Γεια σας αγαπημενοι μου φιλοι της επιστημονικης φαντασιας και παλι. Συνεχιζω τωρα την εργασια μου με την κατασκευη των ψαλιδιων . Συγνωμη για την οποια καθυστερηση αλλα όπως θα καταλαβετε και πιο κατω αυτό το κομματι ηταν ένα από τα πιο δυσκολα και μικροσκοπικα του αετου . Και εδώ βλεπετε πως...

Πρωτα παιρνουμε δυο κομματια μπρουντζου τετραγωνης διατομης...

Μετα κοβουμε 4 κομματια από το καθενα...

Από το μεγαλης διατομης κομματι μπρουντζο ετριψα τη μια επιφανεια μεχρι να εξαλειφθει εντελως για να της δωσω τη μορφη του Π όπως βλεπετε τη φωτο. Μετα ανοιξα τρυπες σε κάθε γωνια και τελικως τα ετριψα στο τελος για να τους δωσω την κυκλικη μορφη που επρεπε να εχουν...

Το επομενο σταδιο τωρα ηταν να βρω πολύ μικρες βιδες και παξιμαδια.Και εδώ είναι το μαγικο μου κουτι. Εχω εδώ μεσα πολύ μικρα εξαρτηματα που τα εχω προμηθευτει από καταστηματα οπτικων και ρολογιων και πιστευω προσωπικα ότι αυτή ηταν η καλυτερη λυση για να κανω τα ψαλιδια μου να λειτουργουν τελεια.

Και εδώ είναι το κουτακι μου...

Και εδώ είναι μερικα από τα εξαρτηματα που θα χρειαστω για την κατασκευη μου. Μπορειτε να δειτε τη διαφορα μεγεθους αυτων σε σχεση με τα εικοσι λεπτα...

Και εδώ βλεπετε τα ψαλιδια μου ετοιμα μετα την εξαιρετικα κοπιαστικη εργασια βιδωματος βιδων-παξιμαδιων.Εχω σταξει μια πολύ μικρη σταγονα κυανοακρυλικης κολλας στα παξιμαδια για να ασφαλισω την ενωση μεταξυ αυτων...
Η επομενη εργασια ηταν η κατασκευη μιας πολύ μικρης λεπτομερειας στο ανω μερος του κάθε ποδιου οπου εκει ηταν το ανω σημειο ενωσης των ψαλιδιων...

Πρωτα παιρνουμε 4 κομματια πλαστικου τετραγωνης διατομης...

Μετα κανουμε 4 μικρες τρυπουλες και τελος τα τριβουμε για να τα στρογγυλοποιησουμε και να τους δωσουμε την τελικη τους μορφη...

Με πολύ προσοχη τωρα κολλαμε αυτό το μικρο εξαρτημα στο μερος του δαχτυλιδιου πρωτα με κολλα πολυστερινης και μετα με κυανοακρυλικη. Στη φωτο βλεπετε που είναι η τελικη του θεση...

Το επομενο κομματι της κατασκευης ηταν να δωσουμε το σωστο υψος στο κάθε ποδι και η λεπτομερεια συνδεσης πανω στο πεδιλο...

Πρωτα παιρνουμε ένα σωληνακι αλουμινιου στις ιδιες διαστασεις με τον καθετο σωληνα του μηχανισμου προσγειωσης και από αυτόν κοβουμε 4 μικρα κομματια συμφωνα με τα σχεδια που εχω.Στην ανω φωτο βλεπετε όλα τα σταδια κατασκευης ένα προς ένα από τα αριστερα προς τα δεξια...

Και εδώ τα βλεπετε ετοιμα...
Το επομενο σταδιο τωρα ηταν το κοψιμο του κάθε σωληνα προσγειωσης για να τους δωσουμε το σωστο υψος.The next job was the cut of each pod of the vertical tube to give them the right high.

Πρωτα σημειωνω με τον μαρκαδορο μου το σημειο κοπης και μετα το κοβω με τον διαμαντοτροχο και το dremel μου για να γινει η κοπη οσο το δυνατο πιο ακριβης.

Και εδώ είναι ο καθετος σωληνας ετοιμος με την λεπτομερεια του πεδιλου που φτιαξαμε ,ακολλητα.

Για να κανουμε το σημειο κολλησης μεταξυ του καθετου σωληνα και της λεπτομερειας που φτιαξαμε πιο ισχυρο, κολλησαμε μεσα ένα μικρο σωληνακι μικροτερης διατομης το οποιο χρησιμεψε για την τελεια εφαρμογη μεταξυ τους...
Το επομενο κομματι ηταν η τοποθετηση της λεπτομερειας μεσα στο κάθε πεδιλο...
Στη φωτο κατω βλεπετε τα πολύ μικρα κατσαβιδακια που μας χρησιμεψαν για την δουλεια αυτή...

Και εδώ βλεπετε την λεπτομερεια ετοιμη και βιδωμενη μεσα στο πεδιλο.Το τελευταιο σταδιο ηταν η κολληση του καθετου σωληνα προσγειωσης μεσα σε αυτό...

Και εδώ είναι το ποδι ετοιμο για την τοποθετηση του ψαλιδιου...And here is one pod ready for the position of the scissor...
Όπως βλεπετε στην κατω φωτο πρωτα ξεκινησα με το ανω μερος και με πολλη προσοχη...

Και τελειωνοντας με το κατω μερος...

Και εδώ από άλλη γωνια.Φαινεται το πολύ μικρο παξιμαδι στην τσιμπιδα μου...
Και εδώ βλεπετε τα ποδια ετοιμα μετα την κατασκευη και τοποθετηση των ψαλιδιων και των υπολοιπων λεπτομερειων τους...

Και εδώ από διαφορετικες γωνιες...

Εδώ εντελως σηκωμενο...

Και εδώ εντελως κατεβασμενο...

Πιστευω να σας αρεσε η κατασκευη των ποδιων ανεξαρτητα από τις πολλες φωτογραφιες και τα κειμενα...
Εχετε υπομονη.Ειμαστε πλεον στο τελευταιο σταδιο να τα τελειωσουμε. Οι μονες εργασιες που μας εμειναν είναι η κατασκευη των πλαγιων ανυψωτηρων και το κολλημα του κορμου του κάθε ποδιου για την εφαρμογη του στην ατρακτο.Αυτα για τωρα αγαπητοι μου αλφανιανοι...
Που και που να ριχνετε και καμμια ματια για την συνεχεια...