Φίλοι μου καλησπέρα,
αισίως οι εργασίες για το Jagdpanther της Tamiya έφτασαν στο τέλος τους. Από το τελευταίο μου update κύλησε ...αρκετό νερό στο αυλάκι και έφτασα στο αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτό που postαρω.
Μετά τα Whash και τα φίλτρα λοιπόν, σειρά είχαν τα στεγνά πινέλα για να για να δοθούν διαφορετικές τονικότητες στα χρώματα της παραλλαγής αλλα και να αναδειχτούν καποιες λεπτομέριες. Πέρασα λοιπόν με λάδι chrome green hue για να ξανοίξω το πράσινο και vandykebrown+white τα μέρη οπου ήταν καφέ. Επίσης σε κάποια σημεία έγινε στεγνό πινέλο με το no56 alouminium της humbrol για να αποδοθεί η υφή του μετάλου σε καποια σημεία.
Αφού αφέθηκε να στεγνώσει κανα δυο μέρες, όλο το μοντέλο ψεκάστηκε με δυο χέρια ματ βερνίκι της whinsor n newton σε αναλογία 2:1 με νερό.
Oι μεταλλικές ερπυστριες βάφτηκαν πρωτα με το no11 της humbrol, μετά με το XF 52 flat earth της Tamiya. Μετά έγιναν αλλεπαληλα wash με raw umber, burnt sienna, καθώς και ανοιχτότερους τόνους raw umber+yellow+white. Μετά "λερώθηκαν" με mig pigments light dust+European dust διαλυμένα με turpentine, και τοποθετήθηκαν στο άρμα.
Επόμενο στάδιο, το σκόνισμα, όπου όλο το μοντέλο ψεκάστηκε με πολύ αραιωμένο flat earth της Tamiya δίνοντας έμφαση κυρίως στα κάτω μερη του άρματος. Ακολούθησαν διαφοροι τόνοι απο mig pigments light dust, european dust, rubbel dust στους τροχούς στα κάτω μερη του μοντελου και σε καποια επιλεγμένα σημεία. Οι ερπύστριες ξαναπεράστηκαν με το παραπάνω μίγμα απο pigments + stadard rust. Αφού στέγνωσαν τα pigmants οι επύστριες ξύστηκαν για να αποκαλυφτεί η μεταλική τους υφή.
Καποια τρεξίματα σκουριάς και σκόνης αναπαραστήθηκαν με burnt sienna αλλα και αραιωμένα ακρυλικά.
Η φίγούρα που δίνει η Tamiya έιναι πολύ καλή, βάφτηκε με λάδια το πρόσωπο και ακρυλικά της vallego τα υπόλοιπα μέρη της και κολλήθηκε στη μια ανοιχτή θυρίδα.
Τέλος τοποθετήθηκε η κεραία από χορδή ηλεκτρικής κιθάρας και βάφτηκε μάυρη.
Μετα από όλα αυτά το άρμα μου δείχνει κάπως έτσι
Θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας κ την κριτική σας.
Ευχαριστώ