Αποστολέας Θέμα: Διοραμα του Τιγρη  (Αναγνώστηκε 10544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
Διοραμα του Τιγρη
« στις: Μαρτίου 08, 2008, 03:30:51 μμ »

Ξεκίνησα την βάση του διοράματος από φελιζολ.Σκεπτομαι δεξιά στον λόφο να μπει ένα αντιαεροπορικό και αριστερά να κατασκευάσω από πυλό ένα πολυβολείο.
Στην μέση ο δρόμος να γίνει πλακόστρωτο όπου θα βγαίνουν οπλίτες από την μονάδα τους.Δεξια στον χωματόδρομο θα έρχεται ο Τίγρης για να υποστηρίξει από τον εχθρο που επιτίθεται από γη και ουρανό.
Το σκηνικό θα έχει δεντρα, βράχους ,χωμα,γρασιδι.
Όλα αυτά βέβαια είναι στο μυαλό και δεν ξέρω αν βγουν στα χέρια και πως, αλλά θα προσπαθήσω.
Θέλω να βάλω πάνω στο βάση(φελιζολ)γύψο για να δώσω μορφη.Αυτο που δεν ξέρω είναι κατά πόσο αυτά τα δυο υλικά μπορούν να δέσουν μεταξύ τους.Πρεπει να περάσω ατλακολ πρώτα? Η ο γύψος θα μου κάνει την χάρη να κάτσει εκεί που είναι χωρίς κάποιο υποστρομα?Αυτη είναι η πρώτη απορία μου.
Μια δεύτερη ερωτηση:πως μπορώ να φτιάξω σακιά με άμμο  στην 1\72 .Αν υπάρχει κάτι στα καταστήματα θα βοηθήσει στον χρόνο μου.
Ευχαριστώ και κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Διοραμα του Τιγρη
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 08, 2008, 07:21:29 μμ »
προχωρα!!!!!!!!!αν γινεται οσο πιο αναλυτικα μπορεις(να μαθαινουμε και τιποτις)!!! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 08, 2008, 09:01:38 μμ »
Φίλε ο γύψος θα κάτσει μιά χαρά, υπάρχει βέβαια στην αγορά, χρωματοπωλεία - Praktiker κλπ, ο ελαστικός στόκος ο οποίος επίσης θα κάτσει πολύ καλά και νομίζω ότι είναι πιό εύκολο να του δώσεις τα σχήματα που θα θελήσεις. ʼντε καλή συνέχεια  ::salut::

Σάκοι έτοιμοι στην 1/72 νομίζω ότι υπάρχουν. (δεν είμαι σίγουρος γιατί ασχολούμε με 1/35)  :roll:

Αποσυνδεδεμένος GreekFeta

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Buena Vista...
  • Σεβασμός στον Καλλιτέχνη!!!!!
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 08, 2008, 09:05:32 μμ »
Καλή αρχή και με ένα θρίαμβο στο τέλος! ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 08, 2008, 09:23:37 μμ »
Πρώτα από όλα ,πέρασε την επιφάνεια του φελιζόλ με ένα πιστόλι θερμού αέρα ή με ένα καμινέτο.Με αυτόν τον τρόπο η επιφάνειά του θα εξομαληνθεί και θα εξαφανιστούν όλες οι μπαλίτσες.
Μην επιμείνεις πολύ στο ίδιο σημείο γιατί θα το λιώσεις,κάντο με γρήγορα περάσματα,σα να βάφεις με σπρέυ.

Από πάνω του μπορείς να περάσεις αρχικά ένα αραιό μίγμα γύψου με ατλακόλ για αστάρωμα. Μετά, μόνο γύψο,τον οποίο θα δουλεύεις με ένα πινέλο,όσο είναι ακόμη νωπός,για να τον απλώσεις σωστά και να διαμορφώσεις την επιφάνεια όπως την θες.

Σακιά στη 1/72 έχουν βγάλει η Tamiya και η Airfix,σε σετάκι με αξεσουάρ για διοράματα η πρώτη και σε έτοιμο διόραμα η δεύτερη,αρκεί να τα βρεις........

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 08, 2008, 10:27:10 μμ »

Eυχαριστω όλα τα μαστορια.Οι πληροφορίες ήταν όλες χρήσιμες. ::icon_thumright:: ::salut:: ::lovemodel::
Αύριο ξεκινώ καλουπώματα μπετα και τα συναφή. ::painting::

προχωρα!!!!!!!!!αν γινεται οσο πιο αναλυτικα μπορεις(να μαθαινουμε και τιποτις)!!! :twisted:
Φίλε sluff από ότι κατάλαβες και εγώ ρωτώντας πάω στην πολη.Οποτε μην περιμένεις να μάθεις και πολλά από έμενα.
Φωτογραφιες με τα στάδια της δουλειάς θα ανεβάσω αν και όταν πάνε όλα καλά και αξίζει τον κοπο.
Νασε καλά πάντως για το ενδιαφέρον σου.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 09, 2008, 02:41:34 πμ »
Καλη συνεχεια φιλε μου!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 09, 2008, 11:25:07 πμ »
αν λαβεις υπ οψη οτι ειμαι ασχετος στο θεμα διοραμα(παρολο που μου αρεσει πολυ),οτι και να μαθω καλο ειναι!!!και ειμαι σιγουρος πως με την βοηθεια ολων των παλιοτερων εδω μεσα,θα γινει καλη δουλεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 09, 2008, 12:32:00 μμ »
Επιπλέον σακιά στην 1/72 έχω δεί οτι βγάζει η esci!Καλή συνέχεια...
 ::icon_thumright::
Θοδωρής ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 09, 2008, 01:40:31 μμ »
Εγω είμαι της γνώμης να μην αγοράσεις σακιά έτοιμα.. Οσο καλά και να είναι δεν φαίνονται ρεαλιστικά...

Δημιουργησε μόνος σου με πηλό.. Ειναι απλό..

1. Κάνεις ένα τετραγωνάκι απο πηλό και το πατάς δεξιά και αριστερά και πάνω μέχρι να αποκτήσει το σχήμα του αμμόσακου.
2. Χαράζεις περιμετρικά με μια οδοντογλυφίδα κοκταιλ μια γραμμούλα.
3. φτιάχνεις ένα μικρό μπιλάκι απο πηλό και το βάζεις πιέζοντας ελαφριά στο μπροστινό μέρος του σάκου.
4. Γύρω απο το μπιλάκι με την οδοντογλυφίδα χαράζεις ελαφρά εσοχές (το σούρωμα που κάνει γύρω απο το σημείο που δένει).
5. Τοποθετείς τους σάκους οπώς θέλεις.

Tip: Στους σάκκους που βρίσκονται απο κάτω δεν χρειάζεται να κάνεις το δέσιμο, θέλουν μόνον χάραγμα. Επίσης φρόντισε οι πάνω που θα φαίνονται να είναι όσο πιό καλοι γίνεται διότι ουσιαστικά είναι και οι μοναδικοί που φαίνονται.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 09, 2008, 01:56:52 μμ »
Πηλό που βρίσκει κανείς?
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2008, 02:52:06 μμ »
Καλή συνέχεια φίλε μου! Περιμένουμε updates ::icon_thumright::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 09, 2008, 02:57:36 μμ »
Εγω είμαι της γνώμης να μην αγοράσεις σακιά έτοιμα.. Οσο καλά και να είναι δεν φαίνονται ρεαλιστικά...

Δημιουργησε μόνος σου με πηλό.. Ειναι απλό..

1. Κάνεις ένα τετραγωνάκι απο πηλό και το πατάς δεξιά και αριστερά και πάνω μέχρι να αποκτήσει το σχήμα του αμμόσακου.
2. Χαράζεις περιμετρικά με μια οδοντογλυφίδα κοκταιλ μια γραμμούλα.
3. φτιάχνεις ένα μικρό μπιλάκι απο πηλό και το βάζεις πιέζοντας ελαφριά στο μπροστινό μέρος του σάκου.
4. Γύρω απο το μπιλάκι με την οδοντογλυφίδα χαράζεις ελαφρά εσοχές (το σούρωμα που κάνει γύρω απο το σημείο που δένει).
5. Τοποθετείς τους σάκους οπώς θέλεις.

Tip: Στους σάκκους που βρίσκονται απο κάτω δεν χρειάζεται να κάνεις το δέσιμο, θέλουν μόνον χάραγμα. Επίσης φρόντισε οι πάνω που θα φαίνονται να είναι όσο πιό καλοι γίνεται διότι ουσιαστικά είναι και οι μοναδικοί που φαίνονται.  ::icon_thumright::
Αυτο θα κανω.Πολυ καλη λυση γιατι κανεις και οτι σχημα θελεις .Thanks.Tην Τριτη βγαινω στην γυρα για μαζεμα υλικων.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 09, 2008, 02:59:09 μμ »
Πηλό που βρίσκει κανείς?
Εχω δει jambo και πλαι ::icon_thumright::σιο .

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 09, 2008, 03:04:22 μμ »
Φίλε μου καλή αρχή και καλή επιτυχία  :wink:  Εγώ θέλω να σου επισημάνω κάτι σημαντικό πιστεύω.....Το φελιζόλ που χρησιμοποιείς είναι το "απλό" 5άρι, απ' οτι βλέπω.....αυτό είναι πολύ διαφορετικό απο το τύπου "Ντάου" ή το μπλέ που λένε, έτσι έχει μεγάλη ελαστικότητα  :!: :!: :!: Εάν απλώσεις απο επάνω γύψο ή πηλό ή άλλο "σκληρό" υλικό, λόγω του "μαλακού" υποστρώμματος (φελιζόλ που χρησιμοποίησες) με το παραμικρό θα σου ραγίζει  :evil: :evil: Θα πρότεινα κάτι απλό, μπήξε οδοντογλυφίδες στο φελιζόλ σου υπο γωνία αλλά να μην εξέχουν πολύ (και "βγούν" απο το ύψος της επιφάνειας που θέλεις) ΟΧΙ καρφάκια ψιλά γιατί θα βγάνουν εύκολα μετά, με φλόγιστρο ή αναπτήρα κάνε την τεχνική που σου έγραψε ο Mastoras ώστε να κάνει "πέτσα" το φελιζόλ και μετά άπλωσε γυψόγαζες που να "πιάνουν" στις άκρες απο τις οδοντογλυφίδες. Ύστερα είτε το αφήνεις με τις γυψόγαζες είτε το "δουλεύεις" με πηλό  :wink:

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 09, 2008, 05:16:29 μμ »
Φίλε μου καλή αρχή και καλή επιτυχία  :wink:  Εγώ θέλω να σου επισημάνω κάτι σημαντικό πιστεύω.....Το φελιζόλ που χρησιμοποιείς είναι το "απλό" 5άρι, απ' οτι βλέπω.....αυτό είναι πολύ διαφορετικό απο το τύπου "Ντάου" ή το μπλέ που λένε, έτσι έχει μεγάλη ελαστικότητα  :!: :!: :!: Εάν απλώσεις απο επάνω γύψο ή πηλό ή άλλο "σκληρό" υλικό, λόγω του "μαλακού" υποστρώμματος (φελιζόλ που χρησιμοποίησες) με το παραμικρό θα σου ραγίζει  :evil: :evil: Θα πρότεινα κάτι απλό, μπήξε οδοντογλυφίδες στο φελιζόλ σου υπο γωνία αλλά να μην εξέχουν πολύ (και "βγούν" απο το ύψος της επιφάνειας που θέλεις) ΟΧΙ καρφάκια ψιλά γιατί θα βγάνουν εύκολα μετά, με φλόγιστρο ή αναπτήρα κάνε την τεχνική που σου έγραψε ο Mastoras ώστε να κάνει "πέτσα" το φελιζόλ και μετά άπλωσε γυψόγαζες που να "πιάνουν" στις άκρες απο τις οδοντογλυφίδες. Ύστερα είτε το αφήνεις με τις γυψόγαζες είτε το "δουλεύεις" με πηλό  :wink:
Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό!!!Είχα την εντύπωση ότι και τα δυο (μπλε και άσπρο) είναι το ίδιο με την διαφορά στο μπλε να είναι πιο σκληρο.Φανταστικα ότι το μπλε μονωτικό δεν θα σκάβετε εύκολα και δεν θα αφηνει το ανάγλυφο.
Είδα όμως ότι το ασπρο να έχει κίνδυνο για τους λόγους που αναφέρεις και έτσι έβαλα ένα υλικό της KNAUF (σαν τσιμεντοκονία)με γάζα γυψοσανίδας και έχει γίνει αρκετά σκληρό σαν ξύλο.
Την επόμενη φορά όμως μπλε φελιζολ για να αποφύγω όλα αυτά.
ΥΣ.Ευχαριστω όλους για την δύναμη που μου δίνετε ,γιατί όλα μου φαίνονται βουνό και δεν το κρύβω ότι ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. :cry:

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 09, 2008, 05:57:21 μμ »
Να τα παρατήσεις?χαχαχα...στο τέλος όταν το τελειώσεις να δώ αν τα παρατήσεις ή αν ξεκινήσεις άλλο  :wink: !!!!
 ::icon_thumright::
Θοδωρής ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 09, 2008, 08:09:05 μμ »
...ΥΣ.Ευχαριστω όλους για την δύναμη που μου δίνετε ,γιατί όλα μου φαίνονται βουνό και δεν το κρύβω ότι ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. :cry:

Να μην τα παρατήσεις! Θέλουμε να δούμε και άλλες δουλειές σου!!

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 09, 2008, 08:26:00 μμ »
...ΥΣ.Ευχαριστω όλους για την δύναμη που μου δίνετε ,γιατί όλα μου φαίνονται βουνό και δεν το κρύβω ότι ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. :cry:

Να μην τα παρατήσεις! Θέλουμε να δούμε και άλλες δουλειές σου!!
::salut::

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 09, 2008, 11:32:28 μμ »
May the force be with you!!
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 10, 2008, 11:00:24 πμ »

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 10, 2008, 10:17:09 μμ »
Η καθαρή Δευτέρα μόνο καθαρή δεν ήταν για έμενα αφού είχα να κάνω με γυψους,χωμα.πετρες,χρωματα,λαδια και ευτυχώς για διάλειμμα  θαλασσινά εδέσματα.
Όπως θα δείτε και παρακάτω δειλά-δειλά έγινε μια αρχή αλλά όσο προχωραω όλο και κάτι θέλω να αλλάξω να προσθέσω να αφαιρέσω και με αυτά θέλει πολυυυυυυ δρόμο για το the and.
Tα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν ελαφρύ στρώμα γύψου για να μείνει το ανάγλυφο, αφού στέγνωσε ψέκασμα με αερογραφο ,ακρυλικό military brown στις περιοχές του εδάφους και τον λόφων.
Επειδή όμως το χώμα ήταν σαθρό και μια σπηλιά δεν στέκετε σε τέτοιο έδαφος το έκανα πιο βραχώδες με drybrush σε δυο αποχρώσεις του γκρι.Πρωτα μια σκοτεινή και μετά με λίγο γκρι ανοιχτό και με ένα 5% πράσινο enamel .Φώναζε όμως και λίγο λευκο.Και πάλι drybrush πολύ αχνά και απαλά ισα-ισα στις άκρες των βράχων.
Το χώμα είναι πραγματικό που κοσκινίστηκε σε τρία μεγέθη.
Λόγο του ότι ανέβασα γρήγορα τις φωτογραφίες θέλω να λάβετε υποψιν ότι η περιοχές που έχουν χώμα δεν έχουν καθαριστεί γιατί περιμένω να κολλήσει καλά και μετά να το τραβήξω από πάνω και να κάνω wash για να να το ανοίξω λίγο.
Στο διόραμα θέλω να βάλω θαμνους,δεντρα,λιγο χιόνι και μέσα στην σπηλιά διάφορα κασόνια πυρομαχικών κ.α.(να δω που θα ταβρω)
Το γιουχαρισμα ελεύθερα.

Ο δρομος θα γινει πετρινος
η σπηλια!!

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 10, 2008, 10:21:22 μμ »
και λιγες ακομη με το αρμα

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 10, 2008, 10:28:30 μμ »
Ωραιος ο τιγρης και η ολη κατασταση ::eusa_clap::

δωστου....διασκεδασετο...φιλε και καλη συνεχεια και απο εμενα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 10, 2008, 10:58:21 μμ »
Ωραιος ο τιγρης και η ολη κατασταση ::eusa_clap::

δωστου....διασκεδασετο...φιλε και καλη συνεχεια και απο εμενα. ::salut::
Σε ευχαριστώ και προς το παρόν αυτό κάνω Το διασκεδαζω.Να δούμε και στη συνέχεια όμως...
Χωρίς να το θέλεις έβαλες και εσύ λίγο το χεράκι σου.Με το δικό σου θέμα King Tiger porsche-turn μου μπήκαν οι ιδέες για το διοραμα.Ευχαριστω.

Tags: