Αποστολέας Θέμα: Saab VIGGEN Prototype (Airfix 1/72)  (Αναγνώστηκε 11674 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Saab VIGGEN Prototype (Airfix 1/72)
« στις: Απριλίου 10, 2008, 11:49:59 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!

Δεύτερη μοντελιστική προσπάθεια για αυτή τη χρονιά, με το κιτ της Airfix.

Το κιτ θα το χαρακτήριζα ως κλασσικό κιτ Airfix της κλίμακας του 3εύρου με τη παντελή έλλειψη λεπτομέρειας παντού. Όπως μπορείτε να δείτε και απο τις οδηγίες του κιτ στο κοπιτ δεν υπάρχει τίποτα εκτός απο ένα κάθισμα και ένα πιλότο.

ΕΔΩ αρχίζουν τα βάσανα. Έψαξα στο spare box μου και βρήκα ένα κονσόλες και πίνακα απο ένα Α6. Πίεσα πλαστελίνη πάνω, έβγαλα καλουπάκια και τα έβαλα με φύλλα πλαστικού σαν βάσεις, χειρηστήριο απο λεπτό σύρμα χαλκού, φύλλο πλαστικού για το πάτωμα και για τα ποδοστήριο, κατόπιν τα έβαψα με ανοιχτό γκρί, στεγνά πινέλα, wash και λεπτομέρειες με μαρκαδοράκι και το αποτέλεσμα έδειξε κάπως έτσι.

Δε μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί, αλλά με το κλείσιμο των δύο μισών της ατράκτου λίγα είναι αυτά που φαίνονται.....ευτυχώς.....

ότι και να έκανα δε μπορώ να φτιάξω τους πίνακες οργάνων όπως τους φτιάχνουν άλλα μέλη εδώ....καλά ρε παιδιά πώς το κάνετε σε τέτοιες κλίμακες, έχω διαβάσει σχετικά τόπικ και στις τεχνικές αλλά σκέτη απογοήτευση......ιδίως στο τομέα των οργάνων. Πέρα απο το τονισμό με μαρκαδοράκι του μαύρου πλαισίου, πώς μπορώ να φτιάξω τις ενδείξεις???

Κατόπιν ασχοληθήκα με το κάθισμα. Με τροχουδάκι έκοψα λίγο το ενιαίο μαξιλαράκι και μετά με΄χαρτί υγείας βουτηγμένο σε ατλακόλ έβαλα στα καθίσματα και στα μαξιλαράκια για να γίνει λίγο πιο υφασματέ η όψη. Βάξιμο - Στεγνό πινέλο -Wash, ζώνες απο αλουμινόχαρτο, πόρπες και λοιπές λεπτομέρειες λαβές κτλ, απο λεπτό σύρμα...

και το κεφάλαιο κοκπιτ κλείνει...απογοητευμένος θα έλεγα, περίμενα καλύτερα να έδειχνε για το χρόνο που έφαγα, αλλά πιστεύω τουλάχιστον ότι είνια σίγουρα καλύτερο απο το να έβαζα ξερά το κάθισμα με τον πιλότο....τι να πω  :roll:
Σειρά είχε το κόψιμο των εισαγωγών αέρος για να δείξουν λίγο βάθος

και για πρώτη φορά η επαναχάραξη των γραμμώσεων. Εδώ η αλήθεια είναι έγινε λίγο show, πιστεύω βγήκαν λίγο βαθιές...σε μερικά σημειά που μου έχουν φύγει στοκαρίστικαν και λογικά σήμερα θα πέσει τρίψιμο....την άτρακτο την άφησα να γίνει μετά το κόλλημα των δύο μισών.

ΜΑΣΤΙΓΩΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!  :lol:

The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
Απ: Saab Viggen Prototype (Airfix 1/72)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 10, 2008, 11:55:09 πμ »
 ::mastigoma:: ::mastigio79:: Με τετοιο κιτ μπορω να πω οτι τα θελες τωρα.Δε τα θελες?  παλι καλ που σου ειχε το καλουπι απο το αεροπλανο :)

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 10, 2008, 12:07:12 μμ »
::mastigoma:: ::mastigio79:: Με τετοιο κιτ μπορω να πω οτι τα θελες τωρα.Δε τα θελες?  παλι καλ που σου ειχε το καλουπι απο το αεροπλανο :)

ʼτιμες αφραγκίες της εφηβίας, που τις πληρώνω τώρα που αποφασίζω να ξεστοκάρω τα κίτ του παρελθόντος που έχω κάβα.....
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 10, 2008, 12:39:35 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Επειδή ξέρω το συγκεκριμένο κιτ, εσύ παιδί μου είσαι ήρωας! Αντε καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 10, 2008, 02:01:30 μμ »
Παράθεση
ʼτιμες αφραγκίες της εφηβίας, που τις πληρώνω τώρα που αποφασίζω να ξεστοκάρω τα κίτ του παρελθόντος που έχω κάβα.....

::lol18:: ::lol18:: πες το ντε! Θυμαμε και εγω αμαν να μαζεψω το δυχιλιαρο να γλυτωσω απο κατι τετοια και να αγορασω ενα 72αρι της  Italerι. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 10, 2008, 02:08:32 μμ »
Μπράβο για την όλη προσπάθεια, η οποία μου δείχνει ότι θα φτάσει σε ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα και σε ένα σίγουρα όχι κοινό θέμα.

Καλή συνέχεια λοιπόν!

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 10, 2008, 02:31:10 μμ »
Μπραβο φιλε μου για την υπομονη και την επιμονη σου. Καλη συνεχεια στο project  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 10, 2008, 04:37:35 μμ »
Α ρε Σπλιντερ που θελει το ατιμο...!!!
Καλη συνεχεια!!!!!!

Mmakeeeeeeeeeeeer! Που εισαι????????

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 10, 2008, 07:41:30 μμ »
Παράθεση

Πού πήγες καί το ξέθαψες αυτό το κίτ; Ακόμα καί η ίδια η Airfix το έχει ξεχάσει !!!
Μην στεναχωριέσαι πάντως η προσπάθεια μετράει καί αρκεί να απολαμβάνεις την κατασκευή. Ούτως ή άλλως δεν σκοπεύεις να το πας καί στην έκθεση της IPMS Οπότε... χαλαρά.
Για να το δούμε τωρα καί τελειωμενο.
Όσο για τις τότε αφραγκιές άσε μην μου τις θυμίζεις. ʼλλες φορές δεν έβγαινα για να κάνω οικονομία ή έβγαινα μόνο για καφέ (καί με στραβοκοίταζε η τότε κοπέλα μου), κι όλα αυτά για να πάρω κανα Monogram ή Hasegawa που σου δίνανε κάποια ποιότητα καί λεπτομέρεια.
 ::icon_thumright::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 05:30:25 μμ »
ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!!!!!!

Απο τον απρίλη να πιάσω το μοντέλο και επίσης απο τον Απρίλη να μπώ στο forum.........απαράδεκτος.....φθινοπώριασε όμως και μια που το μοντελιστικό δωμάτιο με καλεί με πλέον χαμηλότερες θερμοκρασίες.......

ΣΥΝΕΧΙΖΩ.......οπλιστείτε με μαστίγια....... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 06:55:05 μμ »
Μια χαρουλα εμενα μου φαινεται. Προχωρα και μην μασας σε τιποτα. Μια χαρα προσπαθεια, αλλωστε οταν κλεισεις την ατρακτο τι θα φαινεται...?
Παντως τετοια κιτ ειναι οτι πρεπει για αναπαρασταση εκθεματων σε μουσειο, κοινως με σκεπασμενο με μουσαμα πιλοτηριο, χωρισ καθισμα κτλ κτλ κτλ, ή να το κανεις ιπταμενο, στηριζομενο σε μια βαση.
Ερωτηση: αν καταλαβα καλα τα πλαϊνα και ο πινακας ειναι απο πλαστελινη?

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 08:11:58 μμ »
Όταν επανήλθα στο χόμπυ το 2001, άρχισα να φτιάχνω διάφορες μπαχατέλες  ::eusa_wall::
Τώρα σκυλομετανιώνω για τον χρόνο που έχασα (τότε είχα πολύ λιγότερες υποχρεώσεις)
θα είχα φτιάξει τουλάχιστον 10-15 ΤΑΜΙΥΑ out of the box "κουκλιά"

Σε συμβουλεύω να κάνεις ότι έκανα και εγώ με τις ήδη φτιαγμένες μπαχατέλες μου......

.................ΠΕΤΑ ΤΟ !!!............................. ::icon_thumright::

Πιάσε ένα κιτ της προκοπής το οποίο θα σου ανοίξει τα μάτια σχετικά με το πως
πρέπει να είναι ένα αξιοπρεπές μοντέλο, αυτό θα σου δώσει τα φώτα και
την εμπειρία για τις μελλοντικές προσθήκες / βελτιώσεις κλπ.

Πάντα εδώ για ότι χρειαστείς  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 09:15:46 μμ »
Η Ρ Ω Α Σ  ! ! ! μόνο αυτό έχω να πώ! πρίν κανά 20, 25 ή και 30 έτη το είχα φτιάξει και ακόμη θυμάμαι πόσο ζόρικο ήταν τα καλούπια!! Ισως αυτός ήταν και ο λόγος που το γύρισα στα άρματα 1/35... :roll:

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 11:22:25 πμ »
Μια χαρουλα εμενα μου φαινεται. Προχωρα και μην μασας σε τιποτα. Μια χαρα προσπαθεια, αλλωστε οταν κλεισεις την ατρακτο τι θα φαινεται...?
Παντως τετοια κιτ ειναι οτι πρεπει για αναπαρασταση εκθεματων σε μουσειο, κοινως με σκεπασμενο με μουσαμα πιλοτηριο, χωρισ καθισμα κτλ κτλ κτλ, ή να το κανεις ιπταμενο, στηριζομενο σε μια βαση.
Ερωτηση: αν καταλαβα καλα τα πλαϊνα και ο πινακας ειναι απο πλαστελινη?

μετά το κλείσμο της ατράκτου δε φαίνονται και πολλά πράγματα, απλά δεν ήθελα τουλάχιστον να φαίνεται το χάος μέσα. Τα πλαινά τα έχω κάνει απο καλούπι απο πλαστελίνη απο άλλο πίνακα που βρήκα στο spare box, στον οποίο αφού πάτησα  τη πλαστελίνη, το έβαλα για λίγο στη κατάψυξη και μετά έριξα λίγο γύψο. Μόλις στέγνωσε ξεκαλούπωμα, τρίψιμο, βάψιμο, στεγνά πινέλα κτλ.

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 03:29:59 μμ »
πω πω εχω να το δω απο παιδι αυτο το κιτ!!!!το ειχα φτιαξει (κολλημα με UHU )φαντασου!!!

εισαι πολυ γενναιος μπραβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
Απ: Saab VIGGEN Prototype (Airfix 1/72)
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 01:01:25 μμ »
Μετά απο πααααααρρααααα πολύ καιρό, αλλά με πλέον νέο χώρο στη ταράτσα (πλυσταριό που ανακατασκευάστηκε πλήρως.....για μοντελιστικές και μουσικές ανάγκες) επέστρεψα....

Στη φάση του στοκαρίσματος πλέον στα φτερά και στην άτρακτο και μικροβελτιώσεις στις φωλιές του συστήματος προσγείωσης και της εξαγωγής, επαναχάραξης της γράμμωσης στην άτρακτο.

Θα ανεβάσω και φωτό για να δείτε να με κράξετε  ::glossa:: .

Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά για το χρώμα στις φωλιές, έχω μπερδευτεί με διάφορες φωτό, γνωρίζει κάποιος να μου πεί εαν τελικά είναι σημί ή γκρί???

Εχαριστώ και χαιρετώ τους συμφορουμήτες  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 04:15:06 μμ »
Παράθεση
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά για το χρώμα στις φωλιές, έχω μπερδευτεί με διάφορες φωτό, γνωρίζει κάποιος να μου πεί εαν τελικά είναι σημί ή γκρί???
ʼσπρες από ότι βλέπω στα link:

Πιο κάτω στη λίστα..
http://www.aircraftresourcecenter.com/walk-jet.htm
και
http://www.airliners.net/photo/Sweden---Air/Saab-AJSH37-Viggen/0997193/L/&sid=26e0750ce7d75e7586d87434c12eceb4
http://www.airliners.net/photo/Sweden---Air/Saab-JA37-Viggen/0377751/L/&sid=26e0750ce7d75e7586d87434c12eceb4
http://www.airliners.net/photo/Sweden---Air/Saab-JA37-Viggen/0376792/L/&sid=26e0750ce7d75e7586d87434c12eceb4
http://www.airliners.net/photo/Sweden---Air/Saab-JA37-Viggen/0374781/L/&sid=26e0750ce7d75e7586d87434c12eceb4

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 04:38:46 μμ »
Ανοιχτό γκρι είναι τα σκέλη και το εσωτερικό των θυρίδων.
Οι φωλεές και όλη η φωλεά του ριναίου με το εσωτερικό των θυρίδων του είναι ενα σκούρο αλουμίνιο...

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 05:56:05 μμ »
Περισσότερη βοήθεια δε θα μπορούσα να είχα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 07:41:52 μμ »
Που χάθηκες ρε άνθρωπε; Αντε καλή συνέχεια και βάλε φωτό να βλέπουμε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2009, 09:32:30 μμ »
Φίλε είσαι ηρωας χαράς την υπομονή σου , σου έυχομαι να συμαζέψεις τα ασυμάζευτα της εταιρίας. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 12:23:26 μμ »
Μετά απο τη περιήγηση στα sites που μου πρότεινε Amen και mmaker, ευχαριστώ παιδιά, ασχολήθηκα για πρώτη φορά με τις κύριες φωλιές.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε παρακάτω, μου φαίνεται το παρακανα λίγο, ίσως πολύ δουλειά σε λίγο βάθος, απλά με πόρωσε, μιας και ασχολήθηκα πρώτη φορά με τέτοια βελίωση, και δε σταμάταγα  :lol:, απλά μένει να ασχοληθώ και με τη φωλιά στο ρύγχος.

Βασικά θα χρειαστεί μια γενικότερη καθαριότητα απο υπολείμματα κυανοακριλικής με την άκρη του κόφτη

Και μία γενική άποψη της κάτω πλεύρας

Τώρα μένει να ασχοληθώ με τη φωλιά του μπροστινού τροχού

κατόπιν ασχολήθηκα με την εξαγωγή του κινητήρα, όπου οπως φαίνεται απο τη χοντροκομμένη.....

Προτίμησα να την κόψω και αφού τύλιξα ένα κομμάτι φύλλο πλαστικού σε ένα κουτάκι απο.....zovirax (βγάζουμε και έρπη όταν πολυαγχωνόμαστε) για να πάρει το σχήμα της εξαγωγής και μετά απο μερικές μέρες, αφού πάρει το σχήμα θα κοπεί σε μικρότερα κομμάτια και θα τοποθετηθεί στη θέση του.

Τέλος έκανα και τις τρύπες στις εξαγωγές στα πλαϊνά, βασικά απο φωτό υπάρχουν ακόμα άλλες δυο σε κάθε πλευρά και πιο ψηλα, εκ των οποίων η μία φαίνεται οριακά και δυστυχως η άλλη θα πρέπει να φτιαχτεί ??!!??, άντε να δώ πως θα το κάνω αυτό.

Αυτές θέλω να πώ, να δώ πως θα τις φτιάξω, με φύλλο πλαστικού ή θα βγουν πολύ μεγάλες? βασικά η κάτω φαίνεται λίγο, αλλά η επάνω, δυστυχώς καθόλου, αν υπάρχει κάποιος "ανώδυνος" τρόπος να τρίψω και την κάτω και να προσπαθήσω να τις φτιάξω απο το μηδέν.

Τέλος οι γραμμώσεις χαράκτηκαν απο την αρχή και για πρώτη φορά, φαίνονται άλλωστε  ::glossa:: ::glossa:: και για αυτό σε μερικά σημεία είναι σα καρδιογράφημα...

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 07:37:03 μμ »
Πολύ ωραίες οι βελτιώσεις. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ενα μεγαλο μπραβο και για την επαναχαραξη ποu είναι δύσκολη εργασία!
Ακομη δε μπορω να το χωνέψω τι απαρχαιωμένο καλουπι εχεις παρει για να φτιαξεις το Viggen.

Προτείνω όμως πριν το βάψεις να ψεκάσεις ένα δυο χέρια mr surfacer 500 ώστε να μικρύνουν τα κενά της επαναχάραξης.(σα να το παρακανες λιγo)

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 10:56:25 μμ »
Πολυ καλη δουλεια και χαρας το κουραγιο σου με τετοιο κιτ.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Για την χαραξη εγω χρησιμοποιω ενα χαρακακι ευλιγιστο (διαφημιστικο βιβλιοπωλειου) το οποιο το κολλαω στο μοντελο με χαρτοταινια και χαραζω σιγα σιγα και σταθερα.
Οπου δεν σ'αρεσει η γραμμωση ριξε λιγη κυανοακριλικη και επαναχαραξε.
Τελος για τις εξαγωγες θα σου προτεινα να τις φτιαξεις απο αλουμινοφυλλο σαν αυτο που ειναι στα κουτακια του νεσκαφε. Ειναι πολυ ευλιγιστο και μπορεις να κοψεις κομματι στις διαστασεις της εξαγωγης που θες και να το διπλωσεις ετσι ωστε να κανει ''Π'' και εχεις ετοιμη την εξαγωγη.  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 11:16:39 μμ »
Ωραία δουλειά έχεις κάνει!!!
Κρίμα που δεν υπάρχει σε 48άρι το Viggen...

Tags: