Αποστολέας Θέμα: Διοραμα του Τιγρη  (Αναγνώστηκε 10586 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
Απ: Διοραμα του Τιγρη
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 11, 2008, 10:56:03 μμ »
Και ενα μικρο update.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 12, 2008, 03:14:53 μμ »
Καλησπερα απο εμενα.... αν και ποτε δεν εχω ασχοληθει με διοράματα..... μπορώ να πω ήταν ευχαριστη εκπληξη....οτι εχεις κανει τοσο καλη δουλεια που φτάνει τον ρεαλισμο......
Ο βραχος είναι τρομερός - εκπληκτικος με την πρασινάδα.
οσο για τον τίγρη.....εντάξει τα λογια περιτευουν εκει.....

Κάτι ακομα..... μια γνωμη.... τα σακια δεν ειναι λιγο μακρόστενα.... εγω πιστέυω ότι αμα είχαν τα 2/3 του μήκους θα ήταν πιο ρεαλιστικα..... εεε τι λετε?
Οτι ταινιες εχω δει και οτι μοντελα εχω δει..... καπου εκει ειναι το μήκος....

Κάτι ακομα....υπήρχε παλαιοτερα αφιέρωμα στο Model Expert που εγραφε πως φτιάχνουμε σακιά με εποξικό στόκο...
αν θες να σου βρώ το άθρο να το κοιτάξεις να το αγορασεις το περιοδικο..ή να στο δανέισουμε.
Παντως πιστευω οτι θα είναι ενα συγκλονιστικό διοραμα..

Μπραβο....και παλι μπραβο...... εξαιρετική δουλεια.....καλη συνεχεια.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 12, 2008, 05:09:01 μμ »
Φιλέ μου σε ευχαριστώ και χαίρομαι που σου αρέσει. :wink:
Αν κατάλαβα καλά για τα σακιά που αναφέρεις από τις φωτογραφίες... δεν είναι σακιά αυτά που έχω φτιάξει αλλά μεγάλες πέτρες που θα στρωθούν στον δρόμο.
Τα σακιά που προσπάθησα να φτιάξω από πυλό ,σε αυτή την κλίμακα δεν μου βγαίνουν καλά όσα και αν έκανα από τις οδηγίες του Γρηγορη. :cry:Το αποτέλεσμα μοιάζει με πέτρες παρά αμμοσακο.
Όσο για το περιοδικό και βέβαια θα βοηθήσει πολύ. ::salut::Αν μπορείς πες μου πιο τεύχος είναι να το βρω,αλλιως αν το έχεις περιέγραψε μου τον τρόπο και αν τα καταφέρω καλός.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 12, 2008, 05:42:05 μμ »
Πολύ όμορφα το προχωράς, καλή συνέχεια και φυσικά καλή επιτυχία  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 12, 2008, 05:52:26 μμ »
Πολυ ενδιαφερον μεχρι στιγμης! ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Να κανω μια μικρη παρεμβαση ως προς τον δρομο?!
Εχω την εντυπωση οτι οι πετρες θα σου βγουνε υπερβολικα μεγαλες για την κλιμακα! :roll:
Ασε που θα ταλαιπωρηθεις και παρα πολυ να τις φτιαξεις και να τις κολλησεις μια μια!!
Γιατι δεν στρωνεις ενα στρωμα γυψου καλλιτεχνιας και να τον χαραξεις οπως θελεις(τουβλο,πετρα,στρογγυλη πετρα κοκ).
Πιστεψε με ειναι ΠΑΡΑ πολυ ευκολο και γρηγορο!! ::icon_thumright::
Επισης,σκεφτεσαι να βαλεις κατι στα δεξια και αριστερα του διοραματος?
Ρωταω γιατι ειναι αρκετα φαρδυ και αφου εχεις το βασικο σου θεμα στο κεντρο,με κατι πρεπει να γεμισεις και τα πλαινα για να μην φαινεται αδειο.. :wink:
Η δουλεια που εκανες,τοσο χρωματικα στο εδαφος οσο και στην βλαστηση ειναι πραγματικα αξιεπαινη για την δυσκολη αυτη κλιμακα!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::...
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 12, 2008, 08:33:48 μμ »

Nα είστε καλά συνάδελφοι.Dedalos πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου και σε ευχαριστώ.
Αυτό που θέλω να πω ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο για την θέση του άρματος και για όλα τα υπολοιπα.Αυτα που θέλω να μπουν στο διόραμα είναι το αντιαεροπορικό επάνω δεξιά ένα πολυβόλο αριστερά επάνω και ένα ακόμη μικρό όχημα στον δρόμο .Σχεδόν παντού στρατιώτες .
Για το στρώσιμο του δρόμου έχεις απόλυτο δικιο.Το μόνο που φοβάμαι με τον γύψο είναι μην έχω πολλές ρωγμές και δεν με αφήνει να χαράξω γιατί θα αρχίσει να διαλυεται.Σιγουρα όμως για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις όποτε θα το προσπαθήσω.
Τις πέτρες που έχω τοποθετήσει πρόχειρα εκεί και αυτές είχα σκοπό να τις χαράξω.
Το θέμα είναι αυτά που ψάχνω (φωτο) θα τα βρω σε 1\72?
Και κάτι άλλο.Ριξτε καμιά ιδέα πως θα φτιάξω στύλους ξύλινους για μεταφορά καλωδίων.
Ξέρετε αυτούς που είχαν παλιά στα χωριά .Έχω μπαλσα με διατομή Φ αλλά δεν δείχνει για δέντρο που έχει γίνει στιλος.Ριξτε καμιά ιδέα!!

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 12, 2008, 11:02:42 μμ »
Για βάλε καμια φωτο να δώ περι τίνος πρόκειται!  8)

Θοδωρής ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 15, 2008, 03:04:08 μμ »
Αν κατάλαβα καλά για τα σακιά που αναφέρεις από τις φωτογραφίες... δεν είναι σακιά αυτά που έχω φτιάξει αλλά μεγάλες πέτρες που θα στρωθούν στον δρόμο.
Τα σακιά που προσπάθησα να φτιάξω από πυλό ,σε αυτή την κλίμακα δεν μου βγαίνουν καλά όσα και αν έκανα από τις οδηγίες του Γρηγορη. :cry:Το αποτέλεσμα μοιάζει με πέτρες παρά αμμοσακο.
Όσο για το περιοδικό και βέβαια θα βοηθήσει πολύ. ::salut::Αν μπορείς πες μου πιο τεύχος είναι να το βρω,αλλιως αν το έχεις περιέγραψε μου τον τρόπο και αν τα καταφέρω καλός.

σορρυ που αργησα να απαντήσω. Δεν σε ξέχασα....ακόμα χάχνω να βρω που το εχω βάλει το περιοδικο του model exprert με τα σακίδια που εφτιαχνε ενας κύριος. ακομα ψάχνω.....γρρρρρ :twisted:
καπου θα το βρώ που θα παει.
σορρυ αν παρανόησα οτι ήταν σακια....  :oops:
όπως βλέπω εχουμε να δουμε ένα υπερθέαμα..... οχι απλα ενα διόραμα..... αμα βάλεις και τα αντιεροπορικά.

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 15, 2008, 10:11:50 μμ »

σορρυ που αργησα να απαντήσω. Δεν σε ξέχασα....ακόμα χάχνω να βρω που το εχω βάλει το περιοδικο του model exprert με τα σακίδια που εφτιαχνε ενας κύριος. ακομα ψάχνω.....γρρρρρ :twisted:
όπως βλέπω εχουμε να δουμε ένα υπερθέαμα..... οχι απλα ενα διόραμα..... αμα βάλεις και τα αντιεροπορικά.

Ευχαριστώ για το κόπο και για τι ενδιαφέρον αλλά μην ασχοληθείς άλλο γιατί βρήκα έτοιμα της italeri και έτσι θα χρησιμοποιήσω αυτά . ::salut::
 Αν δεν μου φτάσουν θα βασιστώ πάνω σε αυτά και φτιάξω με πυλό δικά μου.
Και πάλι ευχαριστώ. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 16, 2008, 02:29:57 πμ »

Ευχαριστώ για το κόπο και για τι ενδιαφέρον αλλά μην ασχοληθείς άλλο γιατί βρήκα έτοιμα της italeri και έτσι θα χρησιμοποιήσω αυτά . ::salut::
 Αν δεν μου φτάσουν θα βασιστώ πάνω σε αυτά και φτιάξω με πυλό δικά μου.
Και πάλι ευχαριστώ. ::icon_thumright::

sorry που δεν ήμουν αρκετά γρήγορος για να τα βρώ.
περιμένουμε και άλλες φωτό να δούμε πρόοδο.  ::icon_thumright:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 16, 2008, 07:52:17 μμ »
Οι

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 16, 2008, 08:06:41 μμ »
Αφού επιμένεις παρε μερικες φωτο :wink: .
Ο πέτρινος δρόμος με γύψο από το πλαισιο.Στεγνωνει σε λίγα λεπτά και δεν αφήνει χρόνο για λάθη. :evil:(και μου το είχε πει ο dedalos αλλά εγώ...)Χαράχτηκε με dremel μια-μια πέτρα.
Οι κολώνες έγιναν από μπαλσα και το επάνω μέρος από αυτό.δεν ξερω την ονομασια του.
Πιστεύω να άξιζαν οι 3 ώρες δουλειάς .
Το αντιαεροπορικό έτοιμο για βάψιμο .
Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος ultimate

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΕΡΟΙΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 17, 2008, 08:28:26 μμ »
Πολλα μπραβο!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 17, 2008, 08:33:04 μμ »
Εξαιρετικό...Μπράβο σου... Λίγο ακόμα να μπεις στο κλίμα, θα φτιάχνεις θαύματα...

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 17, 2008, 10:27:34 μμ »
 ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 17, 2008, 10:52:55 μμ »
Εδώ βλέπω μία χρωματική απόλαυση σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σου εύχομαι καλή και ορεξάτη συνέχεια αλλά το κυριότερο να απολαύσεις την κατασκευή σου, μαζί με σένα φυσικά και εμείς.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 18, 2008, 03:32:15 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 19, 2008, 01:12:06 μμ »
Πολύ ωραίο σου βγαίνει!
Οπως είπε και ο Τάσος, επειδή είναι μακρόστενο το διόραμα και το ΚΤ θα είναι στο κέντρο, θα σου πρότεινα να βάλεις και ένα όχημα ακόμα.
Μπορείς να βάλεις ένα 251, ή ένα άλλο άρμα. ;)

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 20, 2008, 07:45:50 μμ »
Πολύ καλό!Συνέχισε έτσι... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::icon_thumright::

Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 21, 2008, 01:00:54 πμ »
Πολυ καλή δουλειά  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::. Με πολυ καλη αποδωση του περιβαλοντος
Περιμένουμε και την συνεχεία
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος pinboy

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νικαια
  • Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΧΤΕΣ
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 21, 2008, 03:29:34 πμ »
Πραγματικα πολυ καλο συγχαρητηρια
KEEP WALKING ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GreekFeta

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Buena Vista...
  • Σεβασμός στον Καλλιτέχνη!!!!!
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 21, 2008, 10:03:08 πμ »
Καλημέρες!!! Πολύ ωραίο και πολύ πετυχημένος δρόμος!!!  ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 27, 2008, 10:09:50 μμ »
μερικές φωτο απο τις 20 φιγούρες που εχω βάψει με ακρυλικά της humbrol .H γυαλάδα που έχουν ειναι απο το ματ βερνίκι της ίδιας μάρκας που μόνο ματ δεν είναι.Πριν απο το κλείσιμο με βερνίκι ολα ηταν καλύτερα.
χάθηκε το dry brush χάθηκαν τα μεταλλικά μέρη με το metal cote και άφησε γυαλάδα.Πάρτε ώμος μια ιδέα.

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 27, 2008, 11:04:15 μμ »
Μπράβο πολύ καλή δουλειά!! ::icon_thumright:: Μόνο η γυαλάδα χαλάει!Τι ήθελες κιεσύ και τις πέρασες?  :? Keep up the good work!!  ::icon_thumright::

Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 28, 2008, 10:19:26 πμ »
Παράθεση
H γυαλάδα που έχουν ειναι απο το ματ βερνίκι της ίδιας μάρκας που μόνο ματ δεν είναι.Πριν απο το κλείσιμο με βερνίκι ολα ηταν καλύτερα.

Κρίμα και είχες κάνει πολύ καλή δουλειά...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Την έχω πατήσει και εγώ όμως με τα βερνίκια...
Δυστηχώς αυτό το κάνει το ακρυλικό της Humbrol, όπως και το βερνίκι enamel που είναι στο κουτάκι...
Προσωπικά βάφω με ακρυλικά της Vallejo τις φιγούρες μου στην 1/72 και τις περνώ με βερνίκι (όσο και αν κάποιοι λένε ότι είναι λάθος) με βερνίκι humbrol στην γυάλινη συσκευασία...
Επίσης επειδή είναι μικρή η κλίμακα και πάντα κάτι θα χαθεί, το στεγνό πινέλο το χρησιμοποιώ πιο έντονα από ότι οι πιο στις μεγάλες κλίμακες...

Αντιεροπορικό που ζητάς έχει η Italeri (το παλιό της esci). Έχει επίσης και κολώνες και εμπόδια αν και δεν ξέρω σε ποιό κουτί...

Tags: