Αποστολέας Θέμα: Sauber Mercedes C9 - Revell 1/24  (Αναγνώστηκε 3986 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
Sauber Mercedes C9 - Revell 1/24
« στις: Μαΐου 15, 2008, 08:36:39 μμ »
Καλησπέρα σας. Για το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ επέλεξα τη Sauber Mercedes C9 της Revell σε κλίμακα 1/24, στα χρώματα του αρώματος Kouros του Υβ Σεν Λοραν, όπως συμμετύχε στον αγώνα των 24 ωρών στο Λε Μαν το 1987.

Το μοντέλο της Revell πρόκειται ουσιαστικά για επανέκδοση του μοντέλου της Hasegawa με σήματα για το 1987 στα χρώματα του YSL καθώς και της Michelin για αγώνες του γερμανικού Super Cup. Δεν διαθέτει κινητήρα αλλά η εξωτερική λεπτομέρεια είναι αρκετά καλή και το σχήμα αποδίδεται όμορφα. Τα μειονεκτήματά του, τα οποία η Revell δεν τα διόρθωσε απο το κιτ της Hasegawa, είναι οι δίσκοι χωρίς δαγκάνες και το τεράστιο χάος που υπάρχει στο χώρο του κινητήρα.

Το κιτ θα φτιαχτεί σε διαμόρφωση για τις 24 ωρες του ΛεΜαν οπότε, ύστερα από μελέτη φωτογραφιών θα πρέπει να επέμβουμε στο μπροστινό μέρος του πατώματος το οποίο θα πρέπει να κοντύνει και στην πίσω πτέρυγα η οποία θα έχει ένα, αντί για δύο, φτερά και ένα μικρό gurney flap.

[imgt]http://www.racingsportscars.com/photo/1987/Le_Mans-1987-06-14-061.jpg[/imgt] [imgt]http://www.racingsportscars.com/photo/1987/Le_Mans-1987-06-14-062.jpg[/imgt]

Η πρώτη επέμβαση έγινε στις γρίλιες πάνω από τους μπροστινούς τροχούς. Το κιτ τις δίνει κολημένες όλες μαζί, στο Λε Μαν η Ζαουμπερ έτρεχε με τις γρίλιες καλυμένες, οπότε αν και ανακριβές αποφάσισα να εγχειρήσω και να φτιάξω με φύλλο πλαστικού νέες γρίλιες που θα έμεναν ακάλυπτες  :roll: Το αποτέλεσμα θα μπορούσε φυσικά να είναι καλύτερο αφου δεν πολυπέτυχε ευθυγράμμηση, αλλά που θα πάει θα μάθω :oops:

(συγγνωμη για την κακη ποιοτητα, δεν εγινε για να μη φαινεται το παπατζιλικι, ειναι τραβηγμενες με βιντεοκαμερα :oops:)

Στοκάρισμα έπεσε μπόλικο στις πλαινες εισαγωγές, ενώ βάθυνα και τη γράμμωση. Επίσης κόπηκε το πάτωμα εμπρός για να μην εξέχει από το πλαίσιο.

Το κιτ ψεκάστηκε με αστάρι από σπρευ, τρίφτικε και βάφτηκε με μίξη περίπου 75% x4 royal blue και 25% μάυρου. Από τις φωτο και τα βίντεο είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς την απόχρωση γιατι εκεί φαίνεται σχεδόν μαύρο, τα die cast  που κυκλοφορουν και η Revell το δίνουν παρα πολυ μπλε, τελoς παντων η αληθεια μαλλον ειναι καπου στη μέση. Δυστυχως με τα γυαλιστερα και τον παλιο μου graho tech δεν τα παω καλα, και χρειαστηκε αρκετο τριψιμο με micromesh για να λειανθει το χρωμα.  Στη φωτο εχωβαλει ηδη μια χαλκομανια, απο βιασύνη δεν προσεξα οτι πρεπει να κατσει πάνω από τα διάφανα κομμάτια των φωτων  :evil: τι να κανουμε ψυχραιμία :D επισης το ταμπλω καλυφθηκε με CF, το οποίο παιζει και να μην ειναι σωστο αλλα το κιτ εξελισεται σε ''παιζω και μαθαίνω'' οποτε...

Τέλος βάφτηκαν οι τροχοί με alclad χρωμιο και χρυσο humbrol με πινελάκι. Για τα σηματα των τροχών η revell δινει αναποδα τα michelin  και το στενσιλ που εχω εχει τα παντα εκτος απο michelin :x ευτυχως στο κουτι με τα υπόλοιπα απο παλια κιτ, βρεθηκαν dry transfers της ταμιγια από μια παλια παιδικη προσπαθεια στην ασημι c9 που κατεληξε στα σκουπιδια. Βαριομουν αρκετα για να μασκαρω και να ψεκασω τα κιτρινα τετραγωνα οποτε εβαλα την χαλκομανια της ρεβελ. Τα σηματα λερωθηκαν με soot απο το  weathering set της tamiya για να δεσουν με το λαστιχο και να μη γυαλιζουν. Τα μπλε και κοκκινα μπουλονια ειναι εικαστικη παρεμβαση για ομορφια παρα για ακριβεια  :? 

Ευχαριστω παρα πολυ για την προσοχη σας και φυσικα σχόλια και κριτικη ειναι ευπρόσδεκτα

Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Sauber Mercedes C9 - Revell 1/24
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2008, 08:48:15 μμ »
Φίλε Δημήτρη,

Καταρχήν να σε καλωσορίσω στο αυτοκινητιστικό topic  :lol: ::glossa::

Έχεις διαλέξει ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο κιτ! Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά!

Τα μπουλόνια στις ρόδες είναι εκπληκτική λεπτομέρεια :shock: ::icon_thumright::

Συνέχισε έτσι και δώσε πολλές φωτό ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια ::icon_thumright::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2008, 09:19:06 μμ »
καλώς ήρθες και απο μένα στην μικρή μας,αυτοκινητάδικη παρέα.Έχεις κάνει πολύ όμορφη δουλειά ειδικά στις ρόδες.

..με τι αστάρωσες για το chrome της Alclad?..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2008, 09:45:31 μμ »
Φίλε Δημήτρη πολύ ωραία επιλογή για ξεκίνημα στο forum όπως και πολύ ωραία η δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα.  ::icon_thumright::
Εύχομαι καλή συνέχεια.

ΥΓ Το κουτάκι της Provence Moulage τι περιέχει αν δεν γίνομαι αδιάκριτος;;  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 16, 2008, 06:11:24 πμ »
Η Tamiya τα ειχε βγαλει και οχι η Hasegawa.Το ειχα φτιαξει και εγω.Παντος ειναι κουκλι. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 16, 2008, 08:07:14 πμ »
Kαλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε. Από όσα βλέπω μέχρι στιγμής οι ζάντες σκίζουν. Καλή συνέχεια.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 17, 2008, 12:23:07 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια. Χτες βραδυ περασα τα σηματα τα οποια μπηκαν απροβλημάτιστα.
Ιδού λοιπόν...

Η Tamiya τα ειχε βγαλει και οχι η Hasegawa.Το ειχα φτιαξει και εγω.Παντος ειναι κουκλι. ::icon_thumright::

Το βγαζαν και οι δυο! Απλα tamiya φουλ εξτρα κινητηρα και εκδοση leman 89, hasegawa χωρις κινητηρα και εκδοσεις πρωταθλημα πρωτοτυπων 88 (η μαυρη με τα αυτοκολητα σαν ηλεκτρονικο κυκλωμα), και πρωταθλημα 89.

ΥΓ Το κουτάκι της Provence Moulage τι περιέχει αν δεν γίνομαι αδιάκριτος;;  :mrgreen:

1/43 Nissan R90CP Lemans 1990 στα τελευταια σταδια κατασκευης . Οπως βλεπεις Group C και ξερο ψωμι :mrgreen:

..με τι αστάρωσες για το chrome της Alclad?..

με το γκρι ασταρι της alclad  και  μετα humbrol gloss black enamel χωρις πειραματα :D αλλα για το πρωτο στρωμα και με γκρι ασταρι αυτοκινητου απο φιαλη που εχω δοκιμασει το ιδιο κανει. 

Ευχαριστω πολυ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:45:58 μμ »
Επεσε πολυ δουλεια οποτε το κιτ προχωρησε με αργους ρυθμους :roll: Παραθετω ορισμενες φωτογραφιες τραβηχτηκαν με λαμπα οποτε απο ποιοοτητα δεν σκιζουν, μενει πλεον η τοποθετηση των φωτων, καθρεπτων και κεραιων καθως και της πισω αεροτομης.

Δεν ελειψε φυσικα και το μοιραιο ατυχημα το οποιο με ξενερωσε ελαφρως και παρατησα οτι ψιλοβελτιωσεις σκοπευα να κανω. Στο ψεκασμα του βερνικιου και παρα τη χρηση υδατοπαγιδων και λοιπων αξεσουαρ ο αερογραφος εστειλε πιτσιλιες νερο στην επιφανεια οι οποιες παγιδευτηκαν απο το βερνικι καθοτι ουρεθανης δυο μερων αυτοκινητου με γρηγορο accelerator. :evil: Τριφτηκε με micromesh, περαστηκε και με αλοιφη αλλα δυστυχως αφησε μικρες λακουβιτσες οι οποιες ειναι εμφανεις στο πισω μερος του αυτοκινητου. Ορεξη για ξεβαψιμο και φτου απο την αρχη δεν υπηρχε οποτε θα μπει στην βιτρινα σε καταλληλο υψος για να μη το βλεπω και συγχιζομαι  :mrgreen:
Ιδου το χαλι διπλα στην εισαγωγη αερα, τα υπολοιπα ασπρακια ειναι σκονη :oops:  Επισης διακρινεται η αποτυχημενη προσπαθεια να κανω οικονομια στο cf ψεκαζοντας μαυρο - ελαφρυ χερι ασημι - smoke. Παραβγηκε εντονο το ασημι και δε μαρεσει καθολου οποτε θα παραμεινω στην δοκιμασμενη και ακριβοτερη συνταγη της χαλκομανιας (οπως στο πανω μερος της εισαγωγης αερα για τα φρενα)

Ιδου και το μοντελακι σχολια, κριτικη και κραξιμο καλοδεχουμενα ::salut::

Το καθισμα ειναι carbon kevlar της Scale Motorsports, ζωνες Studio 27 και το σωληνακι στο πισω μερος χορδη κιθαρας βαμενη πορτοκαλι. 

Ευχαριστω πολυ

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2008, 01:26:25 μμ »
 ::eusa_clap:: πολύ ωραία δουλειά φίλε μου ::icon_thumright::

Τουλάχιστον οι πιτσιλιές έπεσαν στο πίσω μέρος από ότι διακρίνω...γενικά σαν μοντελάκι εμένα μου αρέσει πολύ και φαίνεται πολύ ιδιαίτερο!

Ένα πραγματάκια μόνο θα ήθελα να σου πω και αυτά τελείως από προσωπική άποψη... θα προτιμούσα να ήταν τρυπιμένες οι εξατμίσεις ώστε να δείχνουν βάθος και επομένως πιο ρεαλιστικές. :wink:

Κατά τα άλλα...συνέχισε να μας δείνεις φωτό και updates ::icon_thumright:: ::salut::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:50:51 μμ »
Πανέμορφο και πολύ καλή δουλειά ταυτόχρονα....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:46:55 μμ »
  θα προτιμούσα να ήταν τρυπιμένες οι εξατμίσεις ώστε να δείχνουν βάθος και επομένως πιο ρεαλιστικές. :wink:

Εχεις απολυτο δικιο ::icon_thumright:: Αλλα φτιαχτηκαν στο τελος μετα το ατυχημα οποτε αφου το μοντελακι δεν εφυγε απο τον 2ο για να κανει crash test και ζει ακομα, και παλι καλα να λες :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 03, 2008, 09:46:19 πμ »
Εχεις απολυτο δικιο ::icon_thumright:: Αλλα φτιαχτηκαν στο τελος μετα το ατυχημα οποτε αφου το μοντελακι δεν εφυγε απο τον 2ο για να κανει crash test και ζει ακομα, και παλι καλα να λες :mrgreen:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα :evil: :evil: :lol:
Αλέξανδρος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 16, 2008, 06:42:34 μμ »
Επιτελους τελος! Ιδου το αποτελεσμα, τελειωσε οπως οπως για να μην το βλεπω μπροστα μου  :mrgreen: Που ειναι τα πλαινα φλας οεο;!;!;
Σε γενικες γραμμες το κιτ δεν ηταν ασχημο, αν εξαιρεσουμε κατι προβληματα εφαρμογης στα πλαινα κομματια του πλαισιου και τις πισω ροδες που δεν καθονται καλα (εχουν πολυ καμπερ ::glossa::) , οι χαλκομανιες ειναι σουπερ και παρεχουν και δευτερο σετ για αλλη διακόσμηση, γενικα μακαρι η revell να ξαναβγαλει ολα τα παλια τα hasegawa με νεα σηματα (και οχι την Πορσε 962 ως 956 :evil:) , για να μην τρωμε τα λεφτα μας σε χαλκομανιες απο Ιαπωνια μερια :lol: ... παμε γι αλλα τωρα.
Ευχαριστω πολυ για την προσοχη σας, σχολια και κριτικη καλοδεχουμενα    ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 17, 2008, 02:46:28 μμ »
Φίλε μου πολύ κσλή η προσπάθεια σου και πολύ εντυπωσικαό το μοντελάκι σου! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Βουρ για το επόμενο με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη ::icon_thumright:: Τα μικρά ψεγαδάκια μην σε απασχολούν, απλά προσπάθησε να τα βελτιώσεις στο επόμενο!

Εν αναμονή ::icon_thumright::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 18, 2008, 06:26:20 μμ »
Πανέμορφο,απλά....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 18, 2008, 09:36:19 μμ »
Σας ευχαριστω παιδια για την επιεικια  :mrgreen:

Και μια οικογενειακη φωτο με τη Sauber Mercedes C9-88 (Hasegawa 1/24)

Σειρα τωρα για να ολοκληρωθει η τριπλετα εχει το ασημι βελος C9-89  της Tamiya που κερδισε LeMans και πρωταθλημα πρωτοτυπων.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 30, 2008, 01:32:12 πμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 30, 2008, 02:28:45 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ομορφιά φίλε μου.. Μπράβο..  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 30, 2008, 08:26:54 πμ »
Δεν είναι θέμα επιείκιας φίλε μου. Είναι πολύ όμορφα όσο και εντυπωσιακά τα Merced-ικά σου. Ο KOUROS μάλιστα δείχνει πραγματικά όμορφος και "άγριος".  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περιμένουμε να θαυμάσουμε και το άλλο ασημένιο βέλος, το πιο εντυπωσιακό κατ'εμέ.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 22, 2009, 05:31:47 μμ »
Φίλε μου πολύ καλό και εντυπωσικαό αποτέλεσμα.  ::eusa_clap::
Τα group C πάντα με συγκινούν προσωπικά. Ωραίες επόχες...
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• Scale 1/144
  • *
Απ: Sauber Mercedes C9
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 26, 2009, 06:02:48 μμ »
Συνεχίζοντας με την οικογενεια C9, και για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα, παρουσιαζω μερικες φωτογραφιες απο το πιο επιτυχημενο αδελφακι, το ασημενιο βελος του 1989 που κερδισε το Παγκοσμιο Πρωταθλημα Σπορ Πρωτοτυπων και εκανε το 1-2-5 στις 24 Ωρες του ΛεΜαν.

Το κιτ ειναι Tamiya 1/24, μεχρι στιγμης εχει βαφτει ασημι, εχουν μπει σηματα και εχει περαστει βερνικι 2Κ αυτοκινητου. Δεν εχω δωσει και πολυ βαση σε τριψιμο-γυαλισμα του βερνικιου γιατι με την ολοκληρωση του θα μοιαζει καπως ετσι

http://www.motorsport.com/photos/popup.asp?N=9&I=lemans/1989/24h/lemans-1989-24h-pm-0236.jpg&FS=LEMANS&SN=1_64.235.98.12:58113&S=LEMANS

[IMGt]http://i284.photobucket.com/albums/ll37/paparadiation/DSC03249.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i284.photobucket.com/albums/ll37/paparadiation/DSC03250.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i284.photobucket.com/albums/ll37/paparadiation/DSC03252.jpg[/IMGt]

Ευχαριστω πολυ

• Scale 1/35
  • *
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 26, 2009, 06:38:46 μμ »
Slot car. :D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 27, 2009, 06:56:19 μμ »
Ετοιμο slot car?!?!?!?!?!  Αυτες ειναι φωτογραφιες του σατανα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 28, 2009, 07:05:09 πμ »
 :D :D :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 02, 2009, 10:23:58 μμ »
Μετα απο αρκετο καιρο, πολυ δουλεια και λιγο μοντελαρισμα επιστρεφω με μερικες φωτογραφιες ακομα απο το ασημι βελος το οποιο ειναι σχεδον ετοιμο :D :D
Το μοντελο φτιαχτηκε κερμπσαϊντ που λενε και στο χωριο μου το Στοκ-ον-Τρεντ καθως υπαρχουν και αλλα C9 στο αποθεμα για να γινουν με ανοιχτο κινητηρα  8)
Αλλωστε αυτο που ηθελα να φτιαξω ειναι το αυτοκινητο οπως τερματισε τις 24 ωρες του ΛεΜαν μεσα στη μπιχλα.
Οι πρωτες φωτο (κακης ποιοτητας οπως παντα  :mrgreen: ) εχουν τραβηχτει πριν το γερο βρωμισμα, οπου το μοντελακι εχει λερωθει ελαφρα με τις σκιες της Ταμιγια.
Οι δυο τελευταιες απεικονιζουν το μοντελο μετα το "εγκλημα" με τον αερογραφο.
Μου φαινεται οτι το αυτοκινητο φαινεται λιγο οτι ετρεχε στις 48 ωρες του ΛεΜαν :lol: :lol: αλλα θα κανει καλη αντιθεση διπλα στα υπολοιπα γυαλισμενα στη βιτρινα.
Αυριο θα τραβηξω με τη καλη φωτογραφικη μηχανη και με φως για να ανεβασω κι αλλες. Απομενει μονο να τοποθετηθει ο γυαλοκαθαριστηρας.
Οι ταινιες στο πατωμα ειναι εικαστικη παρεμβαση (αλλωστε στο #63 ελειπε ολοκληρο κομματι απο το πλευρο)
και για να προλαβω το κραξιμο, ναι! στις 24 ωρες του 1989 ειχε πααααααααααρα πολλα μυγακια στη γαλλικη υπαιθρο  :lol: :lol: :lol:
Ιδου και οι φωτο

Δεν ειναι κριμα τοσα λεφτα για βελτιωτικα και carbon fiber decals να τα φαει η βρωμα?!?!?!?!

Σχολια και κριτικη καλοδεχουμενα!!!! (Ξερω το παρακανα με τη μπιχλα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Tags: