Αποστολέας Θέμα: Citroen 15CV SIX 1/8  (Αναγνώστηκε 6703 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Citroen 15CV SIX 1/8
« στις: Μαΐου 09, 2008, 01:38:51 μμ »
 Φίλοι μου καλημέρα  :wink:   
Σήμερα παρέλαβα ενα super κομμάτι που παρήγγειλα πριν καιρό, μόλις τελείωσα το Kubelwagen της Revell.......Πρέπει κατ' αρχάς να πώ ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φίλο Γιώργο (Soumi) που με βοήθησε πολύ στο να προμηθευτώ το κιτ  ::icon_thumright::
 Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος πρόκειται για το Citroen 15CV SIX της Heller σε κλίμακα 1/8.........Πρόκειται για ενα "θηριώδες" κιτ που τελειωμένο με τους προφυλακτήρες ξεπερνά τα 62εκ. και που δίπλα του το Kubel μοιάζει τρίκυκλο  :mrgreen: :mrgreen:   Βέβαια μπορεί "άνετα να κάτσει" δίπλα σ' ενα 9άρι μοντέλο μιάς και η 1/8 με την 1/9 είναι σχεδόν ίδιες σαν κλίμακες......
 Το κιτ θα γίνει πλήρες λειτουργικό και μ' αυτό εννοώ λειτουργικός κινητήρας + φώτα μπρός πίσω + ταχύμετρο + αναρτήσεις, θα ανοίγουν τα πάντα (πόρτες - καπώ μπροστά - μπαγαζιέρα πίσω - ντουλαπάκι στο ταμπλώ)....Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω ακόμα ενα φίλο μοντελλιστή απο κάπως μακρυά....Merci Sebastian  ::icon_thumright::  μιας και μου έστειλε κόπια απο το original βιβλίο συντήρησης και επισκευών που είχαν όλα τα συνεργεία της Citroen και περιέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ του αυτοκινήτου σε αναλυτικά σχεδιαγράμματα (φτιάχνοντας κάθε στάδιο του κιτ θα παραθέτω και original σχεδιάγραμμα  :wink: )
  Τώρα λίγα λόγια για το Citroen.....To 15CV κατασκευάστηκε απο το 1932 -> 1940 όταν και καταλήφθηκε το εργοστάσιο απο τους γερμανούς, η παραγωγή του ξαναξεκίνησε το '52. Το 15CV θεωρούταν ο "μεγάλος αδερφός" του 11CV και ήταν σαν την γαλλική λιμουζίνα της εποχής. Μάλιστα είχα εξακύλινδρο κινητήρα γιαυτό και το "six". Τέλος το 15CV σε αντίθεση με το 11CV δεν ήταν όχημα εκστρατείας αλλά όχημα πόλεως.....
 Το κιτ τώρα......τυπικό Heller.....με μέτρια εφαρμογή και χάλια σήματα, αν και δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτά  :wink:   Τα χρωμιομένα μέρη είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς και τα διάφανα  ::icon_thumright::  Αν και κιτ δεκαετιών πιά, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα flash (περισσευούμενο πλαστικό), ίσως λόγω μη καταπόνησης του καλουπιού μιας και δεν κυκλοφόρησαν αρκετά κομμάτια  :roll:
 Το citroen θα γίνει κατάμαυρο γυαλιστερό με πινακίδες και σήματα (σημαιάκι στο μπρός φτερό) της γερμανικής στρατιωτικής αστυνομίας που έδρευε στο Παρίσι κατα το '40 - '42. ΕΥΤΥΧΩΣ το κιτ δίνει και τα 2 πορτ-μπαγκάζ δλδ και το φλάτ με την ρεζέρβα του '32 -> '40 (που θέλω  :wink: ) αλλά και την μπαγκαζιέρα "μπαούλο" του '52.......Τα καθίσματα θα γίνουν δερμάτινα μπορντώ........

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Citroen 15CV SIX 1/8
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 09, 2008, 07:37:36 μμ »
ʼντε, όλο και μεγαλώνεις την κλίμακα...να δω που σκοπεύεις να φτάσεις  :roll: ::glossa::
Καλή συνέχεια  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 09, 2008, 10:16:22 μμ »
 ::salut:: καλή συνέχεια περιμένουμε  :lol: πράγματα .
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 09, 2008, 11:48:27 μμ »
Mία παρατήρηση με επιφύλαξη, καθώς δεν είμαι 100% βέβαιος, ούτε ειδικός στις citroen. Παναγιώτη, νομίζω οτι πρέπει να αλλάξεις και προφυλακτήρα γιατί το μοντέλο της heller δίνει τον προφυλακτήρα που χρησιμοποιήθηκε στην δεκαετία του 50. Δες εδώ τι εννοώ  ::arrowdown::
http://lesautosdandre.free.fr/modeles/images/15-6-1950-ec03-03.jpg
http://lesautosdandre.free.fr/modeles/images/15-6-1950-ec03-01.jpg
http://lesautosdandre.free.fr/modeles/images/15-6-1950-ec03-02.jpg
Απο την άλλη , έχω δει την προπολεμική 7C με προφυλακτήρα "μουστάκια"   ::dontknow::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 10, 2008, 09:02:58 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα και σας ευχαριστώ  :wink:  Μόλις τελειώσω με την Triumph (σήμερα το βράδυ θα έχουμε ενα προτελευταίο update  :wink: ) σειρά θα έχει αυτό το "θηρίο"  8)
 Γιάννο φίλε μου έχεις δίκιο με τους προφυλακτήρες εν' μέρη....τί εννοώ, το 15CV είχε τρείς διαφορετικού τύπου προφυλακτήρες. Τον αρχικό τύπο απο το '32 -> '35 του τύπου "μακρυά μουστάκια", τον τύπο '35 -> '40 του τύπου "μουστάκια" και τον τελικό τύπο σαν αυτό που φαίνεται στις φώτο σου (τύπος Barriere) που όμως υιοθετήθηκε το '52 -> '57.  Οπότε ολα τα "15" με το "μπαούλο" πίσω έχουν αυτού του τύπου τους προφυλακτήρες λόγω όγκου. Ξέρω οτι σε πολλές φώτο υπάρχουν αυτοκίνητα με το τύπο ρεζέρβα + πορτμπαγκάζ και προφυλακτήρες barriere αλλά είναι λάθος και αποτελούν μετασκευές σύγχρονες  :wink:
 Ορίστε και οι original προφυλακτήρες τύπου "μουστάκια" και του τύπου "Barriere" απο το original βιβλίο συντήρης και επισκευών που μου έστειλε ο φίλος Sebastian

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:06:16 πμ »
Καλημερα Παναγιωτη.Α ρε φιλε δεν πιανεσε και δεν δενεσε με τιποτες.Ξερεις εδω θελει πολυ μερακι και υπομονη στην κατασκευει.Το πιο βασικο ειναι να εχεις καθαρες κολυσεις γιατι το γυαλιστερο χρωμα στο βαψιμο δεν συνχωρη λαθη και σε τετοια κλιμακα.Παντος δεν αμφιβαλο για ενα ακομα ομορφο μοντελο σου.Καλη δυναμη ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 10, 2008, 12:18:02 μμ »
Ένα ακόμα projet σου που θα παρακολουθούμε με την βοήθεια...οφθαλμίατρου :lol: 8)

Καλή αρχή φίλε μου και ακόμα καλύτερη συνέχεια ::icon_thumright::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 11, 2008, 09:16:36 μμ »
Ρε συ Πάνο? Τί σ'έπιασε με τις μεγάλες κλίμακες? 1/9 τώρα 1/8 μετά 1/5 κατόπιν 1/2, ......1/1.......2/1......3/1....35/1 (?)
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2008, 06:55:46 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα  :wink: 
 σήμερα ξεκινώ επιτέλους το citroen μιας και επιτέλους προμηθεύτικα τα απαραίτητα χρώματα  :wink:  Πρώτα απ' όλα ξεκινώ με την μηχανή.....και όπως λένε "η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται" 
::arrowred:: Click to see the original size. εφαρμογή τύπου Heller  ::eusa_wall:: ::eusa_wall::  άμα είναι τέτοια η εφαρμογή και όλου του υπόλοιπου κιτ "καήκαμε"  :cry: :cry: :cry: :cry:
 Έτσι εδώ και 11/2 ώρα "παλεύω" με το μοτέρ......μιλάμε για τεράστια μηχανή   :shock: :shock: :shock:
Ίσως την μεγαλύτερη που έχω δεί σε πλαστικό κιτ.....
Click to see the original size.Click to see the original size.
 και είναι απλά ακόμα στο 10% της κατασκευής της, μιας και έχω κολλήσει τα βασικά ώστε να βαφεί και έπειτα θα κολλώ τα επιμέρους κομμάτια της........
 Ναι αλλά ΠΟΣΟ μεγάλη είναι  :?: :?: :?:

πρπ ΤΟΣΟ μεγάλη  :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Click to see the original size.
 το tiger είναι 1/72, το Kubel 1/35 και το F-4 1/48  :!: :!: :!: :!:
Click to see the original size.
 και με μια 35αρα Dragon  8) 8) 8)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2008, 07:05:46 μμ »
Καλή αρχή φίλε Πάνο!

:shock: :shock: :shock: :shock: Αυτή είναι ένα μοντέλο από μόνη της!!!

Φαντάσου λεπτομέρεια που τραβάει επάνω της :twisted: :twisted: :twisted:

Εν αναμονή εξελίξεων ::icon_thumright::

Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2008, 07:50:50 μμ »
kalo κουραγιο με το θεριο
μην ανχονεσε απ'οτι εχω δει απο αλλες δουλειες σου
το αποτελεσμα θα ειναι και παλι ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:01:07 μμ »
Σας ευχαριστώ φίλοι μου  :wink: θέλει πολύ υπομονή και άλλα τόσα γαλλικά το "άτιμο"  ::mastigio79:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:21:28 μμ »
Σαν κινητήρα καραβιού είναι δίπλα στο Tiger!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:37:31 μμ »
Πάντως παιδιά άμα το δείτε από κοντά σας πιάνει απελπισία!!  :shock: Καλό κουράγιο Πάνο!!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 03, 2008, 12:05:01 πμ »
ρε συ  :oops: εγώ άμα έπιανα αυτό το κιτ θάπρεπε να μοντελάρω από το παράθυρο...δεν θα χωρούσαμε όλοι μαζί στο εργαστηριάκη μου  :roll:
καλή συνέχεια  :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 03, 2008, 12:21:40 πμ »
 :shock: Τι λες τωρα??? Υποθετω οτι εχει και το γνωστο μαλακο πλαστικο της heller  ::eusa_wall:: Καλο κουραγιο Παναγιωτη και καλη συνεχεια ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 03, 2008, 11:53:56 μμ »
Φίλοι μου thnks για την "ψυχολογική υποστήριξη"  :mrgreen: :mrgreen:  μιλάμε επι 2 μέρες τώρα δουλευώ ακατάπαυστα το μοτέρ  :evil: :evil:  Εχω "αδειάσει" 3 πλαίσια πλαστικού δλδ πρπ 50 κομμάτια και ακόμα είναι στο 50% ΜΟΝΟ το μοτέρ  :shock: :shock: :shock: 
 Η πλάκα είναι οτι για να φτιάξεις ενα σημείο του κιτ πρέπει να διαβάζεις τις οδηγίες μπρός - πίσω δλδ απο το στάδιο 3 στο στάδιο 15 και τουμπαλίν  ::cry2:: ::cry2:: και όλα είναι στα γαλλικά  8) 8)  Τελικά όταν ήρθε η ώρα να βάψω το μοτέρ (προτού κολληθούν οι λεπτομέρειες) βλέπω λέει "Light Grass Green"  :shock: :shock: :shock: :shock: ΛΑΧΑΝΙ μοτέρ  :!: :?: :?: :!: :?: :?:  Και όμως και σε original φώτος λαχανί είναι  ::karekla_gelio:: ::karekla_gelio:: ::karekla_gelio::  Μόνο γάλλοι και ιταλοί θα έκαναν τέτοιες "καγκουριές"

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 04, 2008, 12:15:12 πμ »
Αυτό δεν είναι αυτοκίνητο Παναγιώτη...
...Μπουγάτσα με μοτέρ είναι...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 04, 2008, 03:59:14 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα  :wink:  Επιτέλους ενα μικρό φώτο-update απο το μοτέρ.....
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
 σειρά έχουν τα καλώδια ηλεκτρικής παροχής και οι σωληνώσεις παροχής αέρα ή νερού / λάδια......σύνολο 49 κομμάτια ακόμα στα ήδη 67 κολλημένα  ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: Στο τέλος θα κολλήσω και τα 2 "μπράτσα" για την αλλαγή ταχυτήτων  8)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 04, 2008, 04:09:38 μμ »
 :shock: :shock:

67 κομμάτια ήδη και έχεις ακόμα 49???????

Φοβερή δουλειά φίλε Πάνο και τρομερή απόδοση του λερώματος!!!Keep up ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 04, 2008, 04:41:27 μμ »
Μπράβο βρε Παναγιώτη, πολύτ ωραίο μοτεράκι βγαίνει, καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 04, 2008, 05:41:02 μμ »
Ναι,ναι συμφωνώ, τα πας πολύ καλά με το μοτεράκι..  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:03:24 μμ »
αμαν.......τι ναι τουτο το θηριο???????αυτο θελει φουρνο αυτοκινητου για να το βαψεις το χεις σκεφτει??????? ::devil023::.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:04:25 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:56:55 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά  :wink:  ειλικρινά σε κάποιο πόστ μου θα σας "ανεβάσω" λίγο τις οδηγίες κατασκευής, να δείτε πώς "δίνει" η Heller το μοτέρ  ::eusa_wall::   Εδώ και 1 ώρα λοιπόν περνώ τα καλώδια....άλλα μαύρο άλλα άσπρα και τελικά τα μπουζοκαλώδια κόκκινα  8) 8) Μααα καλά αυτό δεν θα γίνει αυτοκίνητο αλλά ουράνιο τόξο  :lol: :lol: :lol:
 Βλέποντας το original manual διαπιστώνω οτι η φτερωτή του ψυγείου είναι τελείως "κουκουρούκου"  :evil: :evil: αλλά δεν πειράζει μιας και δεν θα φαίνεται στι τέλος....όπως και σχεδόν το 70% όλου του μοτέρ  ::cry2:: ::cry2:: ::cry2:: μόνο ότι είναι απο το μέσο της πολλαπλής / τρισιμπιτέρ (αριστερά - δεξιά) και πάνω θα φαίνεται τελικά.....

Tags: