Αποστολέας Θέμα: ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 19210 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 01:13:54 μμ »
Έτσι είναι.Αλλά αντι της κόλλας πιστεύω οτι τα χρώματα
διεδκικούν τον τίτλο.ʼντε βρες το FS17178 στο κοινό
χρωματοπολείο...Δεν προκειταί να κάνεις τπτ.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #51 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 01:20:12 μμ »

Ωπ, σε τσάκωσα! Μπορώ για πλάκα να το βρω το χρώμα αυτό  :) :) :) :)
Ενα απλό chrome silver είναι!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #52 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 01:25:56 μμ »
Έπεσα στην περίπτωση...
ΟΚ...Εσύ ψάξε τότε για το 35237 :mrgreen:

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #53 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 01:31:08 μμ »
το ότι είναι πιο οικονομική δεν έχει κανείς αντίρρηση, και αυτό λόγο της ποσότητας που είναι και του ότι πουλιέται χύμα. (το ίδιο συμβαίνει και στα μπακάληκα σε μεγάλες συσκευασίες).
Πες μου όμως γιατί το ΘΑΨΙΜΟ για την ΤΑΜΙΥΑ και εμένα τον ΚΑΛΦΑΚΗ του τύπου : "υπέρογκο ποσο που πληρώνουμε για δήθεν "εξειδικευμένα" υλικά για τον μοντελισμό", όταν η τιμή μου είναι από 2,09 μέχρι 3,89, και με την έκπτωση 6% βγαίνει ακόμη φθηνώτερα.
Είναι λοιπόν παράλογος είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟΣ αυτός ο αφορισμός !
Δεν συμφωνείς ???

α) Πάλι καλά που παραδέχεστε ότι είναι πιο οικονομική. Μπορείτε λοιπόν να φέρετε και εσείς μεγάλες συσκευασίες και μεγάλες ποσότητες, για να έρχεται και εμάς πιο οικονομικά και εσείς να έχετε μεγαλύτερο κέρδος (άλλωστε τα μπακάλικα γι' αυτό πουλάνε σε μεγάλες συσκευασίες)

β) Και δεν νομίζω ότι γίνεται θάψιμο για την ποιότητα της ταινίας της TAMΙΥΑ, αλλά για το πόσο ακριβή είναι. Και δυστυχώς μέχρι τώρα ήταν η μοναδική που μας ταίριαζε για τις μοντελιστικές μας κατασκευές.

γ) Αν τώρα εσείς είστε ο αντιπρόσωπος της ΤΑΜΙΥΑ στην Ελλάδα, δεν είναι λογικό να τα ακούτε εσείς ?
Όλα τα άλλα μοντελιστικά καταστήματα από εσάς προμηθεύονται.

δ) Όσο για την έκπτωση, την κάνετε εσείς στο δικό σας κατάστημα. ʼλλα καταστήματα δεν την κάνουν ίσως γιατί δεν έχουν αυτό το περιθώριο αγοράρζοντας ακριβά από εσάς.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 01:42:25 μμ »
Στο μαγαζί της 3Μ στην Βουλιαγμένης 285 υπάρχουν σχεδόν όλα τα μεγέθη της εν λόγω ταινίας.Η ομοιότητά της με την Tamiya masking tape είναι σκανδαλώδης!!! :evil:
Σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσα άλλα υπέρογκα ποσά πληρώνουμε για δήθεν "εξειδικευμένα" υλικά για τον μοντελισμό. :evil: :evil: :evil:

αγαπητέ φίλε
πιστεύω ότι δεν είσαι κακοπροαίρετος ούτε συκοφάντης.
Είσαι σίγουρα όμως  παραπλανημένος και γίνεσαι άθελά σου παραπλανητικός !
Οι τιμές του ΤΑΜΙΥΑ masking tape είναι¨:
Κωδικός   Περιγραφή                                               Τιμ.λιαν.
21-87033   MASKING ΤΑΡΕ REFILL 6ΜΜ WIDTH   2,09
21-87034   MASKING ΤΑΡΕ REFILL 10ΜΜ WIDTH   3,00
21-87035   MASKING ΤΑΡΕ REFILL 18ΜΜ WIDTH   3,89

Της 3Μ, είναι στα EUR 7,80 και είναι 50 μέτρα. Της ΤΑΜΙΥΑ είναι μόνον 18μέτρα.
Αν ήμασταν μπακάληδες και ζυγίζαμε το τυρί φέτα με το κιλό, σίγουρα το 3Μ είναι πιο οικονομικό,
αλλά και οι μπακάληδες ξέρουνε ότι άλλη τιμή στο κιλό και άλλη τιμή στον γκαζοντενεκέ.
Να ζητήσω από την ΤΑΜΙΥΑ μια τανεία 100μ και πλάτος 10εκ. να τυλιχτούμε γύρω γύρω ?
Θα είναι ακόμη πιο οικονομικό, στα EUR 15,00 !

Πες μου όμως σε παρακαλώ που στο καλό βλέπεις αυτά τα EUR 3,89 του ΤΑΜΙΥΑ να είναι το "υπέρογκο ποσο που πληρώνουμε για δήθεν "εξειδικευμένα" υλικά για τον μοντελισμό".

Αν έχεις κάποια κακή εικόνα για μερικά μοντελιστικά καταστήματα, μην την γενικεύεις, τουλάχιστον για το δικό μου κατάστημα, γιατί είναι ΠΟΛΥ άδικο.
Ολόκληρο λοιπόν Σαφάρι στην Αττική για μια ταινία μασκαρίσματος ?
Εντάξει, δεν διαφωνώ, αλλά όχι όμως για το δήθεν "υπέρογκο ποσό" αλλά για την πλάκα του Σαφάρι μόνον.
Ετσι όπως το ανέκδοτο με την αρκούδα και τον κυνηγό ας πούμε !

Αγαπητέ φίλε,
προφανώς ψωνίζεις μόνο από το κατάστημά σου και δεν βλέπεις τι υπάρχει παραέξω ,σε καταστήματα τα οποία πουλούν πράγματα τα οποία έχουν εφαρμογή και στον μοντελισμό.

Αν έκανες ένα σαφάρι στην 3Μ θα έβλεπες ταινία μασκαρίσματος 19mm να κοστίζει 2,50 ευρώ τα 50μ. την στιγμή που η 18mm της Tamiya κοστίζει 3,89 τα 18μ. :!:

Αν έκανες ένα σαφάρι στον Δίλμα θα έβλεπες εργαλεία για χάραξη γράμμωσης σε μοντέλα,καθώς και πριόνι χειρός της Olfa ,ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα της Tamiya,απλώς δεν έχουν μαύρη.....λαβή, σε τιμές 50%-60% φθηνότερα!

Αν έκανες ένα σαφάρι στην πλατεία Καρύτση,στα μαγαζιά με είδη χρυσοχοίας,θα έβρισκες λίμες,λαβίδες,κοφτάκια,αρίστης ποιότητας,40%-50% φθηνότερα της Tamiya.

Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις άδικη επίθεση από μέρους μου στο κατάστημά σου :!:
Εγώ , αν κατηγόρησα κάποιον ,αυτός είναι η Tamiya και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, η οποία βρίσκει διάφορα υλικά στην πιάτσα στα οποία διακρίνει την μοντελιστική προοπτική τους και τα κυκλοφορεί με την φίρμα της για εξιδεικευμένη χρήση σε μοντέλα ,αλλά σε υπερδιπλάσια τιμή!
Δεν έχω κακή εικόνα για το μαγαζί σου και είμαι και πελάτης σου.

Θα σου πρότεινα ,τελείως φιλικά, να μην βγαίνεις στο modelclub να υπερασπίσεις τις εταιρείες που εισάγεις, για τις επιλογές τους ,γιατί δεν είσαι εσύ υπεύθυνος,και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εκτεθείς.

Υ.Γ. Αν πραγματικά σου αρέσει η φέτα ,ξέρω ένα μαγαζί στην Θεμιστοκλέους με υπέροχες φέτες από όλη την Ελλάδα και σίγουρα φθηνότερο από το μαγαζί που ψωνίζεις εσύ την δική σου.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 01:56:30 μμ »
Σε συνεχεια του Μάστορα θα παρατηρήσω οτι αυτή είναι μία συνηθισμένη τακτική εταιριων που προσφέρουν παρελκόμενα και δεν φταίει σε τίποτα ο κάθε αντιπρόσωπος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα παρελκόμενα ψηφιακής φωτογραφικής και τα ανταλλακτικά αυτοκινητων!!!

Και κάτι μου λέει - ξεροντας από κάποιες άλλες περιπτώσεις - οτι τον κο Καλφάκη τον έχει υποχρεώσει η ΤΑΜΙΥΑ να πουλά και τα παρελκόμενα της.

Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητο ο κάθε καταναλωτής να μην κάνει μία έρευνα αγοράς, σε συνδυασμό πάντα με το πόσο χρόνο διαθέσιμο έχει.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 02:14:02 μμ »
.... και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, η οποία βρίσκει διάφορα υλικά στην πιάτσα στα οποία διακρίνει την μοντελιστική προοπτική τους και τα κυκλοφορεί με την φίρμα της για εξιδεικευμένη χρήση σε μοντέλα ,αλλά σε υπερδιπλάσια τιμή!

Φωτεινο παραδειγμα..... :wink:(πενταπλασια διαφορα.... :roll:)
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2570.0
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 02:49:47 μμ »
Υ.Γ. Αν πραγματικά σου αρέσει η φέτα ,ξέρω ένα μαγαζί στην Θεμιστοκλέους με υπέροχες φέτες από όλη την Ελλάδα και σίγουρα φθηνότερο από το μαγαζί που ψωνίζεις εσύ την δική σου.

Περισσότερα στοιχεία και γρήγορα παρακαλώ!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:00:50 μμ »

Περισσότερα στοιχεία και γρήγορα παρακαλώ!

Φίλε Gkontog ,θα σου στείλω την διεύθυνση αύριο με πμ,γιατί ...δεν μου αρέσει να κάνω έμμεση διαφήμιση μαγαζιών, εκτός κι αν με πιέσουν.. :D

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:08:57 μμ »
ελπιζω αυτη η 3Μ να μην τραβαει το βαμμενο χρωμα γιατι 50 μετρα θα κανω 7 χρόνια να την τελειωσω :lol:

αρχισαν τα οργανα να παίζουνε για σενα, εβαλε το σωμα σου φωτιααααα  :mrgreen:
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:12:44 μμ »
         Παρατηρώ μία πικρία αλλά και μια έντονη επίθεση προς τα καταστήματα μοντελισμού.Απ την άλλη οι καταστηματάρχες θεωρούν εαυτόν αδικημένο και προσπαθούν να δικαιολογηθούν.Αυτό που κάνουμε και οι μεν και οι δε είναι λάθος.
         Και εξηγούμαι.Κανείς μοντελιστής που δεν είναι έμπορος δεν γνωρίζει πόσες παραμέτρους πρέπει να λάβει ένας καταστηματάρχης γιά να ορίσει την τελική τιμή ενός προιόντος του.Θα σας ενημερώσω μόνο ότι κανείς καταστηματάρχης που άνοιξε το μαγαζί του στίς 3/1/07 δεν γνωρίζει τί φόρο θα πληρώσει για το 2007.Το κράτος θα τον ενημερώσει τον Οκτώβριο.Γνωρίζει κανείς τι ελάχιστες ποσότητες ανά προιόν είναι αναγκασμένος να αγοράσει προκειμένου να διατηρήσει την αντιπροσωπεία που έχει?Ξέρετε τί stock δημιουργεί αυτή η διαδικασία.Και σας βεβαιώ οτί είναι και πολλά άλλα που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω.
         Απ την άλλη,αν βρήκε κάποιος την χαρτοταινία φτηνότερα ας ψωνίσει και ας το πεί και στους υπόλοιπους.Γιατί να το κρύψει.Για να κάνει τον καλό στον οποιονδήποτε καταστηματάρχη?Κρατάμε τα λεφτά μας και ψωνίζουμε απ' όπου θεωρούμε σωστότερα(όχι απαραίτητα φτηνότερα)
        Ας μην κατηγορούμε.Ο ψεύτης και ο ΚΛΕΦΤΗΣ τον πρώτο χρόνο χαίρονται που λέει κι ο λαός.Κι έχουν περάσει πολλά χρόνια.Δεν μπορεί να είναι κλέφτες.
        Κατά τη γνώμη μου,ας μην κατηγορούμε αυτόν που είναι ακριβός.Ας επαινέσουμε όμως αυτόν που είναι φτηνός.

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #61 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:33:12 μμ »
εγω παντως ενα εχω να πω
οτι με αρεσει αυτη η αντιπαραθεση αποψεων και απο αυτο ολοι ειναι κερδισμενοι
και ο εμπορος και ο μοντελιστης
εγω παντως που ειμαι μεσα στην αγορα λογω δουλειας και μπορω να βρω
οποια χαρτοταινεια θελω απλως αγοραζω την tamyia
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:37:54 μμ »
Η ΤΑΜΙΥΑ είναι ακριβή!Πως να το κάνουμε?
Το προιον πραγματικά είναι "δήθεν εξειδικευμένο"
και αυτό κάνει φένεται!
Για αυτό βέβαια δεν φταίτε εσείς.

εχω και πάλι αντίρρηση. Τηρουμένων των αναλογιών το 3,89 σαν μικρότερη συσκευασία, δεν είναι ακριβό για να αφορίζεται σαν υπέρογκο ποσόν.
Σε αυτά προϊόντα, όσο μεγαλώνει η ποσότητα, μειώνεται η τιμή.
Γι' αυτό το 1,8 εκ της ΤΑΜΙΥΑ με το 0,6εκ. της ιδίας έχει 35% φθηνώτερα.
Απλά η ποσότητα της βιομηχανιικής συσκευασίας της 3Μ το κάνει πολύ οικονομικότερο και καλά θα κάνει κάποιος να το προτιμήσει για αυτόν το λόγο, αλλά διαφωνώ για το "υπέρογκο ποσό" και διαμαρτύρωμαι να περνούν τέτοαι αφοριστικά μυνήματα.
Μην τρελαθούμε, πρέπει να σεβόμαστε και EUR 0,10 αλλά όχι και υπέρογκο το ποαόν των 3,89-3,50 και να ισσοπεδώνουμε τα πάντα.
Πρέπει να σου πώ επίσης ότι θεωρώ το εαυτό μου πάντα υπέυθυνο στα θέματα τιμών, γιατί ενεξάρτητα από το κοστολόγιο, πρέπει πάντα να αποδεχτώ το εάν κάτι πρέπει να το προσφέρω στον κόσμο στην όποια τιμή ή να μην το προσφέρω καθόλου.
Σε ευχαριστώ για την κατανόηση
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:46:17 μμ »
Χωρίς να ξέρω από εμπόριο κτλ...Γίνεται κάποιο κατάστημα μοντελισμού να
πουλήσει την ταινία της 3Μ,τα πισαστράκια που ο dedalos βρήκε στο Praktiker και άλλα
τέτοια φθηνά αλλά ίδια ή σε ποιότητα και λειτουργικότητα αντικείμενα τα οποία είναι
χρήσιμα στο χομπυ μας? Έτσι όπως το βλέπω εγώ αν εισάγωνταν στα μοντελιστικά
καταστήματα τέτοια προιόντα θα ανέβαινε και η κίνηση γιατί πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί
που δεν αγοράζουν κάποια πράγματα επειδή δεν έχουν την οικονομική άνεση καιι ενίοτε
ταλαιπορούνται ψάχνωντας ή χρησιμοποιώντας κάποια που τελικά δεν αποδίδουν.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 03:58:09 μμ »

εγω παντως ενα εχω να πω
οτι με αρεσει αυτη η αντιπαραθεση αποψεων και απο αυτο ολοι ειναι κερδισμενοι
και ο εμπορος και ο μοντελιστης
εγω παντως που ειμαι μεσα στην αγορα λογω δουλειας και μπορω να βρω
οποια χαρτοταινεια θελω απλως αγοραζω την tamyia

Και καλά κάνεις.Εμπιστεύεσαι το προιόν και το αγοράζεις.Αν αύριο αλλάξεις γνώμη θα σταματήσεις να το αγοράζεις και πάλι καλά θα κάνεις.Και τότε καλό θα ήταν να πεις και σε εμάς τους υπόλοιπους την άποψή σου.
        Εγώ διαφωνώ με τις κατηγορίες.Τί κάνουμε όταν βλέπουμε στο forum ένα ωραίο μοντέλο?Ζήτω,μπράβο,γιούπι κλπ.Όταν βλέπουμε ένα μέτριο?Σωπαίνουμε ή ένας δύο πιο έμπειροι κάνουν ευγενικά μιά δυό παρατηρήσεις και δεν περιμένουν σώνει και καλά να δούνε τις διορθώσεις στο μοντέλο.
       Στο άλλο το μέλος που έχει κατάστημα(δεν παύει να είναι μέλος) γιατί του την πέφτουμε επειδή κατά την γνώμη μας η χαρτοταινία είναι ακριβή?Το λέμε,κι αν το διορθώσει το διόρθωσε.Αν δε το κάνει,καλή καρδιά.''ʼλλο μοντέλο''

Μην μπλέκετε το οποιοδήποτε Ελληνικό καταστημα με το ΙΚΕΑ ή το PRACTIKER.Αυτοί είναι καλλοσοί που παίζουν(και πληρώνουν αλλιώς).
       Θυμίζω σε όλους το θέμα με τις βάσεις του αστραπόγιανου που μάλλον ήταν και η αιτία της αποστασιοποίησής του από το forum.

Υ.Γ  ή LAMPAKIAS ή LENDAKIAS       να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε βρε αδερφέ :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 04:10:31 μμ »
Εγώ διαφωνώ με τις κατηγορίες.
Στο άλλο το μέλος που έχει κατάστημα(δεν παύει να είναι μέλος) γιατί του την πέφτουμε επειδή κατά την γνώμη μας η χαρτοταινία είναι ακριβή?Το λέμε,κι αν το διορθώσει το διόρθωσε.Αν δε το κάνει,καλή καρδιά.''ʼλλο μοντέλο''

Συμφωνώ! Και να προσθέσω: διαμαρτυρόμαστε για την ελληνική μοντελιστική πραγματικότητα αλλά μόλις εμφανίζετε ο Καλφάκης ξεκινάει η γκρίνια. Ο άνθρωπος προσφάτως έριψε τη σπόντα παραγωγής ελληνικών χρωμάτων. Πως θα προχωρήσει αν υπάρχει τέτοια αρνητική αντιμετώπιση; Σε άλλο topic άλλος μαγαζάτορας αναγκάστηκε να θέσει ευατόν εν αμύνη και να εξηγήσει τις επιλογές του. ΠΩΣ θα προσωρήσει μοντελιστικά η χώρα αν με την εμφάνιση των καταστηματαρχών-εισαγωγέων αρχίζει η γκρίνια;

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 05:28:20 μμ »
Συνάδελφοι  πιστεύω οτι έχετε παρερμηνεύσει την παρουσία της ταινίας της 3Μ στον μοντελιστικό χώρο.
Δεν σημαίνει οτι η ταινία της Tamiya είναι ακριβή στην τιμή που πωλείται στα καταστήματα και οτι για να είναι καλός εισαγωγέας ο κ.Καλφάκης θα πρέπει να την μειώση :!: Προς Θεού :!:

Σημαίνει οτι υπάρχουν κι άλλες πρωτογενής πηγές υλικών και εργαλείων κατάλληλων για τον μοντελιστή,εκτός του κυκλώματος των μοντελιστικών εταιρειών που βγάζουν με την φίρμα τους "εξειδικευμένα εργαλεία και υλικά" άλλων,εκμεταλλευόμενες την άγνοια και τον ζήλο του μοντελά.
Τις πηγές αυτές τα καταστήματα μοντελισμού δεν μπορούν να τις πολεμήσουν με τίποτα και είναι άδικο να τα κατηγορούμε γι'αυτό.

Θα πρέπει η τυχόν γκρίνια ,να κατευθείνεται στον σωστό αποδέκτη(Tamiya κ.λ.π.)και όχι σε αυτόν που βρίσκεται πιο κοντά μας.Τουλάχιστον για τέτοια ζητήματα.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 10:54:56 μμ »
Εγώ διαφωνώ με τις κατηγορίες.

Συμφωνώ! Και να προσθέσω: διαμαρτυρόμαστε για την ελληνική μοντελιστική πραγματικότητα αλλά μόλις εμφανίζετε ο Καλφάκης ξεκινάει η γκρίνια. Ο άνθρωπος προσφάτως έριψε τη σπόντα παραγωγής ελληνικών χρωμάτων. Πως θα προχωρήσει αν υπάρχει τέτοια αρνητική αντιμετώπιση; Σε άλλο topic άλλος μαγαζάτορας αναγκάστηκε να θέσει ευατόν εν αμύνη και να εξηγήσει τις επιλογές του. ΠΩΣ θα προσωρήσει μοντελιστικά η χώρα αν με την εμφάνιση των καταστηματαρχών-εισαγωγέων αρχίζει η γκρίνια;

Αν ξαναδιαβάστε από την αρχή αυτό το τοπικ θα διαπιστώσετε ότι η "επίθεση" άρχισε από την 4η σελίδα, από την στιγμή που έγραψε ο κος Καλφάκης, ο οποίος θίχθηκε επειδή κάποιοι μοντελιστές βρήκαν ένα παρόμοιο προϊόν μ' αυτό που πουλάει αυτός πολύ πολύ φθηνότερα. (Διαβάστε ξανά προσεκτικά αυτά που γράφει και θα καταλάβετε). Κανείς μας νε είπε ότι φταίει ο κος Καλφάκης που η τιμή της ταινίας ΤΑΜΙΥΑ είναι αυτή που είναι. Μήπως ο κος Καλφάκης κάπου στην όλη παρουσίαση του θέματος για την ταινία μασκαρίσματος προείδε ότι θα χάσει κάποιους πελάτες  και αντέδρασε μ' αυτόν τον τρόπο :?: Δεν νομίζω ότι πουλάει μόνο ταινίες μασκαρίσματος. ʼλλωστε και σε άλλα τοπικ έκανε κάτι παρόμοιο. Το ότι είναι μέλος του modelclub αυτό δεν του δίνει συγχωροχάρτι για τον τρόπο και το ύφος που γράφει. Όπως και κάποιο άλλο μέλος, που έγραψε μόνο μια φορά και αυτή για διαμαρτυρηθεί επειδή θίγονταν τα συμφέροντα των καταστηματαρχών από κάποιες αγορές μελών.
Δεν έχω τίποτα με τους κυρίους αυτούς ούτε τους ξέρω και ούτε ποτέ αγόρασα κάτι από τα καταστήματά τους, λόγω του οτι μένω αλλού. Απλά δεν μ' αρέσει ο τρόπος που αντιδρούν σε κάποιες επιλογές μας.
Το καλύτερο θα ήταν με την εμπειρία τους να μας συμβουλεύουν παρά να μας επιτίθενται.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 11:37:38 μμ »
         Πρόσεξα κι εγώ την απάντηση του άλλου μέλους(που δήλωσε ότι δεν έχει χρόνο για να στείλει άλλη απάντηση) και με ''χάλασε'' περισσότερο απ' ότι οι απαντήσεις του κυρίου Καλφάκη.Γιατί κανείς δεν ανέφερε τίποτα?Όταν απαντούσε ο κύριος Καλφάκης περι αερογράφων,χρωμάτων και διαλυτικών στις 3 και στις 4 τη νύχτα δεν το σχολίασε κανείς.Μόλις προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τα προιόντα του,εμείς θιχτήκαμε.Γιατί?
         Έχουμε διαβάσει (σε άλλα topic) απαντήσεις μελών σε πολύ σκληρότερο ύφος για πολύ πιο χαλαρά θέματα,όπως ταινίες,στρατιωτικά ιστορικά θέματα,εκθέσεις IPMS κ.α.Γιατί μας θίγει η απάντηση κάποιου που κατά τη γνώμη του θίγεται η δουλειά του?
Ποιός δεν θα έκανε το ίδιο?
         Όσο για την ταινία μασκαρίσματος,δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.Προτιμώ ένα άλλο προιόν.Αν σας έχει πέσει τόοοσο ακριβή μην την αγοράζετε.Παρ όλα αυτά,αν επιμένετε, κάντε μια σύγκριση τιμών του ίδιου προιόντος σε άλλα καταστήματα(Ευρωπαικά)και τότε θα έχουμε πραγματική εικόνα.
         Πρόσφατα το έκανα για αερογράφους badger και έχω σχηματίσει άποψη.Κάντε και εσεις το ίδιο και επιλέξτε τα καλλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 15, 2007, 11:57:35 μμ »
Νομίζω οτι κανείς δεν έριξε ευθύνη στον κ.Καλφάκη
αλλά στην ΤΑΜΙΥΑ.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 12:14:46 πμ »
συγγνώμη βρε παιδιά αλλά να καταλάβω κάτι :

Ποσες ταινίες τον χρόνο καταναλώνετε που σας ενδιαφέρει τόσο πολυ η τιμή της?

Μηπως δυϊλίζουμε τον μοντελιστικό κώνωπα? Και σε τελική ανάλυση πόσο χρόνο και χρήμα - γιατί τουλάχιστον εγώ πληρώνω για την σύνδεση μου στο διαδίκτυο- έχουμε ξοδέψει για αυτό το θέμα?

Κατα τ΄'αλλα συμφωνώ με τον nick2

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 12:18:17 πμ »
Πίστεψέ εμένα με ενδοιαφέρει...
Φαντάζομαι και άλλους.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 01:49:17 πμ »
συγγνώμη βρε παιδιά αλλά να καταλάβω κάτι :
Ποσες ταινίες τον χρόνο καταναλώνετε που σας ενδιαφέρει τόσο πολυ η τιμή της?
Μηπως δυϊλίζουμε τον μοντελιστικό κώνωπα? Και σε τελική ανάλυση πόσο χρόνο και χρήμα - γιατί τουλάχιστον εγώ πληρώνω για την σύνδεση μου στο διαδίκτυο- έχουμε ξοδέψει για αυτό το θέμα?
Κατα τ΄'αλλα συμφωνώ με τον nick2

Συμφωνώ με τον ramfighter.
Και θεωρώ υπερβολικό να γράφονται έξι σελίδες για την ταινία.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 16, 2007, 09:34:07 πμ »
Παιδιά τελικά η ουσία είναι μία.Οτι κάνει καλό στην τσέπη μου και προσφέρει την ίδια και καλύτερη ποιότητα σε σχέση με τα μοντελιστικά καταστήματα θα το αγοράσω από εκεί που με συμφέρει.Και άσε να ΚΟΠΑΝΙΟΥΝΤΑΙ οι εδώ αντιπρόσωποι όσο θέλουν και να διαλλαλίζουν την πραμάτεια τους ότι είναι αυτοί και μετά από αυτούς ότι είναι το χάος και δεν υπάρχει τίποτα χωρίς αυτούς.Ισα -ίσα υπάρχουν γιατί υπάρχουμε εμείς και να σταματήσουν προσωπικά πιστεύω να κάνουν μέσω του φόρουμ επιθέσεις στα μέλη που μας ενημερώνουν για οτιδήποτε μπορούν να βρούν πιο φθηνά έξω.Ουδείς αναντικατάστατος κ.κ.εισαγωγείς.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 05, 2008, 09:56:29 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον!!!
http://www.jammydog.com/?gclid=CKuTvMaFw5ICFQoUuwodJVM1XA
Ξεκινάει από μισό χιλιοστό και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr