Φίλιππε είσαι απίθανος 

...Φάνη απίθανοι είναι αυτοί που ανακαλύπτουν τις τεχνικές

...εγώ απλά προσπαθώ να εφαρμόσω

Ευχαριστώ πολύ

Είσαι φοβερός Φίλλιπε.Πάντως το μπάλωμα μπροστά και να το αφήσεις έτσι λέει πάρα πολύ και αν φορτωθεί κατάλληλα μπροστά θα ήταν ότι έπρεπε ώστε από κάτω να φαίνεται η μεγάλη αυτή φθορά από τα διάφορα φορτώματα και την ταλαιπωρία από τις διάφορες καιρικές συνθήκες και των επιχειρήσεων.
Ευχαριστώ Δημήτρη, όπως λες και εσύ κάτι τέτοιο θα γίνει...

κι εμενα μου αρεσει το ξεφτισμα μπροστά.
κάνε και τις σκουριές σου και θα δείξει πιο καλά
καλη συνεχεια
Σ.Σ.
Θα συνεχίσω τις φθορές και κάποιες σκουριές και ότι γίνει.
Ευχαριστώ Σταύρο.

Κι εγώ ανατρίχιασα όταν το πρωτοείδα. Με μια δεύτερη ματιά όμως είναι φοβερό και δίνει άλλη νότα στην όλη κατασκευή. Οπότε όπως καταλαβαίνεις ψηφίζω υπέρ του να μείνει. Απλά όπως λέει και ο Σταύρος και τ'άλλα παιδιά, περιποιήσου το λίγο στις φθορές ώστε να φαίνεται σαν να έχει φάει "μια καλή σφαλιάρα" στο συγκεκριμένο σημείο
Εσύ ανατρίχιασες...αλλά έπρεπε να ήσουν χθες βράδι από μιά μεριά να με δεις μόλις έγινε το μεγάλο ξεφλούδισμα... αφ΄ενός μου έπεσε από τα χέρια στον νιπτήρα που το ξέπλενα από τη μαρμίτα και αφ΄ετέρου ήρθε τρέχοντας η γυναίκα μου που νόμισε ότι κόπηκα " α! να χαθείς με τις βλακείες που κάνεις, με κοψοχόλιασες" ...και ξανάφυγε...
Θα συνεχίσω, όπως λες και εσύ...και γλιέπουμε φίλε μου, το πολύ - πολύ να οργανώσουμε μία όμορφη τελετή από κανά ψηλό μπαλκόνι και όποιος το φάει κατακέφαλα...

Ευχαριστώ σας...

Συμφωνώ με τον Wildcat ότι το χεράκι σου έκανε καλύτερο chiping από τη μαρμίτα.
Έκανες όμως πολύ καλή παρουσίαση της τεχνικής.

Δε λες που στην 6η φωτό, στην κάθετη επιφάνεια φαίνεται σα να έχει φουσκώσει το χρώμα... Βέβαια αν την αφήσεις στο μοντέλο θα αποκτήσει και ρεαλιστικά μυγοχεσ..τα.

Καλή συνέχεια...
Ευχαριστώ Γιώργο για τα καλά σου λόγια.

Στην 6η φωτό το φούσκωμα του χρώματος έγινε ξεφλούδισμα όπως θα δεις στην 7η φωτό, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς φίλε μου

Μπράβο Φίλιππα,εξαιρετικός όπως πάντα!
Να σου πω την αλήθεια,δεν μ αρέσει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος τρόπος(καλύτερα με αλάτι ή μασκόλ)μιας και βγάζει σε ορισμένα σημεία,chipping χωρίς κοφτές γωνίες.
Επίσης,θέλει αρκετά διορθώματα και προσθήκες...
Τώρα για το μπροστινό μέρος,αν και θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιο ξέφτισμα,το πιθανότερο είναι να γινόταν σε βαφή που περάστηκε πρόχειρα και δεν έκατσε σωστά στο υπόστρωμα.
Για Γερμανικά το θεωρώ πολύ χλωμό...
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο,είανι από φωτιά ή μεγάλη θερμοκρασία!
Φυσικά θέλει δουλειά στο βάψιμο και διαφορετική προσέγγιση,αλλά για σκεφτείτε...
Κάποιο σακίδιο ή κάτι άλλο που υπήρχε σε αυτό το σημείο,ή καύσιμο που χύθηκε και πήρε φωτιά...
Προσεκτικό βάψιμο και κάποια υπολείματα που να υποδεικνύουν ότι κάτι υπήρχε εκεί...
Ένα μισοκαμμένο σακίδιο,κάποιο εργαλείο που να έχει καεί ή μισοκαεί το ξύλινο μέρος του και έχει μείνει το μεταλλικό...
Επίσης,θα πρότεινα να ξηλώσεις τις βάσεις και τα κάνιστρα,και να φτιάξεις καινούργιες.
Καινούργια,πιο λεπτομερή κάνιστρα και ίσως σε κάποια βάση να λείπει...
Ρε συ...με μπερδεύεις με κάποιν άλλο...δεν είμαι scratch-ας για να κάνω νέες βάσεις για τα κάνιστρα...βαφιάς είμαι

Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις αλλά και για την υπεράσπιση της Γερμανικής ποιότητας κατασκευής...

Χμμμ πατατα η οχι αν το δουλεψεις σωστα θα δειξει καλο.Γνωμη μου ειναι να κανεις λιγο στεγνο πινελο στα ορια του ξεφτισματος(με pnz grey) για να σπαει η εντονη αντιθεση και ισως να επεκτεινεις το ξεφτισματα και σε αλλα σημεια του οχηματος για να δειχνει ομοιομορφο.Εξαλλου εκτος απο το οτι τα γερμανικα οχηματα βαφοταν με χρωμα dark yellow ,τον πρωτο καιρο επειδη σταλθηκαν με panzer grey,τα πληρωματα τα εβαφαν απο πανω με λασπη της ερημου και ετσι εδειχναν βαμενα σαν dark yellow.Αυτο ομως ειχε σαν αποτελεσμα το ξεφτισμα να ηταν πολυ πιο εντονο απ' οταν βαφοταν κανονικα.Οποτε δεν ειναι απιθανο να εδειχναν ετσι.Παντως και η αναπαρασταση της φωτιας ειναι πολυ ωραια ιδεα αν βαφτει το σημειο με σκουρια και μαυριλες.
Αυτο τον τροπο με την μαρμιτα δεν τον ηξερα
.Βγαζει ωραιο αποτελεσμα.Βασικα προτιμω τον τροπο με την λακ σαν αυτον που εκανε ο Phil Stuch(πως τον λενε).Εχεις μεγαλυτερο ελεγχο στο ξεφτισμα αλλα ειναι πιο μπελαλιδικος και της υπομονης 
Anyway ειμαι σιγουρος πως θα βρεις την λυση και στο τελος θα ειναι πολυ ομορφο 
Ευχαριστώ πολύ για τα γραφόμενά σου