Αποστολέας Θέμα: My dear Gladys ...  (Αναγνώστηκε 3055 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
My dear Gladys ...
« στις: Ιουλίου 15, 2008, 12:59:10 μμ »
«ʼφησε το Bren και προσπάθησε να τεντωθεί για να ξεμουδιάσει. Η πρωινή ομίχλη γέμιζε τη ζούγκλα και έπνιγε όλους τους ήχους. Ξανακοίταξε πάνω από τους αμμόσακους και διαπίστωσε εκ νέου πως δεν είχε κανένα νόημα, ακόμα και ολόκληρη μεραρχία να πέρναγε από δίπλα του δεν θα την έβλεπε, ούτε θα την άκουγε. Θεώρησε πως ήταν μια καλή ευκαιρία για να γράψει δυο γραμμές σπίτι. Έβγαλε ένα σημειωματάριο, έσκισε μία σελίδα και έγραψε

- Αγαπητή Γκλάντυς ...

Και σταμάτησε. Τι μπορούσε να γράψει στη γυναίκα που σε ένα μήνα θα γεννούσε το παιδί του για αυτά που ζούσε μέσα στη Μαλαισιανή ζούγκλα; Τρεις μέρες τώρα κρατούσαν τους Ιάπωνες οι οποίοι με συνεχείς επιθέσεις έψαχναν ένα αδύνατο σημείο στην αμυντική γραμμή για να τη διασπάσουν. Τι να γράψει; Πως σε τρεις μέρες είχε σκοτώσει με το Bren πάνω από 50 Γιαπωνέζους; Έσκυψε το κεφάλι και έκλεισε τα μάτια σε μια προσπάθεια να μαζέψει λίγο τις σκέψεις του. Αμέσως μετά τεντώθηκε και κοίταξε γύρω του ανήσυχα, το απαλό αεράκι έφερνε μία παράξενη μυρωδιά, εντελώς διαφορετική από την βαριά αποφορά της πράσινης κόλασης γύρω του. Προσπάθησε να την αναγνωρίσει αλλά στάθηκε αδύνατο. Κοίταξε το ρολόι του και μετά πρόσεξε ότι όπως κάθε πρωί η ομίχλη διαλυόταν γοργά.

Η ίδια μυρωδιά του ξανατράβηξε την προσοχή και τώρα την αναγνώρισε, ήταν εξάτμιση αυτοκινήτου! Θεώρησε το όλο θέμα γελοίο, αυτοκίνητο μέσα στη ζούγκλα, αλλά τότε άκουσε το βογκητό μιας μηχανής που άλλαζε ταχύτητα κάπου μπροστά του. Έπιασε το Bren και σκόπευσε την πράσινη κουρτίνα που τύλιγε το οπτικό του πεδίο. Εκατό μέτρα εμπρός και δεξιά του μερικά δέντρα ξαφνικά έγειραν και έπεσαν και από μέσα τους ξεπρόβαλε ένα άρμα! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ, τους είχαν διαβεβαιώσει ότι ήταν αδύνατο να περάσει άρμα μέσα από τη ζούγκλα και όμως τώρα είχε ένα μπροστά του! Το μεταλλικό μαστόδοντο σταμάτησε, σα να σκεφτόταν την επόμενη κίνησή του και μερικοί Ιάπωνες ξεπρόβαλαν προσεκτικά γύρω του. Ένιωσε πως δεν είχε νόημα, ήταν σα να προσπαθούσε να σταματήσει μια χιονοστιβάδα με ένα κουτάλι. ʼφησε το Bren και οπισθοχώρησε προς την κύρια γραμμή άμυνας. Ξαφνικά σκέφτηκε το γράμμα και το σημειωματάριό του που τα είχε αφήσει δίπλα στο Bren αλλά μια γρήγορη ματιά του επιβεβαίωσε πως το άρμα κινιόταν και πάλι ακριβώς προς την θέση του. Έπιασε πάλι να τρέχει για να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους ενώ βαθιά μέσα του ήξερε πως αυτό ήταν το τέλος της ηρωικής τους άμυνας.»

Γιώργος "gkontog"  Κοντογιάννης

Αγαπητοί φίλοι, αυτή είναι η ιστορία που θα περιγράφει το διόραμά μας και φυσικά όπως θα καταλάβατε, υποκινητής, ::mastigoma:: εμπνευστής  :idea: και σκηνοθέτης  ::director:: ο «τρισμέγιστος»  ::proskino:: ::proskino:: και καλός φίλος gkontog - Pier Paolo Pasolini  :mrgreen: τον οποίο κι ευχαριστώ για ακόμα μια φορά ιδιαίτερα ::thanks_smilie:: για την όλη συμβολή του στο project.

Σκηνικό όπως έχουμε ξαναπεί η Μαλαισιανή ζούγκλα κατά το διάστημα προέλασης και σάρωσης των Βρετανικών θέσεων από τον Ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό.
Στη σκηνή θα υπάρχει το Type 97 Chi-Ha, 5 φιγούρες (2 από το πλήρωμα, και 3 πεζικάριους, 1 αξιωματικό και 2 στρατιώτες), ενώ σε κάποια άκρη θα υπάρχει το εγκαταλειμμένο κακήν-κακώς από τον Βρετανό στρατιώτη που έγραφε γράμμα στην αγαπημένη του, φυλάκιο-σκοπιά.

Στο κατασκευαστικό τώρα, μέχρι αυτή τη στιγμή διαμορφωθεί το μεγαλύτερο τμήμα της βάσης. Χρησιμοποιήθηκε ένα κομμάτι κόντρα-πλακέ θαλάσσης ενώ με κομμάτια dow φελιζόλ και πηλό άρχισε να διαμορφώνεται και το έδαφος, ένας κατηφορικός στενός δρομάκος στην άκρη μιας πλαγιάς.

Απομένει να πέσει χώμα, και σιγά σιγά να στήνεται και η βλάστηση.

Αυτή θα είναι ιδιοκατασκευή. Αφού «υπέκλεψα»  :oops:  8) από κάποιο site τα πατρόν ενός πακέτου για ζούγκλα γνωστής εταιρείας, αυτά διαμορφώθηκαν στο photoshop κι εκτυπώθηκαν για να χρησιμεύσουν σαν μάσκες για την κατασκευή.

Υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διάφορα, από απλό ή πλαστικοποιημένο χαρτί, μέχρι αλουμινόχαρτο και αλουμινόφυλλο.

Από τις φιγούρες που θα χρησιμοποιηθούν έχουν βαφτεί τα βασικά των 2 μελών του πληρώματος με σμάλτα, ενώ στον ένα (πολυβολητή-ασυρματιστή) έβαψα και το πρόσωπο.

Ο τρίτος ο αξιωματικός καθώς και οι 2 ρητινένιες φιγούρες των πεζικάριων θ'ακολουθήσουν και αυτές σύντομα.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: My dear Gladys ...
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 15, 2008, 01:12:11 μμ »
Μυρίζομαι υπερθέαμα Χολιγουντιανής παραγωγής!!! :shock:

Καλη επιτυχεία και καλή συνέχεια ::eusa_clap::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 15, 2008, 01:27:25 μμ »
Καλή επιτυχία στο prject, είμαι σίγουρος ότι θα βγει gg!!!  ::icon_thumright:: 8)

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 15, 2008, 02:27:07 μμ »
ʼρχισαν τα όργανα πάλι. Η επιτυχία είναι σίγουρη βέβαια.
Τη θα δουν τα ματάκια μας δεν ξέρω ακόμη.  :mrgreen:
Καλή συνέχεια Νικολάκη.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 15, 2008, 02:29:28 μμ »
..."έμπαινε Γιούτσο"

Λοιπόν σκηνοθεσία και σύλληψη άψογα  ::eusa_clap:: (Mr. gkontog  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut:: )
Εκτέλεση από έναν άλλο master...βαίνει καλώς... οπότε αναλογίζομαι τι έχουν να δουν τα ματάκια μας, μπράβο βρε Νικόλα προχώρα ακάθεκτος  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 15, 2008, 02:35:05 μμ »
Αλέξανδρε, Παντελή, Μάκη και Φίλιππε σας ευχαριστώ πολύ καλοί μου φίλοι. Προχωρώ ακάθεκτος ...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 15, 2008, 02:45:10 μμ »
Προβλέπω έργο τέχνης να βγαίνει!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 15, 2008, 03:07:13 μμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 15, 2008, 04:01:50 μμ »
ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  - ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: Νίκο φίλε μου καλή αρχή με το διόραμα σου  :wink: :wink: οτι χρειαστείς...ξέρεις  :wink: ::icon_thumright::
Spoiler (hover to show)
Είμαι σίγουρος 100% οτι το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: προχώρα να "παίρνω" ιδέες  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 15, 2008, 04:09:42 μμ »
(Αφού «υπέκλεψα»     από κάποιο site τα πατρόν ενός πακέτου για ζούγκλα γνωστής εταιρείας)

Απο που??   ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: πες μου.
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 15, 2008, 04:11:22 μμ »
Επισης που τους ψαρεψες τους Ιαπωνες :?: :?:
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 15, 2008, 04:24:26 μμ »
Και ακόμη δεν έχουν πιάσει οι μεγάλες ζέστες :!:
Τί άλλα αριστουργήματα θα δουν τα ματάκια μου :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 15, 2008, 04:40:45 μμ »
Καλα,τα gkontog-αφηγηματα εχουν κατακλυσει το διαδυκτιο!!Κυκλοφορουν απο πι-τσι σε πι-τσι!!! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Χαραμιζεσαι εσυ ανθρωπε μου!!!!!!
Νινε,ζεαρ ναις το κονσεπτ!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΑΠΙΘΑΝΑ τα αλουμινο-φυτα!!
Πρεπιπτοντως,αν ενδιαφερεσαι εχω μολυβοφυλλα που ειναι κορυφαια για αυτο που κανεις!
Πολυ πιο ευπλαστα και κανεις την γραμμωση πανευκολα! :wink:
Καλη συνεχεια αδερφε(και προβλεπεται μπολικη...)και συντομα update!!!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 15, 2008, 05:00:25 μμ »
Φοβερή ιδέα και απο οτι βλέπω και η εφαρμογή της δεν πρόκειται να υστερεί..

Γιαννης

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 15, 2008, 05:25:43 μμ »
Ωραια ιδεα! Μπραβο nino και gkontog!  ::eusa_clap::

Σας ευχομαι καλη συνεχεια!

ΥΓ. Εκεινες οι καρδουλες απο φυλλο αλουμινιου που θα μπουν???  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 15, 2008, 08:11:26 μμ »
- Σ'ευχαριστώ βρε Alex, εγώ απλά ελπίζω να μην βγει καμμιά μπουρούχα στο τέλος.
- Παναγιώτη το διαπίστωσα ότι έχεις πολλά ζουγκλο-πακέτα  :roll: ... τα ΄βγαλες out of stock από το μαγαζί.  :lol: :lol: :lol: Όσο για το ποιός κλέβει ιδέες από τον άλλο....  8)  :mrgreen:
- Νικόλα οι Ιάπωνες (οι ρητινένιοί) είναι της Warriors, τους πήρα - εδώ και καιρό - από το Plastimodellismo. Όλες οι υπόλοιπες που θα δεις είναι της TAMIYA.
- Φάνη με όλους αυτούς που έχουμε μπλέξει εδώ μέσα  ::glossa::  :lol: :lol: ... πολλά ακόμα.
- Σ'ευχαριστώ Τάσο. Για τον χοτ-ντογκ, τι άλλο να πω???? Ο άνθρωπος έχει ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ - κυριολεκτικά και μεταφορικά!!! Εγώ του είπα ότι τον μανατζάρω άνετα ΚΑΙ ως συγγραφέα, αλλά μου "κλωτσάει"  :mrgreen: Τώρα που ανέφερες τα μολυβόφυλλα  :shock:, θυμήθηκα ότι μου έχεις δώσει αλλά τα είχα ξεχάσει  :oops: Θα δοκιμαστούν άμεσα. ::icon_thumright:: Τώρα για το update, ότι προλάβω μέχρι Πέμπτη (αν και το κόβω χλωμό) γιατί μετά, το διόραμα θα πάει ... για τα μπάνια του λαού  :mrgreen:
- Σ'ευχαριστώ πολύ Γιάννη-Dexter.Ειλικρινά με συγκινεί η "ψήφος εμπιστοσύνης" όλων σας.
- Merci Γιάννη, οι αλουμινο-καρδούλες φύλλα πλατύφυλλων τροπικών φυτών είναι βρε συ.

Αποσυνδεδεμένος TerAs

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 24, 2008, 01:28:02 μμ »
nino1969 θα μπορούσες να μου εξηγήσεις εν συντομία (και αναλυτικά αν θες, δεν έχω πρόβλημα ::glossa::) πως έφτιαξες την βλάστηση?
Είπες ότι χρησιμοποίησες τα σχέδια σαν μάσκες, τι εννοείς? Εννοείς σαν πατρόν? Πως γίνετε αυτό? Τα αλουμινόχαρτα πως κόπηκαν στο σωστό σχήμα των φυτών?
Αν κατάλαβα καλά από τις φωτογραφίες που ποστάρισες, εκτύπωσες το σχέδιο και μετά τα έκοψες, ένα προς ένα, έτσι δεν είναι?
Εγώ βρήκα ένα site που είχε δείγματα των σχεδίων και θα μπορέσω, πιστεύω, να τα φέρω στην σωστή διάσταση μέσω του photoshop.... αλλά αν μπορείς περιέγραψε μου την σωστή διαδικασία, γιατί φτιάχνω και γω ένα διόραμα και έχω κολλήσει στην βλάστηση και δεν προχωράει... (παλιότερα είχα κολλήσει στα κεραμίδια αλλά το ξεπέρασα)
Ευχαριστώ
 :D

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 24, 2008, 01:43:26 μμ »
Συγγνώμη για το spam αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους αν μπορούσατε να ανεβάσετε στις "Τεχνικές" τις ...τεχνικές σας για τη βλάστηση και τα κεραμίδια.  :wink:

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 04, 2008, 02:19:19 μμ »
nino1969 θα μπορούσες να μου εξηγήσεις εν συντομία (και αναλυτικά αν θες, δεν έχω πρόβλημα ::glossa::) πως έφτιαξες την βλάστηση?

Δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο φίλε μου. Κι εγώ αφού βρήκα τα φύλλα έτοιμα από το διαδίκτυο τα κόπιαρα, τα πέρασα σ'ενα photoshop για να τα φέρω στις διαστάσεις που ήθελα και τα εκτύπωσα μερικά σε ελαφρά πλαστικοοιημένο χαρτί για εκτυπωτή inkjet ή και σε απλό χαρτί. Στη συνέχεια και με ένα χειρουργικό νυστέρι και πολλή υπομονή κόπηκαν-χαράχτηκαν στο περίγραμμα αλλά και στα ενδιάμεσά τους. Επίσης κάποια, κυρίως τα πιο πλατιά, τα σε σχήμα καρδιάς αλλά και τα διάφορα λογχοειδή σχεδιάστηκαν με την μυτερή μύτη ενός διαβήτη σε αλουμινόφυλλο και κοπήκαν είτε πάλι με το νυστέρι, είτε με ψαλιδάκι. Με λεπτό συρματάκι φτιάχνονται οι "ραχοκοκκαλιές" και οι μίσχοι τους όπου κολλιούνται πάνω και στη συνέχεια στον οποιονδήποτε κορμό ή απευθείας στο έδαφος. Πιστεύω να σε διαφώτισα κάπως. Αλήθεια εσύ με τα κεραμίδια τι λύση βρήκες τελικά;

Αποσυνδεδεμένος TerAs

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 18, 2008, 05:21:30 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Χρειάζεται πολύ υπομονή για να κάνεις τέτοια ιστορία αλλά αξίζει!

Με τα κρεμμύδια αφού είδα και απο είδα (και τι δεν δοκίμασα, μακαρόνια, ( βρασμένα και άβραστα και λασπωμένα  :mrgreen: ) καλαμάκια καφέ κτλ, αλλά τίποτα δεν δούλεψε. Τελικά το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω ήταν να χρησιμοποιήσω εξωτερικό κάλυμμα καλωδίου!!!!

Tags: