Αποστολέας Θέμα: 27η Έκθεση IPMS Ελλάδος (29/9/2008 εως 5/10/2008)  (Αναγνώστηκε 55011 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Απ: 27η Έκθεση IPMS Ελλάδος (29/9/2008 εως 5/10/2008)
« Απάντηση #475 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 01:01:21 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #476 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 01:04:44 πμ »
οκ  :D...μαλλον εγω βλεπω το μοντελισμο σαν ξεκουραση...

Βαθια μεσα μας ξερουμε επισης και αν αξιζαμε οταν δουμε και τα υπολοιπα...οπως πχ λες και εσυ ο ιδιος παρακατω...

.... Το θεμα δεν ειναι αυτο...ειναι αν εχεις ορεξη για επιβραβευση αρα και ανταγωνισμο  ::violent1::αρα μια επιπλεον κουραση...και εγω προσωπικα δεν εχω... ::eusa_naughty::

αυτα ειχα να πω ...τα σεβη μου... ::salut:: ::salut:: ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #477 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 01:10:41 πμ »
καταρχην το πνευμα μου ειναι φιλικο οπως καταλαβες... ::salut::

Απλα σου απαντω γιατι βλεπω οτι απο την πικρια σου εβαλες αλλη μια στεναχωρια στη ζωη σου... αντι να χαρεις με αυτο που εφτιαξες να απολαυσεις τα τοσα πολλα μοντελα ακριβως γιατι σπιτι βλεπεις μονο τα δικα σου,να παρεις ιδεες να ανταλαξεις αποψεις και τελος παντων πρωτα να χαρεις, και αν η δουλεια σου παρει και κανα βραβειο ακομα καλυτερα εμεινες με μια απογοητευση....

φιλικα αποστολης

Φυσικά και θεωρώ το πνεύμα της κουβέντα φιλικό Αποστόλη.

και σου απάντησα..

για την πικρα που βλέπεις όμως και τη στενοχώρια που θεωρείς ότι έβαλα στη ζωή μου  :shock:...χωρίς να χρειάζεται να μου απαντήσεις, κάπου λάθος πήρες τα λεγόμενά μου, τα οποία και δεν αφορούσαν το πρόσωπό μου...γιατί το κάτι τις μου το έδωσε η IPMS, αναφερόμουνα σε δουλειές συναδέλφων που στο κάτω -κάτω εγώ θεώρησα ότι ήταν καλύτερες από τις δικές μου και θα άξιζαν κάποιο τιμητικό έπαινο...ως επιβράβευση και κίνητρο...
φιλικά  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #478 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 01:19:50 πμ »
...αν δεν "κατεβάσουμε" μοντέλα τότε θα γίνεται μια απλή βράβευση μεταξύ μας και αυτό είναι όλο....
οι εκθέσεις μοντελισμού συνεπάγονται πολλά πράγματα...
1ον επιβράβευση, κακά τα ψέμματα όλοι μας θέλουμε έστω βαθιά μας ενα μετάλιο ή βραβείο. Μια επιβράβευση του κόπου μας....Στον Πήγασο μου δόθηκε ενας έπαινος και ειλικρινά πιστεύω οτι δεν τ' άξιζε το έκθεμα μου αλλά αλήθεια το λέω μ' εκανε να πώ "εεεε θα το παλέψω για κάτι καλύτερο του χρόνου", άρα μου έδωσε κίνητρα να συνεχίσω τον μοντελισμό..
Λοιπόν οι εκθέσεις είναι διασκέδαση κυρίως, άμα αποκομίσουμε και κάποιο έπαθλο τόσο το καλύτερο.....
Όσο για τους νέους μοντελιστές θα πώ μια προσωπική εμπειρία....δεν ήξερα να βάφω και να συναρμολογώ καλά (ούτε και τώρα αλλά μαθαίνω), γνώρισα ενα πολύ καλό μοντελιστή και αξιόλογο άτομο "μέσα" στο club μας, μ' έδειχνε συνέχεια κάποια πράγματα και δεν ήταν τσιγγούνης στις επιβραβεύσεις του στις προσπάθειες μου, όταν όμως έπρεπε να "κάνω ενα βήμα παραπάνω" με "γκάζωνε" και με το δίκιο του....έτσι προσπαθούσα πιο πολύ και τελικά εγώ "βγαίνω" κερδισμένος......Έτσι λοιπόν πιστεύω οτι και στις εκθέσεις τον νέο μοντελιστή πρέπει στην αρχή να τον επιβραβεύεις αλλά όσο εξελίσεται να γίνεσαι πιο αυστηρός (πάντα όμως δίκαιος και ευγενικός) και "μετρημένος" στις επιβραβεύσεις.....εκτός άμα βέβαια "παρουσιάζει" συνεχή βελτίωση και πρόοδο οπότε συνεχίζεις τις επιβραβεύσεις.....

πολλές αλήθειες ...μαζεμένες

Υ.Γ. ο περσινός έπαινος ήταν πανάξιος, για κάποιον που ...έχει το θάρρος να παλεύει με τα "θηρία"
αν βελτιώσει και το βάψιμο....

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
« Απάντηση #479 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 01:10:43 μμ »
Παράθεση
πάντως μόνο το STAR CLUB  κατάφερε και τα δυό - άρα γίνονται και τα δυό μαζί
και τη διάδοση της φιγούρας, που ήταν άγνωστη στην Ελλάδα
και την άνοδο του επιπέδου- όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις

με μια Ελιτίστικη συμπεριφορά όμως που τελικά, κατέληξε ... στη φετεινή έκθεση του Μαίου, που μάλλον ήταν φιάσκο σε αρκετούς τομείς  Crying or Very sad

είμαστε εκτός θέματος αλλά το Star Club, με εξαίρεση τον φίλτατο Major Goose (aka Κώστα Ροδόπουλο) σνομπάρει συστηματικά τις λοιπές ελληνικές εκθέσεις. Η' κάνω λάθος?
sorry για το  spam_emoticon     arrowred   offtopic

Σ.Σ.

Καταρχάς να συγχαρώ  όσους συμμετείχαν συτην Εκθεση  και όσους είχαν κάποια διάκριση , αλλα και σε αυτούς που προσπαθησαν , και τους εύχομαι κάποια διάκριση του χρόνου

Αναφορικά με τα παραπάνω που είπαν οι συνάδελφοι , απαντώ απλά επειδή αναφέρθηκε το ονομά μου και επειδή καλό είναι όταν λέγονται κάποια πράγματα να υπάρχει και η κατάθεση γεγονότων και όχι υποθέσεων. 

Στο STAR CLUB δεν ανήκω απο πέρσι το Νοέμβριο , μια που το Δ.Σ. με διέγραψε. Παρόλα αυτά και στην τελευταία έκθεση του Μαίου (αυτή που κάποιος φίλος χαρακτήρισε φιάσκο), με καθαρή και αγνή αγάπη για τον μοντελισμό συμμετείχα (και καθόλου δεν με ενόχλησε ότι δεν απέσπασα κάποιο μετάλλιο).

Στην IPMS συμμετείχα σε εκθέσεις απο τα πολύ παλιά χρόνια (εποχή ΕΝΕΜ κ.λ.π.), μια που μοντελάρω τα τελευταία 29 χρόνια. Απο το 2006 δε είμαι τακτικό μέλος, με εκπληρωμένες πάντα τις ταμειακές μου υποχρεώσεις.

Η απόφαση μου κάθε χρόνο, για το ποιές δουλειές μου θα εκθέτω και σε ποιές εκθέσεις , έχει να κάνει αποκλειστικά με την δική μου βούληση , διάθεση  και διαθεσιμότητα χρόνου λόγω υποχρεώσεων και με τίποτα άλλο. Δεν έγινε, γίνεται ούτε και θα γίνει ποτέ ,  κατόπιν υποδείξεων, πιέσεων, ούτε απαγορεύσεων, ούτε περιορισμών και πολύ δε περισσότερο ομαδικών σκοπιμοτήτων.

Απο το 2005 που βρισκόμουν στο STAR CLUB και μετά ουδέποτε το Club συμμετείχε στην Εκθεση του Πήγασου σαν Club με εξαίρεση την περσινή χρονιά . Οπότε αυτό που αναφέρει ο φίλος KOLOSSOS 
Παράθεση
Υ.Γ. το Star Club σχεδόν πάντα συμμετέχει στην έκθεση του ΠΗΓΑΣΟΥ
δεν είναι απολύτως ακριβές ! Εκτός αν υπήρχαν συμμετοχές μελών, τα προηγούμενα έτη , χωρίς να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι(οπότε δεν το γνωρίζω και εγώ ), αλλά φαντάζομαι αυτό μπορεί να αποδειχθεί εύκολα απο τα ονομαστικά αρχεία συμμετοχών της Εκθεσης (εαν αυτά τηρούνται μετά τις διεξαγωγές)

Η συμμετοχή σε εκθέσεις μοντελιστών ειδικά απο την επαρχεία δεν είναι πάντα ευκολες , λόγω συνθηκών αλλά και κόστους. Για παράδειγμα , και πέρσι και φέτος εγω ήθελα να συμμετέχω στην Εκθεση του Πήγασου. Ομως δεν μπορώ. Απλά γιάτί πρέπει να κάνω ενα 9ωρο ταξίδι απο την Ιο στην Αθήνα με καράβι και μετά ακόμα κάποιες ώρες με τράινο ή λεωφορείο στην Θεσαλλονίκη και πάλι πίσω . Αυτό σημαίνει 2 μέρες επιπλέον χρόνος σε σχέση με κάποιον Αθηναίο η Στερεοελλαδίτη και πολλαπλάσιο κόστος με δεδομένο 'οτι γγια μια τριμελή οικογένεια το ταξίδι απο την Ιο στην Αθήνα τώρα στοιχίζει 320 ευρώ πήγαινε έλα . Επιπλέον πάντα αυτή η Εκθεση γίνεται μια με μιάμιση εβδομάδα μετά απο την Εκθεση  "Φιλοξένια¨" στην οποία υποχρεωτικά μεταβαίνω στην Θεσσαλονίκη για την δουλειά μου και μετά πρέπει να επιστρέψω στην ΙΟ. Αν λοιπόν ήθελα να πάω στον Πήγασο, έπρεπε με τό που επέστρεφα στην Ιο , να ξεπακετάριζα και μετά απο 3 μέρες να ξαναξεκινούσα το ταξίδι αυτό.  Έτσι το ζήτημα δεν είναι μόνο αν κάποιος πάει σε μια έκθεση , αλλά και το αν μπορεί να πάει αντικειμενικά.

Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή υπάρχει σε όλες τις εκθέσεις τόσο το καλύτερο για το χόμπυ που αγαπάμε.

Για μένα όλες οι υπόλοιπες σκοπευμένες και λεπτολογικά αναλυμένες και ψιλοκομμένες ςσυζητήσεις έχουν ωφελιμιστικό περιεχόμενο και εξυπηρετούν καταστάσεις ένθεν και ένθεν

Ελπίζω του χρόνου η Εκθεση με μεγαλύτερη ασφάλεια  σε σχέση με τα εκθέματα να είναι ακόμα καλύτερη .

Καλή επιτυχία και στην έκθεση του Πήγασου . Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω να βρεθώ εκεί .

Κώστας

Υ.Γ. Όπως είπα και σε ορισμένα παιδια της IPMS , ο Σ. Διπλαράκης και κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια, πρέπει να τιμάται μονίμως και ανελλιπώς με ειδικό μετάλλιο θάρρους και προσπάθειας. Είναι παράδειγμα πρός μίμηση για όλους εμάς αναιξερέτως
Καιρός Γαρ Εγγύς !

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #480 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 01:24:25 μμ »
Παράθεση
Stavros
Scale 1/35
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: ʼντρας
Ετων: 39
Τόπος: Αθήνα

Προφίλ WWW E-mail Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

« Απάντηση #395 στις: Οκτώβριος 06, 2008, 12:42:38 »
   Απάντηση με παράθεση
είμαστε off-topic και "ψειρίζουμε τη μαιμού" τώρα, αλλά
το συγκεκριμένο έκθεμα, συμμετείχε στην κατηγορία/κλάση των "Π" ("Πεπειραμένων") στην οποία τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά και μεταξύ άλλων μετράνε και τέτοιες λεπτομέρειες, όπως η ορθή (=λογικη ή σωστή ή κανονική κ.ο.κ.) θέση των εικονιζόμενων αντικειμένων, στάσεων φιγουρών κλπ. σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αντικείμενα.
το τι μέτρησε ενδεχομένως αρνητικά στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύω το ανέλυσε πολύ εύστοχα ο φίλτατος gkontog.
κατα τ' άλλα και πάντα ως προσωπική μου άποψη (δεν ήμουν κριτής),
η βλάστηση και το νερό της συγκεκριμένης βινιέτας, είναι απο τα καλύτερα που εχω δει ποτέ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ο βράχος όμως μάλλον ήταν "υπερβολικός" στο βάψιμο του.
Τέλος, δεν πιστεύω ότι η μη βράβευση του συγκεκριμένου εκθέματος, θέτει σε αμφισβήτηση τις γνωστές και αποδεδειγμένα μεγάλες καλλιτεχνικές δυνατότητες του επίσης φίλτατου Eagle.
Δείτε το απλά, στη συγκεκριμένη κατηγορία (52Π - Βινιέτες) τρια άλλα εκθέματα θεωρήθηκαν "καλύτερα", συγκεκριμένα,

το "I told you" που έλαβε Χάλκινο,

το "The Revolution has begun" που έλαβε Αργυρό,

και το "Η Εκδίκηση του Καίσαρα" που έλαβε Χρυσό,

salut
Σ.Σ.

Όπως ίσως αρκετοί γνωρίζετε με τον Γιάννη το Λέκκα είμαι πολύ καλός φίλος και κάτι παραπάνω , οπότε εξαρχής δεν τίθεται θέμα ούτε αντιδικίας ή κάτι παρόμοιο.

Αναφορικά με αυτά που λέει ο Στάυρος για την κρίση στην κατηγορία των βινιεττών, θά θελα να πώ ότι η κατηγορία αφορά συνθέσεις με περιορισμό τις 3 φιγούρες νομίζω (συγχωρέστε με αν κάνω λάθος) και γενικά κρίνεται με τα κριτήρια που ισχύουν για τις φιγούρες. Ως εκ τούτου λοιπόν , ενδεχομένως πέραν του στησίματος της βινιέττας που πολλοί αναφέρετε , να τίθεται θέμα και για το ότι υπήρχε λιγότερη  αμιγής " φιγουροδουλειά" απο ότι σε άλλες βινιέττες και με το δεδομένο ότι υπήρχε μια φιγούρα μόνο και ενα πραγματικά εκπληκτικό  σκηνικό (απο το οποίο ομολογώ ότι επειχείρησα δολίως να αποσπάσω τα μπαμπού για ίδια χρήση αλλά με ελίδε ο Γιάννης ! Γαμώτο #$#@%#$!!!) .

Παραθέτω μια άλλη οπτική γωνία, με την οποία γίνεται η κριτική στις βινιέττες στο εξωτερικό (επειδή έτυχε να είμαι μερικές φορές κριτής σε κάποιες εκθέσεις)

Ενδεχομένως αν ο Γιάννης είχε το έκθεμα σε κατηγορία στρατιωτικών διοραμάτων να ειχε καλύτερη αναγνώριση . Ισως... δεν ξέρω...
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #481 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 04:00:18 μμ »
το ζήτημα που έχει τη σημασία του για το μοντελισμό στην Ελλάδα και το επαναλαμβάνω, είναι ότι
μόνο το STAR CLUB τα κατάφερε
και στη διάδοση της φιγούρας, που ήταν άγνωστη στην Ελλάδα
και στην άνοδο του επιπέδου των μελών του - όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις

και ομολογώ, παρόλο που ήταν στις σκοπούς του ΠΗΓΑΣΟΥ η άνοδος του ΓΕΝΙΚΟΥ επιπέδου, στον τομέα αυτό δεν τα κατάφερε όσο θα έπρεπε μέχρι σήμερα - εκφράζω απόλυτα προσωπική άποψη

Υ.Γ. αν και αυτό αποτελεί περιφερειακό θέμα, που δεν το έθιξα εγώ, αν εξαιρέσει κανείς το 2006 - από όσο θυμάμαι - υπήρχε πάντα παρουσία μελών του στην έκθεση του ΠΗΓΑΣΟΥ, τα οποία πάντα έφερναν και φιγούρες άλλων μελών του
φυσικά δεν ερχόταν αυτοπροσώπως στην Θεσσαλονίκη, όλα τα μέλη του
αυτό εννοώ ως συμμετοχή - και τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

τώρα αν υπήρχαν κάποια οργανωτικά προβλήματα ( φιάσκο;;;;;; ) στην τελευταία έκθεση του STAR CLUB , αυτό σίγουρα δεν μειώνει τη συνολική προσφορά του μέχρι σήμερα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #482 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 05:14:50 μμ »
Προφανώς, επειδή είμαστε σε ανοικτό φόρουμ οι απόψεις όλων μας είναι σεβαστές , απλά προσωπικά απόλυτες δογματικές δηλώσεις του τύπου
Παράθεση
μόνο το STAR CLUB  τα κατάφερε
, για μένα δεν δουλεύουν.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λές
Παράθεση
και στη διάδοση της φιγούρας, που ήταν άγνωστη στην Ελλάδα
και στην άνοδο του επιπέδου των μελών του - όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις
, μπορεί να υπάρξει πολύ εύκολα αντίλογος , και με δεδομένο ότι υπήρξα και μέλος του STAR CLUB αλλά και μέλος του Δ.Σ.  να ξέρω αρκετά πράγματα και να τα εκτιμώ με πιο ακριβή μεγέθη , αλλά και αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Είπαμε , ελευθερία υπάρχει στην χώρα μας...η τουλάχιστον εγώ έτσι θέλω να πιστέυω έτσι ..... :mrgreen:

Τέλος αυτό
Παράθεση
τώρα αν υπήρχαν κάποια οργανωτικά προβλήματα ( φιάσκο;;;;;; )
, όπως ξαναείπα , αναφέρθηκε απο άλλον φίλο και το διευκρίνισα 
Παράθεση
(αυτή που κάποιος φίλος χαρακτήρισε φιάσκο)
. Και πιστεύω (υποθέτω εν αυθαιρεσία) ότι δεν αναφερόταν στην οργανωτική δυσλειτουργία , αλλά στον πολύ μικρό αριθμό εκθεμάτων και συμμετεχόντων
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #483 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 10:36:01 πμ »
Καλημερα και απο εμενα ακομα απο Σερρες ::salut::
Δυστηχως αυτες οι διαφορες διοργανωσεις με θεμα τον μοντελισμο[στατικο και οχι μονο]οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και εξω απο τα συνορα εχουν χασει την μαγεια τους.Δηλ.το πνευμα τετοιας διοργανωσεις πιο ηταν :?:να συναντηθουν ανθρωποι με κοινα ενδιαφεροντα σε ενα θεμα,θεοριτικο και πρακτικο,μια φορα το χρονο για να ανταλαξουν ιδεες,αποψεις,τεχνικες,Φιλιες και αλλα πολλα.Τωρα ολα τα αλλα,διαγωνισμοι,καταστηματα,διαφιμιση,σεμιναρια και και.......ειναι προιοντα αυτον τον εκδηλοσεων.Δεν με υποχρεωνει κανεις η με πιεζουν,απλος συμμετεχο και προσφερο σε ενα θεμα που το κανουν και αλλοι μαζι με μενα.Παντα υπαρχει αυτος ο σεβασμος αλλα και η κριτικη με βασικο ομως στοχο να μαθενο και να αξιοποιο αυτο που κανω.Το παν ειναι και παντα δικια μου αποψη να διξω και να δω αυτο που κανω,να το χαρο,να ευχαριστησω αλλα και να σεβαστο.Τωρα εαν κερδισουμε και κατι,διχνει οτι αυτο που κανω αρεσει και στο συγκεκριμενο κοινο αλλα δεν πρεπει να ειναι μονο αυτος ο σκοπος.Για να τελειωνο,να σταματησουν αυτα τα αρνητικα στο χοπυ μας παγκοσμιος,γιατι ο κενουριος συναδελφος μας που μπορει να εχει φανταστηκες ιδεες και τεχνικες να τα βλεπει και να αποφευγει τις επαφες η και να εγκαταλυπει το χοπυ.Ενα θα πω ::keep_mod:: ::lovemodel:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #484 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 12:24:07 μμ »
το ζήτημα που έχει τη σημασία του για το μοντελισμό στην Ελλάδα και το επαναλαμβάνω, είναι ότι
μόνο το STAR CLUB τα κατάφερε
και στη διάδοση της φιγούρας, που ήταν άγνωστη στην Ελλάδα.........

μάλλον εννοείς στην διάδοση του στην Αθηνα, μέσω 1-2 συγκεκριμένων καταστημάτων,  διότι ο μοντελισμός φιγούρας απο τις εποχές της αγνής μορφής του (HISTOREX, Belgo, Andrea) είχε έρθει στην Ελλάδα απο τον αείμνηστο Τζήκο Μπενβενίστε στη Θεσσαλονικη, που αν μας ακούει τώρα θα μας κοιτά με εκείνο το "παγωτικό" βλέμμα του ενώ θα τρίζουν τα κοκαλα του με αυτά που ακούγονται  :wink:

....... και στην άνοδο του επιπέδου των μελών του - όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις ...

αυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λίγο, διότι πλην 4-5 εξαιρέσεων που απο την αρχή - προ STAR Club - ήταν αστέρια, για ποια πρόοδο και διακρίσεις μιλάς?
και μη μιλάμε έτσι ισοπεδωτικά για τις "διεθνείς διακρίσεις" Ελλήνων μοντελιστών, διότι το κύρος της SCALEMODELWORLD (IPMS UK), και οι εκεί διακρίσεις Ελλήνων μοντελιστών και μελών της IPMS Ελλάδος (πχ συστηματικά, χρυσά μετάλλια , επι σειρά ετών σε "δύσκολες" κατηγορίες, δυσθεώρητα και "βαριά" ειδικά βραβεία αλλά και Best of Show επι σειρά ετών  ::eusa_clap::) νομίζω δεν συγκρίνονται.

..... τώρα αν υπήρχαν κάποια οργανωτικά προβλήματα ( φιάσκο;;;;;; ) στην τελευταία έκθεση του STAR CLUB , αυτό σίγουρα δεν μειώνει τη συνολική προσφορά του μέχρι σήμερα...

Ηταν φιάσκο κατα τη γνώμη μου και το επαναλαμβάνω.
Λόγω της μικρής συμμετοχής εκθεμάτων και μοντελιστών,
λόγω του κάκιστου φωτισμού της αίθουσας ο οποίος είναι ο ίδιος κακός υποφωτισμός, απο την αρχή του θεσμου (σε εκεινο το σκοτάδι ήταν πάντα τα περίπτερα)
λόγω της αισθητής απουσίας των μελών του Club - πλην του μόνιμου τραπεζιού τύπου "πόρτας" στο μπαλκονάκι,
λόγω της "βροντερής" (με ταμπελάκια κλπ.) παρουσίας επαγγελματία με αμφιβόλου προέλευσης φιγούρες (που ξέρω ότι ενόχλησαν πάρα πολύ τους υπόλοιπους κανονικούς εισαγωγείς ξένων εταιρειών)
λόγω του ότι ήταν η χειρότερη απο κάθε πλευρά έκθεση του Star Club το οποίο μετα τις 2 πρώτες εξαιρετικές εκθέσεις του φιλοδοξούσε τότε, να φέρει τη Euromilitaire στην Αθήνα  :shock:  (κατα δημοσιες "δηλώσεις" μελών του).

Προσωπικά, τα πρώτα χρόνια συμμετείχα και έχω λάβει 1-2 διακρίσεις στην έκθεση του Star Club, αλλά λόγω της απαξιωτικής στάσης του Star Club, έναντι της IPMS των εκδηλώσεών της και της έκθεσης της, έχω αποφασίσει τα τελευταία έτη να την επισκέπτωμαι μονο ως θεατής.

συγγνώμη αν σας έβγαλα απο το κυρίως θέμα
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #485 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 01:07:55 μμ »
μάλλον εννοείς στην διάδοση του στην Αθηνα, μέσω 1-2 συγκεκριμένων καταστημάτων,  διότι ο μοντελισμός φιγούρας απο τις εποχές της αγνής μορφής του (HISTOREX, Belgo, Andrea) είχε έρθει στην Ελλάδα απο τον αείμνηστο Τζήκο Μπενβενίστε στη Θεσσαλονικη, που αν μας ακούει τώρα θα μας κοιτά με εκείνο το "παγωτικό" βλέμμα του ενώ θα τρίζουν τα κοκαλα του με αυτά που ακούγονται  :wink:
αυτό θα ήθελα να μου το εξηγήσεις λίγο, διότι πλην 4-5 εξαιρέσεων που απο την αρχή - προ STAR Club - ήταν αστέρια, για ποια πρόοδο και διακρίσεις μιλάς?
και μη μιλάμε έτσι ισοπεδωτικά για τις "διεθνείς διακρίσεις" Ελλήνων μοντελιστών, διότι το κύρος της SCALEMODELWORLD (IPMS UK), και οι εκεί διακρίσεις Ελλήνων μοντελιστών και μελών της IPMS Ελλάδος (πχ συστηματικά, χρυσά μετάλλια , επι σειρά ετών σε "δύσκολες" κατηγορίες, δυσθεώρητα και "βαριά" ειδικά βραβεία αλλά και Best of Show επι σειρά ετών  ::eusa_clap::) νομίζω δεν συγκρίνονται.
Προσωπικά, τα πρώτα χρόνια συμμετείχα και έχω λάβει 1-2 διακρίσεις στην έκθεση του Star Club, αλλά λόγω της απαξιωτικής στάσης του Star Club, έναντι της IPMS των εκδηλώσεών της και της έκθεσης της, έχω αποφασίσει τα τελευταία έτη να την επισκέπτωμαι μονο ως θεατής. συγγνώμη αν σας έβγαλα απο το κυρίως θέμα

ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπάρχει μια - άγνωστη σε μένα - "κατάσταση πολέμου" μεταξύ STAR και IPMS, που πυροδοτήθηκε από το σχόλιο μου, οπότε δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης...

πάντως, ούτε μέλος του STAR είμαι, ούτε προσωπικές σχέσεις έχω με κάποια μέλη του, για να το ...διαφημίζω

Υ.Γ. τώρα το σχόλιο "μοντελισμός φιγούρας απο τις εποχές της αγνής μορφής του"  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
δηλαδή, σήμερα έχουμε μοντελισμό φιγούρας ...ποταπής μορφής;
μιλώντας για Θεσσαλονίκη, η άνθιση και η διάδοση της φιγούρας έχει συνδεθεί με τον Θόδωρο Καλαμάτα
ο Τζίκο ήταν απλά ο πρώτος καταστηματάρχης που έκανε εισαγωγές φιγούρας, από τους πρώτους μοντελιστές που έβαφαν με λάδια και "εισήγαγε" κι άλλους μοντελιστές στο είδος
αν σε κάτι ήταν άφταστος ήταν στο σκρατς - ιδιοκατασκεύασε πολλά από τα οχήματα που  χρησιμοποίησε ο Ε.Σ. - και στο figure conversion
το γυρίσαμε βέβαια στην ιστορική αναδρομή  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #486 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 02:30:55 μμ »
Οριστε και η δικη μου βραβευση ,με ενα ταπεινο Μ-32 ARV,1/35 ITALERI

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #487 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 02:56:47 μμ »
ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπάρχει μια - άγνωστη σε μένα - "κατάσταση πολέμου" μεταξύ STAR και IPMS, που πυροδοτήθηκε από το σχόλιο μου, οπότε δεν έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης...
.......
Υ.Γ. τώρα το σχόλιο "μοντελισμός φιγούρας απο τις εποχές της αγνής μορφής του"  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
δηλαδή, σήμερα έχουμε μοντελισμό φιγούρας ...ποταπής μορφής;
μιλώντας για Θεσσαλονίκη, η άνθιση και η διάδοση της φιγούρας έχει συνδεθεί με τον Θόδωρο Καλαμάτα
ο Τζίκο ήταν απλά ο πρώτος καταστηματάρχης που έκανε εισαγωγές φιγούρας, από τους πρώτους μοντελιστές που έβαφαν με λάδια και "εισήγαγε" κι άλλους μοντελιστές στο είδος
αν σε κάτι ήταν άφταστος ήταν στο σκρατς - ιδιοκατασκεύασε πολλά από τα οχήματα που  χρησιμοποίησε ο Ε.Σ. - και στο figure conversion
το γυρίσαμε βέβαια στην ιστορική αναδρομή  :lol: :lol: :lol:

τέλος κι απο εμένα αυτή η συζήτηση διότι δεν έχει νόημα.  ::icon_thumright::
μια διευκρίνιση μόνο, δεν είπα ποτέ ότι "σήμερα έχουμε μοντελισμό φιγούρας ...ποταπής μορφής". το "αγνή μορφή" αναφερόταν στα δεδομένα εκείνης της εποχής, λίγα μέσα, πιο "παραδοσιακά υλικά" (πλαστικές Historex και μετασκευές τους, μεταλλικές, λάδια κ.ο.κ.) και λιγότερος ανταγωνισμός άρα και συμφέροντα (τα λέμε "σπόνσορες" σήμερα).
Οσο για τον Τζήκο, τον ανέφερα διότι πιστεύω ήταν η εκκίνηση εκείνης της δραστηριότητας στην Θεσσαλονίκη. Δεν αναφέρθηκα καθόλου στους μοντελιστές που τη μετέδωσαν  ::icon_thumright::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #488 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 11:07:57 μμ »
Μπορεί κάποιος συνάδελφος να ανεβάσει τη λίστα με τα μοντέλα που βραβεύτηκαν σε όλες τις κατηγορίες (μαζί με φωτό) και τα ονόματα των δημιουργών τους; (αν κάποιος είναι και μέλος του mc να γράφεται και το nickname του)
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #489 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 12:06:19 πμ »
Καλησπέρα σας κύριοι. Ο τίτλος του θέματος είναι η 27η έκθεση της IPMS και γιαυτήν και μόνο θα έπρεπε να συζητάμε εδώ . Το τι έγινε στην έκθεση του StarClub, το συζητήσαμε στο αντίστοιχο θέμα και δεν υπάρχει λόγος να τα ξανασυζητάμε. Ομοίως, το το θα γίνει στην επικείμενη έκθεση του Πήγασου, θα το συζητήσουμε στο δικό του θέμα.
 Επι της ουσίας. Εγινε μία καλή έκθεση, καλύτερη και μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές. Οι περισσότεροι περάσαμε καλά, είδαμε μοντέλα και φίλους, τραβήξαμε φωτογραφίες και σπάσαμε πλάκα. Οι άνθρωποι ήταν χαμογελαστοί. Αυτό είναι που μετράει, δεν το καταλαβαίνετε :?: Παρατράγουδα και διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να στεκόσαστε σε αυτά, αρκεί να μαθαίνετε από τα λάθη σας, όπως αποδείξατε φέτος με την θέμα των λαχνών. Σταύρο αν θες, μετέφερε στο Δ.Σ της ipms 3 παρατηρήσεις/προτάσεις μου:
1. Το τραπέζι των βραβείων έπιανε χώρο μέσα στην έκθεση. Στην θεση του θα μπορούσαν να ήταν μοντέλα και να ήταν πιό άνετα και τα υπόλοιπα τραπέζια. Και σε τελική ανάλυση ήρθα σαν θεατής να δω μοντέλα και όχι τρόπαια.
2. Την απονομή των βραβείων γιατί δεν την κάνετε Κυριακή? Και περισσότερο χρόνο θα έχετε να προετοιμαστείτε ώς επιτροπή και οι αμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορουν να πάρουν μετά την απονομή και τα μοντελα τους και θα μείνει και το Σάββατο το απόγευμα καθαρό για να χαζεύουμε στην έκθεση.
3. Τα βραβεία που δόθηκαν από τρίτους, πως αποφασίζεται σε ποιόν δίνονται  :?: Καλό έιναι να αναφέρεται στην διακήρυξη του επόμενου διαγωνισμού.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #490 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 12:36:44 πμ »
Καλησπέρα σας κύριοι. Ο τίτλος του θέματος είναι η 27η έκθεση της IPMS και γιαυτήν και μόνο θα έπρεπε να συζητάμε εδώ . Το τι έγινε στην έκθεση του StarClub, το συζητήσαμε στο αντίστοιχο θέμα και δεν υπάρχει λόγος να τα ξανασυζητάμε. Ομοίως, το το θα γίνει στην επικείμενη έκθεση του Πήγασου, θα το συζητήσουμε στο δικό του θέμα.
 Επι της ουσίας. Εγινε μία καλή έκθεση, καλύτερη και μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές. Οι περισσότεροι περάσαμε καλά, είδαμε μοντέλα και φίλους, τραβήξαμε φωτογραφίες και σπάσαμε πλάκα. Οι άνθρωποι ήταν χαμογελαστοί. Αυτό είναι που μετράει, δεν το καταλαβαίνετε :?: Παρατράγουδα και διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να στεκόσαστε σε αυτά, αρκεί να μαθαίνετε από τα λάθη σας, όπως αποδείξατε φέτος με την θέμα των λαχνών. Σταύρο αν θες, μετέφερε στο Δ.Σ της ipms 3 παρατηρήσεις/προτάσεις μου:
1. Το τραπέζι των βραβείων έπιανε χώρο μέσα στην έκθεση. Στην θεση του θα μπορούσαν να ήταν μοντέλα και να ήταν πιό άνετα και τα υπόλοιπα τραπέζια. Και σε τελική ανάλυση ήρθα σαν θεατής να δω μοντέλα και όχι τρόπαια.
2. Την απονομή των βραβείων γιατί δεν την κάνετε Κυριακή? Και περισσότερο χρόνο θα έχετε να προετοιμαστείτε ώς επιτροπή και οι αμεσα ενδιαφερόμενοι θα μπορουν να πάρουν μετά την απονομή και τα μοντελα τους και θα μείνει και το Σάββατο το απόγευμα καθαρό για να χαζεύουμε στην έκθεση.
3. Τα βραβεία που δόθηκαν από τρίτους, πως αποφασίζεται σε ποιόν δίνονται  :?: Καλό έιναι να αναφέρεται στην διακήρυξη του επόμενου διαγωνισμού.

Γιάννο έχεις δίκιο, τα παραπάνω ήταν off topic - συγγνώμη
για τα σχόλιά σου τα οποία εννοείται πως θα μεταφερθούν και θα ληφθούν υπ 'όψιν:
- έχεις δίκιο για τα κύπελλα. θα μπορούσαν να ειναι και αλλού,
- πρακτικοί λόγοι επιβάλουν την Σαββατιάτικη απονομή. έλα μια φορά στο μάζεμα της Κυριακής και θα καταλάβεις.
- συνήθως οι "τρίτοι" αποφασίζουν οι ίδιοι που θα δώσουν το "βραβείο" ή το "δώρο" τους ή τη μέθοδο απονομής τους (πχ . κλήρωση)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #491 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 12:41:34 πμ »
Το θέμα της βράβευσης των μοντέλων φίλοι μου είναι πραγματικά ανεξάντλητο και δύσκολα θα βρεθεί μια΄λύση που θα αποδόσει ¨δικαιοσύνη¨στην κρίση των μοντέλων. Θα αναφέρω ένα περιστατικό που επιβαιβεαίωνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο λάθος είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας έναντι σε μια κριτική επιτροπή. Μέλη του Δ.Σ. της IPMS ενώ διενεργούσαν έλεγχο των μοντέλων για να βρούν δήθεν το καλύτερο στην κατηγορία αντάλλαξαν τις εξής κουβέντες:

Α. Ρε συ αυτό καλό είναι!
Β. Ναι αλλά ποιος είναι τούτος τώρα και από που ηρθε για του βάλουμε ψήφο; ʼσε θα την ρίξουμε σε κανα δικό μας.
Α. Ναι μωρέ άστον αυτόν θα ρθει και του χρόνου πάλι, κάτι θα του δόσουμε.

Πείτε μου εσείς φίλοι μου τώρα πόσο σοβαροί είναι αυτοί οι κύριοι για να κρίνουν την δουλειά μας, που μπορεί να έχουμε παιδευτεί μήνες και να έχουμε ξενυχτήσει για να την ολοκληρώσουμε; Πως περιμένετε να βγούν σωστά αποτελέσματα σε έναν διαγωνισμό που δεν υπάρχουν εξειδικευμένα μέλη κριτικής επιτροπής για την εκάστοτε κατηγορία;

Δεν μπορεί να ακούω κριτική για την βινιέτα μου του στυλ: ¨ξέρεις η δουλειά σου δεν βραβεύθηκε γιατι το αντιαεροπορικό δεν μπορεί να ρίξει κάτω από το δένδρο" όταν αγνούν πως στην μάχη που απεικονίζεται, το συγκεκριμένο όπλο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σαν αντιαρματικό!!!! Επιτέλους, ο κόσμος κουράστηκε να ακούει σχόλια για την δουλειά του από άτομα που δεν έχουν εξειδίκευση σε κάποιο θέμα. Είσαι αεροπλανάς φίλε μου, μάλιστα μπράβο σου και γειά σου, αλλά αν δεν έχεις ανοίξεις ούτε ένα άρθρο για αρματικά θέματα μην μας λές ανέκδοτα!!! Εγώ προσωπικά δεν νομίζω να ξανασυμμετάσχω σε διαγωνισμό της IPMS όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατι κουράστηκα να ακούω βλακώδεις παρατηρήσεις για την δουλειά μου. Τα έργα μου εκτός συναγωνισμού και όλοι ευχαριστημένοι. Σαν το άλλον, από το Δ.Σ. πέρυσι που είπε για τις ¨Αρδέννες" πως ήταν πολυ αληθοφανές διόραμα και δεν βραβεύθηκε. Ε τότε φίλοι μου του χρόνου να κατεβάσω κανά καρτούν!!! :mrgreen:

Δεν είναι θέμα φίλοι μου αν κάποιος πάρει το βραβείο ή όχι είναι θέμα σοβαρότητας και σωστού παραδειγματισμού. Όταν βλέπει ο πιτσιρικάς, που γνωρίζει δυο τρια πράγματα για ένα θέμα, να βγαίνουν κάτι τρελά αποτελέσματα, και να βραβεύονται δουλειές που σε εκθέσεις του εξωτερικού δεν θα  έστεκαν, απογοτεύεται και τον χάνεις από μέλος.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #492 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 02:25:50 πμ »
2ο μήνυμα μου στο παρόν θέμα......ίσως ακουστώ "κακός" - "γρινιάρης"......Λοιπόν Κύριοι νομίζω οτι υπάρχουν 4 "ειδών" άνθρωποι που πάνε στους διαγωνισμούς,
1. "Απλοί" - "άσχετοι" με τον μοντελλισμό που "έιδαν πόρτα" και μπήκαν....Κύριοι - Κυρίες - δεσποινίδες που "πέρασαν" απο το "ΕΛΑΙΣ" είδαν κόσμο και κάτι "παιχνίδια" και μπήκαν...
2. "Απλοί" μοντελλιστές που δεν θέλουν να εκθέσουν μοντέλλα τους αλλά θέλουν να δούν δουλειές άλλων συναδέρφων...
3. Μοντελλιστές που λαβάνουν μέρος για "το κέφι τους" - να δούν φίλους - να δούνε μοντέλλα και να δούν άλλοι μοντέλλα τους - να τους συμβουλέψουν - να "κλέψουν" ιδέες / τεχνικές...
4. Να πάρουν μέρος και ολα του 3. αλλά και να επιζητήσουν κάποια βράβευση....
 Λοιπόν πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε ΣΕ ΠΟΙΑ κατηγορία ανήκουμε....Ας σοβαρευτούμε.....καταλαβαίνουμε όλοι μας οτι ενα "απλό" μοντέλλο χωρίς καμμιά "τεχνική" δεν μπορεί να "σταθεί δίπλα" σε μια κατασκευή που "έχει επάνω" ώρες και ώρες δουλειάς και "τεχνικών"....ΑΛΛΟ άμα εμάς μας αρέσει αυτού του είδους οι δημιουργίες  :!: :!: :!: Εχω βρεθεί σε διαγωνισμούς που ο άλλος ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάμματα γιατί δεν βραβεύτηκε η δημιουργία του.....
 Ενα μεγάλο πρόβλημα ΟΛΩΝ των συλλόγων είναι οι εσωτερικές διαμάχες - φαγομάρες και η μετάδοση αυτών στους διαγωνισμούς  :!: :!: :!: Φτάνει η "συνοικιακή" μικροψυχία  :!: :!: :!: Τύπου "Αααα είναι του Model Club / Πήγασου / Star Club / IPMS κτλ.....καλά καλά άμα πάρει βραβείο να με  ::toualet:: " Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να "χαλάμε τις καρδιές μας", να χάνουμε το νόημα του hobby......
 Τώρα το ΜΕΓΑ θέμα της κριτικής επιτροπής - τρόπου κρίσης κτλ.....Απαράδεκτο για μένα τύπου "δια φωνής / ανατάσεως της χειρός" κτλ....Απαράδεκτο να ψηφίζουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού.....Απαράδεκτο να ψηφίζουμε εμείς οι διαγωνιζόμενοι.......Υπάρχουν κάποιοι πιστεύω "masters" σε κάποιους τομείς του μοντελλισμού....Δεν πιστεύω οτι κάποιος αμφισβητεί τον Κο Τσώνο στα αερ/φη ή τον Κο Ροδόπουλο στις φιγούρες ή τον Κο Λέκκα στα διοράματα.....λοιπόν ορίστε κριτές ΑΛΛΑ κριτές στην "ειδικότητα" τους ώστε να ξέρουν ΤΙ και ΠΩΣ να κρίνουν. "Μεγάλοι" σύλλογοι όπως π.χ. η IPMS που θέλουν να "κρατούν" κάποιο prestige στις εκθέσεις τους (μην ξεχνάτε οτι η έκθεση της IPMS είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδος) πιστεύω οτι πρέπει να "καλούν" κάποιους "διάσημους" ξένους μοντελλιστές με πείρα στις δημιουργίες και σε υψηλού επιπέδου εκθέσεις στο εξωτερικό.....αυτό πέρα της "φήμης" - διαφήμισης στο εξωτερικό (μοντ/κό τύπο + forums) θα παρέχει και κάποια "εγγύηση" σωστής και αντικειμενικής αξιολόγησης. ʼλλωστε το Δ.Σ. της IPMS πιστεύω οτι έχει τις γνωριμίες να "φθάσει" σε τέτοια πρόσωπα ώστε να τα καλέσει αλλά και την οικονομική δυνατότητα...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #493 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 06:23:17 πμ »
Α. Ρε συ αυτό καλό είναι!
Β. Ναι αλλά ποιος είναι τούτος τώρα και από που ηρθε για του βάλουμε ψήφο; ʼσε θα την ρίξουμε σε κανα δικό μας.
Α. Ναι μωρέ άστον αυτόν θα ρθει και του χρόνου πάλι, κάτι θα του δόσουμε.

φιλε Γιαννη αυτο ειναι σοβαρο! το ακουσες ο ιδιος ? μου φαινετε πραγματικα πολυ χοντρο κατι τετοιο για να ειπωθηκε φορα-παρτιδα :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #494 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 08:08:11 πμ »
Λάμπρο δεν θα δώσω άλλη έκταση στο θέμα, γιατι το θεωρώ πραγματικά γελοίο αυτό που συναίβει.

Ας το καταλάβουν επιτέλους οι κύριοι του Δ.Σ. πως ο τρόπος του να κρίνεις δουλειές μέσω ψηφοφορίας δεν μπορεί να είναι δίκαιος. Και να σου πω και το άλλο. Εγω και πολλοί άλλοι από επαρχία πως θα ψηφίζαμε εφόσον έκλεινε η κάλπη την Πέμπτη; Ανέβηκα την Δευτέρα να δώσω το μοντέλο, θα ανέβω την Πέμπτη να ψηφίσω και ξανά το Σάββατο για την απονομή; Οι περισσότεροι από επαρχία δεν ψήφισαν. ʼρα ποια για ποιά σωστή κρίση λέμε;

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #495 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 08:09:52 πμ »
2ο μήνυμα μου στο παρόν θέμα......ίσως ακουστώ "κακός" - "γρινιάρης"......Λοιπόν Κύριοι νομίζω οτι υπάρχουν 4 "ειδών" άνθρωποι που πάνε στους διαγωνισμούς,
1. "Απλοί" - "άσχετοι" με τον μοντελλισμό που "έιδαν πόρτα" και μπήκαν....Κύριοι - Κυρίες - δεσποινίδες που "πέρασαν" απο το "ΕΛΑΙΣ" είδαν κόσμο και κάτι "παιχνίδια" και μπήκαν...
2. "Απλοί" μοντελλιστές που δεν θέλουν να εκθέσουν μοντέλλα τους αλλά θέλουν να δούν δουλειές άλλων συναδέρφων...
3. Μοντελλιστές που λαβάνουν μέρος για "το κέφι τους" - να δούν φίλους - να δούνε μοντέλλα και να δούν άλλοι μοντέλλα τους - να τους συμβουλέψουν - να "κλέψουν" ιδέες / τεχνικές...
4. Να πάρουν μέρος και ολα του 3. αλλά και να επιζητήσουν κάποια βράβευση....
 Λοιπόν πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε ΣΕ ΠΟΙΑ κατηγορία ανήκουμε....Ας σοβαρευτούμε.....καταλαβαίνουμε όλοι μας οτι ενα "απλό" μοντέλλο χωρίς καμμιά "τεχνική" δεν μπορεί να "σταθεί δίπλα" σε μια κατασκευή που "έχει επάνω" ώρες και ώρες δουλειάς και "τεχνικών"....ΑΛΛΟ άμα εμάς μας αρέσει αυτού του είδους οι δημιουργίες  :!: :!: :!: Εχω βρεθεί σε διαγωνισμούς που ο άλλος ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάμματα γιατί δεν βραβεύτηκε η δημιουργία του.....
 Ενα μεγάλο πρόβλημα ΟΛΩΝ των συλλόγων είναι οι εσωτερικές διαμάχες - φαγομάρες και η μετάδοση αυτών στους διαγωνισμούς  :!: :!: :!: Φτάνει η "συνοικιακή" μικροψυχία  :!: :!: :!: Τύπου "Αααα είναι του Model Club / Πήγασου / Star Club / IPMS κτλ.....καλά καλά άμα πάρει βραβείο να με  ::toualet:: " Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να "χαλάμε τις καρδιές μας", να χάνουμε το νόημα του hobby......
 Τώρα το ΜΕΓΑ θέμα της κριτικής επιτροπής - τρόπου κρίσης κτλ.....Απαράδεκτο για μένα τύπου "δια φωνής / ανατάσεως της χειρός" κτλ....Απαράδεκτο να ψηφίζουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού.....Απαράδεκτο να ψηφίζουμε εμείς οι διαγωνιζόμενοι.......Υπάρχουν κάποιοι πιστεύω "masters" σε κάποιους τομείς του μοντελλισμού....Δεν πιστεύω οτι κάποιος αμφισβητεί τον Κο Τσώνο στα αερ/φη ή τον Κο Ροδόπουλο στις φιγούρες ή τον Κο Λέκκα στα διοράματα.....λοιπόν ορίστε κριτές ΑΛΛΑ κριτές στην "ειδικότητα" τους ώστε να ξέρουν ΤΙ και ΠΩΣ να κρίνουν. "Μεγάλοι" σύλλογοι όπως π.χ. η IPMS που θέλουν να "κρατούν" κάποιο prestige στις εκθέσεις τους (μην ξεχνάτε οτι η έκθεση της IPMS είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδος) πιστεύω οτι πρέπει να "καλούν" κάποιους "διάσημους" ξένους μοντελλιστές με πείρα στις δημιουργίες και σε υψηλού επιπέδου εκθέσεις στο εξωτερικό.....αυτό πέρα της "φήμης" - διαφήμισης στο εξωτερικό (μοντ/κό τύπο + forums) θα παρέχει και κάποια "εγγύηση" σωστής και αντικειμενικής αξιολόγησης. ʼλλωστε το Δ.Σ. της IPMS πιστεύω οτι έχει τις γνωριμίες να "φθάσει" σε τέτοια πρόσωπα ώστε να τα καλέσει αλλά και την οικονομική δυνατότητα...

Συμφωνώ Πάνο!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #496 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 09:22:50 πμ »
Μπλα μπλα μπλα....μπλα μπλα μπλα......33 σελιδες   2 εβδομαδες μετα την εκθεση (να δω ποσο θα παει)!!!!

Δεν αφηνουμε τους παραγοντισμους, τα συντεχνιακα και τις παραγκες (μου θυμιζει ελληνικο ποδοσφαιρο)....για να μην καταντησουμε με αδειες εξεδρες (σαν το ελληνικο ποδοσφαιρο)

Δεν πιανουμε κουβεντα για τα μοντελα της εκθεσης που μερικα ηταν απιστευτα, και οχι για τα βραβεια   ? (λεω εγω τωρα...)....κυριε Λεκκα (παραδειγματος χαρη επιασα εσας)..Σας ειπαμε και απο κοντα οτι η φυση σας ηταν απο τις καλυτερες που εχουμε δει σε ολο το συμπαν ever. ::eusa_clap::Δεν σας φτανει η γνωμη 33 κατασκευαστων μοντελων? :lol:   χ#@#στο το ρημαδι το βραβειο και πειτε μας πως τη κανατε...αυτο ενδιαφερει τους πιο πολλους....και οι υπολοιποι....δωστε ψωμι μοντελιστικο στο λαο (φωτο ,τεχνικες, ιδεες)...και οχι πιτουρα   :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #497 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 09:28:45 πμ »
Μπλα μπλα μπλα....μπλα μπλα μπλα......33 σελιδες   2 εβδομαδες μετα την εκθεση (να δω ποσο θα παει)!!!!

Δεν αφηνουμε τους παραγοντισμους, τα συντεχνιακα και τις παραγκες (μου θυμιζει ελληνικο ποδοσφαιρο)....για να μην καταντησουμε με αδειες εξεδρες (σαν το ελληνικο ποδοσφαιρο)

Δεν πιανουμε κουβεντα για τα μοντελα της εκθεσης που μερικα ηταν απιστευτα, και οχι για τα βραβεια   ? (λεω εγω τωρα...)....κυριε Λεκκα (παραδειγματος χαρη επιασα εσας)..Σας ειπαμε και απο κοντα οτι η φυση σας ηταν απο τις καλυτερες που εχουμε δει σε ολο το συμπαν ever. ::eusa_clap::Δεν σας φτανει η γνωμη 33 κατασκευαστων μοντελων? :lol:   χ#@#στο το ρημαδι το βραβειο και πειτε μας πως τη κανατε...αυτο ενδιαφερει τους πιο πολλους....και οι υπολοιποι....δωστε ψωμι μοντελιστικο στο λαο (φωτο ,τεχνικες, ιδεες)...και οχι πιτουρα   :lol: :lol: :lol:

ΥΓ και δεκαπεντε τσωνους να βαλουμε παλι παραπονα θα υπαρχουν απλα γιατι το hobby μας ειναι υποκειμενικο...γιαυτο και δεν συμφωνω με τον διαγωνισμο....μπορεις να κρινεις 20 πινακες ζωγραφικης διαφορων καλλιτεχνων με διαφορετικη νοοτροπια και διαφορετικα θεματα? νομιζω οχι...η μονη εννοια διαγωνισμου που μπορει να γινει προσωπικα κατα τη γνωμη μου ειναι αν φτιαχναν 3 μοντελιστες πχ το ιδιο κιτ με τα ιδια υλικα και την ιδια παραλλαγη και να κριναμε ποιος το φτιαξε καλυτερα......αυτα ειχα να πω...με συναδελφικους χαιρετισμους   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #498 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 10:00:12 πμ »
ακόμα και στους διεθνείς, established διαγωνισμούς με κριτές διεθνώς αναγνωρισμένους, υπάρχει "γκρίνια" για τις απονομές και υπονοούμενα για "συνοικιακή" μικροψυχία( βλ. missing lynx και  armorama )

για παράδειγμα, φέτος στην Euromilitaire, κάποιοι λέγανε με νόημα ότι αν δεν φορούσες blue shirt, αναφερόμενοι στα μέλη κάποιου κλαμπ που φορούσανε φούτερ με το σήμα του, δεν ...βλέπεις υψηλή διάκριση

βέβαια η μη απονομή διάκρισης στο διόραμα του Γιάννη  Λέκκα - και στο περσινό ( Αρδέννες)   :?: :?: :?: :?: :?: - αν μη τι άλλο ...βγάζει μάτια, καμία δικαιολογία δεν είναι ικανή να στηρίξει μια τέτοια απόφαση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει το έργο του

Υ.Γ. ξαναλέω ότι η "γκρίνια" αποτελεί το αλατοπίπερο κάθε διαγωνισμού ::077devil:: ::077devil::
αν δεν έχουμε και διαγωνισμούς τι θάχουμε να λέμε;    Θυμάται κανένας κάποια αδιάφορη έκθεση μοντέλων;
τώρα αν κάποιος είναι ...έτοιμος να βάλει τα κλάμματα επειδή δεν πήρε διάκριση, προφανώς είναι ευτυχής γιατί δεν τον απασχολούν σοβαρά προβλήματα  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #499 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 10:35:44 πμ »

ΥΓ και δεκαπεντε τσωνους να βαλουμε παλι παραπονα θα υπαρχουν απλα γιατι το hobby μας ειναι υποκειμενικο...γιαυτο και δεν συμφωνω με τον διαγωνισμο....μπορεις να κρινεις 20 πινακες ζωγραφικης διαφορων καλλιτεχνων με διαφορετικη νοοτροπια και διαφορετικα θεματα? νομιζω οχι...η μονη εννοια διαγωνισμου που μπορει να γινει προσωπικα κατα τη γνωμη μου ειναι αν φτιαχναν 3 μοντελιστες πχ το ιδιο κιτ με τα ιδια υλικα και την ιδια παραλλαγη και να κριναμε ποιος το φτιαξε καλυτερα......αυτα ειχα να πω...με συναδελφικους χαιρετισμους   ::salut::

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους φίλε μου δεν πρόκειται να εκθέσω πάλι μοντέλο στον διαγωνισμό. Θα ακολουθήσω το παράδειγμα σου και θα συμμετέχω εκτός συναγωνισμού!

Tags: