Αποστολέας Θέμα: T-55 mania  (Αναγνώστηκε 15676 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: T-55 mania
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 18, 2008, 10:13:51 μμ »
Δάνη καλησπέρα

Τα προιόντα του Mig,εισάγονται κατά καιρούς από διάφορα μοντελιστικά καταστήματα στην Αθήνα (Miniature Art) και στη Θεσ/νίκη (στο κατάστημα του Παπαδημητρίου, δε θυμάμαι την ονομασία), αλλα και από το εξωτερικό, από την ιστοσελίοδα του Mig, από το Γαλλικό Blast models  και από πολλά άλλα δικτιακά μοντελιστικά μαγαζιά.
Αναφορικά στα λάδια πιστεύω ότι τα λάδια του Mig συμπεριφέροντια καλλίτερα στο πλαστικό και συνδυάζονται ανετότερα με τα λοιπά προιόντα της συγκεκριμένης φίρμας. Ασχέτως όμως με αυτά είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν και άλλα παρεμφερή προιόντα σε συνδυασμό με τα προιόντα του Mig, πόσον μάλλον τα εξαιρετικά W&N.
Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια μπορεί κάποιος να επιτύχει καλλίτερα -ή μάλλον ρεαλιστικότερα -αποτελέσματα με τα προιόντα Mig.ʼλλωστε στις εκθέσεις δεν βραβεύεται το καθαρότερο μοντέλο αλλά το ρεαλιστικότερο μοντέλο. Ιδίως η απόδοση της συσσωρευμένης λάσπης και σκόνης στους τροχούς των αρμάτων γίνεται πανεύκολα. Απλά ρίχνεις τη σκόνη που επιθυμείς, από το σετάκι sand  and earth, ή καλλίτερα συνδυασμό των σκονών και τις δουλεύεις με πινέλο νοτισμένο στο διαλυτικό της εταιρείας thinner for washes ή me απλή νευτίνη που είναι και φθηνότερη, αφήνεις να στεγνώσει (στεγνώνουν αρκετά γρήγορα σε αντίθεση με κάποια άλλα λάγια ζωγραφικής)και μετά με ένα καθαρό πινέλο αφαιρείς τη συσσωρευμένη σκόνη που μένει μόνο στα σημεία που εσύ επιθυμείς ή την αφήνεις ως έχει για περισσότερο εφέ λάσπης ή σκόνης...

Ελπίζω να βοήθησα...
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 18, 2008, 10:15:30 μμ »
ʼλλα φίλτρα είναι για ερημικά θέματα και άλλα για μονόχρωμα άρματα κ.λ.π. Πάντως δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας, απλά πειραματισμός...
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 18, 2008, 10:19:35 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Στράτο. Πολύ καλό μου ακούγεται θα το ψάξω  :wink:
Να είσαι καλά και καλή συνέχεια  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 20, 2008, 03:15:08 μμ »
Φίλοι καλησπέρα

Μετά την τοποθέτηση και φθορά των ελαχιστοτάτων σημάτων, το απαραίτητο metallaizing, κάποια φορτώματα, και μία φιγούρα του Verlinden σύγχρονου ρώσου αρματιστή χαρισμένη πριν από 15 περίπου χρόνια από τον μέντορα και φίλο Μπάμπη Δρίζο, το Τ55 ΑΜ2 ''Kladivo'' ή ''Hummer'' κατ' άλλους , τοποθετήθηκε σε μία πρόχειρα κατασκευασμένη και βαμμένη σε απομίμηση εδάφους βάση...

Ευχαριστώ

[modbreak]Oι φωτογραφίες διορθώθηκαν από τον Admin για σωστή προβολή τους στο forum[/modbreak]
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 21, 2008, 07:24:11 πμ »
Αψογη δουλειά και φθορές , μπράβο σου Στράτο.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 21, 2008, 10:15:47 πμ »
Μου αρεσει παρα πολυ ολο το σκηνικο Στρατο.Φανταστηκο αποτελεσμα.Μπραβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 25, 2008, 03:24:14 μμ »
Φίλοι καλησπέρα

Τελικά ολοκληρώθηκε και το Ροδεσιανό Τ55.

Ελπίζω να σας αρέσει...

Ευχαριστώ
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 25, 2008, 03:33:00 μμ »
πολυ καλο φαινεται... εαν μπορεις βγαλε καμια 10-ρια φωτο  για να μπει στο gallery ...

ολοκληρο gallery και ειναι χωρις ενα τ-55

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 25, 2008, 03:44:10 μμ »
πολυ καλο φαινεται... εαν μπορεις βγαλε καμια 10-ρια φωτο  για να μπει στο gallery ...

Και εσείς τι κάνετε κύριε συντονιστά  ::077devil:: ::eusa_whistle::

@Stratos Ωραίο!!!  ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 25, 2008, 04:16:00 μμ »

Να σου θυμίσω και τα δικά μου????????????
Ε????
ΟΕΟ! :p

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 25, 2008, 04:33:23 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 25, 2008, 07:52:24 μμ »
Πολύ ωραίο Στράτο! Μπραβο!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 25, 2008, 09:01:51 μμ »
Ευχαριστώ ΠΟΛΥ ::keep_mod:: ::lovemodel:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 26, 2008, 11:11:22 μμ »
Καλησπέρα

Ελπίζω να μη γίνομαι  κουραστικός με αυτή τη μανία μου με το Τ55, αλλά τι να κάνω ...μου αρέσει το αντικείμενο. Στις επόμενες φώτος ποστάρω το τελευταίο Τ55 της περιόδου, το IDF Tiran 5 της Trakz (Tamiya, Trakz, MK, Calibre 35).

Ευχαριστώ.
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 27, 2008, 02:02:50 πμ »
Κουρασε μας με τετοια οσο θελεις,εχουμε μεγαλη αντοχη φιλε.Οπως παντα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #90 στις: Αυγούστου 28, 2008, 02:02:47 πμ »
Στρατο συγνωμη για το ασχετο της ερωτησης που θα κανω αλλα θα ηθελα να μου πεις με τι φωτογραφικη μηχανη εχεις βγαλει τις φωτο του ροδεσιανου.Ρωταω γιατι αν και φωτογραφος δεν εχω δει καμια μηχανη να βγαζει ονομα αρχειου getattachmenttz3.jpg.Oι υπολοιπες φωτο ,ναι,ειναι απο μηχανη αν και με πειραγμενο ονομα αρχειου.Απλα το προσεξα και ειπα να ρωτησω...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #91 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 03:22:14 μμ »
Crow

Δεν βλέπω κάτι περίεργο. Προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας, η φωτογράφηση έγινε στο σπίτι φίλου σχετικού με τη φωτογραφία, ο οποίος μετά επεσύναψε (get attachment) τις φώτος στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο με mail. Όσο για τη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποίησε δεν έχω ιδέα. Το αρχείο μπορεί να έχει ότι όνομα επιθυμεί ο χρήστης. εγώ τώρα το έχω αλλάξει σε τ55 Ροδεσιανό 1,2,και 3.

Πιστεύω να απάντησα επαρκώς στην ερώτησή σου. ::salut::
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #92 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 04:08:03 μμ »
Ημουν σιγουρος οτι αυτη θα ηταν η απαντηση!Ειναι ο ιδιος φιλος σου που σου φωτογραφιζε και τα παλιοτερα μοντελα?Αυτο που δουλευει σε περιοδικο? ::bioliicon::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #93 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 07:07:35 μμ »

Ναι, γιατί; Δεν φωτογραφίζει αυτός καλλίτερα τα μοντέλα μου από ότι εγώ;Υπάρχει κάτι κακό σ'αυτό;
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #94 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 07:52:16 μμ »
Τωρα τι να σου απαντησω?Ε, λοιπον,ναι,εκεινος τις εβγαζε καλυτερες.Κριμα που ειναι μερικες χιλιαδες χιλιομετρα μακρια και δεν μπορει να μας κανει κανα μαθημα! ::eusa_clap::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #95 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 08:24:48 μμ »
 ::eusa_clap::
Είσαι πολύ έξυπνος μπράβο.
Στα συγκεκριμένα τόπικ που άνοιξα για το συγκεκριμένο άρμα ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ τριών Τ55. Ενός Τσέχικου,ενός Ισραηλινού και ενός Ροδεσιανού. Ισχυρίζεσαι ότι τα μοντέλα αυτά δεν είναι δικά μου; Θα έστελνα ποτέ ένα μοντέλο να μου το φωτογραφήσουν τόσο μακριά; Είναι απαράδεκτα αυτάπου λες. Α ν θυμάσαι οι πρώτες φωτογραφίες του δεν βγήκαν καλές και τον παρακάλεσα να μου βγάλει 2-3 φωτογραφίες αξιοπρεπείς και να τις επισυνάψει. Είδες πουθενά το συγκεκριμένο Ροδεσιανό σε άλλο site;. Είναι ακατανόητα και μικροπρεπή αυτά που λες. Αντί να ασχολείσαι με μικροπρέπειες κάτσε να φτιάξεις κανένα μοντελάκι να δούμε και τη δουλειά σου εκτός από άυτό που έχεις βάλει στην Gallery του κλάμπ.

Κάποτε έκανα ένα λάθος και ζήτησα συγγνώμη. ʼνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε, γιατί επανέρχεσαι; Γιατί δεν έκανες ούτε ένα σχόλιο για τα άλλα 2 Τ55 και για το Centurion;. Μήπως ενοχλείσαι από τη δημοσίευση της δουλειάς μου;Το Ροδεσιανό από άποψη τυεχνικής το θεωρείς καλλίτερο από τα άλλα 2 Τ55;

Παρακαλώ τον Κο διαχειριστή να παρέμβει και να προστατέψει έναν άνθρωπο που έκανε ένα λάθος, το πλήρωσε και προσπαθεί να κάνει το χόμπυ του ΧΩΡΊς ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΊ ʼΛΛΟΥΣ

Είμαι πολύ αγανακτιμένος. Κάθε φορά που βάζω το χέρι μου στον Η/Υ τρέμω μη γραφεί κάτι από κάποιον πικρόχολο που θα με προσβάλει. Παρά ταύτα έχω τη δύναμη και ασχολούμαι ακόμη με το χόμπυ και εξακολουθώ να δημοσιεύω δουλειά μου, πραγματικάδεν ξέρω για πόσο ακόμη.Τι πρέπει να κάνω για να αποδείξω ότι είμαι μοντελιστής

Σε παρακαλώ Viper να παρέμβεις.

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #96 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 09:33:01 μμ »
He who has burned by the porridge he blows and the yogurt. ::mpr::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #97 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 09:44:16 μμ »
Στρατο ειχεις απολυτο δικιο,δεν φταις εσυ.Εγω ο μαλακας φταιω που εκατσα και εγραψα αυτο που το μισο φορουμ συζηταει εδω και καιρο.Οτι δηλαδη μας δουλευεις κανονικα! Για να σου φρεσκαρω λιγο την μνημη,ηταν η δεν ηταν τα μοντελα που μας παρουσιαζες παλιοτερα αγορασμενα?Μας ελεγες οτι τις φωτο απο εκεινα τα μοντελα τις τραβαγε ενας φιλος σου φωτογραφος ενω σου τις ειχε στειλει με email ο κατασκευαστης των μοντελων απο τη Σιγκαπουρη?Εσυ δεν εγραψες στο πρωτο σου ποστ οτι αγοραζεις ετοιμα μοντελα απο το εξωτερικο αλλα και απο την Ελλαδα?Καταλαβε λοιπον οτι ΕΣΥ εισαι αυτος που πρεπει να αποδειξει οτι τα μοντελα ειναι δικα σου με εναν τουλαχιστον πιο πιστικο τροπο.Το ροδεσιανο πιστευω οτι ειναι καλυτερο απο τα αλλα.Τοσο καλυτερο που το βλεπω δυσκολο να το εχει βαψει το ιδιο χερι!Και ειναι αυτο που ουσιαστικα μας το παρουσιασες ετοιμο.Πολυ θα ηθελα να βρουν το θαρος οσοι συναδελφοι εχουν την ιδια γνωμη και να κανουν απο ενα,εστω κενο,ποστ.Και την εξυπναδα του αν ειδα πουθενα αλλου στο internet το μοντελο σου αστο καλυτερα γιατι εκτος απο τις δημοπρασιες του ebay υπαρχουν και οι παραγγελιες απο Ελλαδα και εξωτερικο.Μηπως πρεπει να ψαχνουμε καμια 1000 ατομα να δουμε σε πιο site θα πουλανε το μοντελο σου?Και κατι ακομα.Κανε μια καλη αναζητηση στο φορουμ με το nickname μου και μετρα σε παρακαλω ποσα μοντελα ΔΙΚΑ ΜΟΥ θε βρεις γιατι βαριεμαι να μετραω!Καλο σου βραδυ! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 09:54:42 μμ »
...

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens