Αποστολέας Θέμα: Διοραμα του Τιγρη  (Αναγνώστηκε 10576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
Απ: Διοραμα του Τιγρη
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 28, 2008, 04:00:55 μμ »
AGAIDA για δοκιμασε σε μερικα σημεια κυριως στα οπλα να βαλεις ....gun metal...βουτα  ενα λεπτο χαλκοσυρμα στο χρωμα και με απαλες κινησεις τονισε τα σημεια .

Αν φοβασε το πινελο σε αυτες τις κλιμακες ( μην σου λερωσει παραπανω απο αυτο που θες).

Καλη συνεχεια φιλτατε  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:09:35 μμ »
Παράθεση
H γυαλάδα που έχουν ειναι απο το ματ βερνίκι της ίδιας μάρκας που μόνο ματ δεν είναι.Πριν απο το κλείσιμο με βερνίκι ολα ηταν καλύτερα.

Κρίμα και είχες κάνει πολύ καλή δουλειά...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Την έχω πατήσει και εγώ όμως με τα βερνίκια...
Δυστηχώς αυτό το κάνει το ακρυλικό της Humbrol, όπως και το βερνίκι enamel που είναι στο κουτάκι...
Προσωπικά βάφω με ακρυλικά της Vallejo τις φιγούρες μου στην 1/72 και τις περνώ με βερνίκι (όσο και αν κάποιοι λένε ότι είναι λάθος) με βερνίκι humbrol στην γυάλινη συσκευασία...
Επίσης επειδή είναι μικρή η κλίμακα και πάντα κάτι θα χαθεί, το στεγνό πινέλο το χρησιμοποιώ πιο έντονα από ότι οι πιο στις μεγάλες κλίμακες...

Αντιεροπορικό που ζητάς έχει η Italeri (το παλιό της esci). Έχει επίσης και κολώνες και εμπόδια αν και δεν ξέρω σε ποιό κουτί...

Ευχαριστώ ΟΑΝΝΗSEA.Δεν εχω δει αλλες φιγούρες απο έμπειρους φιγουραδες και δεν μπορώ να συγκρίνω.Πάντως ειναι οι πρώτες μου φιγούρες σε οποιαδήποτε κλίμακα και μέχρι το βερνίκι μου άρεσαν αρκετά για 1/72.
Αύριο θα πάω μια βόλτα στα μοντελομαγαζα μόνο και μόνο για ματ βερνίκι μήπως και τις στρώσω.Ειχα διαβάσει στο forum πια μάρκα βερνικιού εχει άψογα αποτελέσματα αλλά την ξέχασα .όποιος ξέρει κάτι πάνω σε αυτο ας βοηθήσει.
Το αντιαεροπορικό ειναι έτοιμο και ειναι της Italeri opως και οι κολώνες που ειναι ιδιοκατασκευη.(ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες φωτο.
Ευχαριστω και για τις συμβουλές στο στεγνό πινέλο.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:17:36 μμ »
AGAIDA για δοκιμασε σε μερικα σημεια κυριως στα οπλα να βαλεις ....gun metal...βουτα  ενα λεπτο χαλκοσυρμα στο χρωμα και με απαλες κινησεις τονισε τα σημεια .

Αν φοβασε το πινελο σε αυτες τις κλιμακες ( μην σου λερωσει παραπανω απο αυτο που θες).

Καλη συνεχεια φιλτατε  ::salut:: ::salut::

Κώστα ειχα περάσει το metal cote στα αυτόματα όπλα και τα ειχα γυαλίσει ωραία στις ακμές αλλά είπαμε...Το βερνίκι μας τα εχ^%*&%*σε!!!
Μηπως θημασε νουμερο του gun metal σε humprol?
Ευχαριστώ για την βοήθεια και για την δύναμη. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 30, 2008, 07:36:42 μμ »
Παράθεση
Δεν εχω δει αλλες φιγούρες απο έμπειρους φιγουραδες και δεν μπορώ να συγκρίνω
agaida,
Δεν είμαι με τίποτα έμπειρος φιγουράς ή καλός...
Απλώς επειδή την έχω πάθει, αλλάζω κατώπιν την (ας την πούμε) τεχνική...
ʼλλωστε η 1/72 είναι δύσκολη κλίμακα για τις φιγούρες...
Για πιο πολλές ιδέες πάνω σε τεχνικές κοίτα εδώ:
http://www.hat72.com/things.html
ή έδω:
http://www.fuhrmann-figuren.de/willkommen_bei_kf_1zu72.htm

Αποσυνδεδεμένος ss4gogeta

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 31, 2008, 01:12:46 πμ »

Παράθεση

Κώστα ειχα περάσει το metal cote στα αυτόματα όπλα και τα ειχα γυαλίσει ωραία στις ακμές αλλά είπαμε...Το βερνίκι μας τα εχ^%*&%*σε!!!
Μηπως θημασε νουμερο του gun metal σε humprol?
Ευχαριστώ για την βοήθεια και για την δύναμη. ::salut::

Αυτό που θες είναι το 53 της humbrol πολύ καλή δουλεία μπράβο
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Παναγιώτης Μπιλάλης

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 31, 2008, 08:45:00 μμ »
Παράθεση

Αυτό που θες είναι το 53 της humbrol πολύ καλή δουλεία μπράβο
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 02, 2008, 12:52:01 πμ »
έχεις κάνει πολύ καλή δουλεία περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.όσο για το βερνίκι εγω χρησιμοποιώ χωρείς κανένα πρόβλημα της winsor&newton ειναι καταπληκτικο.
θελη προσωχη το βερνικη με το  metal cote την εχω πατήσει και εγώ.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 16, 2008, 08:47:57 μμ »
Λίγες φωτο απο το διόραμα σήριαλ.Με νύχια και με δόντια κρατιέμαι να μην ξεκινήσω κάτι άλλο γιατί σίγουρα αυτό θα μείνει για πάντα εκεί.
Τίποτα επάνω στο διόραμα δεν ειναι μόνιμο και τελειωμένο εκτός απο τα δέντρα που και αυτά θέλουν λίγη δουλειά στους κορμούς.
Το opel ,το άρμα, η θέση των στρατιωτών ,το κανόνι δεν εχουν τελειώσει.
Ανεβάζω τις φωτογραφίες ετσι απλά για λιγη συμπαράσταση και φυσικά η γνώμες σας ευπρόσδεκτες.

Δυστυχώς τέτοια διοράματα θέλουν πολυυυυυυ χρόνο και ησυχία.Κατι που δεν έχω.Τωρα ώμος το κατάλαβα καλά.Πάμε...

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 16, 2008, 08:59:50 μμ »
Αυτός είναι ενα από τα θύματα της μάχης.Το υλικό αυτό είναι απο το moduni και θέλει κάποιες μέρες για να στεγνώσει και να μείνει διαφανές.

Απο το αποτέλεσμα δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος.Οταν στεγνώσει θα γίνει ενα post για να δείτε.
Τα σακιά είναι απο φιλτρακια στριφτού τσιγάρου .Μου ήρθε φλασια καθώς έπαιζα με ένα απο αυτά και ετσι πέταξα τα έτοιμα πλαστικά.
Αυτααααα!!! ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος dimitrisd

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δραμα
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 16, 2008, 09:21:11 μμ »
Agaida λοιπον, δειχνει γεματο δραση!Ωραιο στησιμο και βαση αλλα δυστυχως φοβαμαι οτι θελει να ριξεις δουλεια ακομα.Αυτο ειναι το κακο με τα διοραματα.Οταν το τελειωσεις θα ειναι πολυ καλο. ::eusa_clap::

Φοβερα ειναι και τα σακια απο τα φιλτρα  :lol:

Αλλα να σου πω κατι?Αν πραγματικα σε κουραζει αστο για λιγο καιρο.Σκοπος μας ειναι να διασκεδαζουμε και οχι να αγχωνωμαστε.Απλα ειναι τη γνωμη μου σου λεω.
Εκτος και αν το εχεις παρει πατριωτικα  ::ippoths::

::salut::

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 16, 2008, 10:37:33 μμ »

Αλλα να σου πω κατι?Αν πραγματικα σε κουραζει αστο για λιγο καιρο.Σκοπος μας ειναι να διασκεδαζουμε και οχι να αγχωνωμαστε.Απλα ειναι τη γνωμη μου σου λεω.
Εκτος και αν το εχεις παρει πατριωτικα  ::ippoths::

::salut::
Ex εις απόλυτο δίκιο.Το χόμπι μας είναι μόνο για διασκέδαση,χαλάρωση,και δημιουργία.Οταν ομως εισαι αρχάριος και με πολύ λίγο χρόνο καλύτερά μικρότερα project και καλά ,παρά δύσκολα και χρονοβόρα.
Δεν θα το βάλω κάτω όμως γιατί κάθε φορά που τελειώνει κάτι και μπαίνει επάνω ανανεώνομαι και η όρεξη έρχεται πάλη.Έξαλλου τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Συνεχίζω λοιπόν. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 16, 2008, 11:12:35 μμ »
Εγώ να το ρίξω λίγο στην καλοπροαίρετη κριτική? Δε μου κάθονται σα μέγεθος τα σακιά... Έχουν πάρα πολύ καλό σχήμα, και χρώμα πετυχημένο, αλλά με βάση την κλίμακα, δείχνουν να είναι τουλάχιστον 150 κιλά, και τέτοια σακιά δεν υπάρχουν... Δοκίμασες να τα κόψεις - κοντύνεις -, λίγο?

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 17, 2008, 09:02:58 πμ »
Εμένα μου άρεσε και η ιδέα και το στήσιμο.

Απλώς, δεδομένου ότι άρμα και στρατιώτες μάχονται, δεν είναι λίγο παράξενο που το φορτηγό περνάει cool και άνετο?

Συνέχισε!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 17, 2008, 12:34:43 μμ »
Εμένα μου αρέσουν όλα..

Εξηγούμαι...

Σκοπός σου ήταν να αναπαραστήσεις μια εικόνα που είχες στο μυαλό σου.. Αυτό το απέδωσες..

Επίσης όπως μας ανέφερες και εσύ είναι απο τις πρώτες σου προσπάθειες σε διοράματα.. Παρόλα αυτά έψαξες και υλοποίησες ιδέες όπως τα σακιά απο τα φιλτράκια, το νερό, το χώμα, κτλ,κτλ..

Εντάξει μπορεί να έχει κάποια πράγματα που θα ήταν καλό να βελτιωθούν αλλά στο κάτω της γραφής αν σου αρέσει εσένα τότε αυτό φτάνει..

Κάτι ομως μου λέει οτι στο επόμενο διόραμα που θα επιχειρήσεις θα διορθώσεις απο μόνος σου πολλά πράγματα... Το χόμπυ είναι καθαρά θέμα εξάσκησης.. Οσο πιό πολύ φτιαχνεις τόσο πιό καλά γίνονται.

Σύγχαρητήρια για την προσπάθεια σου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 17, 2008, 01:12:10 μμ »
μπήκες γερά στο παιχνίδι της σκηνοθεσίας και τα πηγαίνεις καλά  ::salut::.
Σημασία έχει ότι έκανες την αρχή, κανείς δεν έχει γεννηθεί με το ταλέντο το μαθαίνεις στην πορεία μετά από αποτυχημένες  αλλά και πετυχημένες προσπάθειες.
Τις ατέλειες τις βλέπεις και τις διορθώνεις, γιαυτό ήμαστε και εμείς εδώ, για να βελτιώνουμε ο 1 τον άλλο, ενα 3 ματι βλέπει πάντα καλύτερα

Συνέχισε με αυτόν το ρυθμό. ::icon_thumright::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 17, 2008, 01:35:50 μμ »
Κι εγώ θα πω, όπως και τ'άλλα παιδιά, ότι το διόραμά σου είναι πολύ καλό κι επιτυχημένο.
Τώρα όλα τα υπόλοιπα, και κυρίως οι τεχνικής φύσεως λεπτομέρειες θα δεις ότι σιγά σιγά και σε κάθε επόμενη δουλειά σου θα σου βγαίνουν όλο και καλύτερες.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος panzerarmee

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: marousi
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 17, 2008, 08:53:47 μμ »
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑGGIO....ΦΟΒΕΡΟ!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 17, 2008, 10:26:56 μμ »
Να είστε καλά συνάδελφοι για το χρόνο σας.Ξέρω ότι το διόραμα δεν θα είναι και το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ.
Αν ήθελα μόνο "μπράβο","τέλειο"και τα συναφή δεν θα ανέβαζα την δουλειά μου εδώ αλλά θα την έδειχνα μονό σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από το χόμπι μας.
Ισως ώμος έκανα λάθος που ανέβασα τόσο πρόχειρα τις φωτο και δεν τελείωσα τουλάχιστον πρώτα τις θέσεις των οχημάτων και των στρατιωτών αλλά για να συνεχίσω ήθελα και τις δικές σας παρατηρήσεις
όποιες και αν ήταν αυτές.
Για κάποιες παρατηρήσεις δικαιολογημένες μεν αλλά που θέλουν εξήγηση:To φορτηγό θα ρυμουλκεί το κανόνι και ένας αξιωματικός θα δείχνει το που θα πρέπει να πάει.Σκεφτομε ίσως να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση και να προσπαθεί με την όπισθεν να μπει στο χωμάτινο δρόμο.Κανόνι, φορτηγό,θέλουν wash και δεν έχει γίνει γιατι περιμένω απο εξω  τοPro Modeller Wash
Τα σακιά έγιναν 2 με 3 χιλιοστά μικροτέρα απο τα έτοιμα της italeri .Τα μέτρησα ένα ένα και τα έκοβα για να γίνουν μικροτέρα.Αν ειναι λάθος της italeri τοτε βγήκαν και τα δικα μου εκτός

Το σίγουρο ειναι οτι θέλει βελτιώσεις σε αρκετά άλλα σημεία και θα το παλέψω.

Ευχαριστώ και πάλι για της χρήσιμες παρατηρήσεις και προτροπές

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 17, 2008, 10:30:42 μμ »
Eυχαριστω Kωστα. :wink:Είναι οι Γερμανικές θέσεις πριν το Anzio .Στο Αnzio βρίσκονταν οι υποτιθέμενες συμμαχικές δυνάμεις.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 18, 2008, 12:12:13 μμ »
Για κάποιες παρατηρήσεις δικαιολογημένες μεν αλλά που θέλουν εξήγηση:To φορτηγό θα ρυμουλκεί το κανόνι και ένας αξιωματικός θα δείχνει το που θα πρέπει να πάει.Σκεφτομε ίσως να είναι σε αντίθετη κατεύθυνση και να προσπαθεί με την όπισθεν να μπει στο χωμάτινο δρόμο.

Σωστός. Ο λόγος που στο έγραψα είναι καθαρά σκηνοθετικός. Ο Τίγρης κλείνει το δρόμο, οπότε το φορτηγό δεν μπορεί να διέλθει. Το αποτέλεσμα θα είναι να εκτεθεί σε κάποιο αντιαρματικό, κι αν κουβαλάει και πυρομαχικά για το πυροβόλο...

Αποσυνδεδεμένος panzerarmee

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: marousi
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 19, 2008, 07:19:26 μμ »
Χαχαχα...! Κανοντας μια ανακεφαλαιωση στα της μαχης του αντζιο, να πουμε οτι ξεκινησε το Γεναρη του 44(22-1-1944) και ολοκληρωθηκε με νικη των συμμαχικων στρατευματων, στις 25 ΜΑΙΟΥ 1945....Οποτε Αντωνη ,αυτους που εχεις στο διοραμα σου,  θα πρεπει λογικα να ειναι ο 4ος λοχος των γερμανων καταδρομεων(4th paratroopers divission)...μιας και οπως λες ,ειναι εκτος της πολεως του αντζιο στην οποια ειχαν στρατοπεδευσει οι συμμαχοι....Υπο τη δοιηκηση του φον κεσερλινγκ και με την υποστιριξη που τους παρειχε το πυροβολικο με τα 88αρια στην αρχη, τους πρωτους μηνες ειχαν φερει τους αγγλοαμερικανους, σε πολυ δυσκολη 8εση.....! ::M16::   ::M249SAW::

Tags: