Αποστολέας Θέμα: Triumph 3WH 1/9 Eλληνική  (Αναγνώστηκε 4959 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Triumph 3WH 1/9 Eλληνική
« στις: Απριλίου 25, 2008, 12:30:42 πμ »
 Φίλοι μου καλημέρα  ::salut::   Αφού τελείωσε το Kubel μου σήμερα ξεκίνησα την κατασκευή της Triumph σε κλίμακα 1/9 της Italeri.
Σκοπός μου να την κάνω ελληνική όπως εκείνη που οδηγούσε ο παππούς μου κατα τον εμφύλιο πόλεμο. Οι βρετανοί έδωσαν δεκάδες τέτοιες στον ελληνικό στρατό μετά τον Β' Π.Π. Σύμφωνα με εξιστορήσεις του παππού στην αρχή το σώμα διαβιβαστών του Γ' Σ.Στρ. τις παρέλαβε σε "ερημί" χρώμμα ενώ αργότερα οι τελευταίες που παρελήφθηκαν ήταν σε "πράσινο" χρώμμα όπως ακριβώς και οι πρώτες Harley  (Σταύρο :wink: )
Μέσα σε 4 μήνες, αφού παρελήφθησαν όλα τα "κομμάτια", όλες οι Triumph έγιναν olive drub  :wink:
  Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει προς στιγμή, και ζητώ την βοήθεια σας  ::eusa_pray:: , είναι οι πινακίδες  :!: :!: Δεν θυμάται πώς ήταν οι πινακίδες κυκλοφορίας απο τις στρατιωτικές μηχανές.....θυμάται μόνο οτι πρέπει να ήταν με 3 νούμερα και το "βασιλικό στέμμα"  :roll: :roll:
 Το κιτ λοιπόν είναι αυτό  ::arrowred::
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Triumf3WH1.jpg[/IMGt]
 και η αρχή με το μοτέρ  ::arrowred::
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Triumphmotor2.jpg[/IMGt][IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Triumphmotor1.jpg[/IMGt]
 το οποίο βάφτηκε με χρώμματα metallizer της Model Master και οι διαρροές του λαδιού με oil της Lifecolor σειρά Techchrome

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: Triumph 3WH 1/9 ελληνική
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 25, 2008, 12:37:30 πμ »
.....Στην συνέχεια άρχισα σιγά σιγά να συναρμολογώ το "σκελετό" της μηχανής......Οι μοτοσυκλέτες πιστεύω οτι έχουν μια ιδιαιτερότητα, πρέπει πρώτα να βάφεις τα επιμέρους κομμάτια π.χ. τεπόζιτο + λασπωτήρες κτλ και μετά να τα τοποθετείς  :wink: :wink: αλλιώς επειδή όλα είναι στην "φόρα" άμα τα βάψεις ήδη κολλημένα όλα θα γίνουν  ::toualet::  :mrgreen:
 Σ' αυτό το μοντέλο επίσης θα δοκιμάσω κάτι καινούργιο (για εμένα).....θα ξεκινήσω το βάψιμο με "ανοιχτό τόνο" του βασικού χρώμματος δλδ "τα φώτα" και αργότερα θα το κάνω πιο σκούρο με wash και φίλτρα ώστε να "φθάσει" το normal χρώμμα  :roll: :roll:
 Έτσι αφού έβαψα τον "σκελετό", το τεπόζιτο κτλ με ενα μίγμα olive drub + olive green + ochre yellow σαν "φώτα" του βασικού και τελικού olive drub, κόλλησα το μοτέρ και τα βαμμένα κομμάτια  ::arrowred::
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Picture001-1.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 25, 2008, 09:53:43 πμ »
Ασταμάτητος είσαι Παναγιώτη :!:
Καλή επιτυχία στη νέα σου κατασκευή.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 25, 2008, 01:44:56 μμ »
 ::brancard:: ::brancard:: ::trinken_002::
Ελεος φιλε και καλη διασκεδαση ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 25, 2008, 09:18:01 μμ »
Ωραίος Πάνο! ʼντε θα την δει και ο παππούς και θα χαρεί!  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Για τους φιλους Γιωργος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • To create something you must be something.
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2008, 12:05:08 μμ »
Τι εγινε Πανο? Βλεπω μπηκες στην 1/9 για τα καλα και με θεαματικα αποτελεσματα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Τα λογια ειναι περιτα...
When we accept tough jobs as a challenge and wade into them, miracles can happen!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
Απ: Triumph 3WH 1/9 ελληνική ΦΩΤΟ εποχης!!!!!!!
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2008, 02:31:54 μμ »
Φίλοι μου καλημέρα και χρόνια πολλά  :wink:  Σήμερα "ανέβηκα" στο πατρικό μου και επ' ευκαιρεία "ανέκρινα" παππού και πατέρα σχετικά με την μότο και "ψαχούλεψα" τις οικογενειακές φώτο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Αμέσως βρήκα κάποια πραγματάκια.........(το "υδατόσημο" βάλθηκε" για ευνόητους λόγους μιας και πρόκειται για οικογενειακές φώτο)

Η triumph του παππού μου κάπου στο όρος Βέρμιο κατα τον εμφύλιο...Η πινακίδα τελικά είναι λευκή με μαύρα γράμματα, με 3 αριθμούς και ενα μικρό γράμμα σαν εκθέτη....Αυτός ο αριθμός (εδώ το Α) σήμαινε τον λόχο (εδώ δλδ Α λόχος διαβιβαστών)  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 Το "στεφάνι" του μπροστά προβολέα είναι inox  :shock: :shock: γιατί έτσι έπρεπε να είναι σε μή πολεμική αποστολή....σε πολεμική αποστολή το κάλυπταν με μια δερμάτινη κουκούλα (και οχι με μεταλικό καπάκι όπως οι original βρετανικές)  :!: :!: :!:

Αργότερα παραλάβαμε τις πρώτες Harley.....Προσέξτε την ελληνική πατέντα  :!: :!: :!: Πίσω απο τα μεταλικά "μπράτσα" (προστατευτικά σε περίπτωση πτώσης) original της Harley οι έλληνες έβαλαν καπλαμάδες μαζί με φύλλο λαμαρίνας για λασπωτήρες  :mrgreen: :mrgreen:
 Επίσης παρατηρήστε το "σπαστό" παμπρίζ που είχαν όλες οι Harley......O παππούς μου φορά το δερμάτινο τζάκετ που είχαν όλοι οι αξιωματικοί μοτοσυκλετιστές....ενώ ο φίλος του δίπλα είναι υπαξιωματικός και φορά το μάλλινο πουλόβερ.......

Εδώ και πάλι το δερμάτινο τζάκετ βρετανικής προέλευσης αλλά και οι 2 (παππούς και φίλος του) φοράνε τις "κιλότες" (έτσι τα έλεγαν) αμερικάνικης προέλευσης με ενισχυμένη επένδυση εσωτερικά των μηρών για να μην "λιώνουν" απο την τριβή με την μηχανή. Βλέπετε ο ελλη. στρατός ήταν στα σπάργανα και φορούσαμε οτι μας έδιναν ώς βοήθεια....

Ακόμα μια όπου φαίνεται η ελληνική πατέντα των λασπωτήρων..πίσω ο Χορτιάτης....Ο δρόμος είναι η Λεωφόρος Στρατού στην Θεσ/νίκη  :shock:

ʼσχετη με το θέμα αλλά μαζί με τις Harley πήραμε και Jeeps
 Τέλος ο πατέρας μου διαφωνούσε με τον παππού μου γιατί θυμάται και εκείνος οτι οι Harley (δεν πρόλαβε τις Triumph) ήταν σκούρες πράσινες (Dark Green  :?: :?: ) όταν ήταν φαντάρος  :roll: :roll: :roll:

Πράγματι ο πατέρας μου (ο "κεφάλας" που δεν του χωρά το κράνος  :mrgreen: :mrgreen: ) οδηγούσε κάπου κάπου ως κρυπτογράφος στις Σέρρες μια "σκούρη πράσινη" Harley το '53........Προσέξτε το λευκό κομμάτι μπροστά στον λασπωτήρα με τον ελληνικό θυρεό και τον αριθμό αμερικάνικο - βρετανικής τακτικής στο τεπόζιτο  8)
 Το ξέρω οτι το παρόν θέμα αναφέρεται στην Triumph αλλά ο φίλος Σταύρος με βοήθησε να βρώ μια 9αρα Harley της Italeri οπότε θα γίνουν και οι 2 μαζί σε κοινή βάση ως "Οι ελληνικές στρατιωτικές μηχανές"
 ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn:: ::avgreekflag5pn::
 ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας  :wink:  σύντομα update με φώτος απο την πρόοδο των εργασιών  8)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 01, 2008, 12:51:46 πμ »
Ενα μικρό φωτο-update

δυστυχώς είχαμε ενα μικρό ατύχημα με την μανιβέλα εκκίνησης αλλά φτιάχνεται  8)  Το χρώμμα είναι το Olive Drub Invecchiato (Lifecolor UA003) που θα αποτελέσει "τα φώτα' του βασικού χρώμματος....
 Οι ρόδες δεν είναι τοποθετημένες μόνιμα παρα μόνο μ' ενα πείρο, μιας και θα βγούν να βαφούν - σκονιστούν κτλ κτλ....

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 01, 2008, 03:05:42 πμ »
Ωραίος ο μηχανόβιος!!  Καλή συνέχεια Πανικέ  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 01, 2008, 10:39:16 πμ »
           Τελικά τα μεγάλων διαστάσεων μοντέλα έχουν άλλη γοητεία καί άλλη δυναμική.Πολλοί δεν έχουμε τολμήσει να "πιάσουμε" κάτι ανάλογο.
           Αν καί το αποτέλεσμα της Triumph είναι αναμενόμενο,περιμένω με αγωνία να δω την συνέχεια.

Όσο γιά τις φωτογραφίες του παππού...............τί να πεί κανείς ?..............Θησαυροί.Θυμάμαι καί τον πατέρα μου να έχει λίγες φωτογραφίες από τον καιρό που ήταν φαντάρος στο Κιλκίς.Θα τον ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε ανασκαφές........

ʼλλες εποχές άλλοι άνθρωποι.Αλήθεια.........βλέπει σήμερα κανείς φωτογραφίες στρατιωτών εν υπηρεσία καί αυτοί να είναι χαμογελαστοί ?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 01, 2008, 11:04:41 πμ »
Οι παλιές φωτογραφίες αλλά και η κατασκευή σου απλά με ενθουσίασαν  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: Καλή συνέχεια με τις όμορφες επιλογές σου.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 01, 2008, 12:26:24 μμ »
Ωραία κατασκευή Παναγιώτη!
Επίσης πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 01, 2008, 05:12:19 μμ »
Φίλοι μου ευχαριστώ μακάρι να μπορέσω να "πάρω το ok" του παππού  :wink: :wink:
 Πάντως η "μεγάλες" κλίμακες έχουν και αυτές τις χάρες τους.....περιθώρια απο απλές βελτιώσεις μέχρι ..........το  + οο  :mrgreen: :mrgreen:
Είναι και εντυπωσιακά σε μέγεθος και αμέσως "τραβάνε" το μάτι.....γιαυτό κάποτε - αλλά και τώρα πιστεύω οτι πρέπει να "διαγωνίζονται" σε ξεχωριστή κατηγορία....αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...Όμως δεν "συγχωρεί" και μικρολαθάκια που σ' άλλες κλίμακες "περνάνε στο ντούκου"....μια κακοπινελιά ή ενα mark-pin και κάνει "μπάμ".........

Όσο γιά τις φωτογραφίες του παππού...............τί να πεί κανείς ?..............Θησαυροί.Θυμάμαι καί τον πατέρα μου να έχει λίγες φωτογραφίες από τον καιρό που ήταν φαντάρος στο Κιλκίς.Θα τον ρωτήσω αν μπορούμε να κάνουμε ανασκαφές........

ʼλλες εποχές άλλοι άνθρωποι.Αλήθεια.........βλέπει σήμερα κανείς φωτογραφίες στρατιωτών εν υπηρεσία καί αυτοί να είναι χαμογελαστοί ?
Πραγματικά κρίμα είναι να τις "τρώνε τα σκοτάδια" και η αφάνεια στα albums.......με ενα απαραίτητο watermark που να μην "ενοχλεί το μάτι" και να "δημοσιευτούν" νομίζω οτι είναι οτι καλύτερο.....Και 'γώ μην "βρίσκοντας άκρη" σχετικά με χρώμματα και πινακίδες, θυμήθηκα την ωραία "κίνηση" του Τάσου (phantomphlyer) που "ανέβασε" φώτος απο το οικογενιακό album του και είδαμε cv σε ελληνικά χέρια και αεροσκάφη της Π.Α.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: 
 Ίσως να "ανοίγαμε" ενα topic μ' ανάλογο θέμα π.χ. "Παλιές φώτο απο τα οικογενειακά albums μας"  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 04, 2008, 01:59:27 πμ »
Παναγιώτη είσαι φοβερός  :D κι εσύ και οι κατασκευές σου (όπως και οι οικογενειακές φωτό)  ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 04, 2008, 02:02:34 πμ »
Thnks Νίκο φίλε μου  :wink:  Σήμερα την έβαψα την τελική απόχρωση του Olive Drub......αύριο το απογευματάκι θα "ανεβάσω" φώτος  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 04, 2008, 04:10:43 μμ »
Συνέχεια στην Triumph......Αφού έβαψα τα τελικά "χέρια" με το olive drab και τις αποχρώσεις του.....έβαψα την μπαταρία με μαύρο μάτ και τον ιμάντα συγκράτησης του με leather brown.....πέρασα και σύνδεσα τα καλώδια και τις ντίζες. Έβαψα στην συνέχεια με chrome silver το εσωτερικό του προβολέα και πρόσθεσα μερικά "ψιλά" πραγματάκια γύρω γύρω απο το τιμόνι.
 Στην συνέχεια έβαψα 2-3 "χέρια" με πολύυυ αραιωμένο Oil της Lifecolor όλο το κάτω μέρος δλδ ζάντες + ακτίνες, μοτέρ + "σκελετό" μηχανή΄ς μέχρι και το κάτω μέρος του τεπόζιτου, αλυσίδα κίνησης, μπαταρία + κάτω μέρος πίσω λασπωτήρα.....Αυτό δημιούργησε ενα φίλτρο μπίχλας μιας και λάδια + βρωμόνερα "κάθονται" σ' αυτά τα μέρη.  Επόμενη κίνηση, στα ίδια μέρη ξαναψέκασα πολύυυυ αραιωμένο Smoke της Lifecolor που πλέον έδωσε "βάθος" και τα καμμένα λάδια + γράσσα κτλ
 Σειρά έχει τώρα ελάχιστο chipping με μαύρο ματ (μιας και αυτό ήταν το αστάρι τους) σε μερικά σημεία, επένδυση με δέρμα της σέλας, ταχύμετρα κτλ όργανα και τέλος πολύυυ ελαφρό σκόνισμα....
 Το βράδυ θα είναι σειρά της εξάτμισης  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 04, 2008, 10:06:05 μμ »
Ω ρε φιλε κουκλαρα λεμε  ::love7:: ::love7:: ::love7::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 04, 2008, 10:23:18 μμ »
Πανέμορφη έγινε.
 ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 04, 2008, 11:31:55 μμ »
Thnks φιλαράκια  :wink: :wink: :wink:

"Πανάθεμα την σέλα μου μέσα"  :evil: :evil: :evil: δεν "στρώνει" με τπτ το δέρμα  :evil: :evil: :evil:  Χμμμμ θα αναγκαστώ να το κολλήσω γιατί με ράψιμο δεν "στρώνει"  :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 04, 2008, 11:50:20 μμ »
Την έχεις καβαλήσει και πηγαίνεις με τους μαρσπιέδες Πάνο... Φουλ καρέ του "9"...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 05, 2008, 11:04:26 μμ »
 ::thanks_smilie:: Κώστα φίλε μου  :wink:    Ετοίμασα και την σέλα, δυστυχώς με κόλλα  :evil: και την "άφησα" με τις μορσέτες να στεγνώσει για όλη την νύχτα.......Πίνω λίγο μπυρίτσα και βούρρρρρ για την εξάτμιση  ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 07, 2008, 11:20:50 μμ »
Πολύ ωραία βγαίνει Πάνο!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 10, 2008, 08:39:06 μμ »
Αλέξη φίλε μου  ::thanks_smilie::  :wink:
 Λίγο πρίν την ολοκλήρωση της μηχανής, σκονίστηκε και λασπώθηκε.........

αφού είδα 5-6 φορές το dvd του Mig "Pigments" αποφάσισα να "πειραματιστώ" επάνω στην Triumph  :roll: :roll:  Ελπίζω να μην την κατέστρεψα  :oops: :oops: :oops:
 Σε λίγο θα βάψω το "στεφάνι" του μπροστά προβολέα με chrome silver και θα κολλήσω κάθισμα και εξάτμιση που είναι ήδη έτοιμα  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:10:14 μμ »
Παναγιώτη μην την βαρυφορτώσεις με λάσπες. Δεν της πάει.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 10, 2008, 10:29:55 μμ »
Παναγιώτη, θα φτιάξεις βάση με λασπουριό; Αν ναί πιστεύω θα τη δέσεις κάπως...αν όχι, είναι κρίμα να έχει αυτή την εμφάνιση, πιστεύω ότι ένα ελαφρύ σκόνισμα θα αρκούσε και θα ήταν ότι πρέπει.  :roll:
Αυτή βέβαια είναι η εντελώς προσωπική μου άποψη  :oops:

Tags: