καλησπέρα agnoste! Είπα να σου απαντήσω, μιας και ασχολούμαι με scratch τηλεκατευθυνόμενα πλοία. Όπως και εσυ, έχω ψάξει αρκετές φορές, (στο αρχείο του ΥΕΝ, στο ναυτικό μουσείο κ.α.) Πριν λίγο καιρό μάλιστα γνώρισα και έναν master του είδους (φτιάχνει μακέτες πλοίων επαγγελματικά), το κο Παγώνη Νίκο, ο οποίος μου απάντησε σχετικά με την εύρεση των σχεδίων. Μου είπε πως ο μόνος τρόπος να βρεις τέτοια σχέδια, είναι να απευθυνθείς στις πλοιοκτήτριες εταιρίες και (αφού τους εξηγήσεις τι τα θες τα σχέδια), να κανονίσεις αν γίνεται να σου δώσουν κάποιο αντίγραφο. Πρέπει να έχεις υπόψην σου ότι ακόμα και σε μακετίστες του είδους να απευθυνθείς, δε πρόκειται να στα δώσουν, αφού ακόμα και τα σχέδια που έχουν για τις μακέτες θεωρούνται περιουσία της εταιρίας! Πάντως ψάξτο, δε χάνεις τίποτα, υπάρχει πιθανότητα να σε βοηθήσουν.
Ο κος Λαλαγιάννης (μακετίστας πλοίων επίσης) μου είχε παραχωρήσει κάποια σχέδια από ένα ελληνικό ρυμουλκό που φτιάχνω τώρα. Έχει αρκετά ελληνικά αν θες να το ψάξεις!. (από όσο ξέρω δε τα πουλάει, απλά κάνει κόπιες σε όσους θέλουν).