Μιας που το P-47 σιγά σιγά πλησιάζει στο τέλος είπα να αρχίσω να ασχολούμαι με το επόμενο project που δεν είναι άλλο από το Savoia Marchetti SM.79 Sparviero (Γεράκι) της Ιταλικής αεροπορίας. Εξ' ου και ο τίτλος του thread.
To SM.79 υπήρξε ένα επιτυχημένο αεροσκάφος κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο αναδείχθηκε από πολλαπλούς ρόλους. Το 1934 ξεκίνησε να σχεδιάζεται αρχικά ως ένα γρήγορο επιβατικό. Στην πορεία όμως και για τις ανάγκες του πολέμου, μετατράπηκε σε βομβαρδιστικό - τορπιλοπλάνο. Έγινε γνωστό ακόμα και ως αγωνιστικό (!) και προς το τέλος του πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως μεταγωγικό.
Το βάπτισμα του πυρός πραγματοποιήθηκε στον Ισπανικό Εμφύλιο. Πάνω από 100 SM.79 πολέμησαν στο πλευρό του Franco και έδρασαν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας με πολλές επιτυχίες. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο συναντάται σχεδόν σε όλα τα πολεμικά θέρετρα που έδρασαν οι Ιταλοί.
Μερικές φωτογραφίες εποχής:

Το κιτ:

Το κιτ είναι της Italeri No. 1261 στην 1/72 πάντα και είναι πάρα πολύ καλό. Αγοράστηκε από το τρίγωνο κατά την τελευταία επίσκεψη στην Αθήνα συνοδεία δυο πολύ καλών φίλων και συναδέλφων του Φίλιππου (philio) και του Πάνου (Pz-Panos).

Αποτελείται από 97 κομμάτια πλαστικού σε δύο πλαίσια και 14 διαφανές. Η εξωτερική γράμμωση είναι εγχάρακτη αρκετά ρεαλιστική και όλα τα πηδάλια δίνονται ξεχωριστά. Το cockpit είναι σχεδόν πλήρες και οι κινητήρες θα χρειαστούν καλωδιώσεις για να δείξουν περισσότερο. Γενικότερα πρόκειται για ένα κιτ το οποίο όταν το δεις για πρώτη φορά σε προδιαθέτει να το φτιάξεις αμέσως!
Σκοπός μου είναι να το φτιάξω από το κουτί χωρίς πολλά πολλά. Μερικές προσθήκες στο cockpit και στους κινητήρες θα γίνουν αλλά αυτή τη φορά δε θα έχει σφάξιμο. Η πρόκληση του κιτ είναι το βάψιμο. Μπορούν να γίνουν τρελές παραλλαγές

και εκεί θα εστιάσω περισσότερο. Επιθυμία είναι να τελειώσει μέσα το πολύ σε δύο μήνες

από την στιγμή που θα ξεκινήσω και θα προσπαθήσω να το πετύχω, φυσικά πάντα με την δική σας συμπαράσταση και βοήθεια.

Μιλώντας για βοήθεια, ότι έχετε ευχαρίστηση παρακαλώ στείλτε! Έχω μαζέψει αρκετό υλικό αλλά δεν έχω σχεδόν τίποτα για το cockpit. Αν έχετε τίποτα photos από το εσωτερικό θα σας ήμουν απόλυτα ευγνώμον!