Αποστολέας Θέμα: Project P-38 Lightning X2 - 1/48  (Αναγνώστηκε 30464 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μιχάλης Παπαδάκης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • IPMS 784
Απ: Project P-38 Lightning X2 - 1/48
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 08:57:48 πμ »
Το manifold του turbo είναι ψιλό φύλλο αλουμινίου? Οι ραβδώσεις που φαίνονται απάνω του είναι "πατημένες" ή πρόσθετες?

Α,και για να μην ξεχνιόμαστε,αυτός ο Λέκκας,τι υπερβολικό παιδί που είναι....... ::icon_hang:: ::icon_hang::

Το κομμάτι αυτό έγινε με pewter (το υλικό αυτό μπορεί να βρεθεί στο Telford..δεν το έχω δει κάπου αλλου...) Οι ραβδώσεις είναι "πατημένες" με την άκρη μιας σχετικά μυτερής τσιμπίδας και την βοήθεια ενός χάρακα. Αρχικά σκέφτικα να χρησιμοποιήσω την μύτη ενός στυλό αλλά έβγαιναν πολύ χοντρές.  

Σας ευχαριστώ πολύ αλλα νομίζω οτι είστε ΟΛΟΙ υπερβολικοί.... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 09:58:48 πμ »
 :shock:

Απίστευτη δουλειά!!! Πάω να παίξω με τα κουβαδάκια μου!!!

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 10:47:39 πμ »
Θα είμαι κι εγώ λίγο υπερβολικός και θα πω ότι μου ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ!!! :shock: :shock:

Καλή συνέχεια!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 12:27:26 μμ »
Αντε γεια! :shock: :mrgreen:
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 08:30:46 μμ »
Υπερβολή θα ήταν αν έφτιαχνες κάποιο μοντέλο τσαπατσούλικα, με αυτά όμως που μας δείχνεις μάλλον φυσιολογικά αντιδράμε :shock: :shock:
 ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #155 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 10:22:19 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τα πολύ ενθαρυντικά σας σχόλια..

Σήμερα έχω πολύ λίγα να προσθέσω, γενικά έχω πολύ λίγο χρόνο για να ασχοληθώ...

Μετά από μία περίπου ώρα προσπάθειας και δυο τσιμπίδες στα χέρια κατάφερα και βίδωσα τις περίφημες βίδες..

Τα στηρίγματα ακουμπησμένα μπροστά στο firewall για την φωτογράφηση. Οι κόκκινες γραμμές δείχνουν περίπου που θα πάνε τα επόμενα στηρίγματα. Επίσης στην δεξιά πλευρά (κάτω από την ταινία της Tamiya) έφτιαξα μια εισαγωγή αέρα που οδηγούσε στο turbo.

Δυστυχώς μόνο αυτά έχω καταφέρει να κάνω τον τελευταίο καιρό..

Τα ξαναλέμε

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #156 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 10:30:17 μμ »
παιδια καληνυχτα...εγω παω για υπνο ::brancard:: ::brancard:: ::brancard::
 ::arrowred::μηπως να το γυρισω και εγω στο κυνηγι μπεκατσας σαν τον slufpilot??????
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #157 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 10:59:41 μμ »
Μιχάλη σε καταλαβαίνω απόλυτα για το βίδωμα. Τις έχω δουλέψει και γω τις συγκεκριμένες βίδες και είναι αρκετά δύσκολο να τις βάλεις. Τα συγχαρητήρια μου και πάλι για την φονερή σου δουλειά, βάλε τον μικρό για ύπνο και πιάσε πάλι τον κόφτη!  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 11:07:11 μμ »
ʼχ αυτές οι βίδες...

βάλε τον μικρό για ύπνο και πιάσε πάλι τον κόφτη!  ::salut::

Με τα ξυπνήματα που μας κάνει ο μικρός τον τελευταίο καιρό μάλλον θα χρησιμοποιήσω τον κόφτη για να κόψω τις φλέβες μου.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 27, 2009, 11:14:57 μμ »
Μιχάλη, πόσταρε όσο μικρή και να είναι η πρόοδος! Απόλαυση να βλέπει κανεις τη δουλειά σου... και για να μη ξεχνιόμαστε, καμια φωτογραφία του Βρετανικού Lightning ανέβασε να δούμε και το gas patch του βαμμένο :mrgreen:
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 12:36:26 πμ »
Μιχάλη ότι και να πούμε είναι λίγο... Ακολουθείς κατά πόδας μεγάλα ονόματα του χώρου... Χαίρομαι να βλέπω πάντα τις δουλειές σου, κι ας στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τα κάνω και εγώ αυτά...

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 07:51:36 πμ »
Σε ευχαριστούμε Μιχάλη για την απίθανη αναπαλαίωση του σαν πραγματικού;να πώ ή του μοντέλλου γιατί δεν ξεχωρίζει αν είναι το πραγματικό ή μοντέλλο να είσαι καλά που μας προσφέρεις τέτοιες μοντελιστικές συγκινήσεις.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 08:57:38 πμ »
Αγαπητέ Μιχάλη, είμαι σχετικά νέος εδώ, δεν παρακολουθώ τακτικά τα δρώμενα και δεν ήξερα άλλες δουλειές σου πριν απ' το Lightning... Όμως πραγματικά έχω εκπλαγεί απ' το πόσο λεπτομερής και καθαρή είναι η δουλειά σου. Κάνεις όλους εμάς (της δικής μου κατηγορίας τουλάχιστον - έτσι το αισθάνομαι εγώ) να ντρεπόμαστε που ονομαζόμαστε "μοντελιστές"...
Η δουλειά σου είναι για σεμινάριο και ΜΟΝΟ!!! Κάτι τέτοια projects ΙΜΗΟ θα έπρεπε να φωτογραφίζονται από επαγγελματίες και ακόμα-ακόμα ίσως να κινηματογραφούνται, διότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλά!!! Ψάχνουμε μερικές φορές στο youtube για αντίστοιχα και δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα. ʼρα συμπεραίνω ότι ΔΕΝ θα υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που να βρίσκονται στο επίπεδό σου.

Τα θερμά και ταπεινά μου συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε για τα μαθήματα μοντελισμού αλλά και γενικά ικανότητας που μας προσφέρεις!!!

Αναμένουμε την πρόοδό σου. Και μην ξεχνάς κάτι... Αυτό που για εσένα είναι μικρή πρόοδος, για κάποιους από εμάς είναι εντελώς εξωπραγματικό, οπότε μην καθυστερείς να μας ενημερώνεις για τα βήματά σου, όσο μικρά και αν είναι.

Ν.

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 06:03:45 μμ »
Μιχάλη, πόσταρε όσο μικρή και να είναι η πρόοδος! Απόλαυση να βλέπει κανεις τη δουλειά σου... και για να μη ξεχνιόμαστε, καμια φωτογραφία του Βρετανικού Lightning ανέβασε να δούμε και το gas patch του βαμμένο :mrgreen:

Γιάννη, πρίν από λίγο έβαλα στην σελίδα 9 αυτού του topic τέσσερεις φωτογραφίες από το τελειωμένο μοντέλο.

Μιχάλη ότι και να πούμε είναι λίγο... Ακολουθείς κατά πόδας μεγάλα ονόματα του χώρου... Χαίρομαι να βλέπω πάντα τις δουλειές σου, κι ας στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τα κάνω και εγώ αυτά...

Σε ευχαριστώ πολύ, αν και πιστεύω οτι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσει ο καθένας από εμας στο κάθε κομμάτι, τόσο καλύτερο μπορεί να γίνει. Στο Ρ-38J αποφάσισα να μήν βιαστώ και αν κάτι δεν μου βγεί καλό με την πρώτη να το φτιάξω και 2η και 3 φορά. Για παράδειγμα τα τοιχώματα του συστήματος προσγείωσης και τα firewalls τα έφτιαξα αν δεν κάνω λάθος τρείς φορές το καθένα. Επίσης αφιερώνω πολύ χρόνο στην μελέτη. Μαζεύω υλικό αρκετούς μήνες πρίν ξεκινήσω ενα project όπως αυτό και φροντίζω να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερο και να καταλάβω που πάει το καθετι πρίν ξεκινήσω να το φτιάξω. Το θέμα είναι λοιπόν πόσο θέλει να το τραβήξει ο καθένας. Μόνο τον κινητήρα του Ρ-38 πιστεύω οτι θα τον δουλευω για τουλάχιστον 3 μήνες, ίσως και παραπάνω....

Σε ευχαριστούμε Μιχάλη για την απίθανη αναπαλαίωση του σαν πραγματικού;να πώ ή του μοντέλου γιατί δεν ξεχωρίζει αν είναι το πραγματικό ή μοντέλλο να είσαι καλά που μας προσφέρεις τέτοιες μοντελιστικές συγκινήσεις.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Jim-eta, σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που παρακολουθείς την κατασκευή μου τόσο με ενδιαφέρον..

Αγαπητέ Μιχάλη, είμαι σχετικά νέος εδώ, δεν παρακολουθώ τακτικά τα δρώμενα και δεν ήξερα άλλες δουλειές σου πριν απ' το Lightning... Όμως πραγματικά έχω εκπλαγεί απ' το πόσο λεπτομερής και καθαρή είναι η δουλειά σου. Κάνεις όλους εμάς (της δικής μου κατηγορίας τουλάχιστον - έτσι το αισθάνομαι εγώ) να ντρεπόμαστε που ονομαζόμαστε "μοντελιστές"...
Η δουλειά σου είναι για σεμινάριο και ΜΟΝΟ!!! Κάτι τέτοια projects ΙΜΗΟ θα έπρεπε να φωτογραφίζονται από επαγγελματίες και ακόμα-ακόμα ίσως να κινηματογραφούνται, διότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλά!!! Ψάχνουμε μερικές φορές στο youtube για αντίστοιχα και δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα. ʼρα συμπεραίνω ότι ΔΕΝ θα υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που να βρίσκονται στο επίπεδό σου.

Τα θερμά και ταπεινά μου συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε για τα μαθήματα μοντελισμού αλλά και γενικά ικανότητας που μας προσφέρεις!!!

Αναμένουμε την πρόοδό σου. Και μην ξεχνάς κάτι... Αυτό που για εσένα είναι μικρή πρόοδος, για κάποιους από εμάς είναι εντελώς εξωπραγματικό, οπότε μην καθυστερείς να μας ενημερώνεις για τα βήματά σου, όσο μικρά και αν είναι.

Ν.

Νάσο... κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. Θα ήθελα απλά να σχολιάσω λίγο το θέμα της ντροπής που αναφέρεις... Όλοι μας ασχολούμαστε με αυτό το χόμπυ γιατί μας ευχαριστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στο επίπεδο που ο καθένας επιθυμεί ή μπορεί. Εγώ πάντως κάθε φορά που βλέπω κάποια άπιαστη δουλειά (όπως αυτές του μεγάλου Μέγα για παράδειγμα), η οποία προφανώς είναι καλύτερη από τη δική μου, μάλλον προσπαθώ ακόμα περισσότερο να βελτιωθώ αντί να "ντρέπομαι" για τις ικανότητες μου. Νομίζω οτι με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται.

Όσο για τους μοντελιστές παγκοσμίου επιπέδου σίγουρα υπάρχουν πολλοί αλλά δεν θα έλεγα οτι συγκαταλέγομαι ανάμεσα τους... Το ότι δεν εμφανίζονται οι δουλειές τους στα forum ή στο Youtube που ανεφέρεις πιθανόν να οφείλεται στο οτί δεν ενδιαφέρονται να δημοσιοποιήσουν αυτό που κάνουν, ή δεν έχουν σχέση με το internet όπως εμείς οι νεότεροι.

Χαίρομαι πραγματικά που αφιέρωσες το χρόνο να μου γράψεις τα παραπάνω.. Αν πάντως μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο θα χαρώ πολύ να το κάνω..

Τα ξαναλέμε σύντομα με λίγη ακόμα πρόοδο...

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 31, 2009, 12:27:39 μμ »
μιχαλη καλημερα.φοβερη η δουλεια σου μεχρι τωρα και η συνεχεια θα ειναι εξισου φανταστικη αυτο ειναι δεδομενο!και ημουν σιγουρος για το αποτελεσα απο την αρχη που ξεκινησες την παρουσιαση της δουλειας σου και την παρακολουθω φανατικα! ::icon_thumright::

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 09:38:38 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Σταύρο, εύχομαι να σου αρέσει και η συνέχεια...

Λοιπόν σήμερα που με άφησε ο μικρός να ασχοληθώ κατάφερα να κλείσω κάποια θέματα που με ταλαιπωρούσαν αρκετά και νομίζω οτι έχω κάτι να δείξω.

1. Το turbo του κίτ, μάλλον λίγο...
2. Το αντίστοιχο του Verlinden προοριζόταν για το Β17..αλλα κατέλληξε στο lightning...
3. Αλουμινένιο σωληνάκι.
4. Κομμάτι από το turbo του Verlinden. Τα ρακόρ κόπηκαν και τρυπήθηκαν για να μπούν στο νέο κομμάτι.
5. Το έτερο turbo του Verlinden μετά από κάποια επεξεργασία..

Το ίδιο κομμάτι τοποθετημένο στην άλλη, αμαρτωλή πλευρά...

Κοντινή φωτο....finale για σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 12, 2009, 10:55:24 μμ »
τι λες τωρα  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:    αψογος   ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 07:15:04 μμ »
Μιχάλη η δουλειά σου είναι πραγματικά άψογη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ελπίζω και εύχομαι ο πιτσιρικάς να σε αφήνει να ασχοληθείς περισσότερο, προς τέρψην όλων μας  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 07:48:06 μμ »
τοχεις λεμε !!!!!αψογος φιλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 09:29:07 μμ »
Παιδιά ............ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!!
Τίποτα δεν φτιάχνει ο ίδιος !!!
Τον ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ότι έχει εκπαιδεύσει με σκληρό και βάναυσο τρόπο 4 ψύλους, σε συνθήκες δουλίας και χωρίς ΙΚΑ και επιδόματα, να τα φτιάχνουν  !!!
Τώρα τους εκπαιδεύει να βάφουν με μασκάρισμα την πυτιρίδα του πιλότου στο γιακά του τζάκετ στην 1/48 και κατόπιν θα βάζει και πλήρωμα !!!
 :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Α ρε Μιχάλη και να μην σε ξέραμε .......  :lol: :lol: :lol:

ʼχ αυτές οι βίδες...

Με τα ξυπνήματα που μας κάνει ο μικρός τον τελευταίο καιρό μάλλον θα χρησιμοποιήσω τον κόφτη για να κόψω τις φλέβες μου.

Να σου θυμίσω μήπως τι έγινε την τελευταία φορά που κόπηκες με τον κόφτη ;;; Να το ξανασκεφτόσουν ίσως ;;;
 ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::  :lol: :lol: :lol:

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #170 στις: Φεβρουαρίου 14, 2009, 12:10:50 πμ »
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Δώσεεεεεεεεεε ....... σταθερή και ποιοτική δουλειά  ::icon_thumright::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Gunter52

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #171 στις: Φεβρουαρίου 15, 2009, 12:48:21 μμ »
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #172 στις: Μαρτίου 24, 2009, 09:05:29 μμ »
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν έχω και πολλά πράγματα να προσθέσω, παρόλα αυτά είμαι σχετικά κοντά στο βάψιμο πράγμα που μου δίνει κάποια αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω... Οι εργασίες παντως γίνονται με αυξημένο δείκτη δυσκολίας και πιο συγκεκριμένα ένα μπόμπιρα να μου τραβάει το χέρι... Σαν να μην μου έφτανε η δυσκολία που έχει το μοντέλο...

Ας  είναι... Σε γενικές γραμμές έγιναν: στοκαρίσματα, τριψίματα, γυαλίσματα, rescribing και riveting... Αυτά για σήμερα γιατι κάποιος δεν με αφήνει ούτε το post να γράψω με την ησυχία μου :cry:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #173 στις: Μαρτίου 24, 2009, 11:19:38 μμ »
ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΗ κατασκευη Μιχαλη ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

riveting με τι εργαλειο εκανες? με καρφιτσα?

• Scale 1/72
  • *
  • IPMS 784
« Απάντηση #174 στις: Μαρτίου 24, 2009, 11:42:43 μμ »
Ευχαριστώ πολύ..

Για το riveting χρησιμοποιώ τα γνωστά Rosie the Riveter (π.χ. κόκκινο, πράσινο) καθώς και ένα της Model Design Construction (κωδικός 48008) με το οποίο μπορείς να κάνεις και μεγαλύτερα σε μέγεθος πριτσίνια, με την διαφορά οτι εδώ πρέπει να γίνουν ένα ένα. Στο προηγούμενο lightning είχα χρησιμοποιήσει πολύ ψιλό τρυπανάκι (0.3 αν θυμάμαι καλά).

Tags: p-38