Μετά απο παρακίνηση και φιλικές "πιέσεις" απο τον συνάδελφο ''αυτοκινητά'' Αλέξη/Souplaman είπα και γω να ξεκινήσω την πρώτη
μου προσπάθεια στο forum.
Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο μου "προσεγμένο" μοντέλο (θα το βάψω κιόλας

) αφου τα προηγούμενα 2,3 τα εφτιαξα προ δεκαετίας και χαρακτηρίζονται τουλάχιστον αποτυχημένα.Για τους παραπάνω λόγους πρακαλώ , τους αγαπήτους συναδέλφους να είναι ελαστικοί στις κρίσεις τους και τρυφεροί προς τον "ψάρακα"

Ξεκινάμε λοιπόν με ένα
Honda CRX τελευταίας γενιάς , γνωστό και ως
delSol.
Βασισμένο στο πάτωμα του Civic γενιάς EG ,παρήχθηκε απο το 1993 εως το 1999.Στη χώρα μας ηρθε σε 2 εκδόσεις .Το απλό 1.6 και το 1.6 Vtec.Εδώ να σημειώσουμε..
οτι το τελευταίο απέδιδε 160 ίππους ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ απο 1600 κυβικά εκατοστα εν έτει 1993.
Αυτό για κάτι μοτεράκια TSi κλπ...(δεν πιστεύω να φαίνεται οτι είμαι Hondaκιας εεε??

)
Στον χώρο τη βελτίωσης αυτοκινήτου η Honda κατέχει ίσως την υψηλότερη θέση παγκοσμίως αυτή την στιγμή , με ιστορία που φτάνει τα 20 χρόνια σε μερικές χώρες.
Όπως σχεδόν παντού,έτσι και στον χωρο της βελτίωσης υπάρχουν μόδες όπως το Euro style ,τα HotRods ,RatRods κλπ.Στην δική μας περίπτωση θα προσπαθήσουμε να αναπαραστήσουμε ένα τυπικό παράδειγμα ενός
Japan
Domestic
Market αυτοκινήτου,που κυριαρχεί αυτήν την στιγμή στην Αμερική και φυσικά την Ιαπωνία.
Κύρια χαρακτηριστικά του ύφους JDM είναι οι καθαρές γραμμές (πολλές φορές φεύγουν σήματα,κλειδαριές,υαλοκαθαριστήρες),ζάντες όχι υπερβολικές,rollcage,και φυσικά πολή πρσοχή στην μηχανή.Ότι μπαίνει πάνω στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι made in Japan,ακριβό και όχι πολύ κραυγαλαίο....
Μερικά παραδείγματα....

..και τώρα στα δικά μας...
Το κιτ είναι της Fujimi (δεν με βλέπω να ξαναδοκιμάζω Fujimi σύντομα

) , δεν έχω βγάλει φώτο απο κουτί και περιεχόμενα , αλλά το ρεζουμέ είναι οτι απέχει ποιοτικά απο Tamiya/Hasegawa.
Tο αμάξωμα αυτή την στιγμη κάνει μπάνιο σε χλωρίνη αφου και το χρώμα δεν μου βγήκε όπως ήθελα και δεν είχα κάνει την σωστή προετοιμασία για το βάψιμο.Μερικές φωτο για να δείτε πως ήταν...

Στην καμπίνα τώρα δεν βρίσκουμε τίποτα συνταρακτικό εκτός απο άσχημες εφαρμογές και μέτριου επιπέδου λεπτομέρεια.Εδώ λοιπόν σπεύδει προς βοήθεια ο δωρητής οργάνων που ακούει στο όνομα WRC Celica απο Hasegawa (Το έσφαξα το κακόμοιρο πριν αμνημονεύτων ετών).Απο εκεί λοιπόν πήρα το κάθισμα (το βλέπω μονοθέσιο το CRX) αλλά επείδη μου φαινόταν οτι κάθεται πολύ χαμηλά , έφτιαξα 2 ράγες απο Evergreen τετραγωνικής διατομής,οι οποίες θα δουλευτούν για να πάρουν σωστό σχήμα,σε κάποια στιγμή αργότερα....

..και τώρα στα βαθιά.Αφου το είχα και καθότανε απο την Celiga , αποφάσισα να βάλω και ένα roll cage να υπάρχει

.Δυστυχώς ήταν κολλημένο θεόστραβα αλλά είπαμε, στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα....

ʼρχισε λοιπόν το κόψε ράψε , για να χώρεσει στην σαφώς μικρότερη καμπίνα του sol και ακολούθησε και ενα ψιλοκαθαρισματάκι

Τέλος στοκάρισμα στα pin marks και καθάρισμα του πατώματος με Dremel (δεν φαίνεται στις φωτο) και ενα τελικό test fit να δουμε τι έχουμε κάνει , μέχρι τώρα...

και για λίγη έμπνευση...

..ακολουθούν κατέβασμα του cage στο σωστό ύψος και προσθήκη λεπτομέρειας στη καμπίνα...
..αυτά και με το μαλακό παιδιά , είπαμε τα πρώτα μας βήματα είναι..

(συγνώμη για τις θολές φωτό, αλλά λείπει φώς απο το πάγκο μου)