Φίλοι μου καλημέρα
Σήμερα παρέλαβα ενα super κομμάτι που παρήγγειλα πριν καιρό, μόλις τελείωσα το Kubelwagen της Revell.......Πρέπει κατ' αρχάς να πώ ενα μεγάλο
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φίλο Γιώργο (Soumi) που με βοήθησε πολύ στο να προμηθευτώ το κιτ

Λοιπόν όπως λέει και ο τίτλος πρόκειται για το Citroen 15CV SIX της Heller σε κλίμακα 1/8.........Πρόκειται για ενα "θηριώδες" κιτ που τελειωμένο με τους προφυλακτήρες ξεπερνά τα 62εκ. και που δίπλα του το Kubel μοιάζει τρίκυκλο

Βέβαια μπορεί "άνετα να κάτσει" δίπλα σ' ενα 9άρι μοντέλο μιάς και η 1/8 με την 1/9 είναι σχεδόν ίδιες σαν κλίμακες......
Το κιτ θα γίνει πλήρες λειτουργικό και μ' αυτό εννοώ λειτουργικός κινητήρας + φώτα μπρός πίσω + ταχύμετρο + αναρτήσεις, θα ανοίγουν τα πάντα (πόρτες - καπώ μπροστά - μπαγαζιέρα πίσω - ντουλαπάκι στο ταμπλώ)....Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω ακόμα ενα φίλο μοντελλιστή απο κάπως μακρυά....
Merci Sebastian 
μιας και μου έστειλε κόπια απο το original βιβλίο συντήρησης και επισκευών που είχαν όλα τα συνεργεία της Citroen και περιέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ του αυτοκινήτου σε αναλυτικά σχεδιαγράμματα (φτιάχνοντας κάθε στάδιο του κιτ θα παραθέτω και original σχεδιάγραμμα

)
Τώρα λίγα λόγια για το Citroen.....To 15CV κατασκευάστηκε απο το 1932 -> 1940 όταν και καταλήφθηκε το εργοστάσιο απο τους γερμανούς, η παραγωγή του ξαναξεκίνησε το '52. Το 15CV θεωρούταν ο "μεγάλος αδερφός" του 11CV και ήταν σαν την γαλλική λιμουζίνα της εποχής. Μάλιστα είχα εξακύλινδρο κινητήρα γιαυτό και το "six". Τέλος το 15CV σε αντίθεση με το 11CV δεν ήταν όχημα εκστρατείας αλλά όχημα πόλεως.....
Το κιτ τώρα......τυπικό Heller.....με μέτρια εφαρμογή και χάλια σήματα, αν και δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτά

Τα χρωμιομένα μέρη είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς και τα διάφανα

Αν και κιτ δεκαετιών πιά, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα flash (περισσευούμενο πλαστικό), ίσως λόγω μη καταπόνησης του καλουπιού μιας και δεν κυκλοφόρησαν αρκετά κομμάτια

Το citroen θα γίνει κατάμαυρο γυαλιστερό με πινακίδες και σήματα (σημαιάκι στο μπρός φτερό) της γερμανικής στρατιωτικής αστυνομίας που έδρευε στο Παρίσι κατα το '40 - '42. ΕΥΤΥΧΩΣ το κιτ δίνει και τα 2 πορτ-μπαγκάζ δλδ και το φλάτ με την ρεζέρβα του '32 -> '40 (που θέλω

) αλλά και την μπαγκαζιέρα "μπαούλο" του '52.......Τα καθίσματα θα γίνουν δερμάτινα μπορντώ........