Αποστολέας Θέμα: Revell 1/72 Challenger I Mk 2  (Αναγνώστηκε 29368 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: Revell 1/72 Challenger I Mk 2
« Απάντηση #150 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 10:10:38 πμ »
Πρώτη μέρα χωρίς πυρετό σήμερα και με απουσία δύο και πλέον ημερών, μπαίνω στο φορουμ και βλέπω το παρακάτω

Οδεύουμε προς το τέλος σιγά σιγά. Πάνω που τέλειωνα έμαθα πως ο Liverpool είναι αρρωστούλης και αποφάσισα, μιας και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να του στείλω την [wiki=]Angelina Jolie[/wiki] για νοσοκόμα, να του απαλύνω τον πόνο αφιερώνοντάς του αυτό το μοντέλο και τι καλύτερο για τον Στέλιο να βάλω στο μοντελάκι και μία σημαία της Liverpool. Αποφάσισα λοιπόν πως το πλήρωμα ήταν από το Merseyside και φυσικά οπαδοί της Liverpool οπότε πάμε για τη σημαία.

Βρήκα λοιπόν το σήμα της ομάδας από το wikipedia, το πέρασα στο Corel και το τύπωσα με ύψος 7mm σε πολλά αντίτυπα πάνω σε διαφανές χαρτί χαλκομανίας της Expert Choice.

Προσπάθεια πρώτη λοιπόν, να κολήσω τη χαλκομανία πάνω σε χαρτί μουσκεμένο σε ατλακόλ. Ιδού και το αποτέλεσμα:

αλλά δυστυχώς η χαλκομανία δεν κολλάει με τίποτα πάνω στο χαρτί. Προσπάθεια δεύτερη και επιστράτευση της παρκετίνης με την οποία μουσκεύτηκε το χαρτί...

...αλλά και πάλι αποτυχία :(

Σχέδιο δεύτερο, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το ίδιο το φιλμ της χαλκομανίας σα σημαία και να το ψεκάσω από την πίσω πλευρά λευκό. Αρχικά πήγε καλά...

...αλλά στη συνέχεια ήταν αδύνατο να χειριστώ το πάνλεπτο φιλμ χωρίς να το καταστρέψω ::eusa_wall::

Οπότε, πάμε πάλι, da capo. Πήρα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το έβαψα άσπρο με hycote.

Κόλλησα πάνω τη χαλκομανία, την πέρασα όλη τη γνωστή διαδικασία των βελτιωτικών και στο τέλος παρκετίνη. Αφού άφησα μία ώρα να στεγνώσει την έκοψα στις διαστάσεις που ήθελα και την κόλλησα με Uhu στο πίσω μέρος του πύργου, ο οποίος στο τελικό μοντέλο θα είναι στραμένος 30ο δεξιά.
(Image removed from quote.)

Τώρα περιμένω να τραβήξει εντελώς η κόλλα (θέλει 4-5 ώρες) και να την κάνω με τη βοήθεια της λαβίδας να κυματίζει.
Στέλιο περαστικά! Ελπίζω να σου έφιαξα κάπως τη διάθεση...

και αρχίζω πάλι να αισθάνομαι ένα ρίγος, μια τρεμούλα, μια έξαψη...  πιάνω το μέτωπό μου.... δροσερό. Βάζω θερμόμετρο... μπα, δείχνει 36,8... Τι προκαλεί λοιπόν αυτά ?  Μα φυσικά αυτά τα "μαγικά" που φτιάχνει ο ΓΚΟΝΤΟΓΚαρος.

Τι να πω φίλε μου. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ.  ::058love:: ::058love:: ::058love:: Η διάθεσή μου όχι μόνο έφτιαξε, αλλά ανέβηκε στα ύψη σαν τον πυρετό που είχα τόσες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι κάπως αμήχανα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #151 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 01:05:49 μμ »
Η διάθεσή μου όχι μόνο έφτιαξε, αλλά ανέβηκε στα ύψη...
Αρα τα κατάφερα! Χαίρομαι! ::eusa_dance::

Τα γέλια θα αρχίσουν με το που θα το βάλω σε διόραμα, μέχρι δακρύων ::lol18::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #152 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 02:06:21 μμ »
Μιά προσωπική πινελιά σε ένα μοντέλο αλλάζει αμέσως την εικόνα...

Αν μάλιστα την βάλει ενας μοντελιστής σαν τον Γιώργο τότε προχωράμε στο γνωστό "μια εικόνα 1000 λέξεις"... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ευγε νέε μου.. Αν κάνεις 35αρι αρμα δεσμεύομαι μαζί σου για 32αρι αεροπλάνο σε κοινό thread στο φόρουμ (και άσε τον viper να ψάχνει που να το βάλει  :mrgreen: :mrgreen: )   :wink:

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #153 στις: Φεβρουαρίου 25, 2008, 03:21:55 μμ »
Εξοχο Γεώργιε!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #154 στις: Φεβρουαρίου 27, 2008, 11:24:35 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους!

Λοιπόν μικρή πρόοδος λόγω συνεχούς τρεχάλας, αλλά τι να γίνει, έτσι είναι η ζωή.
Εφτιαξα το TPGS indicator, ένα μικρό τετράγωνο διπλό πλακίδιο που έμπαινε πίσω αριστερά από τη θυρίδα του αρχηγού και είχε σκοπό την αναγνώριση των αρμάτων από τα φίλια τμήματα ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις απωλειών από φίλιο πυρ (blue-on-blue). Φτιάχτηκα από αλουμινόφυλλο και ΖΤΠ. Επίσςη από ΖΤΠ φτιάχτηκαν και οι δύο αντένες επικοινωνίας και βάφτηκαν μαύρες.

Στις εξατμίσεις δοκίμασα το κόλπο που μου είπε ο philio. Μαύρισα με κερί ένα κομμάτι τζάμι και μετά με ψιλό πινέλο πήρα τη μαυρίλα μαι την έβαλα πάνω στο άρμα. Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο αλλά ΔΕΝ πρέπει να το αγγίξετε αν δεν το ασφαλίσετε με βερνίκι. Εγώ το έπιασα και θα ξαναρχίσω ::eusa_wall:: Α, έκανα και τη σημαία της Liverpool να κυματίζει (φυσώντας δυνατά ::glossa:: )

Το άρμα έχει γίνει πλέον πολύ εύθραστο και θα μπει σε καραντίνα μέχρι το τέλος των υπολοίπων εργασιών. Βερνίκι ματ θα περαστεί μαζύ με το υπόλοιπο διόραμα για να δέσει ομοιόμορφα. Το διόραμα που θέλω να κάνω είναι το παρακάτω:

Ενα Challenger να προσπερνά ένα καμμένο Τ-62 το 1991 στο δρόμο Kuwait-Basra. Για Τ-62 θα χρησιμοποιήσω αυτό της Italeri και για ρόδες αυτές του Τ-55 της Ace. Για ποιότητα δε μιλάμε, τρέλλα, δείτε λίγο το χάσμα ανάμεσα στα δύο κομμάτια του πυργίσκου της Italeri :shock:

Οι ρόδες της Ace ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αυτά. Μείνετε συντονισμένοι, θα χρειαστώ όση βοήθεια μπορείτε να μου δώσετε.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:12:19 πμ »
Τι να πρωτοπώ;
για τη σημαία;  ::eusa_clap::
για το TPGS indicator;   ::eusa_clap::
για τη σκέψη και το στήσιμο του διοράματος;  ::eusa_clap::
Μπράβο Γιωργόγκοντογκ το βάζεις κάτω και το ξεσκίζεις. Πολύ μ΄αρέσει.  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:35:23 πμ »
Γιώργο ΠΑΡΑ πολύ ωραίο είναι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Μ' άρεσαν και οι φθορές στο πάνελ αναγνώρισης  :wink:
 Η ιδέα του διοράματος είναι πολύ καλή  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Κάπου πρέπει να έχω κάτι 72άρηδες με τα χέρια ψηλά σαν να παραδίδονται  :roll: :roll: Δώσε μου λίγες μέρες να σκάψω εεεεε να ψάξω  :mrgreen: στην "υπόγα"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 01:03:11 πμ »
Aψογος!!!! ::eusa_clap::πολυ καλη δουλεια και πολυ ωραια σκεψη για το διοραμα.Για την σημαιουλα τι να πω.Ομαδαρα ολε!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 07:29:57 πμ »
Συνάδελφοι σας ευχαριστώ όλους!

Πρέπει αν ζητήσω και συγγνώμη για μία παραδρομή, δεν είναι TPGS indicator αλλά TOGS indicator (Thermal Observation and Gunnery Sighting). Ο δαίμων του πληκτρολογίου... :oops:

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 08:08:12 πμ »
Κουράγιο.......
Πήρες δύο από τα πιο δύσκολα κομμάτια που υπάρχουν για να τα κάνεις ένα!!!
Αυτό είναι...
Είσαι αρματάς κατά βάθος και δεν το γνωρίζεις...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ στο τέλος πες μου την αλήθεια: είναι τα ACE από τα πιο δύσκολα κομμάτια που έχεις φτιάξει / δει,  μέχρι στιγμής ή όχι;
Πάντως να ξέρεις ότι διατηρώ μία επιφύλαξη ως προς την δημιουργίας ενός καταστραφέντος άρματος. Το μόνο που την δικαιολογεί είναι τα απαράδεκτα κιτ που διάλεξες να παντρέψεις... ʼντε βρε κουμπάρε να δούμε και τον γάμο...  :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Απ: Revell 1/72 Challenger I Mk 2
« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 08:36:56 πμ »
... Ενα Challenger να προσπερνά ένα καμμένο Τ-62 το 1991 στο δρόμο Kuwait-Basra.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις πρώτα απ'όλα Γιώργο είναι αν το διόραμά σου θα διαδραματίζεται στη διαδρομή Kuwait-Basra ή Basra-Kuwait ; ::glossa::  :lol: :lol: Παίζει ρόλο γιατί θα σου καθορίσει και την θέση που θα έχουν τα άρματα πάνω στη βάση σου  :mrgreen:

Από κει και πέρα να σε συγχαρώ που πέφτεις σε τόσο βαθιά νερά (καλώς ήλθατε στη Ζώνη του Λυκόφωτος) με την επιλογή κατασκευής ενός τόσο δύσκολου θέματος (βλέπε κατεστραμμένο-καμμένο άρμα). Καλή συνέχεια, επιτυχία δεν λέω γιατί σίγουρα θα μας χαζέψεις με αυτά που θα σκαρφιστείς και θα κάνεις στην πορεία.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 10:55:45 πμ »
.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 11:14:20 πμ »
ΕΙΣΑΙΙΙΙΙ !!!!

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 11:15:28 πμ »
....
 Σύμφωνα με το debriefing του Sgnt Ραούλ Κανταμελάτα το πυροβόλο του Α-10 διαπερνούσε τα Τ-55 σαν "αυγά μελάτα".
...

"like hot knife in butter" ανάφερε ο Sgnt σύμφωνα με το πρακτικό που υπάρχει.....   τα αυγα τα βάλανε αργότερα   ::glossa:: ::glossa::

:mrgreen: :mrgreen: ::sorry:: ::spam_emoticon::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:06:39 μμ »
ΥΓ
Είμαι απίστευτη, τεράστια, ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ :!: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Όχι Γιώργο δεν είσαι απάτη είσαι απλά απολαυστικός!!!
και στο μοντέλο σου και στα κείμενα που το συνοδεύουν. Κάθε φορά που "σε διαβάζω" το χαίρομαι ακόμα πιο πολύ!!!

Ευχαριστούμε για το πρωινό χαμόγελο που μας προσφέρεις στης δύσκολες στιγμές της δουλειάς... :evil: Ειδικά με το "Κανταμελάτα" και το "Ορμάν" απλά με έσβησεσ, βάρεσα tilt, με έκανες αλοιφή κλπ κλπ!!! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Υ/Γ: Τώρα που το θυμήθηκα.. κάτι μου χρωστάς εσύ.. (όποτε και αν θέλεις τελικά)... Για εκείνα τα κειμενάκια που λέγαμε :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #165 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 01:44:19 μμ »
Γιώργο είσαι η πιο ενδιαφέρουσα απύθμενη απάτη που έχω γνωρίσει!
EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
« Απάντηση #166 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 07:15:50 μμ »
Μακαρι ολες οι απατες να ηταν ετσι!!! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #167 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 12:23:06 πμ »
Πάντως να ξέρεις ότι διατηρώ μία επιφύλαξη ως προς την δημιουργίας ενός καταστραφέντος άρματος. Το μόνο που την δικαιολογεί είναι τα απαράδεκτα κιτ που διάλεξες να παντρέψεις... ʼντε βρε κουμπάρε να δούμε και τον γάμο...  :lol: :lol:
Μωρέ εγώ να δεις επιφυλάξεις που έχω!

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 01:52:19 μμ »
 Γιωργο μην μασας και εμενα μερικες φορες με πιανουν κατι δυσκ....οπως και σε ολους συμβαινει.......αλλα στα φρυδιασου.....
..οπως λενε οι''παραδοσεις-στατιστηκες και οι επιφυλαξεις υπαρχουν, για να καταργηθουν καπια στιγμη''συναπως δοκιμαζοντας μαθαινεις οπιο και να ειναι το αποτελεσμα  :wink:
Αντε και κανενας αλλος :?:να κανουμε τοπικ με κατεστραμμενα οχηματα η' οτι αλλο κατ/ενο γουσταρετε :!: ( βαζω τον τιγρη )
Λεω τωρα :mrgreen: :mrgreen:

Καλη συνεχεια φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 02:26:53 μμ »
Καλυψω Λαρα! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #170 στις: Μαρτίου 01, 2008, 02:32:04 πμ »
Τι ωραίες απάτες είναι αυτές που νας χαρίζεις Γιώργο! Και με πολύ ωραίες πρωτότυπες διακοσμητικές ιδέες (βλ. Liverpool)  :mrgreen:

Γενικά, του έχεις δώσει και καταλαβαίνει και πολύ καλά (τα) κάνεις. Ειδικά το σκηνικό με το κατεστραμμένο ιρακινό άρμα ήταν η απαραίτητη ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη που αυτομάτως ανέβασε το όλο Project ένα επίπεδο παραπάνω. Όσο για την συνακόλουθη δυσκολία στην κατασκευή, "καταστροφή" του νομίζω ότι είναι απλά φαινομενική κρίνοντας από τις ικανότητές σου και στο τέλος θα το δαμάσεις και αυτό το θηρίο.

Καλή συνέχεια.

Το "πας" το αρματικό κι εσύ μια χαρά  :mrgreen:   Κάθε νέο και καλύτερο, μέχρι που θα τα αγαπήσεις κανονικά.  ::love7::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #171 στις: Μαρτίου 04, 2008, 06:49:18 πμ »
Αγαπητοί ερπετόφιλοι καλημέρα.

Ως τούβλο περι τα αρματικά έχω μία ερώτηση. Στην παρακάτω φωτογραφία στον κόκκινο κύκλο (Humbrol 60) αυτά που βλέπω είναι ντεπόζιτα καυσίμου; Αν όντως είναι, πόση βότκα είχε κατεβάσει ο σχεδιαστής; Αρκεί ένα πλήγμα και το άρμα θα γίνει φλαμπέ! Μπορεί να μην επιτευχθεί διάτρηση αλλά η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κάνει το πλήρωμα γιαχνί :shock: Τα βαρέλια που υπάρχουν στο πίσω μέρος, στα δυτικά άρματα τουλάχιστον (έχει και το Challenger) είναι απορριπτόμενα, αυτά του Τ-62 λόγω του ότι είναι οριζόντια πάνω στα καλλύματα των ερπυστριών δεν νομίζω να είναι απορριπτόμενα. Ακόμα και άδεια να τα άφηναν σε περίπτωση εμπλοκής δεν είναι λύση γιατί πρέπει να βεβαιωθούν οτι δεν περιέχουν ατμούς καυσίμου που μπορεί να οδηγήσουν σε εκρήξεις οι οποίες με την ερπύστρια τόσο κοντά δεν είναι και η καλύτερη προοπτική.

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #172 στις: Μαρτίου 04, 2008, 07:46:37 πμ »
καύσιμα είναι και μάλιστα με εξίσου εκτεθιμένες παροχές (σωληνώσεις).
πολλά έχουν αλλάξει απο τότε αλλά οι δεξαμενες στα άρματα παραμένουν λιγο έως πολύ στα ίδια σημεία, απλά πιο ενισχυμένες ή με ειδικά πρόσθετα για αποφυγη ενδεχόμενης έκρηξης.
εξάλλου εκεί, αυξάνουν την παθητική ασφάλεια του πληρώματος, διοτι η όποι έκρηξη θα είναι "εκτός" του χώρου πληρώματος.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #173 στις: Μαρτίου 04, 2008, 07:47:40 πμ »
Αγαπητέ μέγιστε, έχεις απόλυτο δίκιο. Θες τώρα να σου στείλω σχεδιαγράμματα και του συμπλέγματος σωληνώσεων που τα συνδέει για να τις περάσεις;  Εύκολο είναι :lol:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #174 στις: Μαρτίου 04, 2008, 07:49:44 πμ »
πρωινοί - πρωινοί όλοι οι λασπουριάρηδες  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 ::icon_thumright::
Σ.Σ.