Αποστολέας Θέμα: Revell 1/72 Challenger I Mk 2  (Αναγνώστηκε 29409 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Απ: Revell 1/72 Challenger I Mk 2
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 01:44:43 πμ »
Δίχτυ :?: :mrgreen:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 02:21:41 πμ »
Γιώργο τέλειο το καλάθι  :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Πιστεύω οτι πλαστικά τα στηρίγματα - δίχτυ απλό πλαστικό....οπότε απλή κόλλα τύπου Revell με την βελόνα ακριβείας θα είναι ok  :roll: :roll:
 Τώρα για γέμισμα, φόρτωσε δίχτυα παραλλαγής + τεπόζιτα νερού + κανα φτυάρι + ίσως p.s.p (μεταλλικά ελάσματα για να ξεκολλάς απο άμμο) + κουτιά χάρτινα με μπουκάλια νερό + κουτιά τύπου ΝΟΥ-ΝΟΥ με μερίδες φαγητού + κανα κασσετόφωνο  :mrgreen: + καμμιά μάτσα του μπέιζμπολ + μέχρι μπασκέτα είχαν βάλει ισραηλινοί  :shock: :shock: + μπάλα του ράγκμπυ + ομπρέλα ηλίου  ::glossa:: + τυλιγμένο χαλάκι (μην ξεχνάμε υπηρετούν και μουσουλμάνοι με τις δυνάμεις των Η.Π.Α + U.K. + μιάς και είναι Challe μπάλα ποδοσφαίρου (κατ' επέκταση αυτής του ράγκμπυ)..........μέχρι κούτες Lipton Tea  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 02:35:54 πμ »
Περίμενε μωρέ, μου έχουν χυθεί τα μάτια :lol:

Αντε και άμα κοιμηθώ με εσάς που έχω μπλέξει. Δεν κρατήθηκα και την κόλλησα τη ρημάδα με συνδιασμό λεπτόρευστης και παχύρευστης κυανοακρυλικής και zipo kicker. Η τοποθέτηση ήταν τελικά εύκολα αν και κάπου στη στράβωσα από απροσεξία :oops: Πάντως στο πάνω μέρος θα μπει καναβάτσο οπότε το σώζω το πράμα.

Να και μία προσπάθεια βαφής με πινέλο. Πέρσα το χρώμα και μετά το φύσηξα δυνατά και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι περίμενα!

Τώρα για γέμισμα, φόρτωσε δίχτυα παραλλαγής + τεπόζιτα νερού + κανα φτυάρι + ίσως p.s.p (μεταλλικά ελάσματα για να ξεκολλάς απο άμμο) + κουτιά χάρτινα με μπουκάλια νερό + κουτιά τύπου ΝΟΥ-ΝΟΥ με μερίδες φαγητού + κανα κασσετόφωνο  :mrgreen: + καμμιά μάτσα του μπέιζμπολ + μέχρι μπασκέτα είχαν βάλει ισραηλινοί  :shock: :shock: + μπάλα του ράγκμπυ + ομπρέλα ηλίου  ::glossa:: + τυλιγμένο χαλάκι (μην ξεχνάμε υπηρετούν και μουσουλμάνοι με τις δυνάμεις των Η.Π.Α + U.K. + μιάς και είναι Challe μπάλα ποδοσφαίρου (κατ' επέκταση αυτής του ράγκμπυ)..........μέχρι κούτες Lipton Tea  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αντε τώρα να τα βρω όλα αυτά στην 1/72 ::cry2:: Με βλέπω πάλι για scratch... Πάντως πολύ μου άρεσε το κασετόφωνο, θα το προσπαθήσω αύριο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 02:42:43 πμ »
Ετσι αμαρτωλέ :mrgreen:

Περίμενε μωρέ, μου έχουν χυθεί τα μάτια :lol:
....

Εμένα να δεις με το πιρτσινωμα...

Την χάλασες αριστερά :evil: , βιαστικέ...φτιαχτει πάλι...ντροπή...

Καλημέρα  ::salut::

Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 02:45:41 πμ »
Καλημέρα  ::salut::
Καλημέρα! Και καληνύχτα, σκουντουφλάω...

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 10:41:12 πμ »
Και ύστερα μας γράφεις gkontog, ότι δεν σου άρεσουν τα άρματα στην 1/72, και τι δύσκολα που είναι κτλπ...
Εσύ πας για βραβείο.... :lol: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 11:20:41 πμ »
Πάντως μερικά κιβώτια μπορώ να σε προμηθεύσω!
Σόρρυ για το άσχετο,αλλά κάτι αντίστοιχο σε ραδιοφωνάκι είχα κάνει σε κάποιο διόραμα M-113..
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=131.0
Πολύ εύκολο επίσης,που μπορείς να κάνεις και συ,είναι ένα πακέτο Marlboro με ένα Zippo,που φαίνονται πάνω στο κουτί,όλα από μικροσκοπικά κομματάκια ΦΠ βαμμένα κατάλληλα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:33:35 μμ »
Γιώργο καλημέρα πιστεύω οτι όλα αυτά είναι εύκολα να γίνουν απο στόκο 2 συστατικών τύπου milliput ή Magic Sculp (ο τελευταίος είναι πιο ακριβός). Π.χ. για μια μπάλα παίρνεις 2 ίδιες ποσότητες απο τα συστατικά τα πλάθεις μαζί και κάνεις μια μπαλίτσα που να "φέρνει" με μπάλα στην 1/72  :wink: Μπορείς επίσης όπως είπε και ο Γιώργος (Mmaker) με φύλλο πλαστικού να κάνεις κουτιά + πακέτο "Μαλμπουριάς"  ::icon_thumright::  Με μήκος πλαστικού στρογγυλής διατομής μπορείς να κάνεις κόκα κόλα τενεκέδια ή μπουκάλια  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 05:25:38 μμ »
Ωχ ωχ ωχ ιδέες! Γιατί ρε άτιμοι με φιτιλιάζετε έτσι! Γέρον άνθρωπο!

Λοιπόν σε πιο βατά μονοπάτια, τέλειωσα με τις ερπύστριες και απέφυγα τελικά τις πολλές τραγωδίες, με άλλα λόγια από τα 30cm το άρμα πείθει πως έχει ερπύστριες, από πιο κοντά είναι χάλι αλλά ελπίζω αι σκόναι να με γλυτώσουν (saved by the dirt!)

Κόλλησα και τις πλαινές ποδιές με τον scratch build Chomham και αισθάνομαι πολύ περήφανος για το όλο κατασκεύασμα...

Και τώρα φίλτρα! Εχει προηγηθεί προσεκτική μελέτη κατασκευών των κων nino, Greg Filos, Raw Shooter, Tsitsos, mmmaker, dedalos, philio, Alex και λοιπών υπόπτων των οποίων τα ονόματα αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν αλλά τους ευχαριστώ που μοιράζουν απλόχερα τις γνώσεις τους. Ετσι, μόλις τα κάνω θάλασσα, που είναι και το πιθανότερο, θα αρέσκομαι να λέω οτι το έκανα διαβασμένος ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 05:40:12 μμ »
Ωχ ωχ ωχ ιδέες! Γιατί ρε άτιμοι με φιτιλιάζετε έτσι! Γέρον άνθρωπο!
................................

Πρόσεξε γιατί πάνε να σου την φέρουν σιγά σιγά και με δόλιο τρόπο.  :wink:
Την μια ο ένας σου προτείνει το Lipton (άντε αυτό θα σου χρειαστεί και αλλού  :lol: ), οι άλλοι λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, σου βάζουν ιδέες για σκρατσιές, που όπως και να το κάνουμε αν το αποτέλεσμα είναι καλό σε ανεβάζει ηθικά και ψυχολογικά, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κολλήσεις (με τα άρματα εννοώ).

Επειδή μέχρι εδώ τα πας περίφημα, δείξε μας τι εστί ένας αεροπλανάς να φτιάχνει άρμα, με όσες δυσκολίες κι αν συναντήσει και δώσε ένα καλό μάθημα σε όλους μας.   ::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 05:44:13 μμ »
... ωραίος  ::eusa_clap:: και με τα καλαθάκια σου και με τις σιτούλες σου και απ'όλα. Δεν σου βάζω άλλες ιδέες και φυτιλιές για να μην σε αγχώνω...  :mrgreen: προχώρα και με τα μαγικά φιλτράκια σου και θα τα πούμε στο τέλος... (και για διοράματα κλπ)  8)

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 06:40:07 μμ »
πολυ ομορφο φιλε μου!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 07:06:15 μμ »
.
.
.

Και τώρα φίλτρα! Εχει προηγηθεί προσεκτική μελέτη κατασκευών των κων nino, Greg Filos, Raw Shooter, Tsitsos, mmmaker, dedalos, philio, Alex και λοιπών υπόπτων

Βρε σε όλους θα βάλεις τα γυαλιά, είσαι δύναμη και μέχρι τώρα αυτό δείχνεις, προχωράς ωραιότατα, τόχεις μικρέ μου φίλε.  ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 10:28:15 μμ »
Φίλτρα! Προσπάθησα να τα περάσω κε το πινέλο αλλά λόγω μικρών επιφανειών δεν στεκόντουσαν με τίποτα ::eusa_wall:: και μετέτρεπαν εαυτόν σε wash :evil: Σκέψις Βαθιά και απόφαση να τα περάσω με τον αερογράφο θεωρώντας πως θα πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα. Ξεκίνησα με αραιό, κατά τας γραφάς 95/5 Humbrol 93 sand για να δώσω κιτρινίλα και στη συνέχεια Humbrol 29 dark earth για να βαθύνει το χρώμα. Δοκιμή-λάθος, δοκιμή-λάθος, after a lot of candles κάπου το έπιασα το νόημα και προς το τέλος μπορούσα και να προβλέψω και το αποτέλεσμα και δούλευα με μεγαλύτερη σιγουριά. Προσπάθησα (λέμε τώρα) να δώσω την ταλαίπωρη όψη που απέκτησαν τα Challenger ύστερα από μερικούς μήνες στα σημεία συγκέντρωσης και έπειτα από δεκάδες ασκήσεις κάτω από τον ανελέητο ήλιο. Τώρα τι κατάφερα, θα μου το πέιτε ελπίζω

Ευχαριστημένος έμεινα και από τη σίτα. Τώρα γιατί σε αυτή τη φωτό δείχνει τόσο ανοικτό το χρώμα, δεν το ξέρω. Θα γεμίσει κάπως και θα καλυφθεί και αυτή με καναβάτσο. Στο κάτω μέρος που είναι λίγο ψιλοχάλια θα βάλω τυλιγμένα καναβάτσα, έχω και φωτογραφίες που το πιστοποιούν. (Αρε αρματάδες πόσα μπορείτε να κρύψετε :!: :evil: )

Αυτά... Επειδή πέρασα τα φίλτρα με τον αερογράφο αντίθετα με την εγχώρια ως και αλλοδαπη αποδεκτή βιβλιογραφία, θέτω αίτημα πνευματικής ιδιοκτησίας της όλης ιδέας και για λόγους αποφυγής της σύγχυσης με τα κλασικά φίλτρα ονομάζω την ως άνω μέθοδο φλίτρο ::glossa::

Σε κάποια σημεία που μάλλον το παράκανα θα το μαζέψω με ανοικτόχρωμα λάδια αύριο. Τώρα παρκετίνη και μετά ταινία με την Ελένη, αφού κοιμήσουμε τα μικρά Ναβάχο.

Τέλος έχω και ερώτηση: Αυτό ο διάολος που είχε την εξάτμιση :?: Ή είμαι μακάκας ([wiki=]macaca fuscata[/wiki]) ή την έχουν κρύψει πολύ καλά οι άγγλοι...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 11:08:02 μμ »
Γιώργο εμένα προσωπικά μου φαίνεται πάρα πολύ καλό  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Ομολογώ οτι δεν έχω δοκιμάσει να "περάσω" φίλτρο με αερογράφο αλλά κάπου (σε περιοδικό νομίζω steel masters) είχα δεί κάποιον ισπανό συνάδελφο να κάνει κάτι τέτοιο  :roll: :roll: Σημασία έχει οτι το πέτυχες  ::icon_thumright::  Στα σημεία που το παράκανες (όπως λές) νομίζω οτι το σκόνισμα θα βοηθήσει και οχι το wash (αν και δεν βλέπω υπερβολές)  :wink:
 Τώρα οι εξατμίσεις πιστεύω οτι είναι εκατέρωθεν πίσω απο το πύργο, πλάι απο τις γρίλλιες του κινητήρα  :roll: :roll: :roll: Στο τέλος με σκονίσματα και φορτώματα το βλέπω για  ::1st::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 11:16:43 μμ »
1.Όντως η εξάτμηση είναι εκεί που σου λέει ο Παναγιώτης.  ::icon_thumright::
2. Τα πήγες πολύ καλά και δεν είχα και αμφιβολία. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
3. Αιτούμα αδεία χρήσης της  μέθοδου φλίτρο   ::eusa_pray::  ::glossa::

Υ.Γ. ποιά ταινία θα σε απασχολήσει από τον μοντελισμό ε;  :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουαρίου 17, 2008, 11:26:07 μμ »
Γιώργο sorry είναι εκεί που σου είπα αλλά ΟΧΙ εκατέρωθεν παρά μόνο αριστερά   :!: :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 03:35:23 μμ »
Μπραβο Γιωραγαρε!! εμπαινε!!
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:47:09 μμ »
Λοιπόν αρματόφατσες, λάδια (Καλαμάτας), ξύδια, wash και όοοοοοοολη μου η τέχνη και φτάσαμε εδώ. Επιλογές:

Α - Να το αφήσω έτσι και να το πλακώσω στις σκόνες τις ύποπτες;
Β - Να συνεχίσω τα χάλια;
Γ - gkontog παράτα τα και πιάσε να γράψεις κανένα πρόγραμμα, τουλάχιστον δε θα κουράζεις τα μάτια μας!
Δ - Ελεος άνθρωπέ μου, έχουμε και μικρά παιδιά στο σπίτι, κρύφ' το το ρημάδι...
Ε - Ποιο μοντέλο; Μοντέλο είναι; Δεν είναι μπροσούρα για ανακύκλωση βιομάζας;
ΣΤ - Κανένα εκ των άνω (αιτιολογήστε την αρνητική σας γνώμη).

Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:54:47 μμ »
Εγώ προτείνω,να το περάσεις ένα καραματ βερνικάκι,και να του κάνεις δυο τρία περάσματα drybrush με ανάμιξη λαδιών.
Απαραίτητο είναι το drybrush να είναι όσο το δυνατόν πιο φίνο και να έχεις υπομονή να το περάσεις μέχρι σιγά σιγά να εμφανιστεί το ξάνοιγμα.
Αφού στεγνώσει το λαδάκι,με ακρυλικά και μίξη σε αυτά ματ βερνίκι 50/50,άρχισε να ψεκάζεις για αρχή στα κέντρα των πάνελ και ελάχιστο overspray σε όλο το μοντέλο για να δέσει.

Μετά αν θες μπορείς να δουλέψεις με σκόνες...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:57:48 μμ »
Εγώ προτείνω,να το περάσεις ένα καραματ βερνικάκι,και να του κάνεις δυο τρία περάσματα drybrush με ανάμιξη λαδιών.
Απαραίτητο είναι το drybrush να είναι όσο το δυνατόν πιο φίνο και να έχεις υπομονή να το περάσεις μέχρι σιγά σιγά να εμφανιστεί το ξάνοιγμα.
Ξεκινάω.

Αφού στεγνώσει το λαδάκι,με ακρυλικά και μίξη σε αυτά ματ βερνίκι 50/50,άρχισε να ψεκάζεις για αρχή στα κέντρα των πάνελ και ελάχιστο overspray σε όλο το μοντέλο για να δέσει.
Ναι αλλά τι χρώμα; Ξανοιγμένο βασικό;

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 08:06:43 μμ »
To χρώμα,λόγω του wash,σίγουρα θα έχει σκουρήνει.
Κανονικά αυτό το χρώμα θα πρέπει να είναι λίγο πιο ανοιχτό απ το βασικό,ώστε αυτό να δέσει καλύτερα το πολύ ξανοιγμένο χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις για drybrush!
Υπό κανονικές συνθήκες το drybrush δείχνει λίγο περίεργο,όσο προσεκτικά και να γίνει.
Αλλά είναι και απαραίτητο μιας και είναι δύσκολο να φωτιστεί αλλιώς το μοντέλο.
"Σβήνοντας" το με ψεκασμένο χρώμα,έχεουμε δύο προτερήματα.
Και δημιουργούμε βάθος στο χρώμα λόγω overspray,και μειώνεται το drybrush ώστε να μην δείχνει αφύσικο
Γιώργος   

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 11:24:04 μμ »
Γίωργο (gkontog) πολύ ωραίο το "πλύσιμο - wash" του  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Θα συμφωνήσω με τον έτερο Γιώργο (mmaker) σχετικά με τις επόμενες διαδικασίες  :wink: Στις επάνω επιφάνειες λόγω έντονου ήλιου πρέπει να "ξανοίξεις" το βασικό χρώμμα στο κέντρο των επιφανειών (σαν panels φαντάσου)........βέβαια είναι δύσκολο το ξέρω μιάς και μιλάμε για 72άρι αλλά "αγαθά κόποις κτώνται" φίλε μου  :wink: ʼντε λίγο ακόμα υπομονή και θα βγεί "κουκλί"  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 11:24:55 μμ »
"Όπλισε" τον infinity Γιώργοοοοοο  ::M16::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουαρίου 19, 2008, 11:17:15 μμ »
Λοιπόν, έκανα κάποια ξανοίγματα και το άφησα να στεγνώσει γιατί πλέον το μοντέλο δεν πιανόταν από πουθενά, κόλλαγε παντού! Είπα λοιπόν να καταπιαστώ τα φορτώματα. Από πολλές φωτογραφίες που έχω δεί τα άρματα κουβαλούσαν αρκετά καναβάτσα/δίχτυα τυλιγμένα σε ρολά τα οποία κρέμονταν από διάφορες θέσεις γύρω από τον πύργο και τις πλαϊνές ποδιές. Ενα τέτοιο μεγάλο τυλιγμένο καναβάτσο μεταφερόταν συνήθως στην αριστερή πλευρά κρεμασμένο από τις πλάκες του Chobham. Το πρόβλημά μου ήταν πως θα έκανα το καναβάτσο να φαίνεται οτι ακολουθεί τους νόμους της βαρύτητας και όχι αφύσικα παράλληλο με το έδαφος. Σκέφτηκα λοιπόν το παρακάτω:

Πήρα ένα κομμάτι από μονόκλωνο καλώδιο δικτύου και χαρτί κουζίνας

Τύλιξα το χαρτί κουζίνας γύρω από το χάλκινο καλώδιο. Αυτό απαιτεί αρκετά γαλλικά, αν θέλετε να σας στείλω πλουσιότατο λεξιλόγιο. Οσο πιο πολύ τυλίγετε τόσο πιο τροφαντό βγαίνει το τυλιγμένο πανί, οπότε σταματάτε μόλις έχετε το πάχος που επιθυμείτε.

Πιάνετε το χαρτί κουζίνας με λεπτές λουρίδες masking tape οι οποίος εξομοιώνουν τις δέστρες που υπάρχουν και στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια με το χέρι και μία λαβίδα λυγίζετε προσεκτικά το κατασκεύασμα δίνοντάς του την όψη που πρέπει να έχει κρεμασμένο. Λόγω του σχετικά σκληρού σύρματος στο κέντρο το σχήμα που δίνουμε διατηρείται. Τέλος θα πρέπει να το περάσουμε αραιμένη ατλακόλ για να αποκτήσει το χαρτί μια σχετική αντοχή και να το βάψουμε. Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω και μπορώ να πω πως μου αρέσει. Θα ήθελα τις γνώμες σας.

Tags: challenger