Αποστολέας Θέμα: Κυκλαδες 1944  (Αναγνώστηκε 26870 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Κυκλαδες 1944
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 25, 2008, 06:51:16 μμ »
Οσο για το spam που λες κι εσυ και ο Γιωργος αυτο ειναι το μελι εδω μεσα.Εαν δεν το ηθελα θα αγοραζα κανα περιοδικο η θα γραφομουν σε κανα γιαπωνεζικο forum να βλεπω μονο φωτογραφιες. :D :D ::salut:: ::salut::

θελει το μετρο του κι αυτο :),κατα καιρους ξεφευγει το πραγμα..... ::dontknow::

Σε περιμενουμε κι εσενα και οποιον αλλο φιλο,συναδελφο μοντελιστη θελει να γνωριστουμε και δια ζωσης ειτε στην εκθεση της IPMS,ειτε στις καθιερωμενες Σαββατιατικες συναντησεις του club μας. ::icon_thumright::

::keep_mod:: ::lovemodel::

και παλι  ::sorry:: για το ::spam_smilie:: ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 25, 2008, 07:04:22 μμ »
...Οσο για το spam που λες κι εσυ και ο Γιωργος αυτο ειναι το μελι εδω μεσα.Εαν δεν το ηθελα θα αγοραζα κανα περιοδικο η θα γραφομουν σε κανα γιαπωνεζικο forum να βλεπω μονο φωτογραφιες. :D :D ::salut:: ::salut::

::eusa_whistle::  ::eusa_whistle::  ::eusa_whistle::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 26, 2008, 11:48:40 πμ »
 :D Η δουλειά σου είναι εξαιρετική συγχαρητήρια . ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ελπίζω να το δούμε και από κοντά το ολοκληρωμένο διόραμα σου στην έκθεση  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 26, 2008, 01:02:42 μμ »
Φίλε μου έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στο βάψιμο σου.. Η λάσπη πολύ ωραία και στα σωστά σημεία..

Αν μου επιτρέπεις μόνο στα επόμενα σου μοντέλα να δώσεις λίγο παραπάνω προσοχή στο τρίψιμο μερικών μερών που έχουν flash (την γραμμούλα απο τα καλούπια πάνω στο πλαστικό) και φαίνονται.  Ειναι όντος βαρετό το να τρίβεις αλλά βελτιωνει πολύ την εικόνα του μοντέλου.

Συγχαρητήρια και πάλι για την δουλειά σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 26, 2008, 01:47:25 μμ »
Γιωργο οπως εχω διαβασει και σε αλλα θεματα ξερω οτι εισαι υπερμαχος του spam και συμφωνουμε απολυτα σ αυτο ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Distam να σαι καλα για τα καλα σου λογια. ::salut:: ::salut::

Γρηγορη σ ευχαριστω και σενα και για τα καλα σου λογια και για την παρατηρηση σου.Εχω υποψη μου για την αφαιρεση του flash,αλλα οταν βγαζεις τα ματια σου ολη μερα στη δουλεια και μετα πιανεις να φτιαξεις μοντελο με εκατονταδες κομματακια...Παντως τωρα που το προσεχω εχεις δικιο μου εχουνε ξεφυγει διαφορα.Την επομενη φορα λοιπον περισσοτερη προσοχη οπως λες.Αλλα ετσι να μου τα λετε για να εχω το μυαλο μου ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 31, 2008, 08:38:44 μμ »
Συνεχεια με το εκκλησακι λοιπον.Μακετοχαρτο, κοπιδι κτλ και προχωραμε.
Κοπηκαν τα βασικα κομματια της κατασκευης και στα ανοιχτα τμηματα προστεθηκαν ακομη δυο φυλλα μακετοχαρτου.Επισης απο απλο χαρτονι φτιαχτηκε η κογχη του ιερου(καπως ετσι πρεπει να λεγεται :oops:)

Στη συνεχεια ενωθηκαν τα κομματια και προστεθηκε και κατι σαν σκελετος και για τη στιβαροτητα της κατασκευης αλλα και για να μπορεσει το φυλλο πλαστικου που θα μπει στην οροφη να ακολουθησει το σχημα που θελουμε.Προστεθηκε επισης φελλος πανω απο το ιερο ο οποιος θα καλυφθει με γυψο για να μας δωσει το σχημα που θελουμε

Προστεθηκε το φυλλο πλαστικου στην οροφη,ο σταυρος και το καμπανοστασι(καπως ετσι πρεπει να λεγεται :oops:) κι αυτα απο μακετοχαρτο

Επιστρατευτηκε οδοντιατρικη γυψος για να μπει πανω απο το ιερο καθως και στα κοψιματα που ειχαν γινει στο μακετοχαρτο.Επισης οδοντιατρικο κερι για να κλεισει τα διαφορα κενα.Ακολουθησε υγρος στοκος οπως ειπε ο alexssgti και χτυπημα με κοντο και σκληρο πινελο

Η επιφανεια που βγηκε ηταν μια χαρα αλλα μαλλον απο δικο μου λαθος ειχε φουσκες αερα που εαν τις αγγιζες αφηναν κατι σαν κρατηρα μικρο.Ετσι λοιπον αποφασιστηκε να γινει το παρακατω.Η ανακαλυψη εγινε εντελως τυχαια και η αποφαση παρθηκε εντελως αυθαιρετα.Φτιαχτηκε μειγμα λαδιων ζωγραφικης λευκου σπασμενου με λιγη ωχρα(για να κατεβει λιγο η λαμπροτητα του λευκου) και παιρνοντας ικαη ποσοτητα με ενα σφουγγαρι αρχισαμε και χτυπαγαμε καθετα το εκκλησακι με τα παρακατω αποτελεσματα:

Το μειονεκτημα αυτης της καταστασης ειναι πως τοση ποσοτητα λαδιου θα κανει κανα μηνα να στεγνωσει ::eusa_wall::.Οοοοοοταν λοιπον στεγνωσει σχεδιαζω ενα ελαφρυ και οχι συμμετρικο τριψιμο με ντουκοχρτο για φυγουν τα πολυ οξυαιχμα κομματια και να φτιαχτουν πορτες παραθυρα και καμπανα :shock: :shock:Οτι συμβουλες εχετε που πιστευεται πως μπορουν να φανουν χρησιμες,παρακαλω ποσταρετε τις γιατι μου φαινεται πως οσο προχωραει τοσο δυσκολευει ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:01:33 μμ »
δεν θελω να σε στεναχωρήσω αλλά νομίζω δείχνει υπερβολικό,
εννοώ  είναι πολύ χοντρό το ανάγλυφο για τη συγκεκριμένη κλίμακα
δες όμως και άλλες γνώμες.
το εκκλησάκι πάντως, κατασκευαστικά , είναι εξαιρετικό.
καλή συνέχεια.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:11:38 μμ »
Βάλτο δίπλα στο πυροβόλο ή δίπλα σε μια φιγούρα 35άρα να δούμε πως φαίνεται από άποψη κλίμακας.  ::icon_thumright::

Κατασκευαστικά είναι όντως καταπληκτικό!!!  :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:16:27 μμ »
Βάλτο δίπλα στο πυροβόλο ή δίπλα σε μια φιγούρα 35άρα να δούμε πως φαίνεται από άποψη κλίμακας.  ::icon_thumright::

Κατασκευαστικά είναι όντως καταπληκτικό!!!  :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

συμφωνώ  ::icon_thumright::,
φωτογράφισε μια φιγούρα, με ζουμ,  δίπλα στο ανάγλυφο για να κάνουμε τη σύγκριση  ::icon_thumright::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:22:52 μμ »
Οχι ρε παιδια δεν με στεναχωρειτε.Ετσι κι αλλιως εχω σκοπο να το τριψω λιγο για να μην ειναι τοσο οξυ,μπορω να το τριψω λιγο περισσοτερο σιγα τον κοπο.Επισης το λαδι ειναι νωπο ακομα οποτε αν προκειται για πολυ μεγαλη διαφορα μπορω να το διορθωσω και τωρα.Πολλα ματια βλεπουν καλυτερα απο δυο :lol:.Οσο για τη φωτογραφια εχετε δικιο θα ειναι ενα καλο σημειο συγκρισης.Ξεκιναω ηδη τη φωτογραφιση.Να στε καλα παντως και για τα καλα σας λογια και εκ των προτερων για βρουμε το σωστο αναγλυφο

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:34:08 μμ »
Θα συμφωνήσω για το θέμα της κλίμακας του αναγλύφου, αλλά πιστεύω και εγώ πως μία φωτό σε σύγκριση με κάτι γνωστού μεγέθους θα μας διαφωτίσει.

Οσο για το κατασκευαστικό κομμάτι, έχω μείνει άφωνος :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το δούμε από κοντά!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 31, 2008, 10:12:02 μμ »
Ιδου και η κλασσικη φιγουρα που νομιζω οτι ολοι μας εχουμε σε σχεση με το εκκλησακι.Για πειτε ρε παιδια τη γνωμη σας να δουμε τι θα κανουμε

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 31, 2008, 10:18:32 μμ »
Πάρα πολύ καλό το παρεκκλήσι σου φίλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Το "Μυκονιάτικο" που έκανες πιστεύω οτι είναι στην κλίμακα  ::icon_thumright:: 

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 31, 2008, 10:56:59 μμ »
εγώ το βρισκω οριακά χοντρό αλλά μπορεί να κανω και λάθος.
καλά τελειώματα
 ::icon_thumright::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 31, 2008, 11:13:17 μμ »
Εμένα μου αρέσει τρελά! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Εντάξει δεν έχω καμιά σχέση με το είδος αλλά στο μάτι μου στέκεται τέλεια!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #90 στις: Αυγούστου 31, 2008, 11:15:09 μμ »
Και για μένα είναι μια χαρά...Αλλά οι πιο έμπειροι θα πού πιο έμπειρες γνώμες... ::salut:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: :mrgreen:
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 12:47:36 πμ »
πολύ καλη δουλειά κατασκευαστηκά! βλέποντας το στις πρώτες φωτο μου φάνηκε υπερβολικό αλλα οταν είδα τις φωτο με την φιγούρα άλλαξα γνώμη... πιστεύω οτι είναι μια χαρά  ::icon_thumright::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 09:51:50 πμ »
...και εμένα μου αρέσει η κατασκευή σου πάρα πολύ, συγχαρητήρια. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πιστεύω ότι όταν στεγνώσουν τα λάδια θα μπορέσεις να απαλύνεις λίγο την αγριάδα του τοίχου...
Μία παρατήρηση έχω, μήπως ο σταυρός θα έπρεπε να μπει πάνω στο καμπαναριό;  :roll:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 10:07:06 πμ »
gtets το εκκλησάκι σου είναι τέλειο. ::icon_thumright:: Σχετικά με την αγριάδα του τοίχου μόνο, πιστεύω όπως είπαν και τ'άλλα παιδιά ότι είσαι οριακά ΟΚ. Παρ'όλα αυτά κι εγώ θα πρότεινα αντί να το τρίψεις να περάσεις ένα παχύ χέρι υγρού στόκου ακόμα, ώστε να "στομώσει" λίγο και να φαίνεται τέλειο στην κλίμακα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος petranlost

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 10:10:00 πμ »
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!! ειναι παρα πολυ ωραιο! μπράβο σου πολυ καλη δουλεια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Το μακετόχαρτο δεν εχει προβλημα με το χρώμα;

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 04:07:23 μμ »
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ και για τα καλα σας λογια και για το χρονο σας και για τις παρατηρησεις σας.Επειδη με προβληματισατε με το αναγλυφο και επειδη ειναι του μοντελιστη να μην του βαλεις την ιδεα ειπα να κανω καμμια δοκιμη να δω και διαφορετικα πως θα φαινεται.Θα την ποσταρω παρακατω.
 :arrow:Philio σ αυτο που λες για το σταυρο θα σου πω οτι δεν εχεις αδικο.Κι εγω οταν ξεκινησα εκει ειχα στο μυαλο μου οτι θα μπει γιατι καπως ετσι το θυμαμαι απο τις διακοπες κτλ.Κατεβασα ομως φωτογραφιες που λενε πως αυτο ειναι η πλειοψηφια και οχι ο κανονας(μεχρι και στο πλαι ηταν σε μερικα) και επειδη με βολεψε αυτο γιατι δεν ηθελα να παρει πολυ υψος και να φαινεται δυσαναλογο με το πυροβολο,τον εβαλα πανω απο το ιερο.
 :arrow:Petranlost το χαρτι εχει απο πανω του στοκο,ασταρι και μετα το χρωμα. Οχι βεβαια οτι ειμαι σιγουρος οτι δε θα σκασει το χρωμα αλλα ξερω κι εγω...Ας ελπισω οτι δεν θα εχει προβλημα.
Τωρα για το αναγλυφο καταρχην να πω οτι οπως λεει και ο Raw shooter δε μιλαμε απλα για ενα ασβεστωμενο σπιτι αλλα για μια ξεχωριστη τεχνοτροπια.Βεβαια αυτο μαλλον σας ειναι γνωστο γιατι θεωρω οτι η κυκλαδιτικη αρχιτεκτονικη ειναι απο τις πιο γνωστες στον κοσμο.Απο εκει και περα βεβαια σωστο ειναι αυτο που φαινεται σωστο στο ματι γιατι δεν μιλαμε για κατι αντικειμενικο αλλα για μια μεγαλη ποικιλια περιπτωσεων.Οποτε κι εγω δοκιμασα να δω τι μου φαινεται πιο σωστο και σας το παραθετω.Να πω οτι παρολη την αλλαγη επειδη τα λαδια ειναι πολυ νωπα ακομα πολυ ευκολα μπορει να ερθει στην προτερη κατασταση.Οποτε ουσιαστικα εχουμε τρεις επιλογες.

Στην πρωτη σειρα αριστερα εχουμε την προτερη κατασταση ενω δεξια της φιγουρας εχει δουλευτει με πατοχαρτο.

Στη δευτερη σειρα(ειναι η αλλη πλευρα του παρεκκλησιου) αριστερα παλι ειναι η προτερη κατασταση ενω δεξια της φιγουρας εχει δουλευτει με φυσικο σφουγγαρι

Αντε ρε παιδια βοηθατε.ποιο απο τα τρια φαινεται καλυτερα?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 04:31:02 μμ »
μου φαίνεται ότι στην κατω σειρά είναι ελαφρά "ψιλότερο" το ανάγλυφο
πάντως είναι και γυαλιστερό ακόμη και μπορει να ξεγελά.
στο τέλος θυμήσου να το περάσεις με ματ.
gloss ασβέστης θα δείχνει "κάπως"
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 07:39:09 μμ »
φιλε μια καλυτερη φωτογραφια με μπερδευει ειναι γυαλιστερη πολλη ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 08:24:00 μμ »
Σταυρο εννοειται πως θα περαστει με ματ βερνικι γιατι αν το αφησω ετσι το ¨καπως¨ που λες θα ειναι πολυ ευγενικη εκφραση :D
Λευτερη δυστυχως λιγοτερο γυαλιστερη φωτο δε γινεται.Εχω δοκιμασει διαφορα αλλα το αποτελεσμα γυαλιζει εξισου κι αυτο γιατι ειναι τα λαδια ακομη πολυ νωπα και πολυ γυαλιστερα :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 10:50:12 μμ »
Φίλε gtets θυμόμουν και με επιβεβαίωσε και μια έρευνα ότι η σαγρέ επιφάνεια στο σοβάτισμα δεν συναντάται και τόσο συχνά σε εκκλησάκια σε νησιά. Ρίξε και μια ματιά μόνος σου.  ::arrowred::  http://images.search.yahoo.com/search/images?p=greek+chapels&sp=1&fr2=&y=Search&ei=UTF-8&fr=yfp-t-501&x=wrt&js=1&ni=21&ei=UTF-8&SpellState=n-2830856956_q-YTDP2UhXQhWeKYwFas3l/wAAAA@@

Φυσικά πάλι, όλα παίζουν ακόμα και το πιο χοντρό σαγρέ από το δικό σου  ::arrowred:: http://lh6.ggpht.com/_rHEEe1iAAkU/SEGbksbiyRI/AAAAAAAAAZI/yw7BGd4PrPA/IMG_0181.JPG οπότε είναι καθαρά θέμα δικό σου τι σου αρέσει και τι θα κάνεις   :wink:

Tags: