Αποστολέας Θέμα: Honda CRX 1/24 Fujimi  (Αναγνώστηκε 3588 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
Honda CRX 1/24 Fujimi
« στις: Απριλίου 18, 2008, 11:00:40 πμ »
Μετά απο παρακίνηση και φιλικές "πιέσεις" απο τον συνάδελφο ''αυτοκινητά'' Αλέξη/Souplaman είπα και γω να ξεκινήσω την πρώτη

μου προσπάθεια στο forum.

Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο μου "προσεγμένο" μοντέλο (θα το βάψω κιόλας ;) ) αφου τα προηγούμενα 2,3 τα εφτιαξα προ δεκαετίας και χαρακτηρίζονται τουλάχιστον αποτυχημένα.Για τους παραπάνω λόγους πρακαλώ , τους αγαπήτους συναδέλφους να είναι ελαστικοί στις κρίσεις τους και τρυφεροί προς τον "ψάρακα" :)

Ξεκινάμε λοιπόν με ένα Honda CRX τελευταίας γενιάς , γνωστό και ως  delSol.

Βασισμένο στο πάτωμα του Civic γενιάς EG ,παρήχθηκε απο το 1993 εως το 1999.Στη χώρα μας ηρθε σε 2 εκδόσεις .Το απλό 1.6 και το 1.6 Vtec.Εδώ να σημειώσουμε..

οτι το τελευταίο απέδιδε 160 ίππους ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ απο 1600 κυβικά εκατοστα   εν έτει 1993.

Αυτό για κάτι μοτεράκια TSi κλπ...(δεν πιστεύω να φαίνεται οτι είμαι Hondaκιας εεε?? ::salut::)

Στον χώρο τη βελτίωσης αυτοκινήτου η Honda  κατέχει ίσως την υψηλότερη θέση παγκοσμίως αυτή την στιγμή , με ιστορία που φτάνει τα 20 χρόνια σε μερικές χώρες.

Όπως σχεδόν παντού,έτσι και στον χωρο της βελτίωσης υπάρχουν μόδες  όπως το Euro style ,τα HotRods ,RatRods κλπ.Στην δική μας περίπτωση θα προσπαθήσουμε να αναπαραστήσουμε ένα τυπικό παράδειγμα ενός JapanDomesticMarket αυτοκινήτου,που κυριαρχεί αυτήν την στιγμή στην Αμερική και φυσικά την Ιαπωνία. 
 Κύρια χαρακτηριστικά του ύφους JDM είναι οι καθαρές γραμμές (πολλές φορές φεύγουν σήματα,κλειδαριές,υαλοκαθαριστήρες),ζάντες όχι υπερβολικές,rollcage,και φυσικά πολή πρσοχή στην μηχανή.Ότι μπαίνει πάνω στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι made in Japan,ακριβό και όχι πολύ κραυγαλαίο....

Μερικά παραδείγματα....

..και τώρα στα δικά μας...

Το κιτ είναι της Fujimi (δεν με βλέπω να ξαναδοκιμάζω Fujimi σύντομα :evil:) , δεν έχω βγάλει φώτο απο κουτί και περιεχόμενα , αλλά το ρεζουμέ είναι οτι απέχει ποιοτικά απο Tamiya/Hasegawa.

Tο αμάξωμα αυτή την στιγμη κάνει μπάνιο σε χλωρίνη αφου και το χρώμα δεν μου βγήκε όπως ήθελα και δεν είχα κάνει την σωστή προετοιμασία για το βάψιμο.Μερικές φωτο για να δείτε πως ήταν...

Στην καμπίνα τώρα δεν βρίσκουμε τίποτα συνταρακτικό εκτός απο άσχημες εφαρμογές και μέτριου επιπέδου λεπτομέρεια.Εδώ λοιπόν σπεύδει προς βοήθεια ο δωρητής οργάνων που ακούει στο όνομα WRC Celica απο Hasegawa (Το έσφαξα το κακόμοιρο πριν αμνημονεύτων ετών).Απο εκεί λοιπόν πήρα το κάθισμα (το βλέπω μονοθέσιο το CRX) αλλά επείδη μου φαινόταν οτι κάθεται πολύ χαμηλά , έφτιαξα 2 ράγες απο Evergreen τετραγωνικής διατομής,οι οποίες θα δουλευτούν για να πάρουν σωστό σχήμα,σε κάποια στιγμή αργότερα....

..και τώρα στα βαθιά.Αφου το είχα και καθότανε απο την Celiga , αποφάσισα να βάλω και ένα roll cage  να υπάρχει :lol:.Δυστυχώς ήταν κολλημένο   θεόστραβα αλλά είπαμε, στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα....

ʼρχισε λοιπόν το κόψε ράψε , για να χώρεσει στην σαφώς μικρότερη καμπίνα του sol και ακολούθησε και ενα ψιλοκαθαρισματάκι

Τέλος στοκάρισμα στα pin marks και καθάρισμα του πατώματος με Dremel (δεν φαίνεται στις φωτο) και ενα τελικό test fit να δουμε τι έχουμε κάνει , μέχρι τώρα...

και για λίγη έμπνευση...

..ακολουθούν  κατέβασμα του cage στο σωστό ύψος και προσθήκη λεπτομέρειας στη καμπίνα...

..αυτά και με το μαλακό παιδιά , είπαμε τα πρώτα μας βήματα είναι.. :oops:

(συγνώμη για τις θολές φωτό, αλλά λείπει φώς απο το πάγκο μου)

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Honda CRX 1/24 Fujimi
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2008, 11:52:49 πμ »
Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Καλή αρχή φίλε μου και καλή συνέχεια!!! Από Fujimi άσε και μένα το Hachi με έχει πεθάνει :evil:

Ωραίο το cage και το κάθισμα (νομίζω έχω ζώνες αν δεν έχεις :roll:)

Για πες εξωτερικές βελτιώσεις κλπ :twisted: Χρώμα? JDM style?

Δίνει κινητήρα το κιτ?

Για πάρε μερικές ιδέες για το κλουβί:
http://hondaswap.com/auto-multi-media/del-sol-roll-cage-complete-73178/2.html
http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.norcalmotorsports.org/users/video/image_hosting/dohcvtec/strippedCar/cage10.jpg&imgrefurl=http://hondaswap.com/auto-multi-media/del-sol-roll-cage-complete-73178/&h=515&w=686&sz=70&hl=el&start=1&um=1&tbnid=gbA93Q6_wOBzMM:&tbnh=104&tbnw=139&prev=/images%3Fq%3Dhonda%2Bdel%2Bsol%2Broll%2Bcage%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN

Συνέχισε και περιμένουμε εξελίξεις ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2008, 12:12:25 μμ »
Αλέξη ευχαριστώ,έχω ζώνες..κινητήρα δεν δίνει αλλά για αρχη πιστεύω πως είναι καλύτερα έτσι

Για βελτιώσεις δεν έχω ακομα καταλήξει σε τίποτα οριστικά,βλέποντας και κάνοντας.Σκέψεις που παίζουν είναι..

..άλλες ζάντες,άλλο τιμόνι , αφαίρεση σημάτων,εξάτμιση (προς το σίγουρο αυτό),χαμήλωμα,σειριακό,φυμέ τζάμια/κρύσταλλα ,αεραγωγός στο φανάρι...

Χρώμα=?????

..ευχαριστώ για τα links..

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2008, 12:22:55 μμ »
Το airintake στο φανάρι είναι όλα τα λεφτά για drag car- street racer :twisted:

Χρώμα σκέφτεσαι κάτι στο κλασσικό JDM White με μπόλικο carbon? ή καμιά πέρλα?
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2008, 12:29:28 μμ »
..τείνω προς μη μεταλλίκο χρώμα και το ασπρο με φοβίζει γιατί θα φαίνονται καθαρά οι βλακείες που θα κάνω στην γράμμωση.Για κάτι σκούρο και solid με βλέπω...

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 18, 2008, 04:17:18 μμ »
το 1.6 Vtec.Εδώ να σημειώσουμε..

οτι το τελευταίο απέδιδε 160 ίππους ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ απο 1600 κυβικά εκατοστα   εν έτει 1993.

Αυτό για κάτι μοτεράκια TSi κλπ...(δεν πιστεύω να φαίνεται οτι είμαι Hondaκιας εεε?? ::salut::)

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ωραίο αυτό το καρφί , λες και διαβάζω forum για αμάξια.

Honda engine respect  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Καλή συνέχεια
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 26, 2008, 07:55:55 μμ »
Μετά από μονάχα ένα μήνα  :oops: , ένα μικρό  update  από το  CRX.

Εδώ βλέπουμε το αμάξωμα μετά από το μπάνιο του σε χλωρίνη gel. Συμπέρασμα η χλωρίνη gel δεν κάνει για reset... :evil:

Συνέχεια με στοκάρισμα με Mr.Surfacer 500 για να κλείσουμε τις τρύπες για τις πινακίδες και τα σημάδια από την αφαίρεση της κεραίας και τρίψιμο. Βουρ για αστάρωμα με  Mr.Surfacer 500 αραιωμένο
με acryl thinner από χρωματοπωλείο.  Στις παρακάτω φωτο έχουμε το αποτέλεσμα.

Όταν αφαίρεσα τους οδηγούς των καθισμάτων με το dremel  έμειναν βαθιά σημάδια , οπότε θεώρηση ότι ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τον σπιτικό μου στόκο από acryl thinner και  παλιά sprues. (Δυστυχώς το παράκανα και με έφαγε το τρίψιμο μετά...)
Το θέμα της εξάτμισης με είχε προβληματίσει πολύ , μέχρι που βρήκα μια παλιά εσωτερική κεραία τηλεόρασης. Με μυτοτσίμπιδο, λίμα κυκλικής διατομής ,αναπτήρα και κρύο νερό κατέληξα στο εξής αποτέλεσμα το οποίο δεν θα είναι το τελικό.

Είχε έρθει η ώρα για τις ρόδες. Αφού αποφασίστηκε ότι ρόδες δισκόφρενα, αμορτισέρ θα προέρχονται από τον δωρητή μπήκανε οι ζάντες στο βαφείο και βαφτήκανε με gunze white gloss και 3 χερια βερνίκι gunze clear gloss. Eπίσης είχα αποφασίσει το αυτοκίνητο να το κάνω 100% track day weapon οπότε στα πλαίσια αυτής της κατεύθυνσης δεν έπρεπε να είναι καθαρό και γυαλιστερό αλλά αρκετά ατημέλητο. Οπότε με πινέλο και MiG smoke pigment καταλήξαμε στο παρακάτω αποτέλεσμα που έχει στόχο να αναπαραστήσει την σκόνη που αφήνουν τα τακάκια στην ζάντα. (Μπουλόνια και βαλβίδες enamel metallic blue)

Δυστυχώς για όλους μας μετά την είδα Κοντιβεης  :oops: και αποφάσισα να φτιάξω μια μπαταρία για την καμπίνα ( JDM να θυμίσω ). Έφτιαξα την κάτω πλευρά και το περιμετρικό κομμάτι με φύλο πλαστικού και μετά είχα την φαεινή ιδέα να την γεμίσω με σπιτικό στόκο για να την δουλέψω πιο εύκολα στα τριψίματα. Όταν ο μισός στόκος όμως είναι στην ουσία υγρή κόλλα , τότε έχουμε τα παρακάτω θλιβερά αποτελέσματα... :cry:

Σε αυτό το σημείο μου ήρθαν κάποια εργαλεία που είχα παραγγείλει , μεταξύ αυτών και ένα scriber. Αν θέλετε να θυμηθείτε πως καταντήσατε το πρώτο σας μοντέλο όταν το πρώτο-χρησιμοποιήσατε ακολουθήστε το thread, θα βάλω πολλές φωτο...Δεν πειράζει , κάθε εμπόδιο για καλό. Στο πνεύμα του track day weapon ταίριαζε μια απευθείας εισαγωγή στο φιλτροκούτι και έτσι προέκυψε η τρύπα στο δεξί φανάρι. Τέλος δοκίμασα και τον στόκο της Hasegawa στα φώτα ομίχλης που αρχικά είχαν κλείσει με σπιτικό στόκο....

Τελευταίο βήμα, νέο αστάρωμα , αλλά με Mr. Surfacer 1000 αυτήν την φορά, με καλύτερα κατά την γνώμη μου αποτελέσματα αυτήν την φορά και αφαίρεση του στόκου από την περιοχή του μπροστινού σήματος, γιατί είχε αρχίσει να θάβεται.

Στο επόμενο επεισόδιο (που δεν ξέρω πότε θα είναι Αλέξη... :)), κόβουμε-ράβουμε την το κλουβί, βάφουμε το αμάξωμα και προετοιμάζουμε την καμπίνα...

Αυτά , όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 27, 2008, 12:05:55 πμ »
Νομιζω οτι πρεπει να δουλεψεις λιγο ακομα τα σημεια που εχεις στοκαρει.Αν τα αφησεις ετσι το αποτελεσμα μετα το βαψιμο,πιστεψε με,δεν θα σου αρεσει... :roll:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 27, 2008, 12:20:55 πμ »
Ωπ :shock: τι ευχάριστη βραδυνή έκπληξη ήταν αυτή????? ::glossa:: ::glossa::

1. Οι ζάντες είναι απλά :shock: :shock: :shock: :shock: και το μαύρισμα από τα τακάκια πολύ ρεαλιστικό!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Τα μπουλόνια τα έκανες με καρφίτσα?
2. Με τον Mr 500 μπορούσες να το τρίψεις ελαφρά και μετά διπλό χέρι 1000, αλλιώς 1200  για να καλύψει τα τριψιματα.
3. Με την μπαταρία μπορώ να σε εφοδιάσω εγώ με κάτι αντίστοιχο αν θες, αλλιώς θα σου πρότεινα μια after market από hiroboy κλπ
4. Η εξάτμιση είναι όλα τα λεφτά και δείχνει άνετα για Apex Ν1! Με λίγο burnt τιτάνιο και καμιά μαυρίλα από τα άκαφτα θα ναι μούρλια :twisted: (το weathering kit στην διάθεση σου)
5. Για την εισαγωγή αέρα από το μονοφάναρο δες εδώ μια ιδέα :wink: http://www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/97

Αναμένω το επόμενο επισόδιο του CRX :twisted: :twisted: :twisted:

Πολύ καλή προσπάθεια φίλε μου και πολύ μεθοδική! Η επιτυχεία σίγουρη!

Ανέβαζε στροφές :twisted: ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 27, 2008, 08:26:15 μμ »
Νομιζω οτι πρεπει να δουλεψεις λιγο ακομα τα σημεια που εχεις στοκαρει.Αν τα αφησεις ετσι το αποτελεσμα μετα το βαψιμο,πιστεψε με,δεν θα σου αρεσει... :roll:

εννοείται πως με περιμένει καινούριος γύρος τριψίματος, δεν θα το πάω για βάψιμο έτσι....

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 27, 2008, 08:37:04 μμ »
Ωπ :shock: τι ευχάριστη βραδυνή έκπληξη ήταν αυτή????? ::glossa:: ::glossa::

1. Οι ζάντες είναι απλά :shock: :shock: :shock: :shock: και το μαύρισμα από τα τακάκια πολύ ρεαλιστικό!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Τα μπουλόνια τα έκανες με καρφίτσα?
2. Με τον Mr 500 μπορούσες να το τρίψεις ελαφρά και μετά διπλό χέρι 1000, αλλιώς 1200  για να καλύψει τα τριψιματα.
3. Με την μπαταρία μπορώ να σε εφοδιάσω εγώ με κάτι αντίστοιχο αν θες, αλλιώς θα σου πρότεινα μια after market από hiroboy κλπ
4. Η εξάτμιση είναι όλα τα λεφτά και δείχνει άνετα για Apex Ν1! Με λίγο burnt τιτάνιο και καμιά μαυρίλα από τα άκαφτα θα ναι μούρλια :twisted: (το weathering kit στην διάθεση σου)
5. Για την εισαγωγή αέρα από το μονοφάναρο δες εδώ μια ιδέα :wink: http://www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/97

Αναμένω το επόμενο επισόδιο του CRX :twisted: :twisted: :twisted:

Πολύ καλή προσπάθεια φίλε μου και πολύ μεθοδική! Η επιτυχεία σίγουρη!

Ανέβαζε στροφές :twisted: ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

1.Ευχαριστώ πολύ φίλε και εγω είμαι σχετικά ευχαριστημένος απο τις ζάντες. Με οδοντογλυφίδα έγιναν τα μπουλόνια.
2.Το ζήτημα τρίψιμο ακόμα το ψάχνω.Ελπίζω να καταλήξω σε αποδεκτά αποτελέσματα...
3.Ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά θα προσπαθήσω άλλη μια φορά , μηπως και μου κάτσει.Για aftermarket δεν με βλέπω σύντομα... :(
4.Για την ανοδίωση θα εφαρμόσω μέθοδο κάψιμο/κρύωμα να δούμε τι θα κάνουμε.Και πάλι ευχαριστώ όμως για την προσφορά... ::salut::
5.Απλά με έσωσες...Υπόχρεος για άλλη μια φορά  ::salut::

...αντε και σε κανενα 2μηνο θα έχω κι άλλο update... :D

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 27, 2008, 11:23:46 μμ »
Αναμένουμε φίλε! ::salut::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος rodolfos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2008, 11:44:21 μμ »
NAI !!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μολις βρηκα ποιο θα ειναι το πρωτο μοντελο που θα φτιαξω!!!!
που μπορω να αγορασω αυτο το μοντελο πεδια ???
εχω το original .ενοω κανονικο μεγεθος και ειναι το αυτοκινητακι μου το honda del sol !!!
που μπορω να βρω αυτο το μοντελο ????????????

Tags: