Αποστολέας Θέμα: Saab VIGGEN Prototype (Airfix 1/72)  (Αναγνώστηκε 11704 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Saab VIGGEN Prototype (Airfix 1/72)
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 03:06:09 μμ »
Και τέλος φίλε μπορείς να παίξεις και με τα βερνίκια.Αλλού ματ αλλού πιό γυαλιστερό.Αφού μασκάρεις τα επιθυμιτά σημεία.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 03:19:09 μμ »
Και τέλος φίλε μπορείς να παίξεις και με τα βερνίκια.Αλλού ματ αλλού πιό γυαλιστερό.Αφού μασκάρεις τα επιθυμιτά σημεία.

Ναι σωστόοοος, το σκεφτόμουνα και εγώ αλλά ήμουν λίγο επιφυλακτικός, Ευχαριστώ. Όταν βάψω και το ρύγχος λίγο πριν τις χαλκομανίες, θα μασκάρω τουλάχιστον μόνο τα σημεία που θα πέσουν οι χαλκομανίες και θα gloss-άρω και μετά τις χαλκομανίες θα παίξω με το matt / satine.

ʼντε να δούμε.....
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:05:53 πμ »
Εχθές έκανα ένα panelling με Χ32 Titanium Silver και όπως περίμενα δε φαινεται μεγαλη διαφορα, γεμίζει λίγο αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο. Ελπίζω με τα βερνίκια και με το wash μετά να μπορέσω να δημιουργήσω πιο πολλές αποχρωσεις.

Καλή σας ημέρα  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:12:00 πμ »
Φίλε Kido βγαίνει πολύ καλό,αλλάζοντας τα βερνίκια, θα αλλάξει και η διάθλαση του φωτός στην επιφάνεια του μοντέλου και έτσι θα έχεις σίγουρα διαφορετικά πάνελς.Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:00:37 μμ »
kido ->
Μια χαρά είσαι μάστορα. Όπως είπε και ο συνάδελφος, παίξε λίγο με τα βερνίκια. Και όπως λέω κι εγώ, παίξε και με τα washes. Έτοιμο είναι μην αγχώνεσαι, απλώς θέλει λίγη ανάδειξη. Πάντως έχεις κάνει πολύ όμορφη δουλειά ::icon_thumright::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 06:19:42 μμ »
Πολυ ωραια δουλεια και στο βαψιμο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Με τα βερνικια και το wash οπως ειπαν και τα παιδια θα γινει τελειο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 10:35:22 πμ »
Ένα πολύ μικρό update. Εχθες μάσκαρα τις μαύρες επιφάνειες, ακολουθωντας τη παρακάτω φωτό που δείχνει τα 2 πρωτότυπα το #1 και το #2. Το #1 που είναι και αυτό που θα φτιάξω είναι αυτό που κάνει το δεξί break, αλλά έχει τις ίδιες μαύρες επιφάνειες με το #2.

Μετά το μασκάρισμα και το ψέκασμα το αποτέλεσμα είναι αυτό. Ένα έχω να πώ. πρώτη φορά ασχολήθκα τόσο σοβαρά με μασκάρισμα τόσο για τα panels όσο και για τις επιφάνειες αυτές και έχω πάθει πλάκα με τη ταινία της tamiya. Δεν είχα χρησιμοποιείσει ποτέ τέτοιο υλικό και πάντα έπαιζα με σελοτέιπ της 3M και χαρτοταινία. Ε καμμία σχέση η ταινία αυτή, συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους δεν την έχουν. Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν πριν απο τα βερνίκια είναι το παρακάτω και λόγω απουσίας εκτός Αθηνών το ΣΚ έχει ξεκούραση και φορτσάρισμα απο Δευτέρα μπας και το τελειώσω σε 1 βδομάδα.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 11:35:41 πμ »
Φοβερός! Κάθε νέο ποστ είναι μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 11:42:31 πμ »
Με κάλυψε ο προλαλήσας ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Περιμένουμε τα τελειώματα, καλό Σ/Κ μάστορα ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #84 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 01:52:07 μμ »
Φοβερό!!!  :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

που να να ανακαλύψεις και άλλα υλικά εσύ δηλαδή! :)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #85 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 03:23:18 μμ »
Φίλε kido για τις διαφορετικές αποχρώσεις των πάνελς τι έκανες έβαλες στο βασικό ασημί μαύρο και ψέκασες;Tο αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.Τα θερμά μου συνχαριτήρια.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 04:00:42 μμ »

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια.

Φίλε kido για τις διαφορετικές αποχρώσεις των πάνελς τι έκανες έβαλες στο βασικό ασημί μαύρο και ψέκασες;Tο αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.Τα θερμά μου συνχαριτήρια.

Το βάσικο χρώμα είναι το H8 της Gunze, και μετά έπαιξα με αποχρώσεις απο XF-50 Mettalic Gray, με το οποίο ξεκάστηκαν φωλεες και τα εσωτερικά στα αερόφρενα καθώς και κάποια panles (αυτά που φαίνονται πιο σκούρα), Χ32 Titanium Silver κάποα panles (που ελαφρά κιτρινίζουν) και στο σημείο κοντά στην εξαγωγή με Χ31 Titanium Gold. Όλες τις αποχρώσεις τις ψέκασα χωρίς προσθήκη κανενός χρώματος. Κατευθείαν απο το μπουκαλάκι αραίωση και δώστου. Στα σημεία του ρύγχους και της ράχης που δεν έχει πολλά panels έκανα.......aftershade (όχι aftershave  :mrgreen: / σαν preshade αλλά μετά το βασικό χρώμα) με το XF-50 Mettalic Gray, αλλά επειδή είδα κατόπιν ότι ήταν λιγο υπερβολή, όταν έκανα panelling με το Χ32 Titanium Silver, πέρασα λίγο τις ίδιες περιοχές, σβήνοντας λίγο τη διαφορα. Εαν δεις λίγο τις προηγουμενες φωτό θα δεις ότι δεν είναι τόσο έντονο.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #87 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 04:05:33 μμ »
Παράθεση
όχι aftershave
::lol18:: ::devil023::

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #88 στις: Νοεμβρίου 06, 2009, 04:52:53 μμ »
Ένα πολύ μικρό update. Εχθες μάσκαρα τις μαύρες επιφάνειες, ακολουθωντας τη παρακάτω φωτό που δείχνει τα 2 πρωτότυπα το #1 και το #2. Το #1 που είναι και αυτό που θα φτιάξω είναι αυτό που κάνει το δεξί break, αλλά έχει τις ίδιες μαύρες επιφάνειες με το #2.

Μετά το μασκάρισμα και το ψέκασμα το αποτέλεσμα είναι αυτό. Ένα έχω να πώ. πρώτη φορά ασχολήθκα τόσο σοβαρά με μασκάρισμα τόσο για τα panels όσο και για τις επιφάνειες αυτές και έχω πάθει πλάκα με τη ταινία της tamiya. Δεν είχα χρησιμοποιείσει ποτέ τέτοιο υλικό και πάντα έπαιζα με σελοτέιπ της 3M και χαρτοταινία. Ε καμμία σχέση η ταινία αυτή, συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους δεν την έχουν. Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν πριν απο τα βερνίκια είναι το παρακάτω και λόγω απουσίας εκτός Αθηνών το ΣΚ έχει ξεκούραση και φορτσάρισμα απο Δευτέρα μπας και το τελειώσω σε 1 βδομάδα.

::salut:: ::salut:: ::salut::

Απίστευτο το αποτέλεσμα.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ποια είναι η ταινία κωδικός άν θυμάσαι?

Πολυ ωραιό βγαίνει...

Για πές περισσότερα για τα βερνίκια, πώς τα δούλεψες?

Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 07, 2009, 09:25:07 πμ »
εγώ τώρα μόνο πήρα χαμπάρι την κατασκευή και κυριολεκτικά χάζεψα  :shock: διαβάζοντας και βλέποντας ΤΗΝ δουλειά που έχεις βάλει στο παμπάλαιο αυτό κιτ.
1000 μπράβο για την υπομονή και την επιμονή σου ::eusa_clap::
Από προσωπική εμπειρία μια μικρή συμβουλή: Προσοχή στα σκέλη προσγείωσης γιατί δεν αντέχουν καλά το τελειωμένο μοντέλο.
ʼντε και καλή συνέχεια.
 ::icon_thumright::
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 09, 2009, 12:03:49 μμ »

Απίστευτο το αποτέλεσμα.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ποια είναι η ταινία κωδικός άν θυμάσαι?

Πολυ ωραιό βγαίνει...

Για πές περισσότερα για τα βερνίκια, πώς τα δούλεψες?

Ευχαριστώ πολύ

Τα βερνίκια δεν τα έχω δουλέψει ακόμα, μάλλον αύριο...Η ταινία είναι αυτή:

http://cgi.ebay.com/Tamiya-87030-Masking-Tape-6mm-w-dispenser_W0QQitemZ330371844605QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4cebb249fd

Tags: