πάντως μόνο το STAR CLUB κατάφερε και τα δυό - άρα γίνονται και τα δυό μαζί
και τη διάδοση της φιγούρας, που ήταν άγνωστη στην Ελλάδα
και την άνοδο του επιπέδου- όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις
με μια Ελιτίστικη συμπεριφορά όμως που τελικά, κατέληξε ... στη φετεινή έκθεση του Μαίου, που μάλλον ήταν φιάσκο σε αρκετούς τομείς Crying or Very sad
είμαστε εκτός θέματος αλλά το Star Club, με εξαίρεση τον φίλτατο Major Goose (aka Κώστα Ροδόπουλο) σνομπάρει συστηματικά τις λοιπές ελληνικές εκθέσεις. Η' κάνω λάθος?
sorry για το spam_emoticon arrowred offtopic
Σ.Σ.
Καταρχάς να συγχαρώ όσους συμμετείχαν συτην Εκθεση και όσους είχαν κάποια διάκριση , αλλα και σε αυτούς που προσπαθησαν , και τους εύχομαι κάποια διάκριση του χρόνου
Αναφορικά με τα παραπάνω που είπαν οι συνάδελφοι , απαντώ απλά επειδή αναφέρθηκε το ονομά μου και επειδή καλό είναι όταν λέγονται κάποια πράγματα να υπάρχει και η κατάθεση γεγονότων και όχι υποθέσεων.
Στο STAR CLUB δεν ανήκω απο πέρσι το Νοέμβριο , μια που το Δ.Σ. με διέγραψε. Παρόλα αυτά και στην τελευταία έκθεση του Μαίου (αυτή που κάποιος φίλος χαρακτήρισε φιάσκο), με καθαρή και αγνή αγάπη για τον μοντελισμό συμμετείχα (και καθόλου δεν με ενόχλησε ότι δεν απέσπασα κάποιο μετάλλιο).
Στην IPMS συμμετείχα σε εκθέσεις απο τα πολύ παλιά χρόνια (εποχή ΕΝΕΜ κ.λ.π.), μια που μοντελάρω τα τελευταία 29 χρόνια. Απο το 2006 δε είμαι τακτικό μέλος, με εκπληρωμένες πάντα τις ταμειακές μου υποχρεώσεις.
Η απόφαση μου κάθε χρόνο, για το ποιές δουλειές μου θα εκθέτω και σε ποιές εκθέσεις , έχει να κάνει αποκλειστικά με την δική μου βούληση , διάθεση και διαθεσιμότητα χρόνου λόγω υποχρεώσεων και με τίποτα άλλο. Δεν έγινε, γίνεται ούτε και θα γίνει ποτέ , κατόπιν υποδείξεων, πιέσεων, ούτε απαγορεύσεων, ούτε περιορισμών και πολύ δε περισσότερο ομαδικών σκοπιμοτήτων.
Απο το 2005 που βρισκόμουν στο STAR CLUB και μετά ουδέποτε το Club συμμετείχε στην Εκθεση του Πήγασου σαν Club με εξαίρεση την περσινή χρονιά . Οπότε αυτό που αναφέρει ο φίλος KOLOSSOS
Υ.Γ. το Star Club σχεδόν πάντα συμμετέχει στην έκθεση του ΠΗΓΑΣΟΥ
δεν είναι απολύτως ακριβές ! Εκτός αν υπήρχαν συμμετοχές μελών, τα προηγούμενα έτη , χωρίς να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι(οπότε δεν το γνωρίζω και εγώ ), αλλά φαντάζομαι αυτό μπορεί να αποδειχθεί εύκολα απο τα ονομαστικά αρχεία συμμετοχών της Εκθεσης (εαν αυτά τηρούνται μετά τις διεξαγωγές)
Η συμμετοχή σε εκθέσεις μοντελιστών ειδικά απο την επαρχεία δεν είναι πάντα ευκολες , λόγω συνθηκών αλλά και κόστους. Για παράδειγμα , και πέρσι και φέτος εγω ήθελα να συμμετέχω στην Εκθεση του Πήγασου. Ομως δεν μπορώ. Απλά γιάτί πρέπει να κάνω ενα 9ωρο ταξίδι απο την Ιο στην Αθήνα με καράβι και μετά ακόμα κάποιες ώρες με τράινο ή λεωφορείο στην Θεσαλλονίκη και πάλι πίσω . Αυτό σημαίνει 2 μέρες επιπλέον χρόνος σε σχέση με κάποιον Αθηναίο η Στερεοελλαδίτη και πολλαπλάσιο κόστος με δεδομένο 'οτι γγια μια τριμελή οικογένεια το ταξίδι απο την Ιο στην Αθήνα τώρα στοιχίζει 320 ευρώ πήγαινε έλα . Επιπλέον πάντα αυτή η Εκθεση γίνεται μια με μιάμιση εβδομάδα μετά απο την Εκθεση "Φιλοξένια¨" στην οποία υποχρεωτικά μεταβαίνω στην Θεσσαλονίκη για την δουλειά μου και μετά πρέπει να επιστρέψω στην ΙΟ. Αν λοιπόν ήθελα να πάω στον Πήγασο, έπρεπε με τό που επέστρεφα στην Ιο , να ξεπακετάριζα και μετά απο 3 μέρες να ξαναξεκινούσα το ταξίδι αυτό. Έτσι το ζήτημα δεν είναι μόνο αν κάποιος πάει σε μια έκθεση , αλλά και το αν μπορεί να πάει αντικειμενικά.
Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή υπάρχει σε όλες τις εκθέσεις τόσο το καλύτερο για το χόμπυ που αγαπάμε.
Για μένα όλες οι υπόλοιπες σκοπευμένες και λεπτολογικά αναλυμένες και ψιλοκομμένες ςσυζητήσεις έχουν ωφελιμιστικό περιεχόμενο και εξυπηρετούν καταστάσεις ένθεν και ένθεν
Ελπίζω του χρόνου η Εκθεση με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τα εκθέματα να είναι ακόμα καλύτερη .
Καλή επιτυχία και στην έκθεση του Πήγασου . Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω να βρεθώ εκεί .
Κώστας
Υ.Γ. Όπως είπα και σε ορισμένα παιδια της IPMS , ο Σ. Διπλαράκης και κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια, πρέπει να τιμάται μονίμως και ανελλιπώς με ειδικό μετάλλιο θάρρους και προσπάθειας. Είναι παράδειγμα πρός μίμηση για όλους εμάς αναιξερέτως