Αποστολέας Θέμα: 10 Εκθεση Μοντελισμου Νυρεμβέργης GMM Nürnberg 2008  (Αναγνώστηκε 6655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: 10 Εκθεση Μοντελισμου Νηρεμβεργης GMM Nürnberg 2008
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:22:26 μμ »
Καταπληκτικές δημιουργίες και στα καράβια.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 28, 2008, 10:25:51 μμ »
Φοβερές δουλειές... Ειδικά η Lancia στο ποτάμι...

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 29, 2008, 10:14:11 πμ »
Έχω μείνει άφωνος, πραγματικά.  :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 29, 2008, 11:03:10 πμ »
τωρα σορρυ που θα πω...... παντως μην μου πειτε δεν θέλουμε χρόνο και δουλεια πολυ μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο (ποιοτικά εννοω σε μοντελα και μονο εννοω οχι οργανοτικα) οι εκθεσεις που κανουμε?
οχι οτι εγω ειμαι καλυτερος.... ...σιγουρα ειμαι πολυ χειροτερος.... :roll:
αλλα  στην τελευταια εκθεση....μονο η μηχανή που πηρε χρυσο .... που ολοι μας την χαζευαμε.... θα μπορουσε να συναγωνιστεί επι ίσης όροις με αυτά τα μοντελα. εεεεε τι λετε?

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 29, 2008, 01:44:31 μμ »
τωρα σορρυ που θα πω...... παντως μην μου πειτε δεν θέλουμε χρόνο και δουλεια πολυ μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο (ποιοτικά εννοω σε μοντελα και μονο εννοω οχι οργανοτικα) οι εκθεσεις που κανουμε?
αλλα  στην τελευταια εκθεση....μονο η μηχανή που πηρε χρυσο .... που ολοι μας την χαζευαμε.... θα μπορουσε να συναγωνιστεί επι ίσης όροις με αυτά τα μοντελα. εεεεε τι λετε?

... και συμφωνώ και διαφωνώ μαζί σου!!!
Από οργανωτικής πλευράς σίγουρα τέτοιες εκθέσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και η δική μας δεν είναι σε ένα αξιοπρεπές οργανωτικό επίπεδο. Λίγο παραπάνω δημοσιότητα χρειάζεται (κατά την γνώμη μου)

Τώρα για την ποιότητα των κατασκευών θα διαφωνήσω!!! Έχουμε στην Ελλάδα μερικούς από τους καλύτερους μοντελιστές στον κόσμο και αυτό το πιστοποιούν τα χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμούς του εξωτερικού. Γενικά νομίζω ότι οι Έλληνες μοντελιστές διεθνώς βρίσκονται (συνολικά) σε ένα μέτριο προς καλό επίπεδο αλλά αυτό έχει να κάνει και με παράγοντες που είναι εκτός μοντελισμού... π.χ. Ο Έλληνας μοντελιστής όταν ο καιρός είναι καλός (6 μήνες) δεν κάθετε να μοντελάρει αλλά πάει βόλτες στης παραλίες... Ο ʼγγλος, Γερμανός κλπ που να πάει??? :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 29, 2008, 01:56:24 μμ »

... και συμφωνώ και διαφωνώ μαζί σου!!!
Από οργανωτικής πλευράς σίγουρα τέτοιες εκθέσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και η δική μας δεν είναι σε ένα αξιοπρεπές οργανωτικό επίπεδο. Λίγο παραπάνω δημοσιότητα χρειάζεται (κατά την γνώμη μου)

Τώρα για την ποιότητα των κατασκευών θα διαφωνήσω!!! Έχουμε στην Ελλάδα μερικούς από τους καλύτερους μοντελιστές στον κόσμο και αυτό το πιστοποιούν τα χρυσά μετάλλια σε διαγωνισμούς του εξωτερικού. Γενικά νομίζω ότι οι Έλληνες μοντελιστές διεθνώς βρίσκονται (συνολικά) σε ένα μέτριο προς καλό επίπεδο αλλά αυτό έχει να κάνει και με παράγοντες που είναι εκτός μοντελισμού... π.χ. Ο Έλληνας μοντελιστής όταν ο καιρός είναι καλός (6 μήνες) δεν κάθετε να μοντελάρει αλλά πάει βόλτες στης παραλίες... Ο ʼγγλος, Γερμανός κλπ που να πάει??? :wink:
μαλλον για αυτό δεν μοντελάρουμε πολυ.....φταίνε οι παραλιες.... οπως το ειπες...... ::icon_thumright::για αυτό και ερχονται απεξω εδω..... :mrgreen: :mrgreen: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: :mrgreen:
παντως αυτό που λες οργανωτικα.... θελουμε λιγο παραπανω..... αλλωστε μας αρεσει η τελειοτητα.... για αυτο ειμαστε και μοντελιστες....
οσο για τα μοντελα....ενταξει δικιο εχεις και εγω μαζι σου....αλλα πρεπει να βελτιωθουμε λιγακι....εεε τι λες?
αλλωστε ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο....  :wink:
τα λεμε Νίκο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 29, 2008, 02:11:09 μμ »
Μήπως φταίει το ότι εδώ πληρώνουμε τα πάντα 2 φορές πάνω και παίρνουμε τους μισούς μισθούς; Λέω, μήπως; Γιατί την άνεση που έχουν πολλοί γνωστοί μου στη Γαλλία να πάνε για 2-3 μέρες σε μία έκθεση στην Αγγλία ή στο Βέλγιο εγώ δεν την έχω και κάνουμε την ίδια δουλειά και εκείνοι έχουν παιδιά και τους περισσεύει να πάνε κάπου και το καλοκαίρι.

Οπότε μην ψάχνετε να δικαιολογήσετε την απουσία των ελλήνων μοντελιστών από το εξωτερικό με παραπομπές στις παραλίες. Τώρα που έγινε, ελέω internet, παγκόσμιος ο μοντελισμός, το πορτοφόλι του μέσου έλληνα οικογενειάρχη δεν αντέχει τη δαπάνη. Και ας είναι ο καλύτερος μοντελιστή του κόσμου...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 29, 2008, 03:03:10 μμ »
Μήπως φταίει το ότι εδώ πληρώνουμε τα πάντα 2 φορές πάνω και παίρνουμε τους μισούς μισθούς; Λέω, μήπως; Γιατί την άνεση που έχουν πολλοί γνωστοί μου στη Γαλλία να πάνε για 2-3 μέρες σε μία έκθεση στην Αγγλία ή στο Βέλγιο εγώ δεν την έχω και κάνουμε την ίδια δουλειά και εκείνοι έχουν παιδιά και τους περισσεύει να πάνε κάπου και το καλοκαίρι.

Οπότε μην ψάχνετε να δικαιολογήσετε την απουσία των ελλήνων μοντελιστών από το εξωτερικό με παραπομπές στις παραλίες. Τώρα που έγινε, ελέω internet, παγκόσμιος ο μοντελισμός, το πορτοφόλι του μέσου έλληνα οικογενειάρχη δεν αντέχει τη δαπάνη. Και ας είναι ο καλύτερος μοντελιστή του κόσμου...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο Τσίτσο αλλά και με τον Γιώργο.
Εγώ θέλω να βάλω και μία άλλη παράμετρο όμως. Στον μοντελισμό εκτός από τον προγραμματισμό παίζει και η έμπνευση...της στιγμής. Τι να την κάνεις όμως που όταν σου έρχεται μία ιδέα και πας στα μαγαζιά και δεν βρίσκεις τίποτα (από χρώματα -μέχρι διάφορα αξεσουάρ για τα διοραματάκια μας) από αυτά που θες. Εγώ τουλάχιστον συνήθως ξενερώνω και τελικά καταφεύγω σε πιό απλές λύσεις ή και το ξεχνάω τελείως. Γιατί άμα είναι να ψάχνεις συνέχεια από εξωτερικό...να κοιτάς πότε θα γίνει ομαδική...να...να ε! σου φεύγει και η έμπνευση.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 29, 2008, 03:24:54 μμ »
Παιδιά είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.... Και εγώ πολλές φορές βρίζω την κατάσταση των καταστημάτων που ποτέ δεν βρίσκουμε αυτό που θέλουμε αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουν κάνει βήματα προόδου τα τελευταία 10 χρόνια!!!! Δεν είναι πολύ μακριά οι εποχές που ψάχναμε τα βελτιωτικά με το ντουφέκι!!!!! Γιωργο η παραλίες ήταν ένας ενδεικτικός λόγος αν θες μπορώ να σου βρω πολλούς ακόμα... χρήμα, υποχρεώσεις,αδιαφορία, μέγεθος μοντελιστικής αγοράς κλπ. Το θέμα είναι να αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για τον μοντελισμό και έτσι να υπάρχει εισροή νέου αίματος και η έκθεση μας αν και με μερικές ατέλειες ακόμα βρίσκετε σε πολύ καλό δρόμο!!! Για να μην πω για το modelclub!!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 29, 2008, 03:30:59 μμ »
Tάσο ευχαριστούμε για τις φωτό και συγχαρητήρια για το βραβείο!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 29, 2008, 03:56:56 μμ »
Νικο δεν εχεις άδικο οτι βελτιώθηκαν τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα κατα πολύ.
Παντως φίλοι μου.... ακριβο το χομπυ μας για μερικε τσεπες.... αλλωστε οτι και να ειπώθηκε.... δίκιο εχουμε.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 29, 2008, 06:23:26 μμ »
Θα συμφωνήσω με τους αγαπητούς συναδέλφους.
Ωστόσο, θα πρέπει να πάψουμε να συγκρίνουμε χώρες 60εκ κατοίκων με την Ελλάδα των 11εκ με το ζόρι.
Πιστεύω ότι για τα δεδομένα μίας χώρας όπως η Ελλάδα, ο μοντελισμός είναι σε πολύ καλά επίπεδα :!:
Και εκθέσεις έχουμε αρκετές και καταξιωμένους μοντελιστές έχουμε.
Αυτό ίσως που δεν έχουμε και έχουν οι άλλες χώρες είναι μοντελιστικά καταστήματα σε κάθε μεγάλη ελληνική πόλη.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
Απ: 10 Εκθεση Μοντελισμου Νυρεμβέργης GMM Nürnberg 2008
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 07:57:29 μμ »
και ξεχασατε και το προφανες...στατιστικα σε μια χωρα 60 εκατομυριων με 10  πολεις σαν την αθηνα 20 μοντελιστικους συλογους και με μια μοντελιστικη παραδοση 40 χρονων εε οπως και να το κανεις θα βρεις 10 Τσωνους και 10 καβαθαδες...

χωρια που εχουν διατηρησει την ιστορια τους και εχουν ερεθισματα ...
που πολλα απο αυτα που φτιαχνουν τα εχουν ζωντανα σε αλλου ειδους hobby(διατηρητεα αεροδρομια και εκθεσεις οχηματων)...
που παραγουν οι ιδιοι μοντελιστικα προιοντα για μια τεραστια αγορα αρα τα βρισκουν και πιο φθηνα και ευκολα...
που τα κτιρια οι πολεις που μενουν ειναι ιδια τα τελευταια διακοσια χρονια αρα δεν χρειαζετε και πολυ ερευνα η εστω υπαρχει το ερεθισμα και εδω ο Λεκας ψαχνει ενα χρονο για ενα μπαλκονι....
ακομα και που πολλα απο αυτα που προσφερονται απο της εταιρειες αφορουν τους ιδιους (γερμανικα θεματα)....

και τελος αμα και μενα ο παππους μου δουλευε στο εργοαστασιο της Messersmit και ο κουνιαδος του πεταγε με focke wulf και η θεια της γιαγιας μου συσκευαζε διατρητικα βληματα για Πανθηρες εεε οπως και να το κανουμε θα το χα παρει αλλιως...(καλο εεε). :D

Η ποιοτητα με τα δικα μας δεν απεχει πολυ...η ποσοτητα τους μας χαλαει  :( :( :(
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 08:01:26 μμ »
Νικο δεν εχεις άδικο οτι βελτιώθηκαν τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα κατα πολύ.
Παντως φίλοι μου.... ακριβο το χομπυ μας για μερικε τσεπες.... αλλωστε οτι και να ειπώθηκε.... δίκιο εχουμε.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ...φτιαχνουμε και βαζουμε οσο εμεις θελουμε....το ελαχιστο ειναι 5 υλικα και ενα μοντελο
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑΑΑΑΑ......αλλα hobby μπορεις να ξεκινησεις ακομα και σαν αρχαριος μονο αφου τα χεις χωσει ολα μπροστα...
 ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 12:46:12 μμ »

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ...φτιαχνουμε και βαζουμε οσο εμεις θελουμε....το ελαχιστο ειναι 5 υλικα και ενα μοντελο
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑΑΑΑΑ......αλλα hobby μπορεις να ξεκινησεις ακομα και σαν αρχαριος μονο αφου τα χεις χωσει ολα μπροστα...
 ::salut::

Συγνωμη αλλα 5 υλικα δεν φτανουν. Ενα στοκο 2 κολες...μερικα εργαλεια και 10-15 βασικα χρωματα απο μονα τους .....θες πανω απο 100 ευρω.
Μην λεμε αυθαιρετα πραγματα...πες μου μια οικογενεια που για τον πιτσιρικα της (για το χομπυ του...οχι τις πραγματικεσ αναγκεσ του)θα σπαταλήσει 100EUR χωρις να τα σκεφτει....αντι να του παρει ρουχα και τετραδια. ...
και οι μεγαλυτεροι να κόψουν απο τις βολτες τους και το να βγάλουν την κοπελιτσα που γουσταρουν για να αρχιζουν μοντελισμος..
Φιλε μου Αποστολη και συναδελφε  μου....συγνωμη...αλλα δεν θελω να συνεχισω σε αυτό το τοπικ αυτη την κουβεντα...σε αλλο σιγουρα...απλα θεωρησα υπερβολικο αυτο που ειπες.
Θες και μαλιστα τρελο χρημα. απλα εμεις ξεκινησαμε σε πιο ευπωρες εποχες απ οτι τωρα.

Αποσυνδεδεμένος Varonos

• Modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: 10 Εκθεση Μοντελισμου Νυρεμβέργης GMM Nürnberg 2008
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2008, 11:46:44 μμ »
Εντυπωσιακα εκθεματα πραγματικά. Mας ανοιξες την ορεξη εν οψη IPMS...  ::icon_thumright::

Tags: