Αποστολέας Θέμα: VK 45.02 (P)  (Αναγνώστηκε 3458 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
VK 45.02 (P)
« στις: Μαΐου 14, 2008, 11:36:44 μμ »
Λοιπόν αφού το "σχολικό" τελειώνει, μιας και έμεινε μόνο η εξέδρα, σειρά έχει ενα μοντέλο που υποσχέθηκα και αφιερώνω στον Tiger-λάγνο φίλο Αλέξη  :wink: :wink: :wink:
 Πρόκειται για ενα πρωτότυπο για τον "συνεχιστή" του King Tiger που όμως δεν "πρόλαβε" τον πόλεμο.....Ήταν θεωρητικά ενα υπερ-άρμα μιάς και η μεγάλη θωράκιση του σε συνδιασμό με την κλίση που είχε, το καθιστούσε σχεδόν άτρωτο έναντι των Sherman ακόμα και των Firefly σε μεσαίες αποστάσεις βολής  :shock: :shock: Μόνο το T-26 θα ήταν ο ικανός αντίπαλος του.....Θα διέθετε επίσης ενα 88αρι πυροβόλο μετεξέλιξη εκείνου του King Tiger με μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα βλήματος  :shock: :shock:
 Το κιτ τώρα είναι της Accurate Armour σε κλίμακα 1/35 σε full ρητίνη......

Τα κομμάτια είναι σε ρητίνη καλής ποιότητας, χαρακτηριστικό της εταιρείας, με καλή αποτύπωση των λεπτωμερειών. Στο δικό μου κιτ σε μερικά σημεία η ρητίνη είχε σπάσει, πράγμα το οποίο δεν οφείλεται στην εταιρεία αλλά στον τρόπο αποστολής του  :evil: :evil:

Αρνητικό του κιτ είναι οι απαράδεκτες ερπύστριες που πέρα του οτι είναι σε μεγάλα κομμάτια (δυσκολία καμπύλωσης τους στους τροχούς), είναι "Θεόστραβες"  :evil: :evil: ʼρα Friullmodel ή άλλες απο King Tiger  :evil: :evil:

και οι οδηγίες

και έκπληξη  ::smilieinbox::  στην 2η φώτο φαίνεται το έτερο VK με τον πύργο πίσω, που θα φτιάξω μόλις τελειώσω αυτό το VK  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: VK 45.02 (P)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:29:58 πμ »
Καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση!
Επέτρεψέ μου όμως να σου κάνω μία διόρθωση! Το VK45.02 ήταν ο αντικαταστάτης του Tiger I και όχι του King Tiger, βασικά από τα τρία πρωτότυπα VK45.01, VK45.02 και VK45.03, προέκυψε το King Tiger. ;)

Αν θέλεις ερπύστριες πλαστικές από King Tiger έχω, πες αν είναι να σου στείλω!

Επίσης αυτά τα δύο που θα φτιάξεις είναι τα μοντέλα που παρουσίασε η Porsche.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:42:14 πμ »
Καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αφιέρωση!
Επέτρεψέ μου όμως να σου κάνω μία διόρθωση! Το VK45.02 ήταν ο αντικαταστάτης του Tiger I και όχι του King Tiger, βασικά από τα τρία πρωτότυπα VK45.01, VK45.02 και VK45.03, προέκυψε το King Tiger. ;)

Επίσης αυτά τα δύο που θα φτιάξεις είναι τα μοντέλα που παρουσίασε η Porsche.

Αλέξη κι εγώ αυτό ήξερα (για το 4502). Έχω και το κιτ της Italeri, γι' αυτό και το έχω ψάξει αρκετά. Όμως στην πρώτη φωτό του Παναγιώτη το γράφει στο κουτί.  :roll:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:50:06 πμ »
Εχω το βιβλίο VK45.02 to Tiger II των Thomas L. Jentz και Hilary L. Doyle στο οποίο αναφέρει αυτά που γράφω. ;)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 15, 2008, 05:49:20 μμ »
Επέτρεψέ μου όμως να σου κάνω μία διόρθωση! Το VK45.02 ήταν ο αντικαταστάτης του Tiger I και όχι του King Tiger, βασικά από τα τρία πρωτότυπα VK45.01, VK45.02 και VK45.03, προέκυψε το King Tiger.
Σωστά τα 3 αυτά πρώτυπα βοήθησαν στην εξέλιξη του King Tiger  ::icon_thumright::  Απλά "παρασύρθηκα" απο τ' οτι το Type 180 παράχθηκε μόνο σ' ενα λειτουργικό άρμα αρκετά μετά το King Tiger, το 1945 και δόθηκε σε μια ίλη αρμάτων (θα το ΄ψαξω και θα σας πώ  :wink: )
 Αν παρατηρήσει κανείς θα δεί οτι το Tiger (P) + Ferdinard + Elephant και αυτά τα 2 είναι σχεδόν όμοια  :wink: :wink:
Στο κιτ μας τώρα....κολλήθηκαν τα "κύρια" ρητινένια κομμάτια και ολοκληρώθηκε κατα το 80% το άρμα....έμειναν τροχοί και ερπύστριες
Thnks Αλέξη αλλά θα δανειστώ απο το BergeTiger (P) της Dragon που κατα λάθος το αγόρασα 3 φορές  :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen:

κάποια σημεία που υπήρχαν σημάδια και σπασίματα εξ' αιτίας του τρόπου μεταφοράς του κιτ  :evil: :evil: τα στόκαρα αλλά θέλουν ενα "χέρι" ακόμα  :cry: :cry:
 Επόμενο στάδιο αστάρωμα και βαφή.........

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 17, 2008, 01:57:45 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink:   Αφού ασταρώθηκε με Hycote σειρά είχε preshadding με Mud της Gunze στα σημεία "ραφής" αλλά και στις εσοχές...
 Έπειτα ψέκασα 2 "χέρια" απο το "βασικό" German Panzer Yellow της Gunze και ενα "χέρι" ματ βερνίκι και πάλι της Gunze. Έβαλα λίγη σκόνη στο κάτω μέρος του πήγματος και τις σταθεροποίησα με το Fixer του Mig  :wink: :wink:
 Έπειτα έκανα pin wash με Raw Umber και Burnt Sienna και αφού στέγνωσαν όλα πέρασα και 2 "χέρια" φίλτρο Mig.......Στο πίσω μέρος ψέκασα smoke της σειράς Lifecolor και κόλλησα τις p.e. σίτες στους εξαεριστές του μοτέρ.....

αύριο θα κολληθούν οι ήδη έτοιμοι τροχοί και ερπύστριες οπότε θα σκονιστούν όλα μαζί  :wink:
 Στον πύργο επάνω θα κάνω ελάχιστο fadding μιας και το άρμα έδρασε μοναχά 1 1/2 - 2 μήνες με την pz abt. Kummersdorff το Μάρτιο του '45

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 17, 2008, 02:11:45 πμ »
Ρε σύ πλάκα μας κάνεις??? Πότε κιόλας το ξεπέταξες?  :shock: :shock:

Μια απορία όμως.. Τώρα που κόλλησες τις σίτες, πως θα τις βάψεις οέο ? ?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 17, 2008, 02:13:34 πμ »
Είτε με πινέλο (0000) είτε με infinity και 0,15 αφού μασκάρω με φιλμ μασκαρίσματος (οχι maskol  :mrgreen: :mrgreen: ) γύρω γύρω  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 17, 2008, 10:35:33 πμ »
Πολύ ωραίο γίνεται Παναγιώτη, ρε συ πολύ θάθελα να έρχομαι και εγώ στην υπόγα να χαζεύω  :wink:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 17, 2008, 11:18:52 πμ »
Όλα αυτά τα έκανε εχθές το βράδυ παρευρισκομένης σύσσωμης της παρέας των υποχθόνιων...   Πως καταφέρνει αυτό το παιδί να μοντελάρει με τέτοιο ρυθμό...  :shock: Και δεν τον ταΐσαμε και τίποτα..  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 18, 2008, 10:40:40 πμ »
Τωρα ξερω πως τα καταφερνει ο Παναγιωτης χαα :mrgreen:....Εχει κατι μικροσκοπικους Τσιμιδες ::mastigio79:: ::mastigio79:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::director:: ::director:: που συναρμολογουν ασταματητα στο υπογειο....Τι να πω Μπραβο και μονο Μπραβο στην κατασκευει τουρπο με αποτελεσμα Πικασο :wink:
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 18, 2008, 12:27:32 μμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink:
 Το μοντελάκι "έμεινα λίγω πίσω" ένεκα του οτι χθές και σήμερα εκτελώ χρέη φωτογράφου  ::glossa:: σε γάμους και βάφτιση φίλων και "τρέχω" σαν το Θ.Β.  :lol: :lol: Αλλά σήμερα θα έχουμε μοντελο-ολονυχτία  :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ ωραίο γίνεται Παναγιώτη, ρε συ πολύ θάθελα να έρχομαι και εγώ στην υπόγα να χαζεύω  :wink:
Σ' ευχαριστώ φίλε μου  :wink:  ΚΑΙ 'ΓΩ θα το 'θελα πολύ φιλε να μοντελάρουμε παρέα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ʼντε οργάνωσε κανα ταξιδάκι κατα τα μέρη μας εδω πάνω  :wink: :wink: Τώρα μάλλον εμείς θα χαζεύουμε με τις κατασκευές σου  8)
Όλα αυτά τα έκανε εχθές το βράδυ παρευρισκομένης σύσσωμης της παρέας των υποχθόνιων...   Πως καταφέρνει αυτό το παιδί να μοντελάρει με τέτοιο ρυθμό...  :shock: Και δεν τον ταΐσαμε και τίποτα..  :mrgreen:
Καλά όταν η παρέα είναι εκλεκτή δεν γίνεται "ντοπάρεσε" με φυσικό τρόπο και μοντελλάρεις καλύτερα  :wink: :wink:  Πάντως την περάσαμε "ξερά".....ούτε ενα πιτόγυρο ρε παιδί μου  ::glossa:: ::glossa:: Αντε να οργανωθούμε μιας και περιμένω κατι χρωμματάκια απο 'βδομάδα  :wink: :wink:
Τωρα ξερω πως τα καταφερνει ο Παναγιωτης χαα :mrgreen:....Εχει κατι μικροσκοπικους Τσιμιδες ::mastigio79:: ::mastigio79:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::director:: ::director:: που συναρμολογουν ασταματητα στο υπογειο....Τι να πω Μπραβο και μονο Μπραβο στην κατασκευει τουρπο με αποτελεσμα Πικασο :wink:
Τασος ::salut::
Τάσο φίλε μου σ' ευχαριστώ ειλικρινά  ::icon_thumright::  Το να λές εσύ με τις super-μοντελλάρες σου  :shock: οτι σ' αρέσει μοντέλλο μου ειλικρινά με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο  :wink: :wink:  "Τσίμιδες"  :lol: :lol: :lol: 

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 18, 2008, 03:01:47 μμ »
Ωραία δουλειά Παναγιώτη!
Πάω στοίχημα ότι αύριο το πρωί θα το έχεις έτοιμο!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 18, 2008, 05:26:23 μμ »
Ωραία δουλειά Παναγιώτη!

ʼλεξ εννοείς αυτό ή το επόμενο..? :shock:

Πάντως Πάνο αν χρειαστείς βοήθεια με τα χρώματα πες μου... ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 18, 2008, 05:38:26 μμ »
Ωραία δουλειά Παναγιώτη!
Σ' ευχαριστώ Αλέξη φίλε μου  :wink:  Ναί, ναί αύριο θα είναι έτοιμο.....περιμένουν πολλά ακόμα στην σειρά  :wink: :wink:
Ωραία δουλειά Παναγιώτη!

ʼλεξ εννοείς αυτό ή το επόμενο..? :shock:

Πάντως Πάνο αν χρειαστείς βοήθεια με τα χρώματα πες μου... ::icon_thumright::

ʼντε βρε Γιαννάκη έλα να "δώσεις κανα χεράκι".....θα έρθει και ο Soumi  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 28, 2008, 01:56:15 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink:  μετά απο ενα επώδυνο, λόγω  ::hlioskaytos:: , Σαββατο-Κύριακο "ξανάπιασα" το VK ώστε να το τελειώσω........

"μένει" να βαφτούν τα "στεφάνια" των τροχών και οι κρίκοι ρυμούλκησης......Το άρμα είναι "καθαρό" μιας και δεν πρόλαβε να δράσει καθόλου σχεδόν. Το πίσω μέρος της μηχανής είναι κατάμαυρο μιας και πολλά πειραματικά άρματα στα τέλη του πολέμου χρησιμοποιούσαν συνθετικά καύσιμα που δεν "καίγονταν" καθόλου καλά στους κινητήρες, λόγω ποιότητας, και αντί για καυσαέρια απελευθέρωναν κάπνα απο μαζούτ.....

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:53:17 πμ »
Πολύ ωραίος μέχρι τώρα, προχώρα και στείλε και καμμιά καλύτερη, μεγαλύτερη μάλλον φωτό για να χαρούμε και ακόμα περισσότερο  :lol:
ʼντε, γιατί παραχαλάρωσες μου φαίνεται το ΣΚ  :mrgreen:  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 28, 2008, 09:00:22 πμ »
Ναι βρε Παναγιώτη, βάλε καμιά μεγαλύτερη φωτό να το χαρούμε...  ::icon_thumright::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 28, 2008, 09:12:28 πμ »
...ενώ, αν το είχες πάρει μαζί σου το Σ/Κ...θα καθόσουνα σε μιά σκιούλα και θα πέρναγες την ώρα σου χωρίς τα επακόλουθα...  ::glossa::
άντε καλή συνέχεια, γιατί είναι μεγάλο το στοκ σου  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 28, 2008, 07:46:11 μμ »
 Φίλοι μου καλησπέρα  :wink: 
...ενώ, αν το είχες πάρει μαζί σου το Σ/Κ...θα καθόσουνα σε μιά σκιούλα και θα πέρναγες την ώρα σου χωρίς τα επακόλουθα... 
Φίλιππε εαν το έκανα αυτό θα γλίτωνα το "κάψιμο" αλλά ΔΕΝ θα γλίτωνα με τίποτα το  ::haushalt_001::  :mrgreen: :mrgreen:
 Όσο ν' αφορά τις φώτο, μόλις "στήσω" πάλι για το Pz II amphibious θα ξαναβγάλω μερικές και αυτό  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 28, 2008, 07:55:58 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ενα εξαιρετικά κατασκευασμένο κακάσχημο άρμα!

Παναγιώτη το σασί θυμίζει πολύ το Ferdinand, ή έχω άδικο; Ξέρεις αν ακολουθούσε τον ίδιο τρόπο κίνησης, ντήζελ-γεννήτριες-ηλεκτρικά μοτέρ;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Costas 1/72

• Unicus Ac Immortalis II
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΝΟΜΟΙΣ ΠΕΙΘΟΥ,αλλιώς κίτρινο κορδόνι που σας έφαγε
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 28, 2008, 07:59:11 μμ »
Το "Ρ" (Porsche) τα λέει όλα!
Ναι, αυτός σχεδίασε και το Ferdinand/Elefant.
ΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:00:27 μμ »
Το "Ρ" (Porsche) τα λέει όλα!
Ναι, αυτός σχεδίασε και το Ferdinand/Elefant.
Σίγουρα, αλλά έχει τον ίδιο τύπο κίνησης;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:05:19 μμ »
Γιώργο σ' ευχαριστώ φίλε μου  :wink:  Πράγματι ήταν βασισμένο πάνω σε Ferdinand/Elephant με διαφορετική διαρρύθμιση χώρων (οδηγού - μοτέρς). Ήταν μια πρόταση εκμοντερνισμού του Dr Porsche "επάνω" στο Tiger (P) του. Είχε διαπιστώσει το όφελος των επικλινών θωρακίσεων του Panther και το εφάρμοσε "επάνω" στο Tiger (P) του. Εάν δείς το "αδερφάκι" του, που πόσταρα στην αρχή σε φώτο και το οποίο φτιάχνει ο Νίκος (Τσίτσος), είναι ολόιδιο μόνο που και πάλι άλλαξε διαρρύθμιση των χώρων. Τώρα γιατί  :?: :?: ...... :roll: :roll: :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:06:50 μμ »
 Σαν σύστημα τροχών - αναρτήσεων είναι ολόιδιος....σαν μοτέρς νομίζω οτι είχαν ντήζελ μοτέρ

Tags: