Αποστολέας Θέμα: 27η Έκθεση IPMS Ελλάδος (29/9/2008 εως 5/10/2008)  (Αναγνώστηκε 53950 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
Απ: 27η Έκθεση IPMS Ελλάδος (29/9/2008 εως 5/10/2008)
« Απάντηση #450 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 04:49:09 μμ »
........

Για το βραβείο modelclub,αποφασίσαμε να δωθεί στο μοντέλο του Σπύρου Διπλαράκη Η πτήση του Φοίνικα!
Ο βασικότερος λόγος ήταν,για να δώσουμε με αυτή την κίνηση,τα εύσημα στον Σπύρο,για την προσπάθεια του αλλά και για τα τόσα χρόνια παρουσίας του στις εκθέσεις της IPMS.
Να τονίσουμε ότι ο Σπύρος, έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα,και στην ουσία τα μοντέλα του τα κατασκευάζει και βάφει με το στόμα!!! ::salut:: ::eusa_clap::
Καταλαβαίνετε ότι αυτός ο άνθρωπος,δεν είναι για λύπηση αλλά για να δίνει το παράδειγμα της ψυχικής δύναμης που μπορεί να έχει ο άνθρωπος όταν θέλει κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!
Πολλοί θα θυμούνται τα μοντέλα του Σπύρου από παλαιότερες εκθέσεις,με κύριο θέμα,μοντέλα Sci-fi και από ταινίες!
Να ναι καλά και να μας δίνει το παράδειγμα με τις κατασκευές του! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Δηλαδή, αυτό

βάφτηκε με το στόμα;  :shock: :shock:  ::brancard:: ::brancard:: ::brancard::

Απίστευτο!
Και τα "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" πραγματικά δεν είναι αρκετά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #451 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 05:45:12 μμ »
 :shock: :shock: :shock:

Ότι και να πεις είναι λίγο... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Alexander21

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #452 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 08:53:37 μμ »
βρε παιδια πηρε το ματι μου ενα ju-188 to εβγαλε photo κανεις ??

Αποσυνδεδεμένος Vaggouras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #453 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 09:22:45 μμ »

Συγχαρητήρια σε όλους είτε πηραν βραβείο ειίτε οχι.

Το θέαμα ήταν πολύ χορταστικό  :shock:  :shock: ειδικά για κάποιους από εμάς που δεν μοντελάρουμε και πολύ  ::eusa_whistle::

Πηγαίνωντας πρώτη φορά σε έκθεση πραγματικά έπαθα πλάκα με αυτά που έβλεπα......  :lol:  :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #454 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 10:08:18 μμ »
βρε παιδια πηρε το ματι μου ενα ju-188 to εβγαλε photo κανεις ??

Alexander21 αν και δεν είναι τέλειες ποιοτικά ...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alexander21

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #455 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 10:49:44 μμ »
Eυχαριστω πολυ Nino 1969
κουκλι το Ju-188 ωραια φιδακια!
Πολυ ωραια και τα υπολοιπα μοντελα.!!!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #456 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 11:23:15 μμ »
Και μια φωτό του κύπελλου μας!! ::salut::
[IMGt]http://i16.photobucket.com/albums/b41/mmaker/PA020069.jpg[/IMGt]
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #457 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 10:17:23 μμ »
Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν για να υλοποιηθεί αυτή η πολύ όμορφη εκδήλωση. Κάποια προβλήματα επισημάνθηκαν ήδη από τους προηγούμενους και ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα είναι ακόμη καλύτερα. Βέβαια καλό θα ήταν εκτός από την καλόπιστη κριτική, όποιος μπορεί να συμμετέχει-βοηθά πιο ενεργά, γιατί η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης έχει μεγάλο κόπο αλλά και μεγάλες ευθύνες.

Θα ήθελα όμως να εκφράσω τη διαφωνία μου σχετικά με την τακτική της κριτικής απονομής για την μη απονομή  διακρίσεων σε κάποιες κατηγορίες εκθεμάτων. Δεν αναφέρομαι σε κατηγορίες με ελάχιστες συμμετοχές, αλλά σε δημοφιλείς κατηγορίες με πολλές και κατά την προσωπική μου γνώμη αξιόλογες συμμετοχές. Για παράδειγμα φέτος, όπως και πέρυσι, στην 6Κ (Α/Φ ελικοφόρα 1/48 Κατευθείαν από το κουτί ) δεν δόθηκε αργυρό μετάλλιο και αν κάνω λάθος διορθώστε με, στα άρματα 1/72-76 κατευθείαν από το κουτί δεν δόθηκε τίποτα.

Γνωρίζω τα επιχειρήματα για αυτή την τακτική, κίνητρο για άνοδο του επιπέδου κ.λ.π., αλλά προσωπικά θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι να αποθαρρύνει-απογοητεύσει ένα μεγάλο τμήμα των συμμετεχόντων Μοντελιστών και μακροπρόθεσμα να βλάψει το Hobby. Κατά την προσωπική μου άποψη καλύτερα να έχεις μία έκθεση με 450 μέτρια-καλά Μοντέλα και 10 <<αστέρια>> παρά με 150 μέτρια-καλά και 30 << αστέρια>>. ʼλλωστε πρωταρχικός στόχος της IPMS είναι η διάδοση του Μοντελισμού και όχι η άνοδος του επιπέδου. Το τελευταίο είναι κάτι που ούτως η άλλως γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αντίστοιχος προβληματισμός αναπτύχθηκε και στο θέμα για την περσινή έκθεση του Πήγασου, αλλά πιστεύω ότι θα είχε ενδιαφέρον η καταγραφή των απόψεων των συναδέλφων Μοντελιστών.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #458 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:12:37 μμ »
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Δημήτρη.
Η επιβράβευση είναι το κίνητρο για τη βελτίωση, η απόρριψη είναι κίνητρο  για απογοήτευση  ίσως κια για εγκατάλειψη.
Λειτούργησε σε μένα...πόσο μάλλον σε έναν πιτσιρικά...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #459 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:41:26 μμ »
είναι μεγάλη και ...ατελείωτη συζήτηση - και στην Ελλάδα με τις 3 μόνο κεντρικές εκθέσεις και στο κόσμο όλο με πολύ περισσότερες
και δεν πιστεύω ότι θα καταλήξει ποτέ
όσο υπάρχουν μοντελιστές και εκθέσεις θα υπάρχουν και αυτές οι συζητήσεις
προσωπικά τις θεωρώ το...αλατοπίπερο της κάθε τέτοιας εκδήλωσης και βοηθάνε να περνάμε καλά  :lol:

η επιβράβευση αποτελεί ενθάρρυνση :!:

υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος
η επιβράβευση ενός μέτριου μοντελιστή για ενθάρρυνση
την επόμενη μέρα πίστευε ότι είναι φτασμένος μοντελιστής, "πουλούσε μούρη" στην παρέα και στην επόμενη έκθεση όταν διαπίστωσε ότι δεν πήρε μετάλιο, άρπαξε το έκθεμα του και αποχώρησε, ουρλιάζοντας ότι δεν θα ξαναπατήσει στο Πήγασο  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ακραίο παράδειγμα, απλά γιατί εκδηλώθηκε απερίφραστα
υπάρχουν κι άλλοι που λειτουργούν με το τρόπο αυτό...

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #460 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:45:19 μμ »
Η επιβράβευση είναι το κίνητρο για τη βελτίωση, η απόρριψη είναι κίνητρο  για απογοήτευση  ίσως κια για εγκατάλειψη.

δηλαδη εαν δεν διακριθεις θα σταματησεις να φτιαχνεις μοντελα και να γινεσαι καλυτερος...
....για σενα τα κανεις η για την εκθεση ???
μην αφηνεις φιλοδοξιες και ματαιοδοξιες να μπαινουν αναμεσα σε σενα και το hobby    :lol: :lol: :lol:

ΥΓ Αυτη ειναι η δικη μου αποψη....οχι απαραιτητα και η σωστη 
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #461 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:46:31 μμ »
Θα ήθελα όμως να εκφράσω τη διαφωνία μου σχετικά με την τακτική της κριτικής απονομής για την μη απονομή  διακρίσεων σε κάποιες κατηγορίες εκθεμάτων.συναδέλφων Μοντελιστών.

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη θα συμφωνήσω μαζί σου. Κι εγώ πιστεύω ότι η διαδικασία "έμπαζε" γενικώς φέτος και ίσως τελικά να ήταν η μεγαλύτερη αν όχι μοναδική παραφωνία. ʼστο όμως καλύτερα αυτό το θέμα τώρα και μην χαλάς τη ζαχαρένια σου. Περιορίσου απλά και κράτα το ότι είδαμε ΠΟΛΛΑ όπως και κάποια ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ μοντέλα, στο ότι περάσαμε καλά όλες αυτές τις ημέρες και μακάρι να περάσουμε ακόμα καλύτερα του χρόνου.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #462 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:49:22 μμ »
Συμφωνώ με το Δημήτρη, ότι και φέτος υπάρξαν κάποια άσχημα φαινόμενα ("μη κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα") στις κρίσεις των εκθεμάτων.
Ελπίζω να οφείλονται σε τυχαία γεγονότα.
Στην επόμενη συνάντηση του συλλόγου, να είστε σίγουροι ότι θα συζητηθεί και θα υπάρξει για άλλη μια φορά προσπάθεια να μην επαναληφθούν.
Προσωπικά, είμαι της άποψης "καλύτερα 2-3 βραβεία, μετάλλια, έπαινοι παραπάνω, για να ανεβαίνει και το ηθικό των συμμετεχόντων, παρά λιγότερα και να υπάρχει απαγοήτευση και παράπονο"
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #463 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 11:56:34 μμ »
ʼλλο ένα είδος επιβράβευσης εκτός των μεταλλίων είναι να δίνετε σε όλους τους συμμετάσχοντες ένα πιστοποιητικό συμμέτοχης στην έκθεση , ένα χαρτί κάτι σαν τον έπαινο ας πούμε, καλαίσθητο ενώ ο.
Το συγκεκριμένο νομίζω θα είναι κάτι ενθαρρυντικό τουλάχιστον και για τους νέους  οι ποιοι θα προσπαθούν να βελτιώσουν την δουλειά τους κυνηγώντας ένα μετάλλιο.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #464 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:00:44 πμ »
Συμφωνώ με το Δημήτρη, ότι και φέτος υπάρξαν κάποια άσχημα φαινόμενα ("μη κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα") στις κρίσεις των εκθεμάτων.
Ελπίζω να οφείλονται σε τυχαία γεγονότα.
Στην επόμενη συνάντηση του συλλόγου, να είστε σίγουροι ότι θα συζητηθεί και θα υπάρξει για άλλη μια φορά προσπάθεια να μην επαναληφθούν.
Προσωπικά, είμαι της άποψης "καλύτερα 2-3 βραβεία, μετάλλια, έπαινοι παραπάνω, για να ανεβαίνει και το ηθικό των συμμετεχόντων, παρά λιγότερα και να υπάρχει απαγοήτευση και παράπονο"
 ::salut::
Σ.Σ.

Σταύρο πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο και σε τιμά αυτό που λες παραπάνω.
Εγώ θα το προχωρήσω και ακόμα λίγο πιο πέρα. Ξέρεις "χτυπάει" άσχημα (γνώμη μου αλλά και πολλών άλλων) τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, εκθέτουν μέν αλλά ΕΣ.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #465 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:05:05 πμ »
Κατά την προσωπική μου άποψη καλύτερα να έχεις μία έκθεση με 450 μέτρια-καλά Μοντέλα και 10 <<αστέρια>> παρά με 150 μέτρια-καλά και 30 << αστέρια>>.
ʼλλωστε πρωταρχικός στόχος της IPMS είναι η διάδοση του Μοντελισμού και όχι η άνοδος του επιπέδου. Το τελευταίο είναι κάτι που ούτως η άλλως γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους.
Αντίστοιχος προβληματισμός αναπτύχθηκε και στο θέμα για την περσινή έκθεση του Πήγασου, αλλά πιστεύω ότι θα είχε ενδιαφέρον η καταγραφή των απόψεων των συναδέλφων Μοντελιστών.

πάντως μόνο το STAR CLUB κατάφερε και τα δυό - άρα γίνονται και τα δυό μαζί

και τη διάδοση της φιγούρας, που ήταν άγνωστη στην Ελλάδα
και την άνοδο του επιπέδου- όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #466 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:13:16 πμ »
και την άνοδο του επιπέδου- όπως αποδείχθηκε από τη σωρεία διακρίσεων μελών του σε διεθνείς εκθέσεις

με μια Ελιτίστικη συμπεριφορά όμως που τελικά, κατέληξε ... στη φετεινή έκθεση του Μαίου, που μάλλον ήταν φιάσκο σε αρκετούς τομείς  :cry:

είμαστε εκτός θέματος αλλά το Star Club, με εξαίρεση τον φίλτατο Major Goose (aka Κώστα Ροδόπουλο) σνομπάρει συστηματικά τις λοιπές ελληνικές εκθέσεις. Η' κάνω λάθος?
sorry για το  ::spam_emoticon::     ::arrowred::   ::offtopic::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #467 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:19:29 πμ »
με μια Ελιτίστικη συμπεριφορά όμως που τελικά, κατέληξε ... στη φετεινή έκθεση του Μαίου, που μάλλον ήταν φιάσκο σε αρκετούς τομείς  :cry:
είμαστε εκτός θέματος αλλά το Star Club, με εξαίρεση τον φίλτατο Major Goose (aka Κώστα Ροδόπουλο) σνομπάρει συστηματικά τις λοιπές ελληνικές εκθέσεις. Η' κάνω λάθος?
sorry για το  ::spam_emoticon::     ::arrowred::   ::offtopic::Σ.Σ.

δεν είμαστε εκτός θέματος
έδωσα ένα παράδειγμα για το δίλημμα:  διάδοση μοντελισμού  - άνοδος επιπέδου

Υ.Γ. το Star Club σχεδόν πάντα συμμετέχει στην έκθεση του ΠΗΓΑΣΟΥ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #468 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:25:42 πμ »
εννοείς ως σύλλογος ή κάποια μέλη του με δικη τους πρωτοβουλία?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #469 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:30:04 πμ »
εννοείς ως σύλλογος ή κάποια μέλη του με δικη τους πρωτοβουλία? Σ.Σ.

υπόθέτω το ερώτημα είναι για τη συμμετοχή του STAR CLUB

μέλη του Δ.Σ. που φέρνουν μαζί τους εκθέματα, όχι μόνο δικά τους, αλλά και άλλων μελών

πέρισυ φέρανε πάνω από 20 φιγούρες, αν θυμάμαι καλά

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #470 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:33:32 πμ »

δηλαδη εαν δεν διακριθεις θα σταματησεις να φτιαχνεις μοντελα και να γινεσαι καλυτερος...
....για σενα τα κανεις η για την εκθεση ???
μην αφηνεις φιλοδοξιες και ματαιοδοξιες να μπαινουν αναμεσα σε σενα και το hobby    :lol: :lol: :lol:

ΥΓ Αυτη ειναι η δικη μου αποψη....οχι απαραιτητα και η σωστη 

..εξέφρασα μια άποψη γιατί πιστεύω ότι λειτουργεί ως κίνητρο...

...και φυσικά κατεβάζει το μοντέλο του στην έκθεση όχι για αυτόν (το βλέπει καθημερινά σπίτι του...) αλλά για όλους τους άλλους άρα και για την έκθεση... κια ότι άλλο συνεπάγεται αυτή.

είναι μεγάλη και ...ατελείωτη συζήτηση - και στην Ελλάδα με τις 3 μόνο κεντρικές εκθέσεις και στο κόσμο όλο με πολύ περισσότερες
και δεν πιστεύω ότι θα καταλήξει ποτέ
όσο υπάρχουν μοντελιστές και εκθέσεις θα υπάρχουν και αυτές οι συζητήσεις
προσωπικά τις θεωρώ το...αλατοπίπερο της κάθε τέτοιας εκδήλωσης και βοηθάνε να περνάμε καλά  :lol:

η επιβράβευση αποτελεί ενθάρρυνση :!:

υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος
η επιβράβευση ενός μέτριου μοντελιστή για ενθάρρυνση
την επόμενη μέρα πίστευε ότι είναι φτασμένος μοντελιστής, "πουλούσε μούρη" στην παρέα και στην επόμενη έκθεση όταν διαπίστωσε ότι δεν πήρε μετάλιο, άρπαξε το έκθεμα του και αποχώρησε, ουρλιάζοντας ότι δεν θα ξαναπατήσει στο Πήγασο  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ακραίο παράδειγμα, απλά γιατί εκδηλώθηκε απερίφραστα
υπάρχουν κι άλλοι που λειτουργούν με το τρόπο αυτό...

υπάρχει και το παράδειγμα κάποιου που τίμησε πέρσι τον ΠΗΓΑΣΟ με τη συμμετοχή του και γύρισε Αθήνα... κομίζοντας μετάλλιο για άλλο συνάδελφο...αλλά θα σας ξανατιμήσει και φέτος...και το κάνει για την "έκθεση" τη γνωριμία με συναδέλφους, την εμπειρία και τη χαρά να είναι μέσα στα "πράγματα"...

Προσωπικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο οι ματαιοδοξίες και οι φιλοδοξίες του παραδείγματος που ανέφερες διότι ούτως ή άλλως όπως το λες αγαπητέ Kolose o κύριος αυτο-αποβλήθηκε...το άσχημο θα ήταν να άξιζε και να τον απογοητεύατε...γιατί περί αυτού ομιλώ...

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #471 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:46:00 πμ »
...καλύτερα 2-3 βραβεία, μετάλλια, έπαινοι παραπάνω, για να ανεβαίνει και το ηθικό των συμμετεχόντων, παρά λιγότερα και να υπάρχει απαγοήτευση και παράπονο..
Συμφωνώ με την άποψή σου Σταυρο, αρκεί όμως να μειωθούν οι κατηγορίες. 65 κατηγορίες για 450 εκθέματα είναι πάρα πολλές. Αν είναι να δοθούν παραπάνω έπαινοι και μετάλλια ανα κατηγορία τότε σχεδόν όλα θα βραβεύονται και το φαινόμενο να αδειάζει η αίθουσα την ώρα της απονομής πριν καν αυτή τελειώσει θα γίνει ακόμα πιο έντονο..

Εγώ θα το προχωρήσω και ακόμα λίγο πιο πέρα. Ξέρεις "χτυπάει" άσχημα (γνώμη μου αλλά και πολλών άλλων) τα μέλη του Δ.Σ. να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, εκθέτουν μέν αλλά ΕΣ.  :wink:
Απολύτως σωστό! Χτυπάει πολύ άσχημα. Τουλάχιστον για να διατηρηθούν τα προσχήματα θα μπορούσαν να μην βρίσκονται στο πάνελ όσοι από το Δ.Σ. ήταν να πάρουν μετάλλιο ή έπαινο.

Τα παραπάνω είναι απλές παρατηρήσεις ενός ανθρώπου που δεν μόχθησε για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και έτσι μπορεί να αδικώ κάποιους. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε έκθεση της IPMS δεν είχα παρευρεθεί ξανά. Σε προηγούμενο post είπα πόσο πολύ μου άρεσε και πόσο θετική εντύπωση μου προκάλεσε όλη η διοργάνωση και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το ξανακάνω το ταξίδι, πέρασα καταπληκτικά.

Αλλά αυτό που πραγματικά θεωρώ απαράδεκτο είναι ο τρόπος παραλαβής των μοντέλων. Κανένας έλεγχος από κανέναν, εγώ απλά έδωσα σε κάποιον την απόδειξή μου και ανενόχλητος ξεκίνησα να μαζεύω το μοντελάκι μου, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσα να πάρω και ότι άλλο ήθελα.. Εδώ χρειαζόταν περισσότερο προσοχή πιστεύω..

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #472 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:52:39 πμ »
...το παράδειγμα κάποιου που τίμησε πέρσι τον ΠΗΓΑΣΟ με τη συμμετοχή του και γύρισε Αθήνα... κομίζοντας μετάλλιο για άλλο συνάδελφο...αλλά θα σας ξανατιμήσει και φέτος...και το κάνει για την "έκθεση" τη γνωριμία με συναδέλφους, την εμπειρία και τη χαρά να είναι μέσα στα "πράγματα"...

Προσωπικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο οι ματαιοδοξίες και οι φιλοδοξίες του παραδείγματος που ανέφερες διότι ούτως ή άλλως όπως το λες αγαπητέ Kolose o κύριος αυτο-αποβλήθηκε...το άσχημο θα ήταν να άξιζε και να τον απογοητεύατε...γιατί περί αυτού ομιλώ...

μισό λεπτό...
ως ...δικηγόρος του διαβόλου, έδωσα ένα - ακραίο και πραγματικό - παράδειγμα το πως μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένους και όχι όλους τους ανθρώπους, μια διάκριση με σκοπό την ενθάρρυνση τους

απλά για να υποστηρίξω - on a principle basis - ότι μια απονομή διάκρισης με σκοπό την ενθάρρυνση, μπορεί - μπορεί - να λειτουργήσει και ...ανάποδα

άλλωστε είπα ότι η συζήτηση για το θέμα των διακρίσεων είναι μεγάλη και ατελείωτη και αντικειμενική άποψη δεν μπορεί να υπάρξει

να δώσω κι ένα άλλο παράδειγμα μοντελιστή

έρχεται μια χρονιά - χρυσό, πανάξιο

τη δεύτερη, με ένα παρεμφερές θέμα, ίδια τεχνική, ίδιο επίπεδο, υψηλό - χρυσό μετάλιο

τρίτη χρόνια, μια από τα ίδια, στο ίδιο υψηλό επίπεδο- αλλά καμιά βελτίωση, απλά "μανιέρα" - πήρε ασημένιο μετάλιο

Σωστό ή λάθος;

....χρόνια μπορεί να κρατήσει η σύζήτηση  :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #473 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:53:32 πμ »
καταρχην το πνευμα μου ειναι φιλικο οπως καταλαβες... ::salut::

Απλα σου απαντω γιατι βλεπω οτι απο την πικρια σου εβαλες αλλη μια στεναχωρια στη ζωη σου... αντι να χαρεις με αυτο που εφτιαξες να απολαυσεις τα τοσα πολλα μοντελα ακριβως γιατι σπιτι βλεπεις μονο τα δικα σου,να παρεις ιδεες να ανταλαξεις αποψεις και τελος παντων πρωτα να χαρεις, και αν η δουλεια σου παρει και κανα βραβειο ακομα καλυτερα εμεινες με μια απογοητευση....

φιλικα αποστολης
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #474 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 12:55:06 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα  :wink:  Βασικά πιστεύω οτι "βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος"......ο μοντελλισμός, τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι ακόμα hobby (πλήν καταστηματαρχών που πολύ σωστά ίσως μοντελάρουν για προβολή του καταστήματος τους)....αυτό συνεπάγεται "χαρά - διασκέδαση - φίλους με κοινά ενδιαφέροντα - {σκότωμα ελεύθερου χρόνου} κτλ.....Όλοι "εδώ μέσα" έχουμε κάνει φίλους και γνωστούς και γενικά περνάμε πολύ καλά, βοηθώντας πολλές φορές ο ενας τον άλλο.
 Οι εκθέσεις είμαστε εμείς....αν δεν "κατεβάσουμε" μοντέλα τότε θα γίνεται μια απλή βράβευση μεταξύ μας και αυτό είναι όλο....οι εκθέσεις μοντελλισμού συνεπάγονται πολλά πράγματα...1ον επιβράβευση, κακά τα ψέμματα όλοι μας θέλουμε έστω βαθιά μας ενα μετάλλιο ή βραβείο. Μια επιβράβευση του κόπου μας....Στον Πήγασο μου δόθηκε ενας έπαινος και ειλικρινά πιστεύω οτι δεν τ' άξιζε το έκθεμα μου αλλά αλήθεια το λέω μ' εκανε να πώ "εεεε θα το παλέψω για κάτι καλύτερο του χρόνου", άρα μου έδωσε κίνητρα να συνεχίσω τον μοντελλισμό.. 2ον Να δείξουμε και να δούμε δουλειές μας. Καλός ο διαδυκτιακός χώρος αλλά υπάρχουν μοντελλιστές που δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτόν....  3ον Να συναντήσουμε φίλους μας και να συζητήσουμε - κάνουμε πλάκα κτλ....
 Λοιπόν οι εκθέσεις είναι διασκέδαση κυρίως, άμα αποκομήσουμε και κάποιο έπαθλο τόσο το καλύτερο.....Όσο για τους νέους μοντελλιστές θα πώ μια προσωπική εμπειρία....δεν ήξερα να βάφω και να συναρμολογώ καλά (ούτε και τώρα αλλά μαθαίνω), γνώρισα ενα πολύ καλό μοντελλιστή και αξιόλογο άτομο "μέσα" στο club μας, μ' έδειχνε συνέχεια κάποια πράγματα και δεν ήταν τσιγγούνης στις επιβραβεύσεις του στις προσπάθειες μου, όταν όμως έπρεπε να "κάνω ενα βήμα παραπάνω" με "γκάζωνε" και με το δίκιο του....έτσι προσπαθούσα πιο πολύ και τελικά εγώ "βγαίνω" κερδισμένος......Έτσι λοιπόν πιστεύω οτι και στις εκθέσεις τον νέο μοντελλιστή πρέπει να στην αρχή να τον επιβραβεύεις αλλά όσο εξελίσεται να γίνεσαι πιο αυστηρός (πάντα όμως δίκαιος και ευγενικός) και "μετρημένος" στις επιβραβεύσεις.....εκτός άμα βέβαια "παρουσιάζει" συνεχή βελτίωση και πρόοδο οπότε συνεχίζεις τις επιβραβεύσεις.....

Tags: