Αποστολέας Θέμα: Κυκλαδες 1944  (Αναγνώστηκε 27423 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
Απ: Κυκλαδες 1944
« Απάντηση #125 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 09:52:52 μμ »
 Η εκκλησία και γενικά ότι έχει φτιάξει μέχρι τώρα  είναι εκπληκτικά καθώς επίσης  και ο τρόπος  που αναλύεις  τις κατασκευές σου . ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #126 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 01:34:20 πμ »
Φίλε μου συγχαρητήρια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ειλικρινά πιό αληθοφανές σε τέτοια κλίμακα ΔΕΝ θα μπορούσε να γίνει, και στο λέω γιατί έχω δεί εκατοντάδες αρχιτεκτονικές μακέτες λόγω δουλειάς....
 και πάλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #127 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 09:31:18 πμ »
Απλά απίστευτο. Στις φωτογραφίες με το σωστό υπόβαθρο για πλάκα το περνάς για πραγματικό.
Θα το δούμε από κοντά; Πλήηηηηηζ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #128 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 10:12:00 πμ »
Απλά απίστευτο. Στις φωτογραφίες με το σωστό υπόβαθρο για πλάκα το περνάς για πραγματικό.
Θα το δούμε από κοντά; Πλήηηηηηζ!
..................... :shock: :shock: :shock:
.....πληηηηηηζ...επισης
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #129 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 10:12:21 πμ »
ʼλλος ένας καλλιτέχνης στην παρέα... Σαν τα σαλιγκάρια στη βροχή ξεφυτρώνετε... Για μια στιγμή, νόμισα ότι θα δω και φώτο από το εσωτερικό με τον παπά, τον ψάλτη και κανά δυό γιαγιάδες...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #130 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 10:25:13 πμ »
M Π Ρ Α Β Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #131 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 10:32:14 πμ »
Σωστό μπουμπούκι το ξωκλήσι! Μπράβο σου  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #132 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 02:45:04 μμ »
 :oops: :oops: :oops:Τι να πω ρε παιδια,δεν εχω λογια ειλικρινα...σας ευχαριστω παρα πολυ ολους. ::salut:: ::salut::

Υ.Γ.Γιωργο και starfighter θα το φερω να το δειτε καποια στιγμη και απο κοντα(μην απογοητευτειτε μονο) σε καποια συναντηση του club εκτος και εαν του χρονου τετοιο καιρο Γιωργο επιμενεις οτι η εκθεση εχει χαβαλε οποτε θα το φερω εκει.Αν ομως δεν ειναι ετσι να ξερεις θα σου κραταω...μουτρα :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #133 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:19:45 μμ »
μικρο update και στο διοραμα.Ειπα να φτιαξω και ενα δεντρο να υπαρχει στη σκηνη απο αυτα που απο τον πολυ αερα στα νησια μας εχουν πλαγιασει αρκετα.Δεν μου ερχεται κατι αλλο να γραψω οποτε...

Συναδελφοι τα σχολια σας.Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #134 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:26:46 μμ »
...δεν χρειάζεται να σου έρχεται κάτι να γράψεις...αρκούν οι φωτογραφίες... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #135 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:38:14 μμ »
Πραγματικά μιλούν οι photo! Γιώργο καταπληκτικό!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Με το "κερί" το στόκαρες ή με κάποιο κοινό μοντελιστικό στόκο? 

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #136 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2008, 02:10:43 πμ »
Για άλλη μια φορά φοβερός.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Είναι να το'χεις, ... και το έχεις  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #137 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2008, 02:56:22 μμ »
Φιλιππε,Siva και Νικο σας ευχαριστω παρα πολυ για την τονωτικη ενεση με τα καλα σας λογια. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Siva,οχι δεν ειναι οδοντιατρικο κερι(να σου πω την αληθεια δεν το σκεφτηκα).Ειναι με κολλα πλακιδιων

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #138 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2008, 03:20:36 μμ »
Τρομερή δουλειά!!!!
Αν το φωτογραφίσεις σε φυσικό φως, άνετα ξεγελάς κάποιον κάνοντάς τον να πιστέψει πως βλέπει πραγματική εκκλησία!!!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #139 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 02:17:04 μμ »
Τρομερή δουλειά!!!!
Αν το φωτογραφίσεις σε φυσικό φως, άνετα ξεγελάς κάποιον κάνοντάς τον να πιστέψει πως βλέπει πραγματική εκκλησία!!!
Να σαι καλα ρε Αλεξη. ::salut:: ::salut::

Συναδελφοι ξαναηρθε η ωρα με τις αποριες :? :?.Απο φωτο που εχω δει στα πετρινα τοιχια-φραχτες και οι κυκλαδιτες και οι μανιατες και σε αλλες περιοχες δεν χρησιμοποιουν καποιο συνδετικο υλικο(τσιμεντο η κατι αλλο) αναμεσα στις πετρες(η ετσι φαινεται τουλαχιστον).Ειδα εδω στο φορουμ τον τροπο με το κομματι της γυψου που το χαραζουμε και δημιουργουμε με αυτο τον τροπο εναν ωραιοτατο τοιχο.Στη συγκεκριμενη ομως περιπτωση θα παει καλα?Υπαρχει καποια αλλη τεχνικη για αναπαρασταση της πετρας πανω στην πετρα χωρις τσιμεντο κτλ?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #140 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 02:28:55 μμ »
ΤΕΛΕΙΟ φίλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: άνετα το "περνάς" για αληθινό  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 Τώρα για την λιθοδομή που θέλεις....2 λύσεις  :!: Πρώτη : μάζεψε πέτρες στρογγυλεμένες, καλύτερη λύση πετραδάκια απο 'κεί που "σκάει" το κύμα  :wink: , και απλά κόλλα τα χωρίς τπτ ανάμεσα......Δεύτερη : Κάνε το γνωστό με το γύψο αλλά χάραξε πλέον τις πέτρες με εκείνο το εργαλείο που έχουν οι οδοντίατροι για την πέτρα (με την αιχμηρή "μύτη") αλλά με "στενή" χάραξη (δλδ σαν γρατσουνιά και οχι πλατιά σαν αυλάκι) έπειτα με μικρή μεταλλική λίμα ("ποντικο-ουρά" νομίζω τις λένε οι ρολογάδες) λίμαρε με πολύ προσοχή ώστε να δώσεις καμπυλότητα στις αιχμές απο τις χαραγμένες πέτρες  :wink: :wink: :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #141 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 02:30:57 μμ »
ΑΝ και νομίζω οτι στα περισσότερα νησιά μας -- πέρα Κρήτης και Σαντορίνης -- πολλοί μαντρότοιχοι είναι χοντροσουβατισμένοι σαν τα ξωκκλήσια  :roll: :roll: :roll: Μόνο στα χωράφια υπάρχουν απλές λιθιές (τοίχοι με πέτρες απλά στοιβαγμένοι με το "βάρος τους")

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #142 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 03:05:12 μμ »
    Καταρχην Παναγιωτη Αυτο που λες στο δευτερο ποστ εχεις δικιο αλλα σκεφτομουν να βαλω και απο τα δυο.Και το εκκλησακι να εχει τοιχιο αλλα και το πυροβολο να ειναι τοποθετημενο στο παρακειμενο χωραφι που και αυτο θα εχει το δικο του τοιχιο.Επισης σκεφτομουν το τοιχιο απο το εκκλησακι να μην ειναι σοβατισμενο αλλα πετρες που απλα ειναι βαμμενες ασπρες(το ειδα σε καποιες φωτο,λιγες ειναι η αληθεια,αλλα κατι μου εκανε στο πιο παλιακο πιο ταιριαστο,χωρις να ειμαι και σιγουρος βεβαια).
   Οσο για την τεχνικη η πρωτη προταση σιγουρα θα ηταν η πιο αληθοφανης αλλα υπαρχει το τεχνικο προβλημα οτι το πιο κοντινο κυμα στην καρδιτσα σκαει 100 χλμ μακρια :( :( οποτε παμε αναγκαστικα στη δευτερη γιατι βαριεμαι τωρα να περιμενω ποτε θα ξαναβρεθω κοντα σε θαλασσα.Οσο για τη δευτερη ησουν σαφεστατος,ακουγεται πολυ καλο θα το δοκιμασω και θα ποσταρω φωτο με τα πρωτα αποτελεσματα.Να σαι καλα ρε Παναγιωτη για μια ακομη φορα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #143 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 05:36:02 μμ »
Πιστεύω ότι έχεις 2 λύσεις όπως είπε και ο Παναγιώτης. Η μια είναι η κλασσική με την χύτευση γύψου, αλλά μετά όταν κάνεις την χάραξη της πέτρας θα κάνεις πολύ βαθύ σκάλισμα, ώστε να δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε συνδετικό υλικό ανάμεσα στις πέτρες.
Η δεύτερη λύση είναι να βρεις πολλά πετραδάκια στο μέγεθος που θες και να χτίσεις την μάντρα σου όπως την κανονική, στοιβάζοντάς τις. Απλά ανάμεσά τους θα βάζεις λίγη ατλακόλ κρυσταλιζέ που αφού θα γίνει διάφανη όταν στεγνώσει δεν θα φαίνεται καθόλου.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #144 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 08:25:28 μμ »
...φίλε, χωρίς να θεωρώ ότι ο δικός μου μαντρότοιχος είναι κάτι ιδιαίτεο, μπορείς να τον κάνεις πολύ καλύτερα είμαι σίγουρος, βρες ψιλό χαλικάκι και όπως λέει ο nino θα βάζεις ατλακόλ ανάμεσα και θα τον χτίσεις σαν κανονικό...

πάρε μιά ιδέα, αλλά κάντο με μεγαλύτερη υπομονή απ΄ότι εγώ :roll:

::arrowred::
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7885.msg173003.html#msg173003

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #145 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 10:16:06 μμ »
Μαλλον τελικα θα ακολουθησω τη χρυση τομη και των τριων, το χτισιμο κομματι-κομματι.Απο αυριο λοιπον το μυστρι το πυλοφορι.Πανο Νικο και Φιλιππε σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας ::salut:: ::salut:: ::salut::Με τα πρωτα αποτελεσματα θα ανεβασω φωτο να δουμε και μαζι το αποτελεσμα

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #146 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 10:44:51 μμ »
Γιωργη,θελεις να φαινεται η πετρα και απο τις 2 πλευρες η απο την μια να εχει σοβα? :roll:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #147 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 10:49:29 μμ »
Στο χωραφι ενταξει θα φαινεται σκετη πετρα.Στο εκκλησακι ελεγα για πετρα ασοβατιστη βαμμενη ασπρη και απο τις δυο πλευρες.Αν βεβαια δω οτι δεν φαινεται πολυ καλο τοτε σοβα.Τωρα που εμαθα το συστημα... :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #148 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 11:14:14 μμ »
Να σου προτινω κατι το οποιο ομως δεν εχω δοκιμασει ακομα?
για ενα τοιχιο που ηθελα καποια στιγμη να φτιαξω,ειχα σκεφτει το παρακατω.
Επειδη ηθελα το βασικο χρωμα της πετρας να μην το αλλαξω/χαλασω στην φυσικη πετρα που θα χρησιμοποιουσα,ελεγα να απλωσω ενα στρωμα πλαστελινης περιπου 2-3 χιλιοστα παχος (δεν ειναι απαραιτητη η απολυτη ομοιομορφια στο παχος)και να πιεσω τα πετραδακια,με την πλευρα που θελω να φαινονται,μεσα στην πλαστελινη.
Αναλογως τον αρμο που θελεις τις βαζεις να εχουν αποσταση η να εφαπτονται.
Τα ορια τα κανεις παλι με πλαστελινη η πιχακια αναλογως τι θελεις να φαινεται ιδιως στο πανω μερος του τοιχιου.
Μεση ρευστοτητα σε γυψο και προσεκτικο ριξημο απο πανω(αποφευγω την λεξη χυσιμο για ευννοητους λογους :lol: :lol:)
Η πλευρα που ριχνεις τον γυψο θα σου μεινει να την κανεις οτι θελεις.Αν θελεις σοβα το φερνεις λειο,αν παλι θελεις να φαινεται λιγο η πετρα το αφηνεις στο οριο της η "φυτευεις" καποιες εκεινη την στιγμη.
Οταν στεγνωσει βγαζεις την πλαστελινη και εχεις χτιστο τοιχο.
Το μονο που δεν ξερω (και γι'αυτο τονισα το οτι δεν το εχω κανει) ειναι το κατα ποσο θα εγκλωβιστει η πλαστελινη σε καποια σημεια και δεν θα βγαινει.... :roll:
Περα απο πλαστελινη υπαρχει και το μπλου τακ σαν λυση οπως και η παχυρευστη σιλικονη/πολυβινυλσιλοξανη(στα δικα μας τωρα! :mrgreen:) χωρις καταλυτη η με ελαχιστο(τοσο που να μην το κανει πετρα αλλα και να μην μεινει σαν πλαστελινη)...
Ειναι μια ιδεα.. :roll: :roll:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #149 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 11:58:58 μμ »
Σ αυτη τη συγκεκριμενη κατασκευη υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστει η συγκεκριμενη τεχνικη γιατι οπως σου ειπα μαλλον θα εχουμε και απο τις δυο πλευρες πετρα η σοβα.ΟΜΩΣ Τασο θεωρω πως ειναι μια κορυφαια τεχνικη για ενα πετροχτιστο τοιχο ενος σπιτιου για παραδειγμα(η ο,τι αλλο βαλει στο νου ενας μοντελιστης).Και επειδη μου αρεσε πολυ τοση ωρα το σκεφτομουνα πως μπορει να γινει πιο ευκολη.Ακου και αυτο.Αντι για πλαστελινη βαζεις φωτοπολυμεριζομενη ρητινη.(Αυτη για τα ατομικα δισκαρια και τις βασικες πλακες)(Και για να μας καταλαβαινουν και οι υπολοιποι ειναι το υλικο που φτιαχτηκε η καμπανα.Πουλιεται σε μαυρα σκιερα κουτια και μολις ερθει σε επαφη με το φως αρχιζει πολυ αργα και σκηραινει-στο φως του ηλιου χρειαζεται περιπου 3-4 ωρες- μεχρι που γινεται πετρα που δε μασαει μια.Δεν ειναι πολυ φτηνη αλλα ουτε και πολυ ακριβη.Ενα κομματι 5χ10 εκ. κοστιζει περιπου 1 ευρω και πιστευω πως στο μοντελισμο μπορει να εχει απειρες χρησεις.Πιστευω πως ο εποξικος βγαινει πιο ακριβως και δεν ειναι και τοσο ανθεκτικος).Μολις η ρητινη σκληρηνει θα εχει αγκαλιασει τις πετρες και δε θα κουνιεται τιποτα,οποτε δε χρειαζεται ουτε πηχακια ουτε εγχυση(δεν ειπα χυσιμο ουτε εγω :lol: :lol:) με γυψο ουτε τιποτα.Σε περιπτωση τωρα που χρειαζομαστε πιο πολυ αρμο τοτε φτιαχνουμε πολυ λεπτορευστη γυψο και την αφηνουμε να τρεξει αναμεσα στις πετρες.Επισης θα μπορουσε να φτιαχτει ενα μεγαλο κομματι και να βγει μητρα απο λεπτορευστη σιλικονη ακρβειας(εργαστηριακη ομως για να μη μας βγει ο κουκος αηδονι) οποτε καθε φορα που χρειαζομαστε ενα κομματι απλη εγχυση :D :D με γυψο και μετα κοψιμο στο επιθυμητο μεγεθος.(Η οδοντοτεχνικη σιλικονη ανατυπωσης ειναι κατι σαν αυτο που πουλαει η ΝΕΟΤΕΧ αλλα με πολυ πιο μεγαλη ικανοτητα αποτυπωσης λεπτομερειων).Πως ακουγεται αυτο?

Tags: