Αποστολέας Θέμα: JAGDPANTHER LATE VERSION - TAMIYA 1/35  (Αναγνώστηκε 4317 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: JAGDPANTHER LATE VERSION - TAMIYA 1/35
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 29, 2008, 12:44:43 μμ »
Φίλε Γιώργο,

Το γενικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, τοσο το βάψιμο σου (πολύ καλή χρήση του αερογραφου στο free hand xωρίς overspray τουλαχιστον απο τις φώτο) οσο και η παλαίωση σου..

Για το chipping πιστεύω οτι έγδαρες τα σωστά σημεία ωστόσο θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις λίγο πιό αραιωμένο χρώμα καθώς και ψιλές πινελιές.. Μην ξεχνάς, κάθετο το πινελάκι και λίγο χρώμα την φορά..

Αν συνεχίσεις έτσι θα δούμε πολύ ωραίες δουλειές απο εσένα.. Συγχαρητήρια  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 29, 2008, 08:30:59 μμ »
Φίλε Greg
Σ ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου.
Για το chipping που λές έχεις απόλυτο δίκιο καθώς σίγουρα δεν είναι από τα δυνατά μου σημεία το chipping, προσπαθώ όμως να βελτιωθώ.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 30, 2008, 09:36:40 μμ »
Γιώργο σήμερα χτύπησα αλύπητα και εγώ ενα jagdpanzer38 της Eduard
θέλω να πεις πόσο και από που πήρες τις ερπύστριες .Αν της πήρες απο Ελλάδα για ευνόητους λόγους στείλε μου pm.Ευχαριστώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:38:53 πμ »
Ωραία δουλειά έχεις κάνει αναμένεται το αποτέλεσμα ::eusa_clap::

Lucas

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 31, 2008, 06:22:13 μμ »
Φίλε να σε ρωτήσω κάτι?
Πριν την ερώτηση βέβαια συγχαρητήρια για την πολύ ωραία δουλειά.

1.τα χρώματα της Tamiya , είναι ακρυλικά φαντάζομαι έτσι? αλλιώς θα στο σήκωνε το χρώμα, το white spirit όταν έκανες αυτό με τις κουκίδες (φιλτρο?).
2. αν το βασικό χρώμα ήταν σμάλτου .... πως θα έκανες αυτή τη διαδικασία?

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω σύντομα να δούμε νεες δουλειές σου
Αγκάλιασε τη ζωη και πήδα στο κενό
στη θάλασσα που απλώνεται μπροστά σου
στη θάλασσα που είναι ένα όνειρο τρελλο
στ'ασπρόμαυρο να βρείς τα χρώματα σου

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:12:29 μμ »
Φίλε agaida τις ερπύστριες τις αγόρασα από το www.jadarHobby.waw.pl απο την Πολωνία. Κόστισαν  35EUR,  με τα μεταφορικά μαζι όμως η τιμή πήγε πάνω απο 40EUR.

Φίλε να σε ρωτήσω κάτι?
Πριν την ερώτηση βέβαια συγχαρητήρια για την πολύ ωραία δουλειά.

1.τα χρώματα της Tamiya , είναι ακρυλικά φαντάζομαι έτσι? αλλιώς θα στο σήκωνε το χρώμα, το white spirit όταν έκανες αυτό με τις κουκίδες (φιλτρο?).
2. αν το βασικό χρώμα ήταν σμάλτου .... πως θα έκανες αυτή τη διαδικασία?

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω σύντομα να δούμε νεες δουλειές σου
Φίλε Dantelas τα χρώματα της Tamyia είναι  ακρυλικά. Για χρώματα σμάλτου ύπαρχει ο όντως κινδυνος να "σήκωνε" το χρώμα. Για να το αποφύγεις αυτό θα πρέπει να στεγνώσει καλα το σμάλτο κανα δυο μέρες τουλάχιστον και μετα να περάσεις από πάνω κάποιο βερνίκι gloss ή satin. Εγώ βέβαια αποφεύγω να χρησιμοποώ σμάλτα και απο αυτή την αποψη δεν εχω πρόβλημα.

Φίλε Lucas σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αποσυνδεδεμένος chl

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγαλεω
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:00:15 πμ »
το αποτελεσμα μιλαει απο μονο του.
Επισης η σειρα των εργασιων σου
ειναι πληρως μα πληρως κατανοητη για μασ τους νεους ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut::
συνχαριτιρια ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:34:12 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα,
αισίως οι εργασίες για το Jagdpanther της Tamiya έφτασαν στο τέλος τους. Από το τελευταίο μου update κύλησε ...αρκετό νερό στο αυλάκι και έφτασα στο αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτό που postαρω.
Μετά τα Whash και τα φίλτρα λοιπόν, σειρά είχαν τα στεγνά πινέλα για να για να δοθούν διαφορετικές τονικότητες στα χρώματα της παραλλαγής αλλα και να αναδειχτούν καποιες λεπτομέριες. Πέρασα λοιπόν  με λάδι chrome green hue για να ξανοίξω το πράσινο και vandykebrown+white τα μέρη οπου ήταν καφέ. Επίσης σε κάποια σημεία έγινε στεγνό πινέλο με το no56 alouminium της humbrol για να αποδοθεί η υφή του μετάλου σε καποια σημεία.
Αφού αφέθηκε να στεγνώσει κανα δυο μέρες, όλο το μοντέλο ψεκάστηκε με δυο χέρια ματ βερνίκι της whinsor n newton  σε αναλογία 2:1 με νερό.
Oι μεταλλικές ερπυστριες βάφτηκαν πρωτα με το no11 της humbrol, μετά με το XF 52 flat earth της Tamiya. Μετά έγιναν αλλεπαληλα wash με raw umber, burnt sienna, καθώς και ανοιχτότερους τόνους raw umber+yellow+white. Μετά "λερώθηκαν" με mig pigments light dust+European dust διαλυμένα με turpentine, και τοποθετήθηκαν στο άρμα.
Επόμενο στάδιο, το σκόνισμα, όπου όλο το μοντέλο ψεκάστηκε με πολύ αραιωμένο flat earth της Tamiya δίνοντας έμφαση κυρίως στα κάτω μερη του άρματος. Ακολούθησαν διαφοροι τόνοι απο mig pigments light dust, european dust, rubbel dust στους τροχούς στα κάτω μερη του μοντελου και σε καποια επιλεγμένα σημεία. Οι ερπύστριες ξαναπεράστηκαν με το παραπάνω μίγμα απο pigments + stadard rust. Αφού στέγνωσαν τα pigmants οι επύστριες ξύστηκαν για να αποκαλυφτεί η μεταλική τους υφή.
Καποια τρεξίματα σκουριάς και σκόνης αναπαραστήθηκαν με burnt sienna αλλα και αραιωμένα ακρυλικά.
Η φίγούρα που δίνει η Tamiya έιναι πολύ καλή, βάφτηκε με λάδια το πρόσωπο και ακρυλικά της vallego τα υπόλοιπα μέρη της και κολλήθηκε στη μια ανοιχτή θυρίδα.
Τέλος τοποθετήθηκε η κεραία από χορδή ηλεκτρικής κιθάρας και βάφτηκε μάυρη.
Μετα από όλα αυτά το άρμα μου δείχνει κάπως έτσι
Θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας κ την κριτική σας.
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 06, 2008, 12:34:51 πμ »
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ φίλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Τέλειο σε σκιάσεις - φθορές - σκονίσματα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 06, 2008, 01:08:58 πμ »
Γιώργο είναι φοβερό. Μου αρέσει πάρα πολύ. Σκόνισμα άψογο τόσο σε όλες τις επιφάνειες του άρματος όσο και στους τροχούς.
Με τις ερπύστριες (από την στιγμή που είναι μάλιστα και μεταλλικές) μήπως ταλαιπωρήθηκες μάλλον ασχολήθηκες πιο σωστά, λίγο παραπάνω απ΄όσο θα έπρεπε; Αλήθεια ποιός ο λόγος να τις βάψεις ασημένιες;;  :?: Πάντως κι εδώ το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο, δίνοντας την εντύπωση της λάσπης-σκόνης-σκουριάς και γενικότερης ταλαιπωρίας τους.   ::icon_thumright::
Κλείνοντας και πάλι μπράβο για την φοβερή δουλειά που έκανες στο άρμα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΥΓ Μια τελευταία μόνο παρατηρησσούλα για την φιγούρα αν και δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος για κάτι τέτοιο. Ξεγελά η φωτό ή το πρόσωπο κοκκινίζει λίγο περισσότερο απ'ότι θα έπρεπε και κυρίως σε σχέση με τα χέρια;
Επίσης την παραλλαγή στο χιτώνιο, ίσως θα έπρεπε να την "παλέψεις" λίγο ακόμα, "γεμίζοντας" με λίγες ακόμα πράσινες βούλες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 06, 2008, 01:52:11 πμ »
Φίλε Γιώργο,

Με πολύ λίγα λόγια..

Το άρμα το έχεις.. Η δουλειά είναι πολύ πολύ καλή.. Το τσιπινγκ το διορθωσες με τα κολπακια σου και εδεσε ωραία.. Μπραβο και κάτι μου λέει οτι θα δούμε ωραία πραγματα απο εσένα..

Τωρα για την φιγούρα (δεν είμαι εξπέρ αλλά το παλεύω το θέμα) νομίζω οτι πρέπει να την βγάλεις γιατί χαλάει την ωραία σου δουλειά.. Ενω την πολέμησες αξια (τα βαψιματα στους σταυρούς και στα πέτα είναι μικροδουλειά που απαιτεί καλό χερι, που το έχεις) νομίζω οτι δεν δένει με το υπόλοιπο και θέλει δουλειά κύριως στα γυμνά μέρη αλλά και στην παραλλαγή την οποία την πήγαινες μάλλον για Ιταλική..

Με παράδειγμα είναι σαν να σερβίρεις ενα πιάτο με ενα καλοψημένο φιλέτο με σωστα μπαχαρικά και ολο το ζουμί του και οι πατάτες που βάζεις για γαρνιτούρα να είναι καμμένες.

Μην παίρνεις τα σχόλια μου ώς κακοπροαίρετα.. Αντίθετα, αν δεν αξιζε η δουλειά σου δεν θα έλεγα τίποτα..

Μπράβο φίλε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 06, 2008, 08:40:04 πμ »
Φίλε Raw_Shooter, nino, Greg
Μένω έκπληκτος από τα λόγια σας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, με τιμάνε παρα πολύ αυτά τα σχόλια και είδικά όταν προέρχονται από εσάς που πραγματικά είστε Expert στό είδος.
Να κάνω μερικές διευκρινήσεις στα σχόλια σας.
1) Nino οι ερπύστριές δεν βάφτηκαν ασημένιες, ψεκάστηκε μαύρο no11 της humbrol, flat earth της Tamiya, μετα wash με λάδια και τέλος τα pigments. To μέταλλο αποκαλυφτηκε αφού τρίφτηκε σε καποια σημεια με ντουκόχαρτο.
2) Για τη φιγούρα. Εχετε δίκιο στα σχόλιά σας. Κι εσύ nino κι εσύ greg, όντως το πρώσοπο είναι λιγο πιο κόκκινο απο τα χέρια κι αυτό γιατί έδωσα περισσότερη έμφαση στο βάψιμο του προσώπου. Όσον αφορά την παραλαγή.Την συγκεκριμένη παραλλαγή  (λίγες πράσινες βούλες μέσα σε καφέκίτρινο) την έιδα σε ένα διόραμα με ένα tiger και προσπάθησα να την "αντιγράψω". Επέισης, ίσως έπρεπε να επιμείνω λιγο παραπάνω στο σκόνισμα του χιτωνίου.

Και πάλι σας ευχαριστώ φίλοι μου για τα καλά σας λόγια.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 06, 2008, 08:52:40 πμ »
Με τα παραπάνω σχόλια, τα είπαν όλα οι συνάδελφοι, οπότε για μένα μένει το  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼντε στο επόμενο τώρα και καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 06, 2008, 09:12:14 πμ »
Απλά με μπέρδεψε το Νο 11 που γράφεις για Humbrol. Nόμιζα ότι μιλούσες για το σμάλτο Silver No11, προφανώς εννοούσες ακρυλικό;;
Και πάλι μπράβο πάντως.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Επειδή όπως είπε και ο Γρηγόρης φαίνεται ότι διαθέτεις χέρι αλλά και μάτι, θα πρότεινα να ασχοληθείς λίγο ακόμα με το πρόσωπο, ξανοίγοντας το χρώμα του, όσο και με την παραλλαγή. Μετά θα είσαι τέλειος και με τη φιγούρα.  ::icon_thumright::
Μια ιδέα για τα χρώματα και το σχέδιο της παραλλαγής μπορείς να πάρεις από εδώ.  ::arrowred::  http://www.thuringenmilitaria.com/pictures/apzeltbahn.jpg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 06, 2008, 10:12:34 πμ »
Απλά με μπέρδεψε το Νο 11 που γράφεις για Humbrol. Nόμιζα ότι μιλούσες για το σμάλτο Silver No11, προφανώς εννοούσες ακρυλικό;;
Και πάλι μπράβο πάντως.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Εσύ καλά τα λες, εγώ μπερδεύτηκα! :mrgreen:  Εχεις δίκιο, το no 11 της Humbrol έιναι το silver. Eννούσα το μαύρο no 33 της humbrol. Sorry, στην περιγράφή μου μπέρδεψα τους αριθμούς, το  33 με το 11  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:02:20 πμ »
Και μιά ματιά εδώ:

http://www.lssah.com/camoflage.htm

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:42:33 πμ »
Και μιά ματιά εδώ:

http://www.lssah.com/camoflage.htm
Τα συγκεκριμένα σχέδια παραλλαγής αφορούσαν εκτός απο τους panzergrenadiers και τα πληρώματα των panzer?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:49:50 πμ »
Απο το 1944 και μετά τα παλικαράκια φορούσαν οτι βρίσκανε λόγο ελλειψης.

Μέχρι και τις Ιταλικές παραλλαγές οι οποιες πέσανε στα χέρια τους σε ποσότητες οταν βγήκαν οι Ιταλοί απο το παιχνίδι.

Για τα πληρώματα SS ήτανε σύνηθες να φοράνε παντελόνι παραλλαγής και απο επάνω το γνωστό μαυρο "σακάκι" αλλά και τις dot pattern.

Για την Wermacht το πιό συνηθισμένο ήταν η field grey στολή χωρίς να εξαιρείται το γεγονός οτι και αυτοί φορούσανε camo suits μετα το 44.

Σου δινω ενα παράδειγμα απο ενα παλαιότερο βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:58:02 πμ »
Ωραία δουλειά και μπράβο σου...το fotomontaz μου άρεσε παρα πολύ ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Lucas

Tags: