04:08:19 μμ »
Για κλίμακα 1/24 προτείνω καλώδιο σύνδεσης υπολογιστών , δομημένης καλωδίωσης UTP 5 4 ζευγών. Ανοίγεις τον προστατευτικό μανδύα του καλωδίου και αποκαλύπτονται 8 λεπτά καλωδιάκια σε πολύ ωραία χρώματα :!:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 07, 2008, 04:19:57 μμ »
Το παραπανω μήνυμα ήταν για μπουζοκαλώδια. Για σωλήνες του κυκλώματος ψύξης προτείνω ή καλώδιο ρεύματος (χαλκός με πλαστική επένδυση) ή το σωληνάκι δοσομετρητή που πωλούν τα φαρμακεία.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 08, 2008, 04:59:03 πμ »
Σορρυ ...... απλα προσοχή......τα καλώδια δικτύου..χωρίζονται σε πολύκλωνα και μονόκλονα.... τα μονόκλωνα ειναι καλυτερα για αυτή την δουλεια.
αρα ανα 1 μέτο καλωδιου.....εχεις 8 μονόκλωνα καλώδια που σε φτάνουν και περισευουν. :)

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 03, 2015, 05:26:23 μμ »
Με κόστος μόλις 2,5 ευρώ πήρα συνολικά 5 μέτρα από τις παρακάτω διατομές.

1mm
0,6mm
0,45mm
0,35mm (μήκος 2m)

Το μαγαζί είναι το "Χαντράδικο" στο μοναστηράκι και πουλάει χάντρες και υλικά για κοσμήματα.
Είναι στην Ηφαίστου λίγο μετά τα καταστήματα με τα στρατιωτικά όπως πάμε προς θησείο.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 03, 2015, 06:08:05 μμ »

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 25, 2015, 08:04:00 μμ »
Επισης συρμα απο πηνιο ή μαγνητη ηλεκτρικης κιθαρας

Tags: