Αποστολέας Θέμα: Eagle transporter απο "Διαστημα 1999"  (Αναγνώστηκε 40157 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: Eagle transporter απο "Διαστημα 1999"
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 08:37:46 πμ »
Φίλε είσαι απίστευτος. Σε παρακολουθώ πιστά...  :shock:  :shock:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 09:51:25 πμ »
Παρακολουθώ και εγώ την εξέλιξη και μου χουν πέσει τα σαγόνια στο πάτωμα! Συγχαρητήρια  ::salut::
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 01:19:22 μμ »
"Impressive!  Most impressive!"
  ::award_1:: ::award_1::
Κυρίως θαυμάζω την υπομονή σου και την τελειομανία σου
May the Force be with you

Μήπως εμείς πρέπει να σταματήσουμε τον μοντελισμό?

Αποσυνδεδεμένος eagle detailer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερμανια
  • Κεριμης Κωστας
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 04:20:35 μμ »
Οχι ρε παιδια  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::.Ειπαμε.  ::stop::Αμα ειναι ετσι να σταματησω να ποσταρω ::stop::::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::stop::Εγκεφαλικο ο ενας, τα σαγονια στον αλλο, ο αλλος λεει να σταματησει να μοντελαρει. Αλλωστε οι αναγκες των πολλων υπερτερουν απο τις αναγκες του ενος. Απλα θελω να βαλω τα γυαλια στους αγγλους γιατι το παιζουν παντογνωστες στους αετους και ετσι εβαλα σκοπο να δω τα ορια μου στον μοντελισμο με πολυ υπομονη και μερακι.Παρεπιπτοντως σας ευχαριστω πολυ για τα θετικα σχολια σας... ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 05:39:33 μμ »
O σκοπός ιερός, οπότεαποσύρω την απόσυρση από το χόμπυ (!)

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 11:33:24 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φοβερος!!!
Και πολυ καλες ιδεες για ολους τους σκρατσαδες!!!

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 18, 2008, 09:44:43 μμ »
Τι λές τώρα... Όπως το έχεις κυλίσει από την αρχή το μοντέλο, μάλλον πρέπει να το μετακινήσουμε στην ενότητα με τους scratchers... Απίστευτο όλο το project, και κυρίως η ομοιογένεια σε πάμπολλα κομμάτια που είναι ολόιδια...

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 10:23:19 πμ »
τι αγγλους λες εσυ τους καταπιες ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
Ψαλιδια και λοιπες λεπτομερειες...
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 11:22:37 πμ »
Γεια σας αγαπημενοι μου φιλοι της επιστημονικης φαντασιας και παλι. Συνεχιζω τωρα την εργασια μου με την κατασκευη των ψαλιδιων . Συγνωμη για την οποια καθυστερηση αλλα όπως θα καταλαβετε και πιο κατω αυτό το κομματι ηταν ένα από τα πιο δυσκολα και μικροσκοπικα του αετου . Και εδώ βλεπετε πως...

Πρωτα παιρνουμε δυο κομματια μπρουντζου τετραγωνης διατομης...

Μετα κοβουμε 4 κομματια από το καθενα...

Από το μεγαλης διατομης κομματι μπρουντζο ετριψα τη μια επιφανεια μεχρι να εξαλειφθει εντελως για να της δωσω τη μορφη του Π όπως βλεπετε τη φωτο. Μετα ανοιξα τρυπες σε κάθε γωνια και τελικως τα ετριψα στο τελος για να τους δωσω την κυκλικη μορφη που επρεπε να εχουν...

Το επομενο σταδιο τωρα ηταν να βρω πολύ μικρες βιδες και παξιμαδια.Και εδώ είναι το μαγικο μου κουτι. Εχω εδώ μεσα πολύ μικρα εξαρτηματα που τα εχω προμηθευτει από καταστηματα οπτικων και ρολογιων και πιστευω προσωπικα ότι αυτή ηταν η καλυτερη λυση για να κανω τα  ψαλιδια μου να λειτουργουν τελεια.

Και εδώ είναι το κουτακι μου...

Και εδώ είναι μερικα από τα εξαρτηματα που θα χρειαστω για την κατασκευη μου. Μπορειτε να δειτε τη διαφορα  μεγεθους αυτων σε σχεση με τα εικοσι λεπτα...

Και εδώ βλεπετε τα ψαλιδια μου ετοιμα μετα την εξαιρετικα κοπιαστικη εργασια βιδωματος βιδων-παξιμαδιων.Εχω σταξει μια πολύ μικρη σταγονα κυανοακρυλικης κολλας στα παξιμαδια για να ασφαλισω την ενωση μεταξυ αυτων...

Η επομενη εργασια ηταν η κατασκευη μιας πολύ μικρης λεπτομερειας στο ανω μερος του κάθε ποδιου οπου εκει ηταν το ανω σημειο ενωσης των ψαλιδιων...

Πρωτα παιρνουμε 4 κομματια πλαστικου τετραγωνης διατομης...

Μετα κανουμε 4 μικρες τρυπουλες και τελος τα τριβουμε για να τα στρογγυλοποιησουμε και να τους δωσουμε την τελικη τους μορφη...

Με πολύ προσοχη τωρα κολλαμε αυτό το μικρο εξαρτημα στο μερος του δαχτυλιδιου πρωτα με κολλα πολυστερινης και μετα με κυανοακρυλικη. Στη φωτο βλεπετε που είναι η τελικη του θεση...

Το επομενο κομματι της κατασκευης ηταν να δωσουμε το σωστο υψος στο κάθε ποδι και η λεπτομερεια συνδεσης πανω στο πεδιλο...

Πρωτα παιρνουμε ένα σωληνακι αλουμινιου στις ιδιες διαστασεις με τον καθετο σωληνα του μηχανισμου προσγειωσης και από αυτόν κοβουμε 4 μικρα κομματια συμφωνα με τα σχεδια που εχω.Στην ανω φωτο βλεπετε όλα τα σταδια κατασκευης ένα προς ένα από τα αριστερα προς τα δεξια...

Και εδώ τα βλεπετε ετοιμα...

Το επομενο σταδιο τωρα ηταν το κοψιμο του κάθε σωληνα προσγειωσης για να τους δωσουμε το σωστο υψος.The next job was the cut of each pod of the vertical tube to give them the right high.

Πρωτα σημειωνω με τον μαρκαδορο μου το σημειο κοπης και μετα το κοβω με τον διαμαντοτροχο και το dremel μου για να γινει η κοπη οσο το δυνατο πιο ακριβης.

Και εδώ είναι ο καθετος σωληνας ετοιμος με την λεπτομερεια του πεδιλου που φτιαξαμε ,ακολλητα.

Για να κανουμε το σημειο κολλησης μεταξυ του καθετου σωληνα και της λεπτομερειας που φτιαξαμε πιο ισχυρο, κολλησαμε μεσα ένα μικρο σωληνακι μικροτερης διατομης το οποιο χρησιμεψε για την τελεια εφαρμογη μεταξυ τους...

Το επομενο κομματι ηταν η τοποθετηση της λεπτομερειας μεσα στο κάθε πεδιλο...
Στη φωτο κατω βλεπετε τα πολύ μικρα κατσαβιδακια που μας χρησιμεψαν για την δουλεια αυτή...

Και εδώ βλεπετε την λεπτομερεια ετοιμη και βιδωμενη μεσα στο πεδιλο.Το τελευταιο σταδιο ηταν η κολληση του καθετου σωληνα προσγειωσης μεσα σε αυτό...

Και εδώ είναι το ποδι ετοιμο για την τοποθετηση του ψαλιδιου...And here is one pod ready for the position of the scissor...

Όπως βλεπετε στην κατω φωτο πρωτα ξεκινησα με το ανω μερος και με πολλη προσοχη...

Και τελειωνοντας με το κατω μερος...

Και εδώ από άλλη γωνια.Φαινεται το πολύ μικρο παξιμαδι στην τσιμπιδα μου...

Και εδώ βλεπετε τα ποδια ετοιμα μετα την κατασκευη και τοποθετηση των ψαλιδιων και των υπολοιπων λεπτομερειων τους...

Και εδώ από διαφορετικες γωνιες...

Εδώ εντελως σηκωμενο...

Και εδώ εντελως κατεβασμενο...

Πιστευω να σας αρεσε η κατασκευη των ποδιων ανεξαρτητα από τις πολλες φωτογραφιες και τα κειμενα...
Εχετε υπομονη.Ειμαστε πλεον στο τελευταιο σταδιο να τα τελειωσουμε. Οι μονες εργασιες που μας εμειναν είναι η κατασκευη των πλαγιων ανυψωτηρων και το κολλημα του κορμου του κάθε ποδιου για την εφαρμογη του στην ατρακτο.Αυτα για τωρα αγαπητοι μου αλφανιανοι...

Που και που να ριχνετε και καμμια ματια για την συνεχεια...

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 12:22:09 μμ »
Es funktioniert sehr gut mein freund!
Μπράβο για την υπομονή σου και το ταλέντο σου!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 08:31:47 μμ »
 :shock: ::eusa_clap:: ::proskino:: ::1st:: ::handshake:: ::good_job_smilie:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 12:01:03 πμ »
  :wink:  ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 01:51:19 μμ »
Έλα νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πεις! Θα πετάει στο τέλος έτσι δεν είναι??  :shock: :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 05:20:27 μμ »
Μας έχεις πετάξει τα μάτια και δε λες να σταματήσεις... Τι να πώ... Παραδίδεις μαθήματα...

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 06:37:02 μμ »
Έλα νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πεις! Θα πετάει στο τέλος έτσι δεν είναι??  :shock: :shock: :shock: :shock:

και θα έχει και πλήρωμα  :shock: :shock: :shock:

για συνέχα να δούμε τι έχει παρακάτω........

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 08:27:45 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ε οχι ρε παιδια αυτα δεν γινονται ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 03:05:10 μμ »

και θα έχει και πλήρωμα  :shock: :shock: :shock:

για συνέχα να δούμε τι έχει παρακάτω........

(Image removed from quote.)  (Image removed from quote.)  (Image removed from quote.)

Οχι μόνο αυτο...θα φτιάξει και την Βαση του........
πραγματικα όπως προανέφερε και ο Κώστα δίνεις μαθηματα υπομονης... και καλητεχνιας....
εισαι εξαιρετικος .....μπραβο σου....... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 04:09:36 μμ »
Εεε... λέτε να το σκέφτεται (το πώς θα πετάξει!)
Αν το δούμε κι αυτό τότε ...

Αποσυνδεδεμένος takis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 10, 2008, 04:05:30 μμ »
συνεχεια δεν εχουμε γιατι                                       

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
Ποδια...τελευταιες λεπτομερειες...
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 11:28:45 μμ »
Γεια σας αγαπητοι μου φιλοι και παλι και σας ευχαριστω ολους για τα πολύ θετικα σας σχολια επι του θεματος. Συνεχιζουμε με το τελευταιο σταδιο της κατασκευης των ποδιων και αυτο απαρτιζεται από την τοποθετηση της δοκου στηριξης μεσα στα κουτια .και την κατασκευη των πλαγιων ανυψωτηρων.
Αρχιζουμε με τις δοκους στηριξης. Στην φωτο βλεπετε  τα κομματια που θα χρειαστουμε γι''αυτό το σταδιο κατασκευης...

Παιρνουμε τα ανω μερη των ποδιων και τις δοκους στηριξης και σημειωνουμε με ένα μολυβι την σωστη αποσταση που θα κοπει για να τοποθετηθει μεσα η δοκος στηριξης.Σ'αυτό το σημειο θα μας χρειαστει και το κατω τμημα των ποδιων γιατι θα κοπουν και αυτά κατά καποιο μερος.Φανταστειτε ότι η δοκος είναι τοποθετημενη περιπου στη μεση μεταξυ του ανω και κατω τμηματος...Εδώ πολύ χρησιμα θα μας φανουν τα σχεδια που εχουμε...

Μετα τριβουμε το ανω μερος των δοκων στις γωνιες για να αποφυγουμε τυχον προβληματα εφαρμογης με τα ανω τμηματα όταν κολληθουν μεταξυ τους...Στις φωτο κατω βλεπετε τα πρωτα αποτελεσματα όταν οι δοκοι στηριξης εχουν κολληθει πλεον σε κάθε ποδι,... στην αρχη με κολλα πολυστερινης και μετα με κυανοακρυλικη...

Το επομενο σταδιο ηταν η κολληση μικρων τετραγωνων strip γυρω γυρω από κάθε ποδι και αυτό το εκανα για να διμιουργησω μια καλυτερη και πιο παχια επιφανεια εφαρμογης για τα επερχομενα ανω τμηματα των ποδιων. Με αυτή τη λυση αποφευγω τυχον προβληματα εφαρμογης στην κολληση και λιγοστευω αυτοματα την δουλεια του στοκαρισματος και του τριψιματος...

Όταν στεγνωσαν τα προσθετα τοιχωματα εριξα τις τελευταιες σταγονες λεπτου γρασσου στον κάθε μηχανισμο αναρτησης για να τους δωσω μακροχρονια ζωη γιατι μετα αφου κολληθουν η μονη εισοδος για γρασσαρισμα θα είναι ο καθετος σωληνας στηριξης και από εκει μπορεις να ριξεις πολύ λιγο λιπαντικο για να μπορεσει να περασει μεσα, χωρις σιγουρα αποτελεσματα και παλι...Καλλιο γαιδουροδενε...

Τωρα για να κανω τις δοκους στηριξης πιο ισχυρες και σταθερες για το μελλον κολλησα καθετα μικρα πλαστικα δοκαρια στηριξης μεταξυ των δοκων και των τοιχωματων...

Και εδώ βλεπετε τα κομματια ετοιμα, λιγο πριν κολληθουν μεταξυ τους...

Στις φωτο παρακατω μπορειτε να δειτε τα ποδια πλεον κολλημενα καθως και την δουλεια του στοκαρισματος που εχει γινει πανω τους...

Και εδώ μετα το τριψιμο...

Και το τελευταιο σταδιο φιλοι μου εφτασε. Η κατασκευη των πλαγιων ανυψωτηρων. Στη φωτο κατω βλεπετε τα κομματια που θα χρειαστουμε για την κατασκευη τους. Οι ρητινενιοι κωνοι που μου εφτιαξε ο φιλος μου Γιαννης Σαγιαδηνος και ένα πλαστικο δοκαρι παραλληλογραμης μορφης...

Η πρωτη δουλεια που καναμε ηταν να ανοιξουμε λιγο τους κωνους με ένα εργαλειο  φρεζας από τον ταχυτροχο μας...

Και εδώ τον βλεπετε ετοιμο...

Το επομενο σταδιο ηταν να κοψουμε 4 κομματια από το πλαστικο δοκαρακι (συμφωνα με τις διαστασεις των σχεδιων μας παντα) και να πονταρουμε τα σημεια που θα γινουν οι τρυπες...

Αφου εχουμε κανει τις τρυπες παιρνουμε παλι το εργαλειακι της φρεζας και ανοιγουμε λιγο τις τρυπες αλλα με προσοχη και υπο καποια κλιση όπως βλεπετε...

Και τελεσιδικα κολλαω τους 4 μικρους ρητινενους κωνους σε κάθε δοκαρακι με κυανοακρυλικη κολλα...

Και εδώ βλεπετε τα ποδια ετοιμα μετα από εξι μηνες δουλειας...

Εδώ βλεπετε τις διαφορες μεταξυ του ποδιου της amt/ertl και του δικου μου...

Εδώ, πανω στην καγκελωτη ατρακτο...

Και εδώ βλεπετε την συνολικη δουλεια μεχρι στιγμης...

Και τωρα νομιζω ότι ηρθε η ωρα να αφησω τα ποδια να ξεκουραστουν για μερικες εβδομαδες, μεχρι να κολληθουν στην τελικη τους θεση πανω στην καγκελωτη ατρακτο...

Τωρα φιλοι μου σκεφτομαι το επομενο βημα που θα ακολουθησω στον αετο και ειμαι μεταξυ 2 μερων. Των διαδρομων μεσα στην καγκελωτη ατρακτο και του κεντρικου θαλαμου επιβατων που βρισκεται ακριβως στη μεση του αετου...Υπομονη φιλοι μου...Παρεπιπτοντως νομιζω ότι χρειαζομαι και γω λιγο ξεκουραση...Αρχιζει η μελετη και παλι...και μετα η κατασκευη...
Μεινετε συντονισμενοι...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 11:36:00 μμ »
σπανια το λεω, ΑΛΛΑ τωρα ΑΠΛΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ !!  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 11:52:44 μμ »
ολοκληρωμένο το τμήμα αυτό δείχνει -και είναι- φανταστικό. Μια μεγαλύτερων διαστάσεων φώτο θα το αναδύκνυε περισσότερο.

Καλή ξεκούραση και περιμένουμε όποτε μπορείς τη συνέχεια.

Και πάλι συγχαρητήρια

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #122 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 10:20:30 μμ »
Είπα θα σου κλείνω μόνο το μάτι, αλλά όπως λέει και ο VIPER σπάνια το κάνω, αλλά....  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #123 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 10:56:57 μμ »
Δεν υπάρχουν λόγια...  :shock: :shock: :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/144
  • *
  • Κεριμης Κωστας
Καγκελωτη ατρακτος τελευταιες πινελιες και καμπινα επιβατων...
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 11:29:51 μμ »
Γεια σας αγαπητοι μου φιλοι και παλι.Κατ'αρχην ευχομαι σε ολους καλη χρονια με υγεια πρωτα απ''όλα και μετα όλα τα υπολοιπα. Συγνωμη για την οποια καθυστερηση του αρθρου αλλα ειχα πολλες υποχρεωσεις αυτό το διαστημα και αφησα τον αετο  για 3 βδομαδες περιπου λιγο πισω. Τωρα συνεχιζω την κατασκευη με τις τελευταιες λεπτομερειες που αφορουν την καγκελωτη ατρακτο και εδώ βλεπετε πως...

Το πρωτο βημα ηταν η κατασκευη των ακριανων καγκελων στην αρχη και στο τελος του αετου και στα οποια στηριζονται, στο μπροστινο μερος ο θαλαμος διακυβερνησης και στο πισω ολος ο συρφετος των κινητηρων. Επειδη στο μπροστινο μερος εχω έναν βαρυ ρητηνενιο θαλαμο διακυβερνησης και στο πισω ολη την υπερκατασκευη των κινητηρων αποφασισα τα ακριανα καγκελα να τα κανω πολύ πιο γερα και σταθερα απ'ότι σε νορμαλ συνθηκες συναρμολογησης.Εδω βλεπετε την λυση που σκεφτηκα...

Πρωτα μεγαλωνω λιγο τις τρυπες των σωληνωσεων της ατρακτου...

Μετα παιρνω από το μικρο και μαγικο μου κουτακι μικρες βιδουλες τις οποιες και τις βιδωνω πολύ προσεκτικα με το ειδικο εργαλειο και με την χρηση κυανοακρυλικης κολλας ασφαλιζω ,δυναμωνω και σταθεροποιω το βιδωμα...

Και εδώ βλεπετε ολες τις βιδες βιδωμενες και κολλημενες στα δυο μερη της καγκελωτης ατρακτου...

Το επομενο βημα ηταν η κοπη των κεφαλων από τις βιδες με τον ταχυτροχο. Το εγχειρημα ηταν αρκετα δυσκολο αφου ειχαμε τον κινδυνο να λιωσει το πλαστικο από την θερμοκρασια της βιδας κατά την διαρκεια της κοπης. Ευτυχως όλα κιλησαν ομαλα όπως βλεπετε παρακατω...

Μετα από αυτό εκοψα μικρα κομματια πλαστικου σωληνα ιδιας διαμετρου με την καγκελωτη ατρακτο και ξανα με την βοηθεια λιγης κυανοακρυλικης κολλας  τα βιδωσα πανω στις ακεφαλες βιδες αλλα από την αντιθετη φορα αυτή τη φορα .Οταν στεγνωσαν εκοψα μικρες σωληνωσεις συμφωνα με τις διαστασεις της καγκελωτης ατρακτου,τις ετριψα με την στρογγυλη μου λιμα στις ακρες για καλυτερη εφαρμογη και της κολλησα γυρω γυρω στα τμηματα που βαλαμε τις βιδες προηγουμενως στην αρχη με κολλα πολυστερινης και μετα με κυανοακρυλικη. Στη φωτο παρακατω βλεπετε τα τμηματα της καγκελωτης ατρακτου ετοιμα μετα την εργασια της κολλησης και του τριψιματος...

Το επομενο βημα ηταν να παρω παλι από το μαγικο μου κουτακι κατι μικρες ροδελες όπως βλεπετε...

Τις ετριψα για να εχουν καλυτερη κολλητικη εφαρμογη και τις κολλησα με πολύ προσοχη με την τσιμπιδα μου στις ακρες των σωληνωσεων της καγκελωτης ατρακτου μπρος - πισω με κυανοακρυλικη κολλα. Μετα τα ετριψα για να γινουν ομοιομορφα και για να φυγουν τυχον υπολειμματα κολλας. Αυτό το εκανα για να εχω ένα καλυτερο οπτικο αποτελεσμα στο τελος. Ελπιζω να σας αρεσει...

Και εδώ τα τελικα αποτελεσματα...

Η επομενη μας εργασια ηταν η υπερβελτιωση η κατασκευη (όπως θελετε πεστε το) της καμπινας επιβατων και η οποια βρισκεται στη μεση του αετου Τα κομματια που θα χρειαστουμε μεχρι στιγμης είναι τα παρακατω...

Δεξι αριστερο και κατω μερος από το κιτ της amt/ertl και τα πλαγια ρητινενια τμηματα από το   authentication kiτ του James Small...

Πρωτη μας δουλεια ηταν η κοπη των ανω μερων από τα κομματια της amt/ertl όπως βλεπετε στις φωτο...

Μετα πανω σε φυλλο πλαστικου 0.7 mm  σχεδιασαμε και κοψαμε τα πλαινα τμηματα της καμπινας επιβατων συμφωνα παντα με τα σχεδια που εχουμε...

Αυτά για τωρα αγαπητοι μου συνφορουμιτες.Ελπιζω να συνεχισω την άλλη βδομαδα παλι ...
Μεινετε συντονισμενοι...
.Καλη χρονια και παλι σε ολους ,σε μελη και μη μελη και παντα με υγεια να μας βρει το νέο ετος...

Tags: